Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σας..ενας φιλος μου εχει αναθεσει να του φτιαξω ενα προγραμμα (αν μπορεσω φυσικα).ο φιλος εχει μια επιχειρηση συλλογης γαλακτος και θελει να φτιαξει μητρωο των πελατων καθως και την ποσοτητα γαλακτος που συλλεγει σε καθημερινη βαση για τον καθε ενα ξεχωριστα..επειδη δεν γνωριζω και παρα πολλα για αυτο το θεμα παρα μονο μερικα βιντεακια που βλεπω και μερικα αρθρα που εχω διαβασει εδω..θα ηθελα να ξεκινησω να το φτιαξω σιγα σιγα και θα ηθελα την βοηθεια σας  ..επειδη δεν βρηκα κατι παρομοιο εδω γιαυτο ανοιξα αυτο το θεμα..οποια βοηθεια θα ηταν ευπροσδεκτη..ευχαριστω εκ των προτερων.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Κανε ενα excel, αλλιως σιγουρα θα υπαρχουν ετοιμα που θα βαζεις ποσοτητες εμπορευματος και προμηθευτες.

Δημοσ.

θελει να τα περναει την ωρα που ερχονται  ενα ενα και να τα εκτυπωνει μετα..να γινεται αυτοματη δουλεια δηλαδη..και στο τελος της μερας να τα εκτυπωνει αφου πρωτα βεβαιωνεται οτι ειναι σωστα ολα..και να μπορει να το διορθωσει αν χρειαστει..ειχε ενα παρομοιο προγραμμα αλλα χαλασε ο υπολογιστης και θελει να φτιαξει ενα καινουργιο..με το   excel δεν νομιζω να γινεται..εχει πελατες τους οποιους τους εχει περασει με κωδικους

θελει να τα περναει την ωρα που ερχονται  ενα ενα και να τα εκτυπωνει μετα..να γινεται αυτοματη δουλεια δηλαδη..και στο τελος της μερας να τα εκτυπωνει αφου πρωτα βεβαιωνεται οτι ειναι σωστα ολα.και να τα στελνει στον εμπορο με δελτιο αποστολης..και να μπορει να το διορθωσει αν χρειαστει..ειχε ενα παρομοιο προγραμμα αλλα χαλασε ο υπολογιστης και θελει να φτιαξει ενα καινουργιο..με το   excel δεν νομιζω να γινεται..εχει πελατες τους οποιους τους εχει περασει με κωδικους..

Δημοσ.

επειδη ειχε τυχει να το δω το προγραμμα δεν γινοταν με excel..η κεντρικη του σελιδα ηταν καπως ετσι

κωδικος παραγωγου  .....   αριθμος παραστατικου .....σειρα......

μολις συμπληεωνες αυτα τα στοιχεια πατουσες εντερ και εβγαζε την παρακατω φορμα

ειδος γαλατος ....

ποσοτητα  γαλατος...

αγοραστης...

οταν συμπληρωνες αυτα τα κενα και πατουσες εντερ εβγαζε νεα σελιδα με την παραπανω διαδικασια..

• Moderators
Δημοσ.

Αφού τώρα θα φτιάξεις κάτι καινούριο, γιατί δεν το φτιάχνεις με excel; Αυτή είναι η ερώτηση που σου κάνουν τα παιδιά. Αν για οποιονδήποτε λόγο δε θέλεις με excel, αυτό που ζητάς είναι πολύ απλό να γίνει. Με εκτυπώσεις κλπ δεν έχω ασχοληθεί, αλλά άμα διαλέξεις να το κάνεις πχ σε C#, απ' ό,τι βλέπω δεν είναι και τραγικά δύσκολο να γίνει.

Δημοσ.

επειδη ειχε τυχει να το δω το προγραμμα δεν γινοταν με excel..η κεντρικη του σελιδα ηταν καπως ετσι

κωδικος παραγωγου ..... αριθμος παραστατικου .....σειρα......

μολις συμπληεωνες αυτα τα στοιχεια πατουσες εντερ και εβγαζε την παρακατω φορμα

ειδος γαλατος ....

ποσοτητα γαλατος...

αγοραστης...

οταν συμπληρωνες αυτα τα κενα και πατουσες εντερ εβγαζε νεα σελιδα με την παραπανω διαδικασια..

Excel forms, φυσικά και γίνεται να φτιάξεις τις δύο αυτές φόρμες σε excel

https://youtu.be/xitBuQinWcA

Δημοσ.

Αφού τώρα θα φτιάξεις κάτι καινούριο, γιατί δεν το φτιάχνεις με excel; Αυτή είναι η ερώτηση που σου κάνουν τα παιδιά. Αν για οποιονδήποτε λόγο δε θέλεις με excel, αυτό που ζητάς είναι πολύ απλό να γίνει. Με εκτυπώσεις κλπ δεν έχω ασχοληθεί, αλλά άμα διαλέξεις να το κάνεις πχ σε C#, απ' ό,τι βλέπω δεν είναι και τραγικά δύσκολο να γίνει.

φιλε μου δεν ειναι το θεμα τι θελω εγω.αυτος μου ειπε οτι ειναι προγραμμα που το ειχε περασει καποιος προγραματιστης πριν πολλα χρονια..γιαυτο μιλησα για προγραμμα.ετυχε και το ειχα  δουλεψει αυτο το προγραμμα γιαυτο στο λεω..απλα δεν ξερω αν γινεται με excel γιατι βγαζει επιτοπου τιμολογια και τα εκτυπωνει..κατι σαν λογιστικο ηταν δηλαδη..συνδεδεμενο και με την ταμειακη..

Δημοσ.

Άρα αυτός θέλει ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα που... ήδη έχει;

παρομοιο..και μου ειπε αν μπορω να το φτιαξω..απλα δεν ξερω απο που και πως να ξεκινησω να το φτιαχνω..

Δημοσ.

Αφού θέλεις να το κάνεις από το μηδέν ξεκίνα σχεδιάζοντας την βάση που θα κρατάει τα στοιχεία των πελατών, τι πίνακες και τι στήλες θα έχει σε τι μορφή θα κρατάς τα δεδομένα κτλ

• Like 1
Δημοσ.

Αφού θέλεις να το κάνεις από το μηδέν ξεκίνα σχεδιάζοντας την βάση που θα κρατάει τα στοιχεία των πελατών, τι πίνακες και τι στήλες θα έχει σε τι μορφή θα κρατάς τα δεδομένα κτλ

αυτο δεν ξερω φιλε μου..την αρχη πως να κανω..  με τι προγραμμα η γλωσσα προγραμματισμου?

• Moderators
Δημοσ.

Επειδή απ' ό,τι φαίνεται δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ ξανά με προγραμματισμό, θα πρότεινα σε σένα να μην ασχοληθείς και στο φίλο σου να το αναθέσει σε κάποιον επαγγελματία. Ο "κορμός" του προγράμματος είναι απίστευτα απλός και θα μπορούσε να είναι μια απλή άσκηση κατανόησης για κάποιον που τώρα ξεκινάει τον προγραμματισμό. Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν πας στην εκτύπωση εγγράφου. Όπως είπα, δεν είναι κάτι τραγικά δύσκολο αλλά άμα δεν έχεις ξανασχοληθεί ποτέ το πιθανότερο είναι να συναντήσεις δυσκολίες. Αυτό που θες γίνεται αδύνατο από τη στιγμή που θες το πρόγραμμά σου να συνδέεται με την ταμειακή. Δε γνωρίζω την ακριβή διαδικασία, αλλά μου φαίνεται απίστευτο κάποιος που δεν έχει γράψει πρόγραμμα στη ζωή του να καταφέρει να συνδέσει το πρόγραμμά του με ταμειακή και να λάβει υπ' όψην του όλες τις παραμέτρους για την ασφαλή και ομαλή λειτουργία του προγράμματος. Όχι τίποτ' άλλο, αλλά άμα γίνει καμιά στραβή τι γίνεται τότε;

• Like 4
Δημοσ.

Επειδή απ' ό,τι φαίνεται δεν έχεις ασχοληθεί ποτέ ξανά με προγραμματισμό, θα πρότεινα σε σένα να μην ασχοληθείς και στο φίλο σου να το αναθέσει σε κάποιον επαγγελματία. Ο "κορμός" του προγράμματος είναι απίστευτα απλός και θα μπορούσε να είναι μια απλή άσκηση κατανόησης για κάποιον που τώρα ξεκινάει τον προγραμματισμό. Τα πράγματα δυσκολεύουν όταν πας στην εκτύπωση εγγράφου. Όπως είπα, δεν είναι κάτι τραγικά δύσκολο αλλά άμα δεν έχεις ξανασχοληθεί ποτέ το πιθανότερο είναι να συναντήσεις δυσκολίες. Αυτό που θες γίνεται αδύνατο από τη στιγμή που θες το πρόγραμμά σου να συνδέεται με την ταμειακή. Δε γνωρίζω την ακριβή διαδικασία, αλλά μου φαίνεται απίστευτο κάποιος που δεν έχει γράψει πρόγραμμα στη ζωή του να καταφέρει να συνδέσει το πρόγραμμά του με ταμειακή και να λάβει υπ' όψην του όλες τις παραμέτρους για την ασφαλή και ομαλή λειτουργία του προγράμματος. Όχι τίποτ' άλλο, αλλά άμα γίνει καμιά στραβή τι γίνεται τότε;

τα γνωριζω ολα αυτα φιλε μου και εχεις απολυτο δικιο..απλα θα ηθελα να ασχοληθω λιγακι να φτιαξω τον 'κορμο' οπως ειπες..και επειτα βλεποντας και κανοντας..απλα δεν ξερω πως να φτιαξω τον κορμο και πως να ξεκινησω φιλε μου..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...