Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Έχω ένα Macbook Pro Mid 2010 και λειτουργικό El Capitan. Έχει δυο δίσκους, έναν ssd ocz 240gb για το λειτουργικό και έναν hdd 750gb για διάφορα αρχεία προς αποθήκευση.

Θέλοντας να αναβαθμίσω σε 2TB τον 750gb έκανα τα εξής:

Τοποθέτησα τον 2tb με usb και τον είδε σαν εξωτερικό. Τον έκανα format (OS Extended) με Disk Utillity, έδωσα και το ίδιο όνομα του παλαιού/καινούριου δίσκου και αντέγραψα όλα τα αρχεία του 750gb στον καινούριο. Όλα καλά έως εδώ.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν έβγαλα από μέσα τον παλιό δίσκο (750gb) και έβαλα τον καινούριο δίσκο 2tb με αντιγραμμένα όλα τα αρχεία από τον παλιό (Η αντιγραφή είχε διάρκεια 8 ώρες περίπου) δεν τον αναγνώριζε καθόλου. Και ούτε τον παλιό 750gb μπορούσα να τον δω ως εξωτερικό. Με αποτέλεσμα να βάλω ξανά τον παλιό στη θέση του και τον καινούριο να περιμένει μια λύση...

Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να κάνω αυτή την αλλαγή?

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας...

Δημοσ.

Γεια σας,

Έχω ένα Macbook Pro Mid 2010 και λειτουργικό El Capitan. Έχει δυο δίσκους, έναν ssd ocz 240gb για το λειτουργικό και έναν hdd 750gb για διάφορα αρχεία προς αποθήκευση.

Θέλοντας να αναβαθμίσω σε 2TB τον 750gb έκανα τα εξής:

Τοποθέτησα τον 2tb με usb και τον είδε σαν εξωτερικό. Τον έκανα format (OS Extended) με Disk Utillity, έδωσα και το ίδιο όνομα του παλαιού/καινούριου δίσκου και αντέγραψα όλα τα αρχεία του 750gb στον καινούριο. Όλα καλά έως εδώ.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν έβγαλα από μέσα τον παλιό δίσκο (750gb) και έβαλα τον καινούριο δίσκο 2tb με αντιγραμμένα όλα τα αρχεία από τον παλιό (Η αντιγραφή είχε διάρκεια 8 ώρες περίπου) δεν τον αναγνώριζε καθόλου. Και ούτε τον παλιό 750gb μπορούσα να τον δω ως εξωτερικό. Με αποτέλεσμα να βάλω ξανά τον παλιό στη θέση του και τον καινούριο να περιμένει μια λύση...

Γνωρίζει κανείς πως μπορώ να κάνω αυτή την αλλαγή?

Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας...

Αν μπουταρεις απο το recovery partitio το disk utility βλεπει τους σκληρούς?

Δημοσ.

Νομίζω το συγκεκριμένο μοντέλο έχει περιορισμό στη χωρητικότητα των εσωτερικών δίσκων μέχρι 1,5 τέρα.

Δεν νομίζω διότι όταν έβαλα μέσα τον 2tb τον είδε κανονικά, εντύπωση μου έκανε που δεν αναγνώριζε αυτόν που είχε μέσα (750gb) ως εξωτερικό έπειτα.

Δημοσ.

τι λειτουργικο έχεις? αν δεν γινονται mount μπορει και να εχουν προβλημα οι σκληροι. Οταν τους εκανες φορματ τι σχημα ειχες επιλέξει?

https://support.apple.com/kb/PH20567?locale=en_US

El Capitan

Στο λειτουργικό αυτό δεν έχεις αυτή την επιλογή πλέον.

Δημοσ.

El Capitan

Στο λειτουργικό αυτό δεν έχεις αυτή την επιλογή πλέον.

Την εχεις αρκει στο disk utility να επιλεξεις τον σκληρό και οχι το partition του και μετα να κλικάρεις το erase επάνω. Εδω την εχει σε sierra ... αυτή την επιλογή και δεν την έχει  το el capitan?  Ψάξτο λιγο καλύτερα.

YΓ. http://www.macworld.com/article/2987201/operating-systems/hands-on-with-disk-utility-in-el-capitan-tool-for-storage-devices-gets-a-facelift.html

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Τελικά η μόνη λύση ήταν να αντιγράψω τον 2ο εσωτερικό σκληρό σε έναν άλλο (μέσω L.A.N.) κι έπειτα ξανά αντιγραφή στον καινούριο 2ΤΒ εσωτερικό (μέσω L.A.N.)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...