Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

μπορεί να είναι καλοκαίρι αλλά ξεκίνησα να κάνω σκέψεις με το είδος της θέρμανσης που θα χρησιμοποιήσω το χειμώνα

Καταρχήν, μιλάω για διαμέρισμα ισόγειο, με αμόνωτη πλάκα από κάτω και κέντρική θέρμανση με πετρέλαιο 2 ώρες την ημέρα στα κρύα (από τις οποίες η μια μόνο πραγματικά ζεσταίνει). Πέρυσι την έβγαλα με...κρύο και ένα convector αλλά φέτος λέω να πάω σε κάτι πιο ζεστό. Είμαι ανάμεσα σε σόμπα υγραερίου με αερόθερμο και inverter kerosun. AC το έχω αποκλείσει καθώς ήδη έχω και ζεσταίνει μόνο όσο είναι αναμμένο και πάλι η θερμοκρασία πέφτει όταν κλείσει. Οπότε το ξεχνάω. Θα ήθελα να μάθω από όσους έχουν τέτοιες σόμπες, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα όσον αφορά

• Τυχόν υγρασία (ξέρω ότι πρέπει να χω σκαστό ένα παράθυρο όσο οι σόμπες δουλεύουν)
  • Αναθυμιάσεις
  • Ποιότητα ζέστης (διάβασα ότι οι kerosun έχουν θέρμανση τύπου καλοριφέρ, διάχυτη και γλυκιά)
  • Κόστος θέρμανσης υπολογιζόμενο για 3-4 ώρες/ημέρα συμπεριλαμβανομένης της αγοράς.

Η θερμοκρασία που θα ήθελα να έχει το σπίτι είναι 20oC, το χειμώνα έχει περί τους 16-17 στα κρύα.

Ευχαριστω!

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

τι έκανες τελικά, υπάρχει κάποια μυρωδιά και στο υγραέριο και στην κεροζάν έχω ακούσει. 

Ξέρει κανείς ποιό είναι το πιο ήπιο στα σημερινά συστήματα;

Δημοσ.
15 ώρες πριν, lefta_yparxoun είπε

τι έκανες τελικά, υπάρχει κάποια μυρωδιά και στο υγραέριο και στην κεροζάν έχω ακούσει. 

Ξέρει κανείς ποιό είναι το πιο ήπιο στα σημερινά συστήματα;

Καλημέρα,

αγόρασα ηλεκτρική σόμπα. Φοβήθηκα πολύ τις αναθυμιάσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...