Matrix7 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Καλησπέρα παίδες Έχω ένα συστηματάκι αποτελούμενο από μία 1080ti,τον 6600κ,asrock z170 pro 4s,16giga ram ,και ένα Antec high current 850w.Και δεν θέλω σχόλια για τη μητρική,είναι δεύτερο σύστημα και μοιράζονται τη gpu. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι ενώ όλα λειτουργούν ομαλά,ξαφνικά στα παιχνίδια βλέπω χαμηλότερα fps απότι πρέπει να βλέπω.Πχ στο prey τα frames μου έπεφταν στα 35 σε 4κ,χαμηλώνοντας ανάλυση ή ρυθμίσεις δεν βοηθούσε παρά ελάχιστα.Το afterburner μου λέει ότι η κάρτα είναι στο 100%,η cpu κανονικά,θερμοκρασίες κομπλέ.Βγάζοντας και ξαναβάζοντας τη κάρτα επανέφερε τα fps εκεί που πρέπει. Όλα καλά λοιπόν,πήρα το dishonored 2,locked fps στα 60 όλα ultra.Παίζω καμιά βδομάδα και ξαφνικά σήμερα βλέπω stuttering και τα fps με πέφτουν στα 45.Δοκιμάζω να ρίξω ρυθμίσεις,μικρή διαφορά,επανατοποθετώ τη κάρτα,60 fps... Οταν παρατηρώ χαμηλά fps δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι,ούτε στα ρολόγια της κάρτας,ούτε της cpu,ούτε σε θερμοκρασίες..Έχει κανένας ιδέα τι μπορεί να παίζει?Το μιαλό μου πάει στη μητρική που είναι entry level,αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να δουλεύουν όλα για 2 εβδομάδες και ξαφνικά να σέρνεται χωρίς λόγο,ούτε μπλε οθόνες βγάζει ούτε κάτι άλλο περίεργο
7nisiotis Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Λοιπόν αρχικά κανε ενα clear c mos και σεταρε σωστά και προσεχτικά το bios. Απενεργοποίησε την ενσωματωμένη i gpu. Δες αν ειναι στα σωστά σατα 3 ο ssd κλπ ( intel chipset ) Δες αν απο default εχει τιποτα στο auto/ ή ενεργοποιημένα τίποτα energy saving profile ή ρυθμίσεις. Windows βαζεις μονον τους απαραίτητους drivers από το site της ASROCK. NVIDIA τελευταίους μέσω Ddu! Power το έχεις στο performance όχι balanced. Τσεκαρεις γενικά για αρχή αυτά
Matrix7 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Δεν είναι θέμα drivers-software,δοκίμασα format όταν έψαχνα τι φταίει χωρίς αποτέλεσμα.Γiα clear cmos δεν το σκέφτηκα,αν ξαναεμφανιστεί θα το δοκιμάσω..Βασικά ίσως παίζει κάτι με μητρική με τις ζέστες,αν το ξανακάνει και στρώσει με clear cmos ή έστω με αφαίρεση για λίγη ώρα του καλωδίου τροφοδοσίας,μάλλον αυτό θα είναι...Δεν έχει πάνω ψύκτρες και φρου φρου και η αλήθεια είναι ότι τραβάει ζόρι καλοκαιριάτικα
7nisiotis Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Δεν είναι θέμα drivers-software,δοκίμασα format όταν έψαχνα τι φταίει χωρίς αποτέλεσμα.Γiα clear cmos δεν το σκέφτηκα,αν ξαναεμφανιστεί θα το δοκιμάσω..Βασικά ίσως παίζει κάτι με μητρική με τις ζέστες,αν το ξανακάνει και στρώσει με clear cmos ή έστω με αφαίρεση για λίγη ώρα του καλωδίου τροφοδοσίας,μάλλον αυτό θα είναι...Δεν έχει πάνω ψύκτρες και φρου φρου και η αλήθεια είναι ότι τραβάει ζόρι καλοκαιριάτικα Τα power states τα έχεις τσεκαρει; performance το τσεκαρες μεσα απο τα Windows ( power options )
Matrix7 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Τα power states τα έχεις τσεκαρει; performance το τσεκαρες μεσα απο τα Windows ( power options ) Ναι,είχα δοκιμάσει σε perfomance mode αλλά τίποτα.Βασικά και το τι έφταιγε τυχαία το βρήκα,μία μέρα ξαφνικά δεν έδινε σήμα για να ανοίξει το pc,και έβγαλα τη κάρτα για να ανοίξει και ξαφνικά όλα στρώσαμε.Υπέθεσα ότι λόγω του σεισμού κουνήθηκε το pc.Παλιότερα θυμάμαι είχα μια μητρική στα τελευταία της και μ έκανε νερά με αλλοιωμένα textures,βάζοντας ξανά τη κάρτα στρώνανε,αλλά αυτό εδώ αν δεν ψαχνόμουν θα νόμιζα ότι φταίνε τα παιχνίδια,δεν παρουσιάζει κάτι άλλο. Power states δεν έχω δει καθόλου,όλα default με offcet για τη cpu παίζω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα