andreapaog328 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Συμβουλες για το ΗΜΜΥ: Παρε οθονη τουλαχιστον Full HD για να βλεπεις μεγαλο κομμάτι κωδικα οταν γραφεις, όχι λιώσε 5+ χρόνια στο διάβασμα ξερω γω... 1
p8grs Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 όχι λιώσε 5+ χρόνια στο διάβασμα ξερω γω... Αυτο του το ειπα προηγουμενος και νομιζω εχει αντιληφθεί την δυσκολια της σχολης. Αλλα εχεις δικιο, αυτο παει πρωτο.
Lanike71 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Με 16.000 μόρια ΗΜΜΥ ; Κρίσηηηη... Πάντως στη δουλειά, οι 9/10 είναι "Πατρινοί". ΥΓ. Έχω πετύχει πρωτοετείς στο τρένο να μιλάνε και να λένε : "Ηλεκτρολόγοι ρε φίλε, ναι, ναι λέμε, όπου χτυπήσεις πόρτα ανοίγει. Fourrieeeeerrrrrrrr !!!!!!! " Έλεος...Λες και είναι μέλη κλειστού κλαμπ φοιτητών στην Αμερική τύπου KXΩΔ...
p8grs Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Χαχαχαχα για να λενε Fourrieeeeerrrrrrrr θα ηταν του τηλεπικοινωνιακου κλαδου. Οσα τετοια ατομα ξερω, βλεπουν τους εαυτους τους λιγο ως θεους επι γης
andreapaog328 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Οσα τετοια ατομα ξερω, βλεπουν τους εαυτους τους λιγο ως θεους επι γης είμαστε ναι. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Με 16.000 μόρια ΗΜΜΥ ; Κρίσηηηη... Πάντως στη δουλειά, οι 9/10 είναι "Πατρινοί". ΥΓ. Έχω πετύχει πρωτοετείς στο τρένο να μιλάνε και να λένε : "Ηλεκτρολόγοι ρε φίλε, ναι, ναι λέμε, όπου χτυπήσεις πόρτα ανοίγει. Fourrieeeeerrrrrrrr !!!!!!! " Έλεος...Λες και είναι μέλη κλειστού κλαμπ φοιτητών στην Αμερική τύπου KXΩΔ... Λοιπον, τι σε κανει να πιστευεις οτι τα 16.200 μορια ειναι λιγα; (ειδικα για την φετινη χρονια). Οταν οι στατιστικολογοι λενε οτι οι βασεις των πολυτεχνειων στις κεντρικες πολεις (Αθηνα-θεσσαλονικη) θα εχουν πτωση 500+ μορια, και οταν λενε οτι στην περιφερεια θα υπαρχει πτωση 1000+ μορια, πιστευεις οτι θα περασω λογω 'κρισης'; Με τα πιο δυσκολα μαθηματικα των τελευταιων χρονων, με αρκετα δυσκολη χημεια, με ενδοσχολικες ΠΡΙΝ απο τις Πανελλαδικες και με την εννοια να βγαλω καλο απολυτηριο (19 κ' 3/10), τα '16.200' ειναι ασχημα; Και οπως ειπα και προηγουμενως εχασα κυριως απο την ΕΚΘΕΣΗ...το οτι δεν αρεσε η περιληψη και τα συνωνυμα μου στον εναν εξεταστη σημαινει οτι δεν αξιζω να παω στους ΗΜΜΥ; Τελος, δεν εχουν απολυτως ΚΑΜΙΑ σχεση τα μορια των πανελλαδικων με το ποσο ικανος, εξυπνος, εργατικος ειναι ενας μαθητης! Επειδη στα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ θεματα, καποιο παιδι ειχε φωτηση και ελυσε ενα ερωτημα παραπανω, τον κανει πιο αξιο απο εμενα για να μπει στην σχολη; Παντως αν οντως ειμουν αξιος να μπω στους ΗΜΜΥ με τα πολυ λιγα μου μορια τα '16.000', θα το δουμε σε 5 χρονια με τον βαθμο που θα τελειωσω την σχολη γιατι εκει δεν παιζει ρολο μια 'ΠΕΡΙΛΗΨΗ'.. Με καλη παρεα και κεφι δεν θα βαρεθεις στα 5 χρονια, πιο μετα δεν ξερω Η σχολη εχει γυμναστηριο εξω απο τις εστιες (δλδ εντος πολυτεχνειουπολης). Στα Χανια υπαρχει θεμα με τα σπιτια γιατι τα νοικιαζουν οι ντοπιοι μεσω airbnb. Αν θελεις να εισαι μεσα σε 5 λεπτα το πολυ στο κεντρο των Χανιων πρεπει να νοικιασεις Χανια, αν θελεις να εισαι διπλα στην σχολη πρεπει να νοικιασεις Κουνουπιδιανά (δλδ στην περιοχη που βρισκεται η πολυτεχνειουπολη). Απο κουνουπιδιανα προς χανια και το αντιστροφο εχει 7:00-23:00 ανα 20 λεπτα λεωφορεια. Μπες στα Χανιωτικα νεα και ψαξε στις online αγγελιες για σπιτια, εχει αρκετα. Συμβουλες για το ΗΜΜΥ: Παρε οθονη τουλαχιστον Full HD για να βλεπεις μεγαλο κομμάτι κωδικα οταν γραφεις, μην χανεις ουτε λεπτο απο τις διαλεξεις γιατι στην εξεταστικη δεν θα μπορεις να καταλαβεις τις διαβαζεις και τελος μην ασχοληθεις με τις παραταξεις και τα κομματοσκυλα, απλα οταν γίνετε ψηφοφορια για να παρθεί καποια αποφαση να ψηφιζεις αναλογα με το τι συμφωνεις. Πρεπει να συμμετέχεις στα κοινα, γιατι αλλιως δινεις δυναμη στην μειοψηφία. Μαλλον πρεπει να βρω στο κεντρο σπιτι για να μετακινουμαι με τα ποδια περισσοτερο. Με ρομποτικη και τεχνιτη νοημοσυνη ασχολειται η σχολη; Νομιζω ειδα στο βιντεο του πολυτεχνειου, οτι γινονται πειραματισμοι με drone και ηλεκτοκινητα αυτοκινητα..υπαρχουν ομαδες στις οποιες μπορει να γραφτει ο καθε φοιτητης;
p8grs Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Λοιπον, τι σε κανει να πιστευεις οτι τα 16.200 μορια ειναι λιγα; (ειδικα για την φετινη χρονια). Οταν οι στατιστικολογοι λενε οτι οι βασεις των πολυτεχνειων στις κεντρικες πολεις (Αθηνα-θεσσαλονικη) θα εχουν πτωση 500+ μορια, και οταν λενε οτι στην περιφερεια θα υπαρχει πτωση 1000+ μορια, πιστευεις οτι θα περασω λογω 'κρισης'; Με τα πιο δυσκολα μαθηματικα των τελευταιων χρονων, με αρκετα δυσκολη χημεια, με ενδοσχολικες ΠΡΙΝ απο τις Πανελλαδικες και με την εννοια να βγαλω καλο απολυτηριο (19 κ' 3/10), τα '16.200' ειναι ασχημα; Και οπως ειπα και προηγουμενως εχασα κυριως απο την ΕΚΘΕΣΗ...το οτι δεν αρεσε η περιληψη και τα συνωνυμα μου στον εναν εξεταστη σημαινει οτι δεν αξιζω να παω στους ΗΜΜΥ; Τελος, δεν εχουν απολυτως ΚΑΜΙΑ σχεση τα μορια των πανελλαδικων με το ποσο ικανος, εξυπνος, εργατικος ειναι ενας μαθητης! Επειδη στα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ θεματα, καποιο παιδι ειχε φωτηση και ελυσε ενα ερωτημα παραπανω, τον κανει πιο αξιο απο εμενα για να μπει στην σχολη; Παντως αν οντως ειμουν αξιος να μπω στους ΗΜΜΥ με τα πολυ λιγα μου μορια τα '16.000', θα το δουμε σε 5 χρονια με τον βαθμο που θα τελειωσω την σχολη γιατι εκει δεν παιζει ρολο μια 'ΠΕΡΙΛΗΨΗ'.. Νίκο μετά απο τοσα χρονια που παρακολουθώ τις πανελλήνιες, καθε μα καθε χρονο λενε πως τα θεματα ηταν τα πιο δυσκολα που εχουν υπαρξει και οτι τις αλλες χρονιες ηταν πιο ευκολα. Ετσι ελεγαν στην γενιά μου, ετσι ελεγαν και στις επομενες. Απο την στιγμη που τελειωσαν και βγηκαν και οι βαθμοι, μην ξανα ασχοληθεις με αυτο το πραγμα και η μονη σου δουλεια ειναι να καταληξεις σε ποια σχολη πραγματικα θελεις να μπεις. Η εκθεση ειναι ενα περιεργο μαθημα, εγω που στα τεστακια εγραφα κατω απο την βαση, στις πανελλήνιες εγραψα 16,4 (δευτερος καλυτερος βαθμος στην πολη μου) ενω ο κολλητος μου που πηγαινε για μεγαλη σχολη, στα τεστακια της εκθεσης εγραφε 16+ στο τελος εγραψε εκθεση 13 και σε ολα τα υπολοιπα καθαρο 20. Επισης μια φιλική συμβουλη, μην λες μεγαλα λογια οπως οτι θα τελειωσεις την σχολη στα 5 χρονια και με βαθμο γιατι μια στραβη να σου τυχει θα εκτεθείς. Δεν λεω οτι δεν εισαι αξιος, απλα ειναι ενα καινούργιο περιβάλλον που δεν μοιαζει ουτε 1% με το περιβάλλον της δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης. Εδω δεν υπάρχουν φροντιστήρια, εδω η αποτυχία ή η επιτυχία ειναι καθαρα δικο σου θεμα. Μαλλον πρεπει να βρω στο κεντρο σπιτι για να μετακινουμαι με τα ποδια περισσοτερο. Με ρομποτικη και τεχνιτη νοημοσυνη ασχολειται η σχολη; Νομιζω ειδα στο βιντεο του πολυτεχνειου, οτι γινονται πειραματισμοι με drone και ηλεκτοκινητα αυτοκινητα..υπαρχουν ομαδες στις οποιες μπορει να γραφτει ο καθε φοιτητης; Η ομαδα με τα Drones ειναι στο τμημα ΜηχΟΠ (μηχανικών ορυκτών πόρων) ενω το ηλεκτροκινητο οχημα στο τμημα του ΜΠΔ (μηχανικων παραγωγης και διοίκησης). Στο ΗΜΜΥ εχουμε τομεα Τεχνητής Νοημοσύνης και εχουμε και ομαδα ποδοσφαιρου με ρομποτ (Κουρητες TUC). Σε όλες αυτές τις ομαδες (ακομα και απο αλλο τμημα) μπορεις να συμμετέχεις αρκει να εχεις χρονο και να εισαι συνεπείς. *http://www.ece.tuc.gr/index.php?id=4117 Μπες εδω και κατεβασε το προγραμμα σπουδων για την καινουργια χρονιά. Μην ξεχνας οτι το ΗΜΜΥ στα Χανια εχει αλυσίδες. Αυτο σημαίνει οτι τα πρωτα 3 χρονια, τα μαθηματα συνδέονται μεταξυ τους και αμα δεν περασεις ενα, μένεις πισω στην αλυσιδα. Πηγαινε στην σελιδα 33 και θα καταλαβεις τι εννοώ. **ΤΙ κατεύθυνση ησουν; Εχεις καποιες βασεις προγραμματισμου ή ηλεκτρολογιας; 1
Lanike71 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Λοιπον, τι σε κανει να πιστευεις οτι τα 16.200 μορια ειναι λιγα; (ειδικα για την φετινη χρονια). Οταν οι στατιστικολογοι λενε οτι οι βασεις των πολυτεχνειων στις κεντρικες πολεις (Αθηνα-θεσσαλονικη) θα εχουν πτωση 500+ μορια, και οταν λενε οτι στην περιφερεια θα υπαρχει πτωση 1000+ μορια, πιστευεις οτι θα περασω λογω 'κρισης'; Με τα πιο δυσκολα μαθηματικα των τελευταιων χρονων, με αρκετα δυσκολη χημεια, με ενδοσχολικες ΠΡΙΝ απο τις Πανελλαδικες και με την εννοια να βγαλω καλο απολυτηριο (19 κ' 3/10), τα '16.200' ειναι ασχημα; Και οπως ειπα και προηγουμενως εχασα κυριως απο την ΕΚΘΕΣΗ...το οτι δεν αρεσε η περιληψη και τα συνωνυμα μου στον εναν εξεταστη σημαινει οτι δεν αξιζω να παω στους ΗΜΜΥ; Τελος, δεν εχουν απολυτως ΚΑΜΙΑ σχεση τα μορια των πανελλαδικων με το ποσο ικανος, εξυπνος, εργατικος ειναι ενας μαθητης! Επειδη στα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ θεματα, καποιο παιδι ειχε φωτηση και ελυσε ενα ερωτημα παραπανω, τον κανει πιο αξιο απο εμενα για να μπει στην σχολη; Παντως αν οντως ειμουν αξιος να μπω στους ΗΜΜΥ με τα πολυ λιγα μου μορια τα '16.000', θα το δουμε σε 5 χρονια με τον βαθμο που θα τελειωσω την σχολη γιατι εκει δεν παιζει ρολο μια 'ΠΕΡΙΛΗΨΗ'.. Εσένα τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δε θα μπορούσα να τελειώσω ιατρική, αν περνούσα; Μάλλον παρεξήγησες. Εγώ δε λέω ότι 16200 είναι λίγα ή πολλά για να περάσεις κάπου. Απλά δεν περίμενα οι βάσεις των ΗΜΜΥ να πέφτουν. Για τόσο ντόρο και πρεστίζ που κουβαλούν, περίμενα να έχουν και τη ζήτηση των δυνατών παικτών. Μάλλον έχει πέσει πολύ η ζήτηση και δεν έχει δυσκολέψει η είσοδος σε αυτές τις σχολές. 1
SOADNICK Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Για ρομποτικη στην Πατρα, υπαρχει η λεσχη ρομποτικης. Κανονικα ειναι των μηχανολογων, αλλα συμμετεχουν και αρκετα ατομα απο ΗΜΤΥ, ΜΗΥΠ. Για περισσοτερα: http://robotics.mech.upatras.gr/club/
vanmour Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Παντως αν οντως ειμουν αξιος να μπω στους ΗΜΜΥ με τα πολυ λιγα μου μορια τα '16.000', θα το δουμε σε 5 χρονια με τον βαθμο που θα τελειωσω την σχολη γιατι εκει δεν παιζει ρολο μια 'ΠΕΡΙΛΗΨΗ'.. Ξέρεις ποιά ικανότητα εξετάζουν με την ΠΕΡΙΛΗΨΗ? Ξέρεις πόσο σημαντική είναι αυτή ΕΙΔΙΚΑ στις θετικές επιστήμες; Στο θέμα σου, Χανιά και απο μένα. Αν και με τη λογική "να δείτε τι βαθμό θα βγάλω", "θα τα πούμε σε 5 χρόνια κτλ", επιστήμονας δε γίνεσαι. 2
p8grs Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Ξέρεις ποιά ικανότητα εξετάζουν με την ΠΕΡΙΛΗΨΗ? Ξέρεις πόσο σημαντική είναι αυτή ΕΙΔΙΚΑ στις θετικές επιστήμες; Στο θέμα σου, Χανιά και απο μένα. Αν και με τη λογική "να δείτε τι βαθμό θα βγάλω", "θα τα πούμε σε 5 χρόνια κτλ", επιστήμονας δε γίνεσαι. Ακριβώς!!! Και ειδικα σχετικα με την περιληψη, ειναι πολυ σημαντική γιατι δειχνει ποσο ικανος ειναι καποιος, μεσα απο ενα φλύαρο κειμενο, να βγαλει το νοημα του συγγραφεα. Παντως σε ολους μπορει να τυχει μια στραβη, οπως μπορει να ετυχε και στον Νικο. *φλυαρο κειμενο = καποιο μεγαλο paper ή καποια ερευνα σε εξελιξη για την οποια δεν εχουν παραξει καποιο γενικο συμπερασμα και πρεπει να το βρεις μονος σου. Με λιγα λογια εχει να κανει με την κριτικη σκεψη αυτου που διαβαζεις.
andreapaog328 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Εσένα τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δε θα μπορούσα να τελειώσω ιατρική, αν περνούσα; Μάλλον παρεξήγησες. Εγώ δε λέω ότι 16200 είναι λίγα ή πολλά για να περάσεις κάπου. Απλά δεν περίμενα οι βάσεις των ΗΜΜΥ να πέφτουν. Για τόσο ντόρο και πρεστίζ που κουβαλούν, περίμενα να έχουν και τη ζήτηση των δυνατών παικτών. Μάλλον έχει πέσει πολύ η ζήτηση και δεν έχει δυσκολέψει η είσοδος σε αυτές τις σχολές. πεφτουν γιατι έχουνε πέσει όλοι με τα μούτρα στις ιατρικές. τους τοπικούς αριστούχους (+πίπες) αμα διαβάσεις σε εφημερίδες το 90% παει για ιατρική. η πάτρα είναι αντικειμενικά πιο πάνω σε επίπεδο απο τις άλλες πόλεις, ακολουθούν τα χανιά στο οποίο γίνεται καλή δουλειά. όποιος έχει όρεξη να πάει ΗΜΜΥ να ξέρει ότι: 1) οι πίπες που διαβάσατε σ'ολη την 3η λυκειου θα τις ξεπετάξετε σ'ενα 2ωρο. 2) ετοιμαστείτε να στάξετε, να χάσετε τον ύπνο σας, νασπρίσει το μαλλί σας αν θέλετε να τελειώσετε σε λογικό χρόνο και με κανα καλο βαθμό δλδ >7.5 3) τα διαβάζω μες την εξεταστική τα ξεχνάτε εκτος αν θέλετε να κάνετε 10 χρόνια να τελειώσετε. 4) μέσο όσο αποφόιτησης 7 χρόνια. θα μου πεις είμαι τζίνιους θα τελειώσω σε 5. ναι αλλά θα στάξεις. και όταν λεω θα στάξεις το εννοώ. 5) θα φτάσει η στιγμή που θα βλαστημήσετε την ώρα που ξεκινήσετε τη ρημάδα αυτή σχολή + το insomnia που σας έστειλε. 6) θα τελειώσετε κάποια στιγμή και αν είχατε λίγη επαφή θα χαίρεστε με τον εαυτό σας οταν καταλαβαίνετε πως δουλεύει ο κόσμος γύρω σας. 7) όποιος θέλει να βγάζει λεφτά αντάξια του κόπου που έκανε να σπουδάσει πρέπει να φύγει έξω. εκτός και αν έχει πατέρα με καμια βιομηχανία κανα τεχνικό γραφείο κτλ. 8) ξεκινήστε τη σχολή μόνο αν σας αρέσει το αντικείμενο σπουδών. σε αντίθετη περίπτωση είναι σχεδόν βέβαιο οτι θα την παρατήσετε. 9) όποιος α) του αρέσει το αντικείμενο β) κόβει λίγο το μυαλό του γ) παρακολουθεί διαλέξεις καθημερινά δ) διαβάζει όλο το εξάμηνο σε λογικά πλαίσια θα βγάλει τη σχολή σε 5-6 χρόνια και μενα βαθμό >7 σίγουρα. με αγάπη φροντίδα και προδερμ, ενας απόφοιτος ΗΜΤΥ πάτρας. 5
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Ξέρεις ποιά ικανότητα εξετάζουν με την ΠΕΡΙΛΗΨΗ? Ξέρεις πόσο σημαντική είναι αυτή ΕΙΔΙΚΑ στις θετικές επιστήμες; Στο θέμα σου, Χανιά και απο μένα. Αν και με τη λογική "να δείτε τι βαθμό θα βγάλω", "θα τα πούμε σε 5 χρόνια κτλ", επιστήμονας δε γίνεσαι. Μα φυσικα και ειναι σημαντικη η περιληψη, ομως στις πανελλαδικες ειναι καθαρα υποκειμενικη η βαθμολογια της! Αν μια περιληψη ειναι 'καλη' απο θεμα περιεχομενου, δομης και εκφρασης, ο βαθμολογητης οσο και αν δεν του αρεσει δεν μπορει να βαλει κατω απο 15, ομως αν του αρεσει ο λοηος σου μπορει να βαλει και 25! Εε αυτη η διαφορα ειναι μεγαλη στο θεμα της βαθμολογιας και μπορει μαζι με κατι παρομοιο στην εεκθεση να σε ριξει αρκετα χαμηλα, οπως και επαθα.. Χανια, καλυτερα σαν σχολη; Και οσο για την φραση μου: 'θα τα πουμε σε 5 χρονια κτλ..' δεν το εννοουσα ετσι ακριβως! Προφανως και το να τελειωσω σε 5 χρονια ειναι πολυ δυσκολο (ειδικα αφου θελω να βγω με καλο βαθμο) οποτε παραδεχομαι οτι ηταν μια αστοχια.. Αυτο που εννοουσα ειναι οτι, το ποιος αξιζει ή οχι θα φανει καθ' ολη την διαρκεια των σπουδων του και οχι απο μια 3ωρη εξεταση που μπορει να παει στραβα το οτιδηποτε. Νίκο μετά απο τοσα χρονια που παρακολουθώ τις πανελλήνιες, καθε μα καθε χρονο λενε πως τα θεματα ηταν τα πιο δυσκολα που εχουν υπαρξει και οτι τις αλλες χρονιες ηταν πιο ευκολα. Ετσι ελεγαν στην γενιά μου, ετσι ελεγαν και στις επομενες. Απο την στιγμη που τελειωσαν και βγηκαν και οι βαθμοι, μην ξανα ασχοληθεις με αυτο το πραγμα και η μονη σου δουλεια ειναι να καταληξεις σε ποια σχολη πραγματικα θελεις να μπεις. Η εκθεση ειναι ενα περιεργο μαθημα, εγω που στα τεστακια εγραφα κατω απο την βαση, στις πανελλήνιες εγραψα 16,4 (δευτερος καλυτερος βαθμος στην πολη μου) ενω ο κολλητος μου που πηγαινε για μεγαλη σχολη, στα τεστακια της εκθεσης εγραφε 16+ στο τελος εγραψε εκθεση 13 και σε ολα τα υπολοιπα καθαρο 20. Επισης μια φιλική συμβουλη, μην λες μεγαλα λογια οπως οτι θα τελειωσεις την σχολη στα 5 χρονια και με βαθμο γιατι μια στραβη να σου τυχει θα εκτεθείς. Δεν λεω οτι δεν εισαι αξιος, απλα ειναι ενα καινούργιο περιβάλλον που δεν μοιαζει ουτε 1% με το περιβάλλον της δευτεροβαθμιας εκπαιδευσης. Εδω δεν υπάρχουν φροντιστήρια, εδω η αποτυχία ή η επιτυχία ειναι καθαρα δικο σου θεμα. Η ομαδα με τα Drones ειναι στο τμημα ΜηχΟΠ (μηχανικών ορυκτών πόρων) ενω το ηλεκτροκινητο οχημα στο τμημα του ΜΠΔ (μηχανικων παραγωγης και διοίκησης). Στο ΗΜΜΥ εχουμε τομεα Τεχνητής Νοημοσύνης και εχουμε και ομαδα ποδοσφαιρου με ρομποτ (Κουρητες TUC). Σε όλες αυτές τις ομαδες (ακομα και απο αλλο τμημα) μπορεις να συμμετέχεις αρκει να εχεις χρονο και να εισαι συνεπείς. *http://www.ece.tuc.gr/index.php?id=4117 Μπες εδω και κατεβασε το προγραμμα σπουδων για την καινουργια χρονιά. Μην ξεχνας οτι το ΗΜΜΥ στα Χανια εχει αλυσίδες. Αυτο σημαίνει οτι τα πρωτα 3 χρονια, τα μαθηματα συνδέονται μεταξυ τους και αμα δεν περασεις ενα, μένεις πισω στην αλυσιδα. Πηγαινε στην σελιδα 33 και θα καταλαβεις τι εννοώ. **ΤΙ κατεύθυνση ησουν; Εχεις καποιες βασεις προγραμματισμου ή ηλεκτρολογιας; Ειναι χρονιες που τα θεματα ειναι οντως ευκολα και χρονιες που τα θεματα δεν λυνονται. Στην φετινη χρονια δεν ειναι τοσο η δυσκολια των θεματων στα μαθηματικα, οσο οτι ολα τα θεματα ηταν βασισμενα στην τριγωνομετρια προηγουμενων ταξεων. Απο την Γ' λυκειου δεν ειχε ΟΥΤΕ ενα θεωρημα (Σοβαρα ) και γιαυτο οσοι δεν ειχαν τρελη μνημη ωστε να θυμουνται την μεχρι τωρα 'αχρηστη' τριγονωμετρια της Α κ' Β Λυκειου δεν εγραψαν τιποτα! Η δυσκολια των θεματων επιβεβαιωνεται απο τις βαθμολογιες συμφωνα με τις οποιες το 84% των μαθητων ηταν κατω απο την βαση. Σε καμοια περιπτωση δεν δικαιολογουμαι, απλα θελω να πω οτι δεν εγραψα τοσο 'χαλια' οσο πιστευουν καποιοι, ουτε οτι περναω αδικα. Για την φραση μου 'θα μιλησουμε σε 5 χρονια..' δεν το ειπα αλαζονικα, και το '5 χρονια' ηταν οντως μια αστοχια. Λογικα θα ειναι παραπανω... Απο Θετικη κατευθυνση ειμαι (Μαθηματικα, Φυσικη, Χημεια, Εκθεση) μονο απο την Θετικη περνας σε Πολυτεχνικες σχολες! Απο θεμα πληροφορικης και προγραμματισμου ειμαι ΄'τυχερος' διοτι οι γονεις μου ειναι αποφοιτοι των μηχανικων Η/Υ και πληροφορικης της Πατρας και ετσι (θα) εχω αρκετη βοηθεια απο το σπιτι! (Αυτο ηταν ενα αιτιο που διαλεξα τους ΗΜΜΥ) Εσένα τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δε θα μπορούσα να τελειώσω ιατρική, αν περνούσα; Μάλλον παρεξήγησες. Εγώ δε λέω ότι 16200 είναι λίγα ή πολλά για να περάσεις κάπου. Απλά δεν περίμενα οι βάσεις των ΗΜΜΥ να πέφτουν. Για τόσο ντόρο και πρεστίζ που κουβαλούν, περίμενα να έχουν και τη ζήτηση των δυνατών παικτών. Μάλλον έχει πέσει πολύ η ζήτηση και δεν έχει δυσκολέψει η είσοδος σε αυτές τις σχολές. Μαλλον καταλαβα λαθος εγω τοτε Δεν ειναι ολες οι σχολες των ΗΜΜΥ χαμηλα. ΕΜΠ: 18.628 ΑΠΘ: 18.100 ΒΟΛΟΣ: 16:540 ΞΑΝΘΗ: 15.971 ΠΑΤΡΑ: 17.137 ΧΑΝΙΑ: 15.632 Αυτες ηταν η περσινες βασεις, φετος η πτωση θα ειναι 500-1000+ μορια, απο οτι ειπαν. Οι καλυτεροι των πανελλαδικων σε αυτες δηλωνουν (πρωτα ΕΜΠ) απλα δεν γραφει πολυς κοσμος 19.000 γιαυτο και οι βασεις φαινεται να ειναι χαμηλα.. πεφτουν γιατι έχουνε πέσει όλοι με τα μούτρα στις ιατρικές. τους τοπικούς αριστούχους (+πίπες) αμα διαβάσεις σε εφημερίδες το 90% παει για ιατρική. η πάτρα είναι αντικειμενικά πιο πάνω σε επίπεδο απο τις άλλες πόλεις, ακολουθούν τα χανιά στο οποίο γίνεται καλή δουλειά. όποιος έχει όρεξη να πάει ΗΜΜΥ να ξέρει ότι: 1) οι πίπες που διαβάσατε σ'ολη την 3η λυκειου θα τις ξεπετάξετε σ'ενα 2ωρο. 2) ετοιμαστείτε να στάξετε, να χάσετε τον ύπνο σας, νασπρίσει το μαλλί σας αν θέλετε να τελειώσετε σε λογικό χρόνο και με κανα καλο βαθμό δλδ >7.5 3) τα διαβάζω μες την εξεταστική τα ξεχνάτε εκτος αν θέλετε να κάνετε 10 χρόνια να τελειώσετε. 4) μέσο όσο αποφόιτησης 7 χρόνια. θα μου πεις είμαι τζίνιους θα τελειώσω σε 5. ναι αλλά θα στάξεις. και όταν λεω θα στάξεις το εννοώ. 5) θα φτάσει η στιγμή που θα βλαστημήσετε την ώρα που ξεκινήσετε τη ρημάδα αυτή σχολή + το insomnia που σας έστειλε. 6) θα τελειώσετε κάποια στιγμή και αν είχατε λίγη επαφή θα χαίρεστε με τον εαυτό σας οταν καταλαβαίνετε πως δουλεύει ο κόσμος γύρω σας. 7) όποιος θέλει να βγάζει λεφτά αντάξια του κόπου που έκανε να σπουδάσει πρέπει να φύγει έξω. εκτός και αν έχει πατέρα με καμια βιομηχανία κανα τεχνικό γραφείο κτλ. 8) ξεκινήστε τη σχολή μόνο αν σας αρέσει το αντικείμενο σπουδών. σε αντίθετη περίπτωση είναι σχεδόν βέβαιο οτι θα την παρατήσετε. 9) όποιος α) του αρέσει το αντικείμενο β) κόβει λίγο το μυαλό του γ) παρακολουθεί διαλέξεις καθημερινά δ) διαβάζει όλο το εξάμηνο σε λογικά πλαίσια θα βγάλει τη σχολή σε 5-6 χρόνια και μενα βαθμό >7 σίγουρα. με αγάπη φροντίδα και προδερμ, ενας απόφοιτος ΗΜΤΥ πάτρας. Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες!!! Ιατρικη παει τοσο μεγαλο ποσοστο γιατι αντι να δωσεις μαθηματικα (με 80% κατω απο την βαση), χρειαζεται να δωσεις βιολογια (80% γραφουν 18-20). Γι' αυτο αλλωστε ειναι και οι βασεις στον Θεο. Για το τμημα στην Πατρα εχω ακουσει απο μια οικογενειακη φιλη (αποφοιτος πριν λιγα χρονια) οτι εχει αρκετους 'κολλημενους' καθηγητες που σου κανουν την ζωη κολαση. Ισχυει; Επισης οτι σαν σχολη, οι μηχανικη Η/Υ και πληροφορικης Πατρων αξιζει περισσοτερο, με μειονεκτημα ομως οτι δεν εχεις τα επαγγελματικα δικαιωματα του ηλεκτολογου μηχανικου.
p8grs Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Απο Θετικη κατευθυνση ειμαι (Μαθηματικα, Φυσικη, Χημεια, Εκθεση) μονο απο την Θετικη περνας σε Πολυτεχνικες σχολες! Απο θεμα πληροφορικης και προγραμματισμου ειμαι ΄'τυχερος' διοτι οι γονεις μου ειναι αποφοιτοι των μηχανικων Η/Υ και πληροφορικης της Πατρας και ετσι (θα) εχω αρκετη βοηθεια απο το σπιτι! (Αυτο ηταν ενα αιτιο που διαλεξα τους ΗΜΜΥ) Απο την στιγμη που οι γονεις σου ειναι απο τους Μηχανικους Η/Υ κ Πληροφορικης Πατρας δεν θα εχεις καποιο προβλημα. Δες το προγραμμα σπουδων που σου εστειλα παρα πανω ωστε να σε προετοιμασουν για τα μαθηματα του πρωτου ετους γιατι απο την πρωτη βδομαδα οι καθηγητες εδω θεωρουν οτι ξερεις προγραμματισμο και τα βασικα απο ηλεκτρολογια. Εγω οταν μπηκα στην σχολη την πατησα γιατι ημουν της κατευθυνσης με την ηλεκτρολογια και δεν ειχα προγραμματισει ποτε μου, με αποτελεσμα να περασω μεγαλο ζόρι μεχρι να καταλαβω τι πρεπει να κανω). Οπως και να εχει, με το καλο να μας ερθεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Απο την στιγμη που οι γονεις σου ειναι απο τους Μηχανικους Η/Υ κ Πληροφορικης Πατρας δεν θα εχεις καποιο προβλημα. Δες το προγραμμα σπουδων που σου εστειλα παρα πανω ωστε να σε προετοιμασουν για τα μαθηματα του πρωτου ετους γιατι απο την πρωτη βδομαδα οι καθηγητες εδω θεωρουν οτι ξερεις προγραμματισμο και τα βασικα απο ηλεκτρολογια. Εγω οταν μπηκα στην σχολη την πατησα γιατι ημουν της κατευθυνσης με την ηλεκτρολογια και δεν ειχα προγραμματισει ποτε μου, με αποτελεσμα να περασω μεγαλο ζόρι μεχρι να καταλαβω τι πρεπει να κανω). Οπως και να εχει, με το καλο να μας ερθεις και που ξερεις, μπορει να τυχει να σε εξετασω σε κανα εργαστηριο Ναι, πρεπει να αρχισω παλι τα μαθηματα για να ειμαι 'ετοιμος' οπως ειπες! Θα τυπωσω τωρα το προγραμμα σπουδων και θα τους το δειξω. Ευχαριστω για ολη την βοηθεια και τις συμβουλες, και με συγχωρεις αν φανηκα καπως αλαζονικος στο παραπανω μηνυμα, δεν το εννοουσα ετσι.. Χανια λοιπον, ερχομαι στην πιο ομορφη πολη της Ελλαδας (οπως λενε πολλοι)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα