Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να πάρω το εξής κιτάκι http://www.public.gr/produ...prod8020581pp/ με τις 3 λάμπες που βγάζουν ότι χρώμα θες και το Ηub που έρχεται στη συσκευασία.
Οι 2 λάμπες προορίζονται για το σαλόνι και η μία για το χολ.
Αφού θα αντικαταστήσουν τις ήδη υπάρχοντες αλογόνου τι γίνεται με τους διακόπτες; Είναι η κλασσικοί διακόπτες διαμερίσματος κατασκευής 2000.
Θέλω να έχω φως σε περίπτωση που πέσει το internet.

• Super Moderators
Δημοσ.

Θέλω να πάρω το εξής κιτάκι http://www.public.gr/produ...prod8020581pp/ με τις 3 λάμπες που βγάζουν ότι χρώμα θες και το Ηub που έρχεται στη συσκευασία.

Οι 2 λάμπες προορίζονται για το σαλόνι και η μία για το χολ.

Αφού θα αντικαταστήσουν τις ήδη υπάρχοντες αλογόνου τι γίνεται με τους διακόπτες; Είναι η κλασσικοί διακόπτες διαμερίσματος κατασκευής 2000.

Θέλω να έχω φως σε περίπτωση που πέσει το internet.

Οι διακόπτες λειτουργούν κανονικά. Όσο όλα λειτουργούν σωστά, θα τους έχεις συνεχώς ανοιχτούς ώστε να έχεις τον έλεγχο μέσα από το app, το οποίο λειτουργεί ακόμη κι αν πέσει το internet (αρκεί να λειτουργεί το wifi). Αν παρόλα αυτά γίνει κάτι, αν ανοιγοκλείσεις έναν απο τους διακόπτες του σπιτιού, η λάμπα θα ανάψει στο μέγιστο δυνατό λευκό φως.

Πριν πάρεις το kit με τις 3 λάμπες και το hub να τσεκάρεις αρχικά πως θα πάρεις την τελευταία έκδοση (με το τετράγωνο και ΟΧΙ με το στρογγυλό hub που είναι η παλιά έκδοση). Στη συνέχεια θα δεις πως υπάρχουν και διάφορα αξεσουάρ που μπορείς να προσθέσεις, όπως ασύρματους διακόπτες, αισθητήρες κίνησης, κλπ. :)

• Like 1
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Μιας και βλέπω ότι το έχεις το θέμα, αντί για τις 3 λάμπες σκέφτομαι να πάρω το Hue Bloom μαζί με το Hue Bridge 2.0 (το τετράγωνο που λες κι εσύ).

Ήδη πήρα το καινούριο bluetooth speaker Sony SRS-XB20 το οποίο έχω συνδέσει με το Amazon Echo Dot (2nd gen).

Και το Hue Bridge το θέλω για να χειρίζομαι όσο το δυνατόν περισσότερα μέσω Alexa ηχητικά.

• Super Moderators
Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Μιας και βλέπω ότι το έχεις το θέμα, αντί για τις 3 λάμπες σκέφτομαι να πάρω το Hue Bloom μαζί με το Hue Bridge 2.0 (το τετράγωνο που λες κι εσύ).

Ήδη πήρα το καινούριο bluetooth speaker Sony SRS-XB20 το οποίο έχω συνδέσει με το Amazon Echo Dot (2nd gen).

Και το Hue Bridge το θέλω για να χειρίζομαι όσο το δυνατόν περισσότερα μέσω Alexa ηχητικά.

Εξαρτάται τι χώρο θες να καλύψεις. Με τις λάμπες μπορείς να καλύψεις διάφορα σημεία του σπιτιού σε σχέση με το bloom που θα το βάλεις μόνο σε μια γωνία. Εγώ με το πρώτο βασικό kit έβαλα μια λάμπα μέσα στο φωτιστικό δαπέδου του καθιστικού, μία σε μια πλαφονιέρα στο χολ και μία στην κρεβατοκάμαρα. Αργότερα άρχισα να προσθέτω σταδιακά και άλλα αξεσουάρ (λάμπες-σποτάκια, hue iris,  διακόπτες, αισθητήρες, κλπ).

Όλα αυτά θα συνεργάζονται μια χαρά με το echo και με όλες τις άλλες πλατφόρμες (ios, android, ifttt, web, κλπ).

Επίσης συζητάμε γενικότερα για smart home κι εδώ: http://www.insomnia.gr/topic/649472-smart-home/

:)

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να επαναφέρω το θέμα και να ρωτήσω κάτι βασικό κυρίως τον Billdanos.

Έχω την LIFX αλλά μου την έχει σπάσει που δεν πρόκειται να υποστηρίξει το HomeKit και σκέφτομαι να πάω στις Philips Hue.

Χρειάζομαι 1 λάμπα Ε14 και μία Ε27 για να τις βάλω σε 2 φωτιστικά. Οπότε αγοράζω αυτές τις λάμπες γιατί νομίζω δεν πάνε σε kit μαζί και πρέπει να αγοράσω και το Bridge 2.0 σωστά? Απ'οτι καταλαβαίνω δεν είναι σαν την LIFX που δεν χρειάζεται bridge...

H ερώτηση είναι...κουμπώνει αυτό το bridge στο Airport Express που έχω? Το airport ειναι κουμπωμένο σε bridge mode πάνω στο Speedport 2i του ΟΤΕ και χρησιμοποιώ το wifi του Airport.

PS: αν πρέπει να το μεταφέρω το θέμα στο άλλο με το Smart Home που λες σορρυ για την ταλαιπωρία.

Επεξ/σία από koumos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...