Προς το περιεχόμενο

Xiaomi Redmi Note 5

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καινούριο κινητό στα μέσα του 2017 και δεν έρχεται με nougat. 

No thanks xiaomi (new samsung), δεν θα πάρω.

Καλά μην πάρεις

Στα υποψη δυο πράγματα. Εφόσον το note 4 θα πάρει nougat, ακόμα κι αν το note 5 βγει αρχικά με android 6, είναι βέβαιο οτι πολύ συντομα θα βρει και rom με 7. Δευτερον απο άλλη πηγή μιλά καρφωτα για android 7.

αλλη πηγή http://www.xiaomitoday.com/xiaomi-redmi-note-5-specs-price-leak/

ontopic : 

Αν βγει χωρίς στην αγορά χωρίς προβλήματα- παιδικές ασθένεις, βλέπω τις επώνυμες εταιρείες να κλαίνε πάλι για χαμένες πωλήσεις. 

Στα leaks ποτέ δεν πιστεύω τις τιμές. Σίγουρα θα ειναι ένα 20-30% παραπάνω αλλά και πάλι τα αξίζει. Πάντως περίμενα οτι πολύ συντομα θα έβγαινε το note 5 γιατί το τελευταίο δίμηνο τα κινεζομάγαζα εχουν σκιστεί να ξεστοκάρουν το note4. 

Εμένα με "χάλασε λίγο" το usb C. Ναι ειναι η εξέλιξη αλλά το 99% των καλωδίων/φορτιστων που εχω ειναι κλασσικό usb και βαριέμαι να αρχίσω να μπλέκω με adaptors (ναι εινα αναπόφεκτο).

Τέσπα, ας βγει στην αγορα, ας το δουλεψουν οι άλλοι για κανενα μήνα, να βγουν reviews και κατά Σεπτέμβρη κάνω αλλαγή κινητου, που ετσι κι αλλιως ειχα προγραμματίσει.

ps Αν αλλάξει και τη dual sim θήκη από sim-sim/sdcard σε sim-sim-sdcard βλέπω να γίνεται σφαγή στην αγορα. 

• Like 2
Δημοσ.

Καλά μην πάρεις

Στα υποψη δυο πράγματα. Εφόσον το note 4 θα πάρει nougat, ακόμα κι αν το note 5 βγει αρχικά με android 6, είναι βέβαιο οτι πολύ συντομα θα βρει και rom με 7. Δευτερον απο άλλη πηγή μιλά καρφωτα για android 7.

αλλη πηγή http://www.xiaomitoday.com/xiaomi-redmi-note-5-specs-price-leak/

ontopic : 

Αν βγει χωρίς στην αγορά χωρίς προβλήματα- παιδικές ασθένεις, βλέπω τις επώνυμες εταιρείες να κλαίνε πάλι για χαμένες πωλήσεις. 

Στα leaks ποτέ δεν πιστεύω τις τιμές. Σίγουρα θα ειναι ένα 20-30% παραπάνω αλλά και πάλι τα αξίζει. Πάντως περίμενα οτι πολύ συντομα θα έβγαινε το note 5 γιατί το τελευταίο δίμηνο τα κινεζομάγαζα εχουν σκιστεί να ξεστοκάρουν το note4. 

Εμένα με "χάλασε λίγο" το usb C. Ναι ειναι η εξέλιξη αλλά το 99% των καλωδίων/φορτιστων που εχω ειναι κλασσικό usb και βαριέμαι να αρχίσω να μπλέκω με adaptors (ναι εινα αναπόφεκτο).

Τέσπα, ας βγει στην αγορα, ας το δουλεψουν οι άλλοι για κανενα μήνα, να βγουν reviews και κατά Σεπτέμβρη κάνω αλλαγή κινητου, που ετσι κι αλλιως ειχα προγραμματίσει.

ps Αν αλλάξει και τη dual sim θήκη από sim-sim/sdcard σε sim-sim-sdcard βλέπω να γίνεται σφαγή στην αγορα. 

Το θέμα είναι ότι η Xiaomi έχει μια κακή πολιτική σε ότι αφορά τα updates και με αυτή την είδηση δεν βλέπω να αλλάζει το πράγμα. Άμα έρθει μανίσιο με 6, το ότι θα πάρει 7 είναι σίγουρο δεν το αμφισβητώ, αλλά είναι εντελώς λάθος πολιτική με το android 8 προ των πυλών να βγάζεις κινητό με 2 εκδόσεις πίσω. Το update στο 8 σίγουρα θα έρθει πολύ αργά (όταν πια θα είναι έτοιμο να βγει το 9) ή και καθόλου.

Δες το παρακάτω το άρθρο και θα κατάλαβεις γιατί η Xiaomi είναι η νέα samsung σε ότι αφορά τα updates. Το να έχει κάποιος outdated λειτουργικό στη συσκευή μπορεί να μην είναι  απο τα πρώτα πράγματα που κοιτάζει κάποιος σε ένα κινητό, αλλά δεν πάυει να ανασταλτικός παράγοντας για κάποιους άλλους. Για μένα όλες οι συσκευές θα έπρεπε να παρέχουν οπωσδήποτε 2 χρόνια εγγυημένα update σε μεγάλες εκδόσεις και 3 χρόνια για security updates (όπως κάνει η google δηλαδή).

http://www.androidauthority.com/android-nougat-fastest-manufacturers-784111/

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι η Xiaomi έχει μια κακή πολιτική σε ότι αφορά τα updates και με αυτή την είδηση δεν βλέπω να αλλάζει το πράγμα. Άμα έρθει μανίσιο με 6, το ότι θα πάρει 7 είναι σίγουρο δεν το αμφισβητώ, αλλά είναι εντελώς λάθος πολιτική με το android 8 προ των πυλών να βγάζεις κινητό με 2 εκδόσεις πίσω. Το update στο 8 σίγουρα θα έρθει πολύ αργά (όταν πια θα είναι έτοιμο να βγει το 9) ή και καθόλου.

Δες το παρακάτω το άρθρο και θα κατάλαβεις γιατί η Xiaomi είναι η νέα samsung σε ότι αφορά τα updates. Το να έχει κάποιος outdated λειτουργικό στη συσκευή μπορεί να μην είναι  απο τα πρώτα πράγματα που κοιτάζει κάποιος σε ένα κινητό, αλλά δεν πάυει να ανασταλτικός παράγοντας για κάποιους άλλους. Για μένα όλες οι συσκευές θα έπρεπε να παρέχουν οπωσδήποτε 2 χρόνια εγγυημένα update σε μεγάλες εκδόσεις και 3 χρόνια για security updates (όπως κάνει η google δηλαδή).

Καλά περιμενε πρωτα να δεις με τι εκδοση θα το βγάλει και μετά γενικεύεις.

Επισης μην εξισώνεις το update μιας ολόκληρης έκδοσης με τα updates της ίδιας έκδοσης.  Θεωρώ πιο σημαντικό μια εταιρεία να βγάζει πολλά updates που να κλείνουν τρύπες παρά 1-2 updates μια φορά στο τόσο για να λεει οτι εβαλε την επομενη έκδοση. Προτιμώ δηλαδη το fine tunning μιας έκδοσης και οχι συνεχές beta testing νεων εκδόσεων.

Η μεχρι τώρα πορεία της xiaomi που συνεχίζει να υποστηρίζει με συνεχή Updates παλιότερες συσκευές της και μετά απο ωρίμανση προχωρά σε επομενη έκδοση (αν κρίνει οτι πρέπει), με καλύπτει πλήρως. Προτιμώ τη σταθερότητα, παρά να ειμαι beta tester. Σαν να λέμε οτι προτιμώ σε linux το debian παρά ubuntu. 

Η xiaomi την τρέλα των νέων εκδόσεων την έχει ρίξει στον αριθμό των συσκευών. Δεν προλαβαίνεις να αγοράσεις κάτι και πολύ συντομα εχει βγάλει παρόμοια έκδοση. Π.χ. αγοράζεις note 4 με mk και συντομα σκάνε note 4 με sdg, 4x, κλπ. Από εκεί βγάζει λεφτά και οχι απο το να βάλει nougat, android 8, κλπ. Προτιμά να πουλά μαζικά συσκευές και να τις υποστηρίζει με συνεχή updates παρα 1-2 συσκευές/έτος με κράχτη τη Χ έκδοση android. 

Το σχόλιο οτι γίνεται samsung. Είναι φυσιολογική εξέλιξη και το εχω πει πάλι οτι κάποια στιγμή θα "δυτικοποιηθεί" για να βγάλει λεφτά απο το brand. Το ίδιο εκανε η lenovo, το ίδιο η huawei και το ίδιο θα κάνουν κι άλλοι. Ακόμα ΔΕΝ το εχει κάνει, οποτε αποτελεί vfm πρόταση για αυτους που ξέρουν κάτι παραπάνω ή δεν θέλουν (ή δεν εχουν) να σκάσουν ένα τόνο χρήματα μονο και μονο για να βλέπουν πάνω στο κινητό τους (και να το δείχνουν σε άλλους) ένα μηλαράκι, ένα samsung, sone, κλπ. To Σεπτ εχω προγραμματίσει να αλλάξω κινητό και παρολο που άνετα μπορώ οικονομικά να χτυπήσω sammy ή sony, συνειδητά το αρνουμαι. Οταν δυτικοποιηθεί σιγουρα θα υπάρχουν άλλες "xiaomi" που θα ανέρχονται αλλά μέχρι τότε για μένα ειναι για τώρα best vfm. Το χρονικό σημείο "δυτικοποίησης" θα ειναι οταν κλειδώσει τον bootloader και δεν επιτρέπει επισημα το ξεκλείδωμα

Δημοσ.

Πολύ καλό κινητό, αλλά προτιμώ MI MAX 2, το οποίο με καλύπτει στα πάντα εκτός από τον 625. Θα έπρεπε να τα είχε κάνει ανάποδα, το note με 625 και το max 2 με 660, ή έστω και τα 2 με 660...

Δημοσ.

Εγω ελπιζω την 800αρα μπαντα να την κανει στανταρ στα κινητα της και ελπιζω οτι θα βγαλει και καμια εκδοση του mi max 2 με 800αρα γιατι εγω που θελω μεγαλη οθονη και 800 δεν βρισκω τιποτα και μιλαω για κινητα με λογικες τιμες οχι 400-500 ευρω.

Δημοσ.

Εγώ ξέρω ότι όσοι πήραν xiaomi πέρυσι τοnote 3 θα μείνουν με android 6 με snapdragon 650(η 652 δεν θυμάμαι) και 3 gb ram που ήταν το πρώτο xiaomi που έφερνε η infoquest. Δεν είναι ότι το καλύτερο να δίνεις κοντά 240 ευρώ και να μην πάρεις ούτε μία αναβάθμιση. Ακόμα και το σάπιο huawei p9 lite πήρε.

Εγω ελπιζω την 800αρα μπαντα να την κανει στανταρ στα κινητα της και ελπιζω οτι θα βγαλει και καμια εκδοση του mi max 2 με 800αρα γιατι εγω που θελω μεγαλη οθονη και 800 δεν βρισκω τιποτα και μιλαω για κινητα με λογικες τιμες οχι 400-500 ευρω.

250 ευρώ έχει το note 4x με εγγύηση infoquest και 400 το lg g6. Ότι πληρώνει παίρνεις δυστυχώς είναι. Εκτός αν κάποιος για να έχει την τελευταία έκδοση android παίρνει ότι xiaomi βγαίνει από κοντά για να τα κάνει συλλογή...
Δημοσ.

Δες το παρακάτω το άρθρο και θα κατάλαβεις γιατί η Xiaomi είναι η νέα samsung σε ότι αφορά τα updates. Το να έχει κάποιος outdated λειτουργικό στη συσκευή μπορεί να μην είναι απο τα πρώτα πράγματα που κοιτάζει κάποιος σε ένα κινητό, αλλά δεν πάυει να ανασταλτικός παράγοντας για κάποιους άλλους. Για μένα όλες οι συσκευές θα έπρεπε να παρέχουν οπωσδήποτε 2 χρόνια εγγυημένα update σε μεγάλες εκδόσεις και 3 χρόνια για security updates (όπως κάνει η google δηλαδή).

http://www.doctorandroid.gr/2017/07/miui-9-android-70-xiaomi-updates.html?m=0
Δημοσ.

Εγώ ξέρω ότι όσοι πήραν xiaomi πέρυσι τοnote 3 θα μείνουν με android 6 με snapdragon 650(η 652 δεν θυμάμαι) και 3 gb ram που ήταν το πρώτο xiaomi που έφερνε η infoquest. Δεν είναι ότι το καλύτερο να δίνεις κοντά 240 ευρώ και να μην πάρεις ούτε μία αναβάθμιση. Ακόμα και το σάπιο huawei p9 lite πήρε.

ε και;

Αν η mι εκρινε οτι καλύτερα να μην πάρει nougat για σταθερότητα ή ασφάλεια της συσκευής (για μένα) καλα έκανε. Αν μου ελεγες οτι απο τοτε που βγήκε δεν εχει κάνει κανενα update, θα ήμουν μαζί σου, αλλά προσωπικά μου ειναι αδιάφορη η μετάβαση σε nougat αν δεν εχει features που μου ειναι απαραίτητα.

Δεν ξέρω για σένα, αλλά οι περισσότεροι χρήστες (συντριπτική πλειοψηφία) δεν ξέρουν τις διαφορές ουτε θα αξιοποιήσουν τις διαφορες 6 και 7. Οπως εγινε με τα windows 7 και 8 ή με τα 8 και 10. Στο δικό μου laptop που αγορασα πέρσι συνειδητά εχει linux και 7. 

Από την άλλη εγώ γουστάρω τρελά το miui της xiaomi γιατί εχει έτοιμα μεσα τα περισσότερα features/εργαλεία που σε άλλα κινητά πρεπει να μαμηθείς σε εγκαταστασεις και σκαλίσματα. 

Τέσπα η κουβέντα ξεκίνησε οτι βγαίνει καινουργιο note τουμπανάκι σε πολύ καλή τιμή. Εκει επρεπε να μεινει η κουβέντα.

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου καλύτερα 6 και σταθερή συσκευή πάρα 7 και προβλήματα, όποιος θέλει 7 ας του βάλει lineage os.

Δημοσ.

Το τουμπανακι που το είδατε?ίδιο με τα προηγούμενα είναι απλά με άλλο επεξεργαστή όπως και τα προηγούμενα αλλά με χειρότερη μπαταρία. Επίσης δεκτό ότι στο remi note 3 έκριναν για android 6 αλλά και στο 5 android 6? Μπράβο xiaomi συνέχισε ετσι

Δημοσ.

Το τουμπανακι που το είδατε?ίδιο με τα προηγούμενα είναι απλά με άλλο επεξεργαστή όπως και τα προηγούμενα αλλά με χειρότερη μπαταρία. Επίσης δεκτό ότι στο remi note 3 έκριναν για android 6 αλλά και στο 5 android 6? Μπράβο xiaomi συνέχισε ετσι

Βλ άλλη πηγή link στο μήνυμα 3

Το note 5 θα πάρει απευθειας nougat

Οτι ειπα και στον thomasg4, αφήστε πρώτα να βγει και μετά γκρινιάξτε αν κάτι δεν σας αρέσει.

Δημοσ.

Καλά και την 7 άρα να έχει δεν θα μας κάνει την χάρη. Για αυτονόητα πράγματα εκφράζουμε παράπονα.

Και για την τιμή έχω περιέργεια για infoquest πόσο θα το φέρει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...