Merijohn Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 καλησπέρα. σε λίγες μέρες θα μετακομίσω σε άλλο σπίτι και είπα να ρωτήσω μία γνώμη καθώς θα μεταφέρω τον υπολογιστή μου και θέλω να ξέρω πια κομμάτια να βγάλω για να μην πάθουν κάποια βλάβη κατά τη μεταφορά. θα βγάλω σίγουρα τις κάρτες γραφικών μου. σκληροί δίσκοι είναι αρκετά αρκετά στιβαρά στημένοι μπορώ να πω σε tooless HHD/SSD cages και πιστεύω δεν υπάρχει θέμα. τροφοδοτικό επίσης στο κάτω μέρος του κουτιού με τις 4 βίδες του, δεν πιστεύω να έχει θέμα. έχω όμως και μία ψύχτρα επεξεργαστή Cooler Master Hyper 212 EVO. αυτή να την βγάλω ή δεν θα υπάρχει θέμα;
BlueBlood7 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Ναι να βγάλεις και την ψύχτρα. Με ψύκτρα και κάρτες εκτός είσαι οκ. 1
Merijohn Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Ναι να βγάλεις και την ψύχτρα. Με ψύκτρα και κάρτες εκτός είσαι οκ. ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση!
mastoras007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 λίγο ανάποδα τα είπες. Ο σκληρός έχει θέμα γενικά με αναταράξεις η κάρτα τι να πάθει εγώ σκληρό θα έβγαζα (αν εβγαζα γιατί απλά θα το μετέφερα έτσι) Το οτι ειναι στιβαρά σταθεροί πάνω στο κουτί δέν σημένει οτι σε μια ανατάραξη πχ του αμαξιού ο σκληρός δέν θα τρανταχτεί μαζί με το κουτί και πιθανότατα θα άθει κάποια βλάβη 1
Merijohn Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 λίγο ανάποδα τα είπες. Ο σκληρός έχει θέμα γενικά με αναταράξεις η κάρτα τι να πάθει εγώ σκληρό θα έβγαζα (αν εβγαζα γιατί απλά θα το μετέφερα έτσι) Το οτι ειναι στιβαρά σταθεροί πάνω στο κουτί δέν σημένει οτι σε μια ανατάραξη πχ του αμαξιού ο σκληρός δέν θα τρανταχτεί μαζί με το κουτί και πιθανότατα θα άθει κάποια βλάβη α κατάλαβα. οκ ευχαριστώ. αυτό ισχύει και για τους SSD ή μόνο για τους HDD?
Mpiftekis Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Τώρα κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Θα μου πεις εξαρτάται πόσο μακριά μετακομίζεις. Αν μετακομίζεις εντός πόλεως (Κατερίνη) μην κάνεις τίποτα. Αν πας σε άλλη πόλη/χωριό εγώ θα έλεγα μόνο τις κάρτες γραφικών. Δηλαδή αν βάλεις τους δίσκους στο κάθισμα ή αν είναι μες στο κουτί θα ταρακουνθούν λιγότερο; 2
Merijohn Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Τώρα κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Θα μου πεις εξαρτάται πόσο μακριά μετακομίζεις. Αν μετακομίζεις εντός πόλεως (Κατερίνη) μην κάνεις τίποτα. Αν πας σε άλλη πόλη/χωριό εγώ θα έλεγα μόνο τις κάρτες γραφικών. Δηλαδή αν βάλεις τους δίσκους στο κάθισμα ή αν είναι μες στο κουτί θα ταρακουνθούν λιγότερο; όχι, αλλάζω πόλη και είναι περίπου 3 ώρες δρομολόγιο και θα προσπαθήσω να το έχω το pc μέσα στο αυτοκίνητο για λιγότερους κραδασμούς όσο μπορώ και να το κοιτάω και όχι στο φορτηγό. και κάρτες γραφικών που είναι και μεγάλου μεγέθους/βάρους όπως και να έχει έλεγα να τις βγάλω γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να παιχτεί σε κανένα ταρακούνημα με την pci-e. ναι μεν είναι καλά βιδωμένες στο κουτί αλλά όπως και να έχει το φοβάμαι. οι σκληροί ακόμα και με ταρακούνημα έτσι όπως είναι μέσα στο κουτί δεν πιστεύω ότι μπορούν να πάθουν κάτι, ούτε να φύγουν από τη θέση τους έτσι κι αλλιώς αλλά εντάξει θα τους βγάλω αν είναι. η ψύχτρα με ένοιαζε πιο πολύ σε περίπτωση που γινόταν καμιά στραβή και έφευγε από τη θέση της και χτυπούσε και τίποτα άλλο πάνω στη μητρική αλλά αν είναι θα την βγάλω κι αυτή τότε. ευκαιρία να αλλάξω και πάστα έτσι.
mastoras007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Εγώ όπος είπα ''αν'' έβγαζα κάτι θα έβγαζα σκληρούς δέν το έχω κάνει ποτέ απλα΄είναι ο περισσότερο ευάλωτο εξάρτημα ο σκληρός οχι ο ssd, γιατί ο ssd δέν εχει κινούμενα μέρη εσωτερικά και να ταρακουνηθεί λίγο δέν θα πάθει κάτι αλλά ο hdd αν ταρακουνηθεί έχει μια πιθανότητα μικρή να χαλάσει αν ταρακουνηθεί περισσότερο τοτε εχει περισσότερες πιθανότητες, τωρα αν πχ σου πέσει κάτω εχεις λίγες πιθανότητες να δουλεύει μετά...ο ssd και κάτω να πέσει το πιθανότερο είναι να μήν πάθει τίποτα..Αν τον εχεις σε μια βαλίτσα με ρούχα και τρανταχτεί το αμάξι δέν θα πάθει τίπ αν τον εχεις στο κουτί θα τρανταχτεί περισσότερο λογικό είναι..μήν βγάλεις τίποτα και απλά ξάπλωσε το κουτί σου στα πίσο καθίσματα που είναι μαλακά.2 φορές μου εχει τύχει το εξής, και σε ένα άλλο μέλος θυμάμαι ειχε κάνει ένα topic και είχε το ιδιο πρόβλημα, μετα απο μετακόμιση ο υπολογιστής δέν άνοιγε αφαιρώντας την μπαταρία του bios οταν την ξανα έβαλα άνοιξε, ισος έμεινε πολύ ωρα εκτός ρεύματος και έχασε κάποιες ρυθμίσεις και σκάλωσε, δέν ξέρω απλά το αναφέρω. όχι, αλλάζω πόλη και είναι περίπου 3 ώρες δρομολόγιο και θα προσπαθήσω να το έχω το pc μέσα στο αυτοκίνητο για λιγότερους κραδασμούς όσο μπορώ και να το κοιτάω και όχι στο φορτηγό. και κάρτες γραφικών που είναι και μεγάλου μεγέθους/βάρους όπως και να έχει έλεγα να τις βγάλω γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να παιχτεί σε κανένα ταρακούνημα με την pci-e. ναι μεν είναι καλά βιδωμένες στο κουτί αλλά όπως και να έχει το φοβάμαι. οι σκληροί ακόμα και με ταρακούνημα έτσι όπως είναι μέσα στο κουτί δεν πιστεύω ότι μπορούν να πάθουν κάτι, ούτε να φύγουν από τη θέση τους έτσι κι αλλιώς αλλά εντάξει θα τους βγάλω αν είναι. η ψύχτρα με ένοιαζε πιο πολύ σε περίπτωση που γινόταν καμιά στραβή και έφευγε από τη θέση της και χτυπούσε και τίποτα άλλο πάνω στη μητρική αλλά αν είναι θα την βγάλω κι αυτή τότε. ευκαιρία να αλλάξω και πάστα έτσι. βασικά βλέπω εχεις μαγάλη ψήκτρα και ισος καλό θα ηταν να την βγάλεις και αυτην. προσφατα με παρόμοια noname ψύκτρτα χωρίς να κάνω τιποτα με τα χρόνια ισος εσπασαν οι βάσεις της απο το βάρος..
NikosKallithea Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Υπαρχουν άνθρωποι που λύνουν τον υπολογιστή για να τον μεταφέρουν; Ίσως αν τον λύσεις μετα να εχεις περισσότερα πρόβλημα απο τον να τον μεταφέρεις όπως είναι Απλα όπως είναι βαλτον επανω στο κάθισμα για να μειώσεις τους κραδασμούς
web_assasin Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 με ενα αποτομο φρεναρισμα πεφτει το κουτι απο το καθισμα. ο κραδασμος θα διαλυσει το δισκο. η μηπως μας συμβουλευετε να δεσουμε το κουτι με τις ζωνες? λυνεις οτι ειπαμε και βαζεις το κουτι πισω,στο πατωμα,αναμεσα σε καθισμα οδηγου και πισω. μη λετε οτι να'ναι και παιρνετε κοσμο στο λαιμο σας.
Merijohn Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας παιδιά. αν είναι θα αφήσω μόνο τη μητρική και το τροφοδοτικό τότε μέσα ή μπορεί να βγάλω και το τροφοδοτικό θα δω. δεν με ψήνει να τα βγάλω όλα για όλα και τα ξανά στήνω το pc και καλώδια κλπ κλπ. και θα βάλω τις γραφικών στα κουτιά τους που είναι η καλύτερη λύση πιστεύω και τους HDD όπως είπε ο mastoras007 θα τους βάλω ανάμεσα στα ρούχα αν είναι.
mastoras007 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 με ενα αποτομο φρεναρισμα πεφτει το κουτι απο το καθισμα. ο κραδασμος θα διαλυσει το δισκο. η μηπως μας συμβουλευετε να δεσουμε το κουτι με τις ζωνες? λυνεις οτι ειπαμε και βαζεις το κουτι πισω,στο πατωμα,αναμεσα σε καθισμα οδηγου και πισω. μη λετε οτι να'ναι και παιρνετε κοσμο στο λαιμο σας. Λίγο τραγικός. Ενα pc θα μεταφέρει οχι πυρινική βόμβα... τρόμαξε το παλικάρι θα τα ξυλώσει όλα απο πάνω.. πάντο αγόρι μου όπος είναι και μήν ακούς οτι σου λέει ο κάθε ακυρος. Ακόμα ένα θέμα που κάναμε την μλκια επιστήμη πάντο όπος είναι το κουτακι βάλτο κάπου σταθερά και θα είσαι κομπλέ
BlueBlood7 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Προτείνω φίλε μου να πάρεις ένα ταξί και να τον κρατάς σφικτά στην αγκαλιά σου γιατί υπάρχει κίνδυνος να πετάξει
BringMe2Life Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2017 Ξεφύγαμε πάλι, Απλό το θέμα, ευκαιρία να αλλάξεις πάστες οπότε βγάλε την ψήκτρα και την GPU που εξέχουν και ίσως είναι πιο ευάλωτες, μετά αν βρεις καμία κούτα και φενιζόλ, βάλτον μεσα και στριμωξε τον με αυτό... Μην αγχώνεσαι δεν πρόκειται να πάθει κάτι... Εκτός αν πέσει από καρότσα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα