Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω μια καφετέρια και θέλω να βάλω pda για ασύρματη παραγγελιοληψια. Μιλάμε για εναν θερμικό εκτυπωτή και 2-3 κινητά που θα έχουν οι σερβιτόροι για να στέλνουν τις παραγγελίες απο μια κοινή εφαρμογή. Εχω ενα modem/router που μου το εδωσε ο πάροχος του internet με πολυ καλο σήμα. Το μαγαζί ειναι εξωτερικό με γυρω στα 100 μέτρα αποσταση απ το modem/router.

Το πρόβλημά μου είναι το πως και τι δικτυο θα πρέπει να στησω και να συνθεθουν ο εκτυπωτής και τα κινητα ώστε να μην εχω θεματα εαν συνδεθουν πολλοι πελάτες και "πέσει" το δικτυο. Το καλύτερο θα ηταν να εχω ενα υποδικτυο που να συνδεθουν εκει ΜΟΝΟ τα κινητα ασυρματα και ο θερμικος εκτυπωτης ενσύρματα ωστε να ειμαι σίγουρος οτι δεν θα πεσει "ποτέ". Με καποιους που μιλησα μου ειπαν κατι για switch, access point αλλα δεν εχω ιδεα. Μπορει καποιος να βοηθήσει?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

θα παρεις ενα access point δυνατο με καλη εμβελεια και ενα switchaki για να συνδεσεις τους thermal printer ου εχεις και θα κανεις ενα δικτυο 192.168.1.0 /24 και σηκωσε και ενα ασυρματο ονομα και κουμπωσε τα pda.δεν θες κατι αλλο.αυτο το δικτυο θα ειναι εκτος ιντερνετ και θα το εχεις για την παραγγελιοληψια μονο.τωρα αν εχεις και ενα ακομα για τους πελατες αστο οπως ειναι απλα δεν να μη συμπεφτει το ασυρματο σου με αυτο των pda διαφορετικο καναλι και ονομα και κλειδωμα και εισαι οκ.και σε αλλο υποδικτυο.

πχ ολα της παραγγελιοληψιας στο δικτυο 192.168.0.1 /24

και το δικτυο με το ιντερνετ 

στο 192.168.1.0 /24

η και αναποδα οτι σε βολευει.

• Like 1
Δημοσ.

Καλύτερα να απευθυνθείς στην εταιρεία από όπου αγόρασες το πρόγραμμα παραγγελιοληψίας για να σου προτείνουν αυτοί το απαραίτητο H/W και ενδεχωμένος να στο τοποθετήσουν/ρυθμίσουν οι ίδιοι.

Λογικά θα έχουν ήδη πελάτες με αντίστοιχο setup με το δικό σου και θα γνωρίζουν καλύτερα ποιές συσκευές είναι συμβατές.

Διαφορετικά αν το κάνεις μόνος σου όποτε κάτι κολλάει δεν θα βρίσκεις άκρη ως προς το τί φταίει.

Δημοσ.

τπτ δε θα κανεις και στα pda θα μπουν static ip's για να μην εχεις προβλημα με τα leases απο τους πελατες. Θα στα φτιαξουν αυτοι που θα στα πουλησουν.

Αν αυτη τη στιγμη εχεις προβλημα με τους πελατες και δε παιρνουν ip, ρυθμισε το ρουτερ σου να κανει lease καθε 10 λεπτα, ετσι ωστε να ανανεωνονται οι ip's και να μη δεσμευονται για μεγαλο χρονικο διαστημα. Πηγαινε δλδ και βρες το dhcp lease και βαλτο 600 (sec), απο οσο ειναι τωρα που φανταζομαι οτι θαναι κατι σε χιλιαδες.

Δημοσ.

Καλημέρα κ κατ'αρχήν Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Αρχικα, δεν σκοπεύω να βαλω συσκευές pda αλλα κινητά τηλέφωνα. Ακομη, εχω σκοπο να το κανω μονος μου γιατί οι εταιρείες γδέρνουν και οι εποχες ειναι δυσκολες.

Φανταστείτε οτι εχω παραγγείλει ηδη τον εκτυπωτή και τα 2 κινητά.

Όσον αφορά τις απαντήσεις σας εζω Ερώτηση προς το localy: το υποδικτυο που θα μπουν τα κινητά και ο εκτυπωτής θα είναι ενσύρματο και ασύρματο; Γιατί τα κινητα θα πρέπει να συνθεθουν ασύρματα κ μάλιστα ειναι και μεγαλη η αποσταση απ το modem/router (αυτο με προβληματιζει να πω την αληθεια αλλα πιστευω θα υπαρχει λυση).

Ακομη, πως γινεται η δημιουργια του υποδικτυου? Μεσω του access point? Τέλος, το υποδικτυο αυτό θα ειναι ανεξάρτητο απο αυτο των πελατων ή αν γεμίσει των πελατών θα κολλαει και θα πεσει και αυτο της παραγγελιοληψιας?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Νομίζω πως με ένα managed switch θα κανεις τη δουλειά σου. Θα φτιάξεις ένα vlan για τα pda terminals κι ένα vlan για τους guests. Αντίστοιχα θα έχεις και 2 AP. Μη προτιμήσεις λύσεις τύπου tplink για να δώσεις ίντερνετ σε πελάτες

Δημοσ.

Δεν γνωρίζω το επίπεδο των γνώσεων που κατέχεις αλλά μπορώ να σου δώσω μία πολύ φιλική συμβουλή.

Δηλαδή, ξεκινάς το στήσιμο της επιχείρησης σου βασιζόμενος σε απαντήσεις από το insomnia ;

Δεν είναι ο προσωπικός σου υπολογιστής ούτε το lan του σπιτιού σου φίλε μου.

Εντελώς φιλικά λοιπόν.

Μην το κάνεις μόνος σου γιατί θα μπλέξεις και μετά θα σου κοστίσει πολύ ποιό ακριβά.

• Like 1
Δημοσ.

Θα πρέπει να φτιαχτούν 2 ξεχωριστά δίκτυα. Τα κινητά τα χρειάζεσαι απλά για τις παραγγελίες. 

Ο εκτυπωτής λογικά θα συνδέεται με κάποιο pc στο οποίο υπάρχει το πρόγραμμα των παραγγελιών. Δεν ειναι ανάγκη το pc να ειναι και στο Internet. 

Για αυτά χρειάζεσαι ένα access point για να πιάνει εξω και ενα switch για το pc. 

Τώρα σχετικά με το router Που ήδη εχεις θα ειναι σε αλλο δίκτυο με ενεργο πχ το wifi του για τους πελάτες αλλά πιστεύω οτι θα πρέπει να πάρεις και ενα δευτερο access point για να εχουν καλό σήμα και οι πελάτες έξω.

Τι πρόγραμμα εχεις παρει για την παραγγελιοληψία?

Νομίζω πως με ένα managed switch θα κανεις τη δουλειά σου. Θα φτιάξεις ένα vlan για τα pda terminals κι ένα vlan για τους guests. Αντίστοιχα θα έχεις και 2 AP. Μη προτιμήσεις λύσεις τύπου tplink για να δώσεις ίντερνετ σε πελάτες

Καλή σκέψη αλλά μην τον μπερδευουμε τον άνθρωπο με vlans

Δημοσ.

δεν χρειαζετε ουτε managed switch ουτε vlan τοσο εξιδικευμενα.μια εφαρμογη pos θα στισει ο ανθρωπος.θα κανεις ενα ξεχωριστο υποδικτιο.τους θερμικους εκτυπωτες θα τους σινδεσεις με καλωδιο lan πανω στο access point royter που θα παρεις το οποιο θα κοιταξεις να ειναι ποιοτικα καλο.δες τα asus rt που ειναι σκυλια,και τα pda και αυτα θα τα συνδεσεις βεβαια με wifi που θα κανεις πανω στο router.ολα με στατικες ip βεβαια και κλειδωμενο με wpa2 και mac filtering και εισαι πενα,μην ξεχνας αυτο το δευτερο δικτυο ειναι το private δικτυο το οποιο ειναι για το pos.και δεν τα το εχεις για κανενα αλλο λογο και δεν θα σινδεεται κανεις αλλος εκτος απο τα pda thermal printers kai pc server του pos.

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Σε παρόμοια περίπτωση και εγώ θα ήθελα να ρωτήσω σε static IP τι gateway IP δίνουμε στο access point και τι gateway IP στα pda που συνδέονται πάνω;

Δημοσ.

Σε παρόμοια περίπτωση και εγώ θα ήθελα να ρωτήσω σε static IP τι gateway IP δίνουμε στο access point και τι gateway IP στα pda που συνδέονται πάνω;

Το access point και τα pda είναι στο ίδιο lan?

Σε κάθε περίπτωση θα χρησιμοποιήσεις το gateway του κάθε lan.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...