localy Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 καλημερα εχω την μιτρικη asrock g41c-gs και θελω να ρωτησω το εξης.η μιτρικη εχει εναν connectora πανω στην μιτρικη που γραφει hd audio.και εχω στο κουτι που εχω κουμπωσει την μιτρικη εχω ενα λευκο καλωδιο που γραφει ac97 .πειραζει αν το κουμπωσω το ac97 πανω στο hd audio?
TopCLR Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Πρέπει όμως να προσέξεις και κάτι άλλο. Υπάρχουν δύο συνδεσμολογίες και αφορούν την λειτουργία των συνδέσεων ήχου του κουτιού. Είναι το "ac'97" και το "HD Audio". Συνήθως έχουν το ίδιο βύσμα αλλά.. είναι διαφορετικές. Αν και η μητρική και το βύσμα του κουτιού δεν είναι το ίδιο (ac'97 με ac'97, HD Audio με HD Audio) μπορεί να έχεις προβλήματα με την κάρτα ήχου. Κάποια κουτιά είχαν στο καλώδιο δύο βύσματα, ένα ac'97 και ένα HD Audio (ίδια μεν, με διαφορετική σύνδεση στα καλωδιάκια). Όποιο χρειαζόσουν το σύνδεες και ήσουν εντάξει. Κάποιες μητρικές δίνουν την δυνατότητα μεσα από το BIOS να ορίσεις πως θα "λειτουργεί" το βύσμα που έχουν πάνω τους (αν θα είναι ac'97 ή HD Audio). Αυτό θα πρέπει να κάνεις κι εσύ, να ορίσεις από το BIOS το βύσμα να είναι σε λειτουργία ac'97 (μιας και όπως φαίνεται έτσι είναι το κουτί σου). Στο manual της μητρικής σου γράφει: 1. High Definition Audio supports Jack Sensing, but the panel wire onthe chassis must support HDA to function correctly. Please follow theinstruction in our manual and chassis manual to install your system.2. If you use AC’97 audio panel, please install it to the front panel audioheader as below:A. Connect Mic_IN (MIC) to MIC2_L.B. Connect Audio_R (RIN) to OUT2_R and Audio_L (LIN) to OUT2_L.C. Connect Ground (GND) to Ground (GND).D. MIC_RET and OUT_RET are for HD audio panel only. You don’tneed to connect them for AC’97 audio panel.E. Enter BIOS Setup Utility. Enter Advanced Settings, and then selectChipset Configuration. Set the Front Panel Control option from[Auto] to [Enabled]. 2
localy Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 καταλαβα ταλαιπωρια μεγαλη το κοβω.δεν θα το συνδεσω αν και το κουτι ειναι παλιο.απλα αν δεν το συνδεσω δεν θα περνω ηχο απο τις μπροστινες θυρες για μικροφωνο και ακουστικα αν δεν κανω λαθος που δεν τα χρισημοποιω ποτε.οποτε θα συνδεσω ενα σετ ηχειων πισω στην πρασινη θυρα στην ενσωματομενη καρτα ηχου και θα ειμαι οκ.σωστα? το καλωδιο αυτο ειναι για τις μπροστινες θυρες front panel σωστα?
dpolal Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 καταλαβα ταλαιπωρια μεγαλη το κοβω.δεν θα το συνδεσω αν και το κουτι ειναι παλιο.απλα αν δεν το συνδεσω δεν θα περνω ηχο απο τις μπροστινες θυρες για μικροφωνο και ακουστικα αν δεν κανω λαθος που δεν τα χρισημοποιω ποτε.οποτε θα συνδεσω ενα σετ ηχειων πισω στην πρασινη θυρα στην ενσωματομενη καρτα ηχου και θα ειμαι οκ.σωστα? το καλωδιο αυτο ειναι για τις μπροστινες θυρες front panel σωστα? Σωστά.
TopCLR Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2017 Σωστά κατάλαβες. Αν όντως δεν χρησιμοποιείς μπροστινές θύρες για ακουστικά και μικρόφωνο, καλύτερα να μην μπεις στον κόπο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα