Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να ακούσω εμπειρίες σας στον κλάδο του web design/development στην Ελλάδα.

Υπάρχουν θέσεις ? Τι γνώσεις ζητάνε ? τι φτιάχνετε στα projects γενικά πως πάει η δουλίτσα :P 

Όλα αυτά απλά απο περιέργεια 

Δημοσ.

Web designers (και όχι γραφίστες) είναι περιζήτητοι και μπορείς είτε σε μια εταιρία, είτε freelancing να βγάλεις αρκετά καλά χρήματα Ελλάδα ακόμα και αν είσαι μέτριος (με ανοδικές τάσεις :P). Όσον αφορά developers, νομίζω Αθήνα τουλάχιστον, ψάχνουν συνεχώς εταιρίες, είτε Junior με χαμηλό προς συμπαθητικό μισθό είτε senior με μέτριους έως πολύ καλούς μισθούς (πάντα για τα δεδομένα της Ελλάδας), ανάλογα την περίπτωση της εταιρίας και την εμπειρία του senior.

Δημοσ.

Web designers (και όχι γραφίστες) είναι περιζήτητοι και μπορείς είτε σε μια εταιρία, είτε freelancing να βγάλεις αρκετά καλά χρήματα Ελλάδα ακόμα και αν είσαι μέτριος (με ανοδικές τάσεις :P). Όσον αφορά developers, νομίζω Αθήνα τουλάχιστον, ψάχνουν συνεχώς εταιρίες, είτε Junior με χαμηλό προς συμπαθητικό μισθό είτε senior με μέτριους έως πολύ καλούς μισθούς (πάντα για τα δεδομένα της Ελλάδας), ανάλογα την περίπτωση της εταιρίας και την εμπειρία του senior.

για web designer  πιστεύεις οτι βρίσκεις δουλειά σαν junior με γνώσεις html και css?

Δημοσ.

για web designer  πιστεύεις οτι βρίσκεις δουλειά σαν junior με γνώσεις html και css?

Μονο με αυτα τα 2 δυσκολα. Δοκιμασε να ασχοληθεις για αρχη με Wordpress. Ψαξου με JS που ειναι πολυ σημαντικη και PHP επισης.

Δημοσ.

H PHP αναφεροταν στο Wordpress που του προτεινα να ασχοληθει για αρχη. Περα απο αυτο και στο κειμενο αλλα και στον τιτλο, ο OP αναφερεται και σε development περα απο design. Ειναι χαζο να του προτεινω να μαθει ακριβως μονο οσα χρειαζονται. Στη τελικη, αν θελει να ειναι μονο designer δε χρειαζεται να μαθει html css. Αλλα βοηθανε.

• Like 1
Δημοσ.

Για τον web designer το να γνωρίζει html/css είναι αρκετά μεγάλο + αλλά η δουλειά του είναι να σχεδιάσει, όχι να υλοποιήσει. Κάποιοι με τις απαραίτητες γνώσεις πιθανόν να δουλεύουν και στο front αλλά εκεί πλέον δουλεύουν σαν developers.

Αν οι γνώσεις σου περιορίζονται σε αυτά που ανέφερες, χωρίς να θέλω να σε τρομάξω ή να σε απογοητεύσω, για θέση developer δεν αρκούν νομίζω. Για θέση designer, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, μετράνε μεν, αλλά σαν secondary skills.

Δημοσ.

Για τον web designer το να γνωρίζει html/css είναι αρκετά μεγάλο + αλλά η δουλειά του είναι να σχεδιάσει, όχι να υλοποιήσει. Κάποιοι με τις απαραίτητες γνώσεις πιθανόν να δουλεύουν και στο front αλλά εκεί πλέον δουλεύουν σαν developers.

Αν οι γνώσεις σου περιορίζονται σε αυτά που ανέφερες, χωρίς να θέλω να σε τρομάξω ή να σε απογοητεύσω, για θέση developer δεν αρκούν νομίζω. Για θέση designer, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, μετράνε μεν, αλλά σαν secondary skills.

Άρα καταλήγουμε σε javascript ruby on rails και php ?

Δημοσ.

Δεν ξέρω πώς κατέληξες εκεί, αλλά... Javascript σίγουρα, μιας και δεν υπάρχει εναλλακτική στο frontend. Για backend δε χρειάζεται να μάθεις και ruby και php μπορείς να διαλέξεις μία από αυτές ή μπορείς να πάς σε python με Django, Java κλπ

Δημοσ.

Είναι φανερά παρεξηγημένο το web design στην Ελλάδα... Γενικά εδώ όταν εταιρεία ζητάει designer, συνήθως σημαίνει ότι θέλει άτομο που να ξέρει από Design, UX, ανάλυση και δόμηση πληροφορίας, να γνωρίζει σχεδιαστικά προγράμματα (photoshop, illustrator) άντε να ξέρει και στη καλύτερη sketch. Και πάντα καταλήγει να κάνει γραφιστικά (logo, flyers, banners, marketing material κλπ. Τώρα html/css αν και μεγάλο plus, καλύτερα είναι να μένει τελευταίο και να δίνεται προτεραιότητα στα προηγούμενα.

Για μένα, πιάσε sketch (αν έχεις osx) αλλιώς Affinity σε windows, και μάθε να στήνεις websites και να δομείς τη πληροφορία ενός website. Μάθε όλα τα UI Frameworks (bootstrap, material, foundation, salesforce lightning κλπ) και μάθε να τα αξιοποιείς για να φτιάχνεις δικά σου styleguides και να τα εφαρμόζεις σε websites. Επίσης να μάθεις να σχεδιάζεις τα design σου με σκοπό να καθοδηγείς τον χρήστη σου ώστε να κάνει actions που θα τον κάνουν convert (UX). Και τέλος, πως να φτιάχνεις landing και promotional pages, login/signup pages, dashboards, και ολοκληρωμένα εταιρικά προφίλ (γιατί θα χρειαστεί σίγουρα κάποια στιγμή να κάνεις rebrand σε κάποια εταιρεία).

Από το μέχρι τώρα experience μου, με αυτά μπορείς να χτυπήσεις άνετα θέσεις σε startups και πιο μεγάλες εταιρείες στην Ελλάδα με καλό μισθό, και με πολύ καλές προοπτικές για μεγάλες εταιρείες στο εξωτερικό.

Edit: Πολύ σημαντικό επίσης είναι και το Α/Β testing, καθώς και γνώσεις σε tracking και analytics software (να ορίζεις μονοπάτια που πρέπει να ακολουθεί ο χρήστης για να γίνει convert και να καταλαβαίνεις τι πήγε λάθος για να το διορθώσεις σε επομενα iterations).

• Like 2
Δημοσ.

Δε το χω δοκιμάσει, αλλά φαίνεται να κάνει τη δουλειά μια χαρά. Μη παρεξηγηθώ δεν είμαι Designer, frontend engineer είμαι, αλλά δουλεύοντας κοντά σε καλούς UI/UX designers έχω μάθει αρκετά πράγματα από τον κλάδο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...