Επισκέπτης Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Εδώ και δυο ημέρες προσπαθώ να καταλάβω την λογική του sharing στα windows. Μου έχει βγει η πίστη! Ας βάλουμε σαν βάση το ότι ΔΕΝ έχω στήσει homegroup. (έχω κάνει δοκιμές και με workgroup όμως δε βλέπω διαφορές) Πρώτον: Αν κάνουμε δεξί κλικ -> sharing σε ένα δίσκο (στον ίδιο το δίσκο, στο Ο ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΜΟΥ) έχουμε ενεργή την επιλογή “advanced sharing”. Ενώ επιλέγω το «share this folder», ο δίσκος δεν ανοίγει στο δίκτυο μου. Δευτερον: Πηγαίνω στο δίσκο σε κάποιο υπό-φάκελο, κάνω την ίδια διαδικασία, παλι δε μου δίνει πρόσβαση από άλλο PC. Τρίτον: Πήγα σε άλλο δίσκο, έκανα το share και έχω πρόσβαση από άλλο υπολογιστή. ΥΓ: Μόλις έχασα πρόσβαση σε ολους τους φακελους του πρώτου δίσκου. Δε με αφήνει να μπω. Πρέπει να παω σε έναν έναν φάκελο να βάλω πάλι τον owner. Γ$Μ& τα windows και το share τους. Ρε παιδιά, σας παρακαλώ, εξηγήστε μου λίγο πως λειτουργεί. edit: εν συντομία, ποια η διαφορά του share απο το advanced sharing;
localy Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 στο advance share αν δεν κανω λαθος δινεις και κανεις add τους χρηστες που θες και με τα αναλογα δικαιωματα που θα εχουν στο κοινοχρηστο αρχειο που εκανες.μην μπλεκεις με το homegroup των windows ειναι οτι χειροτερο.απλα φροντισε να ειναι στην ιδια ομαδα εργασιας τα pc που θες να βλεπεις και να εχεις κοινη χρηση αρχειων και κλησε σε πρωτη φαση το firewall των windows.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 στο advance share αν δεν κανω λαθος δινεις και κανεις add τους χρηστες που θες και με τα αναλογα δικαιωματα που θα εχουν στο κοινοχρηστο αρχειο που εκανες.μην μπλεκεις με το homegroup των windows ειναι οτι χειροτερο.απλα φροντισε να ειναι στην ιδια ομαδα εργασιας τα pc που θες να βλεπεις και να εχεις κοινη χρηση αρχειων και κλησε σε πρωτη φαση το firewall των windows. Μα το Homegroup που λες να μη μπλέξω είναι η ομάδα εργασίας. Αυτο που ανακάλυψα είναι το εξής: Στο share μπορείς να ανοίξεις τον φάκελο είτε για όλους όσους είναι στο δίκτυο σου (aka Wifi) ή να δώσεις πρόσβαση στο homegroup. Επίσης δίνεις πρόσβαση σε συγκεκριμένα άτομα στο ίδιο PC. Στο advance share δίνεις όνομα στο φάκελο/δίσκο για το πως θα εμφανίζεται στους άλλους. Μπορεί ο φάκελος να έχει όνομα "Κώστας" κι εσυ να θελεις να εμφανίζεται ως "Μουσική Κώστα", οποτε ναι, απο εκει γινεται αυτο. Στο advance share επίσης κάτι παίζει με εξειδικευση των δικαιωμάτων αλλα αντε να βγάλεις άκρη..
localy Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 http://www.dummies.com/computers/computer-networking/using-a-network/how-to-share-folders-and-files-in-a-windows-7-network-homegroup/#slide-1 μια εκδοχη αυτην http://www.home-network-help.com/file-sharing-in-windows-7.html και μια αυτην \πιστευω να σε βοηθησουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα