Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με τα χρόνια βλέπω ολοένα και περισσότερο την ADSL σύνδεση μου να μειώνεται και κάνω υπομονή έως ότου γίνει διαθέσιμο το VDSL στην περιοχή μου, όμως μιας και οι καμπίνες έχουν εγκατασταθεί εδώ και περίπου 2-3 μήνες και δεν έρχεται, είπα να μην κρατηθώ και να ρωτήσω κάποια θέματα που με απασχολούν.

Αφορμή επίσης υπήρξε ένα θέμα με το ίντερνετ που κράτησε τις προηγούμενες 2-3 μέρες και ενώ κατέβαζα με ταχύτητες έως και 1,2 mb/s, στο browsing αργούσε να φορτώσει εικόνες, όπως και στο video streaming. Τελικά φαίνεται πως αυτό έφτιαξε σήμερα, ήταν προσωρινό.

Έχω (έως) 24 Mbps σύνδεση με την Forthnet και χρησιμοποιώ ένα Linksys WAG200G για περίπου 8 χρόνια.

1) Πρώτα απ'όλα, θέλω να με βοηθήσετε αναφέροντας μου σύμφωνα με τις μετρήσεις του router πόση ταχύτητα θα έπρεπε να πιάνω (και αν είναι καλή αυτή με την οποία τελικά συγχρονίζει). Κάποτε έπιανα 18 mbps.

Σημείωση πως έχω ενεργοποιημένο το Fastpath και μου είχαν πει πως θα μειωθεί η ταχύτητα μου και όντως αυτό συνέβη με την αλλαγή. Έπεσε περίπου 2 mbps αν θυμάμαι καλά.

post-218305-0-24136400-1499330106_thumb.png

2) Είχα διαβάσει στο παρελθόν και έχω προσθέσει στις ρυθμίσεις του router, στο DNS, τους servers της Google (8.8.8.8 και 8.8.4.4). Δεν έχω προβλήματα με αποσυνδέσεις, κλπ. Πιστεύετε ότι μπορεί να κάνουν κακό στη σύνδεση μου;

3) Υπάρχουν ρυθμίσεις για Windows (10) ώστε κάπως να αυξήσω περισσότερο την ταχύτητα που λαμβάνω από το router;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

λογικό να έπιανες 18Mbit με 22 down line attn.

το πιθανότερο είναι οτι έχουν προστεθεί πολλές γειτονικές συνδέσεις με τα χρόνια και λόγω crosstalking η ταχύτητα συγχρονισμού πέφτει.

σωστά σου ανέφεραν,το fast path ρίχνει περίπου 2Mbit το συγχρονισμό της γραμμής.

για το 2)εν μέρει μπορεί και να υπάρχει κάποιο προγραμματάκι η μέσω telnet να μπορείς να πειράξεις την γραμμή.

πχ να ρίξεις κ αλλο το snr στο 3 ας πούμε ΑΛΛΑ θα έχεις ασταθή γραμμή με λάθη και υπάρχει πιθανότητα αποσυνδέσεων,ασταθής ταχύτητα κατεβάσματος(μεγάλες βουτιές στην ταχύτητα δηλαδή κ.α)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...