Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

Εχω το εξης πρόβλημα,

Έχω ένα dell optiplex 760 το οποίο μετά από μια πτώση τάσης έχει τα παρακάτω προβλήματα:

Το κύριο πρόβλημα που έχει είναι το pc δεν ανοίγει και αν μείνει στο ρεύμα μετά από λίγο κάνει ένα ήχο κλικ κλικ η motherboard λίγο πιο συχνό από ένα κλικ το δευτερόλεπτο

Αναλυτικότερα:

- Το pc δεν παίρνει μπροστά συνήθως αν πατήσω το κουμπί να ανοίξει

- Το pc αν μείνει στο ρεύμα μετά από λίγο κάνει ένα ήχο κλικ κλικ η motherboard λίγο πιο συχνό από ένα κλικ το δευτερόλεπτο

- Το τροφοδοτικό περνάει το τεστ ελέγχου με όλες τις συσκευές επάνω (τεστ ελέγχου με το κουμπί που του τροφοδοτικού και το πράσινο λαμπάκι - dell manual)

- Έχω κανει προσπάθεια εκκίνησης με άλλες ram και χωρίς ραμ και παλι αποτυχια

- Αν πατήσω συνεχόμενα το κουμπι του τροφοδοτικού και τον διακοπτη που ανοιγει το pc, μερικες φορες ξεκινάει αλλά εχει κιτρινο λαμπακι η μοναδα που σημαινει προβλημα, αν το κλεισω στην συνέχεια δεν ξανανοιγει.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ή οτι έχει προβλημα η motherboard ή ότι εχει φαει ακυρο το τροφοδοτικο και δεν δινει σωστη ταση πάντα ( το οποίο δεν μπορώ να αλλάξω με ένα απλό γιατι έχει άλλο βυσμα για σύνδεση με την motherboard).

Έχει ξανατύχει σε κανένα;

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

Εχω το εξης πρόβλημα,

Έχω ένα dell optiplex 760 το οποίο μετά από μια πτώση τάσης έχει τα παρακάτω προβλήματα:

Το κύριο πρόβλημα που έχει είναι το pc δεν ανοίγει και αν μείνει στο ρεύμα μετά από λίγο κάνει ένα ήχο κλικ κλικ η motherboard λίγο πιο συχνό από ένα κλικ το δευτερόλεπτο

Αναλυτικότερα:

- Το pc αν μείνει στο ρεύμα μετά από λίγο κάνει ένα ήχο κλικ κλικ η motherboard λίγο πιο συχνό από ένα κλικ το δευτερόλεπτο

- Το τροφοδοτικό περνάει το τεστ ελέγχου με όλες τις συσκευές επάνω (τεστ ελέγχου με το κουμπί που του τροφοδοτικού και το πράσινο λαμπάκι - dell manual)

- Αν πατήσω συνεχόμενα το κουμπι του τροφοδοτικού και τον διακοπτη που ανοιγει το pc, μερικες φορες ξεκινάει αλλά εχει κιτρινο λαμπακι η μοναδα που σημαινει προβλημα, αν το κλεισω στην συνέχεια δεν ξανανοιγει.

Αυτό που καταλαβαίνω είναι ή οτι έχει προβλημα η motherboard ή ότι εχει φαει ακυρο το τροφοδοτικο και δεν δινει σωστη ταση πάντα ( το οποίο δεν μπορώ να αλλάξω με ένα απλό γιατι έχει άλλο βυσμα για σύνδεση με την motherboard).

δοκιμασε να βγαλεις της συσκευες και να βαζεις μια μια επανω γ να δεις π υπαρχει θεμα !

Δημοσ.

δοκιμασε να βγαλεις της συσκευες και να βαζεις μια μια επανω γ να δεις π υπαρχει θεμα !

Μυρίζομαι τροφοδοτικό ή βλάβης κάποιας συσκευής. Οι  RAM δεν έχουν σχέση αφού δεν παίρνει μπροστά... Δοκίμασε να κάνεις το παραπάνω που λέει ο life is music και βλέπουμε...

Δημοσ.

Το είχα κάνει. Σε κάποια φάση δούλεψε. Και μετά από μια μέρα που πήγα να το λειτουργήσω πάλι τα ίδια έκανε. Οπότε μου βρωμάει μητρική. Και δυστυχώς δεν έχω άλλο psu τέτοιο να κάνω δοκιμή

Επισκέπτης
Δημοσ.

Τι PSU είναι...??

Νομίζω είναι το ίδιο με του GX620 που έχω εάν είναι SFF (N275P-00). Πρόσεξε πάντως γιατί μπορεί να είναι proprietary.
Δημοσ.

Το είχα κάνει. Σε κάποια φάση δούλεψε. Και μετά από μια μέρα που πήγα να το λειτουργήσω πάλι τα ίδια έκανε. Οπότε μου βρωμάει μητρική. Και δυστυχώς δεν έχω άλλο psu τέτοιο να κάνω δοκιμή

tetoio τροφοδοτικο η θα παρεις το support της dell na σ πουν αν το εχουν ειδάλλως κανε εναν κοπο να πας στο κοσμοντατα και να ρωτησεις 

Δημοσ.

Αγαπητοί καλησπέρα σας,

μια δυο ιδέες για το πρόβλημα του φίλου:

1. Δοκίμασε βγάζοντας την μπαταρία από την μητρική να κάνεις ένα reset στο bios. Βγάλε την μπαταρία για μερικά δευτερόλεπτα και μετά ξαναβάλτην. (όσο έχεις την μπατάρία έξω και χωρίς ρεύμα πάτα και το power του κουτιού να φύγουν και ότι στατικά υπάρχουν, λέω εγώ τώρα.)
  2. Κάνε έναν οπτικό έλεγχο την μητρική για τίποτα φουσκωμένους πυκνωτές (συνήθως κοντά στον επεξεργαστή ή στις μνήμες)

Ενημέρωσ'ε μας για την εξέλιξη,

Φιλικά,

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

Εχω το εξης πρόβλημα,

Αναλυτικότερα:

Τα τροφοδοτικα αυτα εχουνε μεγαλο προβλημα,απο 745 και πανω,συνηθως ειναι προβλημα πυκνωτων,το οποιο θα πρεπει να το επισκευασει καποιος που γνωριζει.

Δοκιμασε να ξεκινησεις το τροφοδοτικο μονο του γεφυρωνοντας πρασινο με μαυρο καλωδιο.Ακομα και να ξεκινησει,δεν σημαινει οτι δεν εχει προβλημα,αν δεν ξεκινησει,τοτε εχει βεβαιωθει.

Δημοσ.

Θυμάμαι πιο παλιά είχαμε ένα παρόμοιο θέμα, ήταν τροφοδοτικό.. Επειδή λοιπόν δεν μπορούσαμε να βρούμε παρόμοιο τροφοδοτικό να δοκιμάσουμε βάλαμε ένα άλλο τροφοδοτικό ματίζοντας το... Δεν είναι μόνιμη λύση όμως.. Πρέπει να ξέρει κάποιος να το κάνει και λογικά δεν θα χωράει μέσα στο κουτί, οπότε πάλι θα πρέπει να βρεις ένα παρόμοιο για να το εγκαταστήσεις..

Δημοσ.

Θυμάμαι πιο παλιά είχαμε ένα παρόμοιο θέμα, ήταν τροφοδοτικό.. Επειδή λοιπόν δεν μπορούσαμε να βρούμε παρόμοιο τροφοδοτικό να δοκιμάσουμε βάλαμε ένα άλλο τροφοδοτικό ματίζοντας το... Δεν είναι μόνιμη λύση όμως.. Πρέπει να ξέρει κάποιος να το κάνει και λογικά δεν θα χωράει μέσα στο κουτί, οπότε πάλι θα πρέπει να βρεις ένα παρόμοιο για να το εγκαταστήσεις..

Γινεται και αυτο,ιδιες τασεις βγαζουν εξαλλου.

Πιο ευκολα αλλαζεις 6 πυκνωτες παρα να κολλησεις 24 καλωδια ενα ενα.

Δημοσ.

Σίγουρα οι πυκνωτές είναι πιο εύκολοι αλλά θα πρέπει και πάλι να ξέρει να το κάνει... Προτείνω να το πάει σε κάποιον τεχνικό να το κοιτάξει...

Δημοσ.

Τα τροφοδοτικα αυτα εχουνε μεγαλο προβλημα,απο 745 και πανω,συνηθως ειναι προβλημα πυκνωτων,το οποιο θα πρεπει να το επισκευασει καποιος που γνωριζει.

Δοκιμασε να ξεκινησεις το τροφοδοτικο μονο του γεφυρωνοντας πρασινο με μαυρο καλωδιο.Ακομα και να ξεκινησει,δεν σημαινει οτι δεν εχει προβλημα,αν δεν ξεκινησει,τοτε εχει βεβαιωθει.

• Like 1
Δημοσ.

Έτσι θα ανοίξει το PSU, όχι το PC.. Αν έχει κάρτα γραφικών δεν νομίζω να δείξει τίποτα η οθόνη λόγο ρευμάτων..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...