Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα

Ειμαι στην αναζητηση τηλεορασης για το σαλονι

Διαθέσιμο budget: 1200-1500(εαν δεν βρισκω τιποτα αλλο)

Απόσταση και γωνία θέασης:3-4 μετρα.Η τηλεοραση θα κατσει ψηλα σχετικα γιατι θα μπει σε τοιχο πανω απο συνθετο

Χρήση και τι μας ενδιαφέρει περισσοτερο [ταινιες (αναφερτε την πηγή : torrent, bluray, dvd, netflix), gaming, pc monitor (αυτό βεβαία είναι σε άλλη ενότητα του φορουμ),  digea,  κτλ]: Θα παιζει ταινιες bluray απο pc,serfarisma στο net και κατεβασμενες ταινιες απο torrent.Θα ειναι κουμπωμενη και με κεραια για tv που και που

προτίμηση σε μέγεθος (γιατί "size matters   :devil: "): 65

Έχουμε κάποιον περιορισμό λόγω πεθεράς/ χώρου/διάταξης/ μεγέθους επίπλων: Ο χωρος εχει υπολογιστει για 65 ακριβως λογω home cinema,επιπλων

Μας ενδιαφέρουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικα; ( 3D, smart, ultra HD, HDR κτλ)4κ,hdr

Έχουμε κάποια μοντέλα ήδη στα υπόψιν : Βλ.  παρακατω

Κατάστημα προτίμησης (προαιρετικά)Θα προτιμουσα κανα media ή κωτσο αλλα κλαην

Το λοιπον εχω δει απο μοντελο 2016 την Samsung ue65ku6000 με καλες σχετικα κριτηκες απο skroutz και λιγο google.Απο οτι βλεπω εχουν λιγο θεμα στην διαθεσιμοτητα.

Μετα απο μοντελα 2017 ελεγα για την Samsung ue65mu6170 αλλα δεν βρισκω reviews.

Τωρα γενικα απο skroutz υπαρχουν ολες αυτες.Σε μοντελο δεν ξερω τι λενε οι lg(εχει φιλος 49 με τρελο bleeding σε απολυτο μαυρο) και γενικα ολα τα μοντελο samsung (6092,6070,6000) κλπ τα οποια με μπερδεψαν.

Τελος εχω δει αυτην την sony και αυτη την panasonic η οποιο ανεβαινει αρκετα βεβαια.

Δημοσ.

Ισχύει ό,τι λέμε πάντα για περιπτώσεις που η κύρια χρήση είναι ταινίες, αποφεύγεις το IPS πάνελ. Οπότε η Σόνι αν και καλό μοντέλο δεν ενδείκνυται. Η Πανασόνικ είναι αξιόλογη αλλά χάνει στο value for money, όπως και η MU6170, από την KU6000. 

Στα 1100 στον Κώτσο: http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/162917-samsung-ue65ku6000

Δημοσ.

Αρχικά σε ευχαριστώ για την απάντηση.Οταν λέμε led δεν εννοούμε τον οπίσθιο φωτισμό του Πάνελ;Αν όχι τι εννοούμε πανελ led;Επίσης θεωρείς ότι η 6170 της Samsung σαν μοντέλο του 2017 δεν αξίζει τα 250 ευρα περίπου που ζητάει παραπάνω;

Λίγο που έψαξα η ku 6000 είναι va panel και όχι ips. Σε γωνίες θέασης έχουν κάνα θέμα;

Δημοσ.

Έχουμε 2 τύπους/τεχνολογίες τηλεοράσεων, τις OLED και τις LED. Οι δεύτερες με τη σειρά τους έχουν 2 είδη πάνελ το VA και το IPS. Και τα 2 έχουν οπίσθιο φωτισμό. Απλά έχει να κάνει με τη διάταξη των LED πίξελς στην οθόνη. Το VA υπερέχει σε αντίθεση/ποιότητα μαύρου χρώματος αλλά υστερεί σε γωνίες θέασης και το IPS το αντίθετο. Όταν η κύρια χρήση σου είναι για ταινίες και ειδικά σε σκοτεινό περιβάλλον (ας πούμε σινεμά-φάση) τότε καλύτερα να πας σε VA μεριά.

Για την 6170, ναι θεωρώ πως είναι χειρότερο value for money από την KU6000, αν ωστόσο θέλεις οπωσδήποτε 2017 μοντέλο τότε αναγκαστικά. Συνήθως τα μοντέλα του Χ έτους αρχίζουν και πέφτουν με τις εκπτώσεις του Ιουλίου του έτους κυκλοφορίας, άλλα λιγότερο άλλα περισσότερο.

H KU6000 είναι όντως VA, θα έχεις ένα σχετικό θέμα με τις γωνίες θέασης αν τυχόν κάθεσαι αρκετά πλάγια. Θα υπάρχει μια μικρή αλλοίωση χρωμάτων. Αν σε ανησυχεί πάνε δες την από κοντά.

Γενικώς ο Ιούλιος είναι "δύσκολή" εποχή για αγορά τηλεόρασης, τα μοντέλα του 2016 ναι μεν είναι φτηνά αλλά δυσεύρετα και "παλιά" και από την άλλη τα μοντέλα του 2017 είναι ακόμα αρκετά ακριβά και μη συμφέρουσα αγορά. Οι εκπτώσεις κάποιες φορές βοηθούν σε μερικά μοντέλα αλλά θέλει ψάξιμο.

Δημοσ.

Κάτι που δεν αναφέραμε και έκανα και εγώ το λάθος και πρότεινα το συγκεκριμένο μοντέλο KU6000 παλιοτερα ( σαν καθαρα Va panel) είναι λαχείο η αγορά του δυστηχως γιατί υπάρχει πιθανότητα να πέσεις σε pls πάνελ που στην ουσία είναι παρόμοιο με ips panel, για παράδειγμα μπορεί να πάμε και οι δυο στο ίδιο κατάστημα, να αγοράσουμε και η δυο αυτό το μοντέλο ku6000 και εσένα να σου τύχει va panel και έμενα pls panel δυστυχώς τα κάνει κάτι τέτοια η samsung και δεν υπάρχει και πιθανότητα να δεις τι τύπο πάνελ χωράει η εκαστοτε τηλεοραση εκτός αν την ανοίξεις να κοιτάξεις από πίσω. Το διάβασα αυτό από αρκετά παιδιά και όφειλα να ενημερώσω, γιατί pls panel είναι το ips τις samsung στη ουσία, και δεν έχει κάλο μαύρο και contrast. Κανε μια ερεύνα στο διαδίκτυο γράψε ku 6000 η ku 6300 ( ίδιο μοντέλο στην Αμερική) pls panel

Δημοσ.

Για πάνελ από διαφορετικούς κατασκευαστές ναι συμβαίνει, το ότι στο ίδιο μοντέλο μπορεί να έχει διαφορετικό τύπο πάνελ δεν το γνωρίζω. Έχεις κάποιο λινκ; μήπως γίνεται σε ελαφρώς διαφορετικά μοντέλα π.χ. ku6092;

Δημοσ.

Λοιπον εκανα την γυρα μου.Γενικα παιζει πολυ εκθεσιακο στις τιμες που λενε.

Ο κωτσοβολος αποριπτεται διοτι την samsung την εχει μονο εκθεσιακη στα 1100 και μετα ξεκινανε απο 1600.Αναφερει οτι την εχει κλειστη μονο στο καταστημα λαμιας αλλα μονο για παραλαβη απο εκει και οτι δεν μπορει να την φερει.Οτι να ναι γενικα.

Στα media εχουν αμεσα διαθεσιμη την σονυ η οποια απο κοντα ειναι εξαιρετικη και την παιρνω επιτοπου τελευταιο κομματι σε δυο καταστηματα που πηγα.Σε σκρουτζαδικα βλεπω στα 1360 την 6170 της samsung αλλα θελουν 50% προκαταβολη(οκ) και αν την φερουν στον χωρο μου + 50 ευρω(οσο κανει η βαση για τον τοιχο) ή παραλαβη απο εκει αλλα ειναι λιγο μακρια.

Οποτε ειμαι σε διλλημα να παω να παρω την σαμσουν απο σκρουτζ με αρκετο τρεξιμο +καποια εξτρα χρηματα ή την σονυ απο media επιτοπου και με βαση τοιχου.

Δημοσ.

Για πάνελ από διαφορετικούς κατασκευαστές ναι συμβαίνει, το ότι στο ίδιο μοντέλο μπορεί να έχει διαφορετικό τύπο πάνελ δεν το γνωρίζω. Έχεις κάποιο λινκ; μήπως γίνεται σε ελαφρώς διαφορετικά μοντέλα π.χ. ku6092;

Α όχι φίλε δεν έχω βασικά το διάβασα σε άλλο ελληνικό φόρουμ αν δώσεις μια γύρα (http://avclub.gr) την έχουνε πάθει αρκετοί στο συγκεκριμένο μοντέλο  ku6000 έγραφε από πίσω στην τηλεοραση pls panel τώρα θα σε γελάσω 50 .55 άρα σε αρκετές περιπτώσεις δεν είναι κάτι μεμονωμένο να πεις είσαι άτυχος ,επισης είπανε ότι όλοι η σειρά 6000 χιλιάδες παίζει να πέσεις σε pls και είναι γενικά λαχείο. μόνο από 7000 χιλιάδες σειρά και πάνω είναι va πάνελ, κανε και μια ερευνά στο διαδίκτυο και στο εξωτερικό, εσύ που γνωρίζεις καλύτερα στα τις τηλεόρασης  για τι ποσοστό μιλάμε ,επειδή άκουσα είναι 50/50 pls η va 

Δημοσ.

Από όσο διάβασα και στο avclub και αλλού είναι σπάνιες οι περιπτώσεις. Τα μοντέλα που κυκλοφόρησαν μέσα στο 2016 δεν έχουν θέμα. Κάποια μεταγενέστερα μοντέλα από "Beijing Optoelectronics" έχουν PLS πάνελ αλλά και πάλι δε νομίζω να είναι καθόλου 50/50. Όπως και να έχει, είναι σχετικά εύκολο να τα ξεχωρίσεις, σε ένα VA λίγο αν κοιτάξεις από πλάγια θα δεις τα χρώματα να ξεθωριάζουν.

Δημοσ.

Ναι οτάν ανοιξεις το κουτί θα την ξεχωρίσεις αμέσως το θέμα είναι οτι σφραγισμένη θα την πάρεις, έκτος αν ζητήσετε απο το κατάστημά να την ανοίξει πρώτα να την δεις ,διάβασα και για φετινα μοντέλα 2017 mu τις 6 σειρας έπεσαν σε pls panel. Σαν την 70 αρα που είχα εγω οταν μου άλλαξαν 3 πάνελ και τα 3 ήτανε va λογικά και 65 αρα va θα φοράει, μονο 50 και 55 ίντσες παρουσιάστηκαν μοντέλα με pls αν πας στο display specifications στο site τις 55 50 ίντσες τις έχουνε σαν pls panel

http://www.displayspecifications.com/en/model/c4db47b   http://www.displayspecifications.com/en/model/c4db47b Αν ψαξεις λιγα μοντελα εδω ειναι μισα μισα με PLS πανελ ,ξερω εγω φενεται να ειναι λιγο ρισκο 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...