Προς το περιεχόμενο

Μεγάλες θερμοκρασίες σε GPU και CPU

devr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εδώ και μια εβδομάδα παρατήρησα μεγάλα drop fps σε διάφορα games και είπα να κοιτάξω θερμοκρασίες οι οποίες ήταν σοκαριστηκές.

Ο επεξεργαστής μου σε idle έχει 75c (FX-6300) με την μαμά ψύκτρα και η κάρτα μου παίζει στα ίδια (Nvidia 560 Ti). 

Να σημειωθεί ότι πρόσφατα έβαλα καινούργια πάστα, και ότι στο κουτί μου έχω 2 120 ανεμιστήρες μπροστά να βάζουν αέρα, 1 στο πίσω μέρος να βγάζει και έναν στο πάνω μέρος να βγάζει. Overclock δεν έχω κάνει ποτέ στον επεξεργαστή, μόνο στην κάρτα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οπότε έχεις βάλει σωστά την θερμοαπαγωγική. Το pc το έχεις πρώτο καλοκαίρι με αυτό το configuration; Δηλαδή θέλω να πω πέρσυ το καλοκαίρι είχες το ίδιο στον ίδιο χώρο και δεν έχει αλλάξει τίποτα;

Το μόνο που έχει αλλάξει απο το προηγούμενο καλοκαίρι είναι η κάρτα γραφικών. Η αλήθεια είναι ότι στο δωμάτιο δεν έχει κάποιο air condition οπότε έχει γύρο στους 30-34 βαθμούς. 

Μήπως παίζει να φταίει και η μητρική που έχει τόσο υψηλές θερμοκρασίες; Γιατί μου φένεται περίεργο να έχουν τόσο υψηλές θερμοκρασίες και η κάρτα και ο επεξεργαστής.

οι θερμοκρασιες ειανι λογω καλοκαιριου, και εγω ειχα παρομοιο θεμα και αναγκαστικα εβγαλα το πλαινο πανελ γτ ο επεξεργαστης βαρουσε 71 και η καρτα γραφικων νομιζες οτι θα απογειωθει. Επεσαν  8-10 βαθμους με το πανελ ανοιχτο και εχω 3 120αηρδες που βαζουν αερα και 2 που βγαζουν.....

Φίλε μου αφου έχεις αλλάξει vga τότε η vga ανεβάζει την θερμοκρασία της cpu ή γιατί τον ζεστό αέρα τον βγάζει πάνω στην cpu ή γιατί θέλει φύσημα για να καθαρίσει και να βγάζει σωστά τον ζεστό αέρα εκεί που πρέπει. Δοκίμασε να την βάλεις σε άλλο pci express εάν έχει η μητρική σου και ας είναι και μικρότερης ταχύτητας.

κάθεστε και του λέτε διάφορα...

αδερφε ο επεξεργαστής λειτουργεί σε θερμοκρασιες ΠΑΝΩ απο το κανονικό,οπότε κάνει throttle και ρίχνει την συχνότητά του.

62 βαθμούς έχει οριο το socket και 70 οι πυρήνες και παίζεις 75 βαθμους!!!!!

κάνε ενα scan με adwcleaner και malwarebytes μπορεί να έχεις κολλήσει κανενα Mining malware,δες σε idle το ποσοστό χρήσης επεξεργαστή και γραφικών.

Σε επόμενο βήμα αλλαξε πάστα στον επεξεργαστή και αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα με τις θερμοκρασίες αλλάζεις ψύκτρα στον επεξεργαστή μιας και η εργοστασιακή είναι για κλωτσιές.

• Like 3

κάθεστε και του λέτε διάφορα...

αδερφε ο επεξεργαστής λειτουργεί σε θερμοκρασιες ΠΑΝΩ απο το κανονικό,οπότε κάνει throttle και ρίχνει την συχνότητά του.

62 βαθμούς έχει οριο το socket και 70 οι πυρήνες και παίζεις 75 βαθμους!!!!!

κάνε ενα scan με adwcleaner και malwarebytes μπορεί να έχεις κολλήσει κανενα Mining malware,δες σε idle το ποσοστό χρήσης επεξεργαστή και γραφικών.

Σε επόμενο βήμα αλλαξε πάστα στον επεξεργαστή και αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα με τις θερμοκρασίες αλλάζεις ψύκτρα στον επεξεργαστή μιας και η εργοστασιακή είναι για κλωτσιές.

Φίλε με έσωσες.. το καθάρισα το pc και μάλλον ήταν malware. Θερμοκρασίες είναι πάλι νορμαλ χωρίς fps drops.  

Σε ευχαριστώ αγορίνα και όσους άλλους ασχολήθηκαν με το θέμα μου.

Ακόμα κι έτσι , υπάρχει δυνητικό πρόβλημα με τη θερμοκρασία. Δηλαδή αν κάνεις κάποια εργασία που θα φέρει τον επεξεργαστή στα όριά του θα ξαναεμφανιστεί. Ίσως κάποια στιγμή να ασχοληθείς να πάρεις μία άλλη ψύκτρα.

• Like 1

αυτό που λέει ο αποπάνω.

Ψύκτρα δυστυχώς χρειάζεσαι μιας και η εργοστασιακή ΔΕΝ τραβάει.

αυτή τη στιγμή ειμαι με τον επεξεργαστη στα 4.3 με 1.36V και εχω 47C με θερμοκρασία δωματίου περίπου 30 βαθμους.

Το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να δεις αρχικά είναι αν σε κατάσταση ηρεμίας το σύστημα χρησιμοποιεί πόρους η όχι.

οταν διαβασα οτι ψηνεται και σε αναμονη 2 πραγματα ειναι

1)ιος

2)φαγωμένες πάστες.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...