Brisingr Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Γνωρίζετε κάποια πιο active / advanced developer forums / groups? Αν και είμαι (και θα είμαι για καιρό ακόμη) εκτός ελλάδας και δεν έχω επαφή, είναι ωραίο να μπορώ να ακολουθώ τι γίνεται και να δίνω και εγώ λίγο help. Παρόλα αυτά στο εδώ φόρουμ, καθώς και σε 1-2 γκρουπ που είχα δει στο facebook, o κόσμος περιορίζεται είτε σε 1) φοιτητές είτε σε 2) συζητήσεις περί "πελατών", cms κλπ τα οποία ωραία μεν, αλλά καθόλου ενδιαφέροντα για εμένα δε. tl;dr: υπάρχει κάτι στο spirit του /r/programming, hackernews σε ελλάδα; προφανώς δεν ψάχνω κάτι τόσο μεγάλο, απλά να είναι το ίδιο "στυλ" ιδέες; 1
Alithinos Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Υπάρχουν κάποια forums ελληνικά πιο εξειδικευμένα αλλά με πολύ λιγότερη κίνηση.
Lanike71 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Υπάρχουν τόσα ξενόγλωσσα με πολλή κίνηση, ποιός ο λόγος να ψάχνεσαι σε ελληνικά; Ειδικά από τη στιγμή που ζεις στο εξωτερικό.
Brisingr Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Να πω την αλήθεια δεν είναι ότι το ψάχνω actively, κυρίως από απορία και ως nice to have. Επίσης για να νιώσω λίγο καλύτερα γιατί μπήκα σε ένα στο fb και νιώθω απογοητευμένος για το μέλλον αυτού του τόπο από το πόσο πίσω επαγγελματικά είναι ... Υπάρχουν κάποια forums ελληνικά πιο εξειδικευμένα αλλά με πολύ λιγότερη κίνηση. Όπως;
παπι Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Να πω την αλήθεια δεν είναι ότι το ψάχνω actively, κυρίως από απορία και ως nice to have. Επίσης για να νιώσω λίγο καλύτερα γιατί μπήκα σε ένα στο fb και νιώθω απογοητευμένος για το μέλλον αυτού του τόπο από το πόσο πίσω επαγγελματικά είναι ... Όπως; Γνώση = χρήμα στο τομέα αυτό. Επίσης το ι πινες παίζει πάρα πολύ. Για αυτό μην δινεις σημασία σε αυτά που βλέπεις στα φόρουμ.
Brisingr Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Τι σημαίνει γνώση = χρήμα; Παντού ισχύει αυτό αλλά μια χαρά ανταλλάσουμε απόψεις στο /r/programming ή στο local /r/develeire (για την Ιρλανδία π.χ.) Αυτό το εκλαμβάνω πιο πολύ ως "οι Έλληνες devs δεν ανταλλάσουμε απόψεις online για να μη μας φάνε τον πελάτη"; το ι πινες παίζει πάρα πολύ. Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς
jimex Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Τι σημαίνει γνώση = χρήμα; Παντού ισχύει αυτό αλλά μια χαρά ανταλλάσουμε απόψεις στο /r/programming ή στο local /r/develeire (για την Ιρλανδία π.χ.) Αυτό το εκλαμβάνω πιο πολύ ως "οι Έλληνες devs δεν ανταλλάσουμε απόψεις online για να μη μας φάνε τον πελάτη"; Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς Όλα ξεκινούν από το ποιος θέλει να δαπανήσει χρόνο για να μοιραστεί τη γνώση σε μια "άγνωστη" ελληνική σελίδα, από το να χτίσει προφίλ πχ. στο StackOverflow. Επίσης δε θεωρώ πως μπορεί να υπάρξει ελληνική κοινότητα προγαμματισμού μόνο με επαγγελματίες ή χομπίστες που ασχολούνται σοβαρά με το αντικείμενο. Για να κόψεις τους φοιτητές για εργασίες, τους αγγελιάκηδες, τους άσχετους που νομίζουν ότι το πρόβλημά τους είναι προγραμματιστικό και όλα τα τρεις λαλούν και δυο χορεύουν ποστς των wannabe προγαμματιστών, θέλει κανόνες αντίστοιχους του SO και πολύ σκληρό moderation. Μια τέτοια κοινότητα όμως, ξεκινάει κυρίως από καμμένους 20άρηδες με όρεξη. Οι υπόλοιποι έχουν ήδη συνηθίσει τις παγκόσμιες κοινότητες. Και αν μαζέψεις τους Έλληνες 20άρηδες του σήμερα με αυτό το προφίλ ούτε ταβέρνα δε γεμίζεις. Και δεν περιορίζεται μόνο στον προγραμματισμό. Ούτε για hardware μπορεί να υπάρξει τεχνική ανάλυση, ούτε για μαθηματικά εκτός από τα ελάχιστα που αφορούν τα λύκεια. Τα ελληνικά φόρα καλά είναι για διαβάζουμε περιληπτικά τα review για ποιο κινητό και ποια CPU θα πάρουμε. Και γέλιο. Να βγάζουμε πολύ γέλιο... Και αυτά χρειάζονται...
παπι Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Τι σημαίνει γνώση = χρήμα; Παντού ισχύει αυτό αλλά μια χαρά ανταλλάσουμε απόψεις στο /r/programming ή στο local /r/develeire (για την Ιρλανδία π.χ.) Αυτό το εκλαμβάνω πιο πολύ ως "οι Έλληνες devs δεν ανταλλάσουμε απόψεις online για να μη μας φάνε τον πελάτη"; Δεν είμαι σίγουρος τι εννοείς Α μπραβο,πολλοι δεν μιλανε μη τους φαμε την πελατια. Στο λεω απο πρωτο χερι, που ειχα ρωτησει κατι πραματακια για καποια cms σε αλλα φορμουμ. Δεν εισαι σιγουρος για τι πραμα μιλαω επειδη εισαι νεος εδω. Περα απο το οτι ειμαστε λιγοι που μιλαμε στα νετ, ειναι και μια μεριδα ατομων που ειναι στο συνολο που αρχιζει απο φαντασιοπληκτους και τελειωνει στους μαλακες. Ατομα τα οποια θα γραψουν 7 σελιδες για πραμα που θελει 10 λεξεις, μονο και μονο για να δειξουν το ενα τιποτα, ατομα τα οποια θα γραψουν 5 μπουρδες σε μια γλωσσα και θα κανουν παρουσιαση Σωρα, ατομα τα οποια στο hello world θα φανε 4 exceptions 1 triple fault και θα καψουν 2 πυκνωτες απο την μομπο, πανε και διαβαζουν αλλα ατομα τα οποια το εχουν μονο και μονο για να δουν μηπως κανουν καποιο λαθος και βρουν ευκαιρια να σταξουν δηλητηριο. 3
imitheos Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Δεν εισαι σιγουρος για τι πραμα μιλαω επειδη εισαι νεος εδω. Περα απο το οτι ειμαστε λιγοι που μιλαμε στα νετ, ειναι και μια μεριδα ατομων που ειναι στο συνολο που αρχιζει απο φαντασιοπληκτους και τελειωνει στους μαλακες. Ατομα τα οποια θα γραψουν 7 σελιδες για πραμα που θελει 10 λεξεις, μονο και μονο για να δειξουν το ενα τιποτα, ατομα τα οποια θα γραψουν 5 μπουρδες σε μια γλωσσα και θα κανουν παρουσιαση Σωρα, ατομα τα οποια στο hello world θα φανε 4 exceptions 1 triple fault και θα καψουν 2 πυκνωτες απο την μομπο, πανε και διαβαζουν αλλα ατομα τα οποια το εχουν μονο και μονο για να δουν μηπως κανουν καποιο λαθος και βρουν ευκαιρια να σταξουν δηλητηριο. Guilty as charged Δεν είμαι βέβαια "developer" αλλά είμαι ένας από αυτούς που έχουμε αυτό το χούι να γράφουμε ένα κατεβατό για πράγματα ήσσονος σημασίας που ίσως να μην ενδιαφέρουν και κανέναν.
Brisingr Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Α μπραβο,πολλοι δεν μιλανε μη τους φαμε την πελατια. Στο λεω απο πρωτο χερι, που ειχα ρωτησει κατι πραματακια για καποια cms σε αλλα φορμουμ. Δεν εισαι σιγουρος για τι πραμα μιλαω επειδη εισαι νεος εδω. Περα απο το οτι ειμαστε λιγοι που μιλαμε στα νετ, ειναι και μια μεριδα ατομων που ειναι στο συνολο που αρχιζει απο φαντασιοπληκτους και τελειωνει στους μαλακες. Μην νομίζεις, δεν είμαι νέος εδώ. Είμαι lurker καθημερινά στο insomnia από το 2010, ήμουν εδώ όταν κάποιοι τραγικοί λέγαν για την επανάσταση στα νευρωνικά δίκτυα, για το νέο best social media από τον Canada κλπ (μην ανοίξει αυτή ή συζήτηση ξανά, πλζ). Eδώ και καιρό όμως απορώ για το συγκεκριμένο θέμα γιατί φαίνεται ότι μόνο τρόλλς, memes και τυπάδες που έγραψαν το πρώτο τους hello world κυκλοφορούν στο ελληνικό ιντερνετ. Ξαναλέω, ο λόγος που με μπερδεύει αυτό είναι πως βλέπω πχ την Ιρλανδία με πολύ λιγότερο πληθυσμό και με αγγλική γλώσσα, που σημαίνει πως δεν έχουν incentive να κάνουν fork το που μιλάνε, να έχουν αρκετά active forums πχ. Όλα τα παραπάνω απλά με κάνουν να καταλήξω πως στην Ελλάδα οι επαγγελματίες δεν μιλάνε και πολύ μεταξύ τους, ενώ αυτοί που μιλάνε είναι κυρίως το κομμάτι που δεν θες να μιλάει Τέλος πάντων, μάλλον τα πράγματα ήταν όπως μου αρχικά φαινόταν. Υ.Γ. Πριν μερικούς μήνες μου ήρθε η φαϊνή ιδέα να βοηθήσω κάποιους δίνοντας feedback για το πως είναι να δουλεύεις για κάποια από τις πολύ μεγάλες Software εταιρίες της Αμερικής ως προς το πως να προετοιμαστούν για συνεντεύξεις, τι να περιμένουν και πως είναι η καθημερινή δουλειά. Ήθελα να το κάνω σε κάποιο ελληνόφωνο μέρος γιατί το έχω κάνει ήδη με ένα κάρο φίλους μου και βαρέθηκα να το κάνω individually. Περιττό να πω ότι απογοητεύτηκα και τελικά δεν πόσταρα τίποτα, γιατί ότι έβλεπα ήταν γεμάτο τρολ / meme 4
masteripper Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δυστυχως τα όρια μεταξύ το βοηθάω κάποιον | και κάνω κάποιο μάγκα συχνά είναι πολύ λεπτά.... Ειδικά άμα έχεις βιώσεις καταστάσεις στο εργασιακό περιβάλλον που ο άλλος απλώς κλέβει ότι μπορεί και μετά το προβάλει με τυμπανοκρουσίες σαν δικό του τότε χάνεις πάσα ιδέα....τότε απλώς σταματάς να ασχολείσαι και κοιτάς άλλα μονοπάτια.... Και σε αυτούς που θα τρέξουν να πουν γιατί δεν "μιλάς" ...ας πούμε ότι πρέπει να υπάρχει και κάποιο "αυτί" που να ακούσει αυτό που θα πεις...μερικές φορές το να εθελοτυφλείς είναι πιο βολικό...
kaliakman Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Μην νομίζεις, δεν είμαι νέος εδώ. Είμαι lurker καθημερινά στο insomnia από το 2010, ήμουν εδώ όταν κάποιοι τραγικοί λέγαν για την επανάσταση στα νευρωνικά δίκτυα, για το νέο best social media από τον Canada κλπ (μην ανοίξει αυτή ή συζήτηση ξανά, πλζ). Eδώ και καιρό όμως απορώ για το συγκεκριμένο θέμα γιατί φαίνεται ότι μόνο τρόλλς, memes και τυπάδες που έγραψαν το πρώτο τους hello world κυκλοφορούν στο ελληνικό ιντερνετ. Ξαναλέω, ο λόγος που με μπερδεύει αυτό είναι πως βλέπω πχ την Ιρλανδία με πολύ λιγότερο πληθυσμό και με αγγλική γλώσσα, που σημαίνει πως δεν έχουν incentive να κάνουν fork το που μιλάνε, να έχουν αρκετά active forums πχ. Όλα τα παραπάνω απλά με κάνουν να καταλήξω πως στην Ελλάδα οι επαγγελματίες δεν μιλάνε και πολύ μεταξύ τους, ενώ αυτοί που μιλάνε είναι κυρίως το κομμάτι που δεν θες να μιλάει Τέλος πάντων, μάλλον τα πράγματα ήταν όπως μου αρχικά φαινόταν. Υ.Γ. Πριν μερικούς μήνες μου ήρθε η φαϊνή ιδέα να βοηθήσω κάποιους δίνοντας feedback για το πως είναι να δουλεύεις για κάποια από τις πολύ μεγάλες Software εταιρίες της Αμερικής ως προς το πως να προετοιμαστούν για συνεντεύξεις, τι να περιμένουν και πως είναι η καθημερινή δουλειά. Ήθελα να το κάνω σε κάποιο ελληνόφωνο μέρος γιατί το έχω κάνει ήδη με ένα κάρο φίλους μου και βαρέθηκα να το κάνω individually. Περιττό να πω ότι απογοητεύτηκα και τελικά δεν πόσταρα τίποτα, γιατί ότι έβλεπα ήταν γεμάτο τρολ / meme Πάντως πιστεύω οτι εδώ αν και δεν έχει τόσο μεγάλο κοινό όπως ένα fb page πχ ενδεχομένως θα βοηθήσουν πολλούς αυτά που έχεις να πεις.
k33theod Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δυστυχως τα όρια μεταξύ το βοηθάω κάποιον | και κάνω κάποιο μάγκα συχνά είναι πολύ λεπτά.... Ειδικά άμα έχεις βιώσεις καταστάσεις στο εργασιακό περιβάλλον που ο άλλος απλώς κλέβει ότι μπορεί και μετά το προβάλει με τυμπανοκρουσίες σαν δικό του τότε χάνεις πάσα ιδέα....τότε απλώς σταματάς να ασχολείσαι και κοιτάς άλλα μονοπάτια.... Και σε αυτούς που θα τρέξουν να πουν γιατί δεν "μιλάς" ...ας πούμε ότι πρέπει να υπάρχει και κάποιο "αυτί" που να ακούσει αυτό που θα πεις...μερικές φορές το να εθελοτυφλείς είναι πιο βολικό... "There are two kinds of people, those who do the work and those who take the credit. Try to be in the first group; there is less competition there." 1
παπι Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2017 Μην νομίζεις, δεν είμαι νέος εδώ. Είμαι lurker καθημερινά στο insomnia από το 2010, ήμουν εδώ όταν κάποιοι τραγικοί λέγαν για την επανάσταση στα νευρωνικά δίκτυα, για το νέο best social media από τον Canada κλπ (μην ανοίξει αυτή ή συζήτηση ξανά, πλζ). Eδώ και καιρό όμως απορώ για το συγκεκριμένο θέμα γιατί φαίνεται ότι μόνο τρόλλς, memes και τυπάδες που έγραψαν το πρώτο τους hello world κυκλοφορούν στο ελληνικό ιντερνετ. Ξαναλέω, ο λόγος που με μπερδεύει αυτό είναι πως βλέπω πχ την Ιρλανδία με πολύ λιγότερο πληθυσμό και με αγγλική γλώσσα, που σημαίνει πως δεν έχουν incentive να κάνουν fork το που μιλάνε, να έχουν αρκετά active forums πχ. Όλα τα παραπάνω απλά με κάνουν να καταλήξω πως στην Ελλάδα οι επαγγελματίες δεν μιλάνε και πολύ μεταξύ τους, ενώ αυτοί που μιλάνε είναι κυρίως το κομμάτι που δεν θες να μιλάει Τέλος πάντων, μάλλον τα πράγματα ήταν όπως μου αρχικά φαινόταν. Υ.Γ. Πριν μερικούς μήνες μου ήρθε η φαϊνή ιδέα να βοηθήσω κάποιους δίνοντας feedback για το πως είναι να δουλεύεις για κάποια από τις πολύ μεγάλες Software εταιρίες της Αμερικής ως προς το πως να προετοιμαστούν για συνεντεύξεις, τι να περιμένουν και πως είναι η καθημερινή δουλειά. Ήθελα να το κάνω σε κάποιο ελληνόφωνο μέρος γιατί το έχω κάνει ήδη με ένα κάρο φίλους μου και βαρέθηκα να το κάνω individually. Περιττό να πω ότι απογοητεύτηκα και τελικά δεν πόσταρα τίποτα, γιατί ότι έβλεπα ήταν γεμάτο τρολ / meme Ο δελαδορ ειναι αλλο λεβελ. Σιγουρα ειναι μερος απο το συνολο που λεω, αλλα δεν ειναι μονος του το συνολο. Να στο πω αλλιως, ειναι 4 ατομα με τα οποια μπορεις να συζητησεις σε αυτο το φορουμ που τυχαινει να ειναι το μεγαλυτερο φορουμ στην ελλαδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα