Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τότε γιατί ρωτάς? Να υποστηρίξουμε την γνώμη σου?

Είπες πως το RAID πέθανε. Με αυτό διαφωνώ και σε επαγγελματικά περιβάλλοντα ζει και βασιλεύει.

Ποιο είναι καλύτερο ρώτησα, χωρίς να εκφέρω γνώμη.

Δημοσ.

Το raid 0 έχει πεθάνει. Τα υπόλοιπα raid λειτουργούν και είναι αναγκαία. 

Το ποιο είναι το καλύτερο είναι πολύ εύκολο. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται απάντηση. Από τη στιγμή που γνωρίζεις τι είναι Μ.2 και τι είναι raid 0 γνωρίζεις και την απάντηση.

Δημοσ.

Να εκμεταλλευτώ το θέμα για να κάνω μια ερώτηση:

Καλύτερα είναι ένας M2 (τον οποίο υποστηρίζει η μητρική μου) ή δύο SATA σε RAID 0;

Ασχολούμαι με video, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για Data μιας και το λειτουργικό είναι σε άλλον SSD και η ασφάλεια δεν είναι τόσο κρίσιμη μιας και καθημερινά γίνεται backup σε εξωτερικό NAS και ταυτόχρονα στο cloud.

εφ'όσων λες οτι ασχολείσαι με video φαντάζομαι σε ενδιαφέρουν για scratch disk σειριακές αναγνώσεις εγγραφές οπότε το raid0 εχει μια λογική, ωστόσο οι καλοι m2 nvme ξεπερνούν το 1gb/s που θα πιάνεις με 2 sata σε raid0.

To θεμα ειναι ότι δεν θες (μικρούς) tlc δισκους με slc cache/buffer καθώς όταν αυτό τελειώνει θα πεφτει αρκετα η ταχύτητα και τα 13-50gb που είναι συνήθως το μεγεθός τους θα το ξεπερνάς εύκολα φαντάζομαι. Δλδ ενας 960 evo 250gb δεν θα σου ταιριάζει.

Απο κει και πέρα ενας δίσκος με mlc θα ταν καλύτερα όσων αφορά την απόδοση αλλά και τις εγγραφές. Οκ δεν ξέρω καθημερινά ποσα gb γράφεις αλλά κοιταξε στην εγγύηση να χει ενα αρκετά μεγάλο νούμερο και υπάρχουν και καποιοι που δεν το ορίζουν. Δεν ξέρω πόσες συνεχόμενες εγγραφές θα κάνεις αλλα ένα καλο steady state του δίσκου ίσως σε ενδιαφέρει.

Απο κει και πέρα καλές επιλογες θα ήταν 950 pro, 960 pro, 960 evo 1tb, ocz rd400 , intel 750 , mydigitalssd bpx

Oπως καταλαβαίνεις δεν ειναι οι πιο οικονομικές επιλογές αν και ο τελευταιος ειναι απο τις καλύτερες επιλογές με βάση αποδοση/τιμή και όχι μονο για αυτά που ψάχνεις εσύ , αλλά γενικά.

Τώρα οκ , αν εχεις βρει φθηνους sata ssd, που να χουν και mlc μνήμες, go for it. Υποθέτω ότι εννοεις hardware raid στο chipset και οχι software μεσω windows που θα σου τρωει πόρους απο τον επεξεργαστή. Λογικά θα περνάει trim σε raid0 μιας και έχεις κανουρια σχετικά μητρική , αλλα τσεκαρε το ίσως χρειάζεσαι καινουριους drivers ή update στο bios (rapid storage technology)

• Like 1
Δημοσ.

Σε Ευχαριστώ! Αναλυτικοτατος και πολύ κατατοπιστικός!

Ναι, μιλάω για hardware raid, αλλά όπως το βλέπω πηγαίνω σε κάποιον από αυτούς που πρότεινες. Με ενδιαφέρουν οι σειρακες αναγνώσεις και εγγραφές, μιας και υπάρχει πχ ανάγκη να διαβάζονται ταυτόχρονα 6 4k streams και να γράφεται άλλο ένα.

• Like 1
Δημοσ.

Είπες πως το RAID πέθανε. Με αυτό διαφωνώ και σε επαγγελματικά περιβάλλοντα ζει και βασιλεύει.

Ποιο είναι καλύτερο ρώτησα, χωρίς να εκφέρω γνώμη.

RAID 0 σε 'επαγκελματικά περιβάλοντα' δεν θα βρείς ...

Δημοσ.

RAID 0 σε 'επαγκελματικά περιβάλοντα' δεν θα βρείς ...

Το γνωρίζω, αλλά δεν αναφερθηκε σε Raid 0, αλλά γενικά. Οπότε και εγώ απάντησα γενικά για Raid

Δημοσ.

Το γνωρίζω, αλλά δεν αναφερθηκε σε Raid 0, αλλά γενικά. Οπότε και εγώ απάντησα γενικά για Raid

Α μπα όχι καθόλου.

Το raid 0 έχει πεθάνει. Τα υπόλοιπα raid λειτουργούν και είναι αναγκαία. 

Το ποιο είναι το καλύτερο είναι πολύ εύκολο. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται απάντηση. Από τη στιγμή που γνωρίζεις τι είναι Μ.2 και τι είναι raid 0 γνωρίζεις και την απάντηση.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Α μπα όχι καθόλου.

Το raid έχει τελειώσει. Ελάχιστοι ασχολούνται πλέον.

Όντως. Στην πρώτη σου απάντηση, στην οποία διαφώνησα δεν ανέφερες καθόλου για Raid 0.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...