Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

120 ευρώ για 120GB χώρο όσο γρήγορο και να είναι, δε το λες σοφή επένδυση.

Γνώμη μου, πάρε έναν Samsung SM951 ή SM961 256GB και άνω, για να το κρατήσεις για καιρό.

Αλλιώς πας σε κάτι πιο φτηνό π.χ. PM971 ή κάποιον Crucial ή Sandisk αν θες value for money storage και επιδόσεις αξιοπρεπείς.

Δημοσ.

Αν τον θέλεις μόνο για windows και απλή χρήση μείνε με τον SSD και κράτα τα χρήματα σου. Δεν νομίζω να δεις την τρελή διαφορά.

Δημοσ.

Ναι την χρηση την θελω μονο για win.Το κουτι που εχω με εχει φτιαξει με το θεμα καλωδια δεν εχω θεμα

Δημοσ.

Η χρήση δεν είναι τα win. Αλλο εννοούμε. Τέλοσπάντων. Από ότι καταλαβαίνω δεν κανει κάποια ιδιαίτερη χρήση και και ένας τέτοιος Μ.2 σου είναι αχρείαστος. Με τα ίδια χρήματα περίπου μάλιστα παίρνεις έναν κανονικά ssd με 2πλάσια χωρητικότητα.

• Like 3
Δημοσ.

αξιζει γτ γλυτωνεις καλωδια. Αυτος ηταν ο λογος που πηρα εγω m2 βασικα

120 ευρώ για να γλυτώσεις 2 καλώδια...

Η χρήση δεν είναι τα win. Αλλο εννοούμε. Τέλοσπάντων. Από ότι καταλαβαίνω δεν κανει κάποια ιδιαίτερη χρήση και και ένας τέτοιος Μ.2 σου είναι αχρείαστος. Με τα ίδια χρήματα περίπου μάλιστα παίρνεις έναν κανονικά ssd με 2πλάσια χωρητικότητα.

Πολύ σωστά.

Δημοσ.

Eχω την Asus z170 p και σκεφτόμουν να τσιμπισω αυτο εδω για το λειτουργικο https://www.skroutz.gr/s/10804556/Corsair-Force-Series-MP500-120GB.html#reviews

Αξιζει; οι τιμες που λεει στην αναγνωση και στην εγραφη ειναι οντως τοσο μεγαλες;

Έχω την Asus Z97-P και έβαλα από την αρχή έναν Kingston M.2 στα 120Gb.

Όλα αυτά περίπου 2 χρόνια πριν και οι επιδόσεις τους απέχουν έτη φωτός (προς τα πίσω βέβαια :P ) σε σχέση με την NVMe υποστήριξη που έχει η δική σου μητρική.

Η αλήθεια είναι πως στο σύστημα μου το λειτουργικό (win 10 pro) είναι όντως αρκετά γρήγορο, φορτώνει ταχύτατα και η απόκριση του είναι πολύ καλή.

Παρόλα αυτά, τα 120Gb είναι πολύ δεσμευτικά αφού εκτός από το OS και ελάχιστες βασικές εφαρμογές έχω φορτωμένο μόνο 1 παιχνίδι επάνω και υπάρχει χώρος οριακά και με το ζόρι για άλλο ένα μέχρι να τιγκάρει ο Μ.2.

Όλα τα υπόλοιπα είναι αναγκαστικά εγκατεστημένα σε δεύτερο κανονικό δίσκο SATA οπότε χάνεται και το όποιο πλεονέκτημα έχω..

Φαντάζομαι ότι οι επιδόσεις του μπόρντ σου με τον εν λόγο Μ.2 που διαλέξες θα είναι απίστευτες αλλά όπως είπαν ήδη οι περισσότεροι πάντα θα είσαι δεσμευμένος από τα λίγα GB χώρου.

Σκέψου το, δες πόσο χώρο απαιτούν οι εφαρμογές που χρησιμοποιείς ποιό συχνά και κρίνε ανάλογα. :)

Δημοσ.

τα Ποιο πολλα ξενα review  και video στο youtube δειχνουν οτι δεν αξιζει nvme ssd απο εναν sata ssd. τα νουμερα στα χαρτια ειναι καλα αλλα στη πραγματικοτητα τιποτα το χαοτικο. αν αφορα μονο για λειτουργικο και παιχνιδια οτι και ο απλος ssd κανει τη δουλεια του μια χαρα.

τωρα για video editing η photo editing μαλλον ειναι καλυτερα ο M2.

Μου φαινετε οτι ποιο πολυ ειναι το ψυχολογιο οτι εχεις M2 !!!

επισης προτιμω samung γιατι δινει 5 χρονια εγγυηση εναντι των αλλων που δινουν 3 χρονια.

https://www.youtube.com/watch?v=S4zdft1HDbY&t=11s

Δημοσ.

τα Ποιο πολλα ξενα review  και video στο youtube δειχνουν οτι δεν αξιζει nvme ssd απο εναν sata ssd. τα νουμερα στα χαρτια ειναι καλα αλλα στη πραγματικοτητα τιποτα το χαοτικο. αν αφορα μονο για λειτουργικο και παιχνιδια οτι και ο απλος ssd κανει τη δουλεια του μια χαρα.

τωρα για video editing η photo editing μαλλον ειναι καλυτερα ο M2.

Μου φαινετε οτι ποιο πολυ ειναι το ψυχολογιο οτι εχεις M2 !!!

επισης προτιμω samung γιατι δινει 5 χρονια εγγυηση εναντι των αλλων που δινουν 3 χρονια.

https://www.youtube.com/watch?v=S4zdft1HDbY&t=11s

Στο βίντεο που παρέθεσες ο nvme χρειάστηκε τον μισό σχεδόν χρόνο από τον ssd στα περισσότερα από τα τεστ που τον δοκίμασαν οπότε δεν το λες και λίγο αυτό, ούτε είναι νούμερα στα χαρτιά.

Το θέμα είναι ότι το loading time που μέτρησαν δεν είναι το παν σε ένα daily computer use και επιπλέον ο ssd που χρησιμοποίησαν είχε αξιοπρεπέστατους χρόνους.

Και η διαφορά στο 7-zip ήταν χαοτική υπέρ του nvme αλλά οκ, δεν κάνουμε zip/unzip όλη την ημέρα. :D

Από το βίντεο δηλαδή προκύπτει ότι διαφορά όντως υπάρχει αλλά αφορά μόνο συγκεκριμένες πλευρές της χρήσης που γίνεται σε ένα σύστημα.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Να εκμεταλλευτώ το θέμα για να κάνω μια ερώτηση:

Καλύτερα είναι ένας M2 (τον οποίο υποστηρίζει η μητρική μου) ή δύο SATA σε RAID 0;

Ασχολούμαι με video, θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για Data μιας και το λειτουργικό είναι σε άλλον SSD και η ασφάλεια δεν είναι τόσο κρίσιμη μιας και καθημερινά γίνεται backup σε εξωτερικό NAS και ταυτόχρονα στο cloud.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...