Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχω ένα αρχείο Excel, από τα πεδία θέλω να βγάλω ένα αρχείο .xml για να το κάνω import στο Illustrator (από τις τιμές αλλάζει variables με κείμενο).

Σε κάτι οδηγίες που βρήκα έκανε copy paste τα κελιά σε ένα site και σου έβγαζε αυτό τα περιεχόμενα του xml αρχείου, το έβαζες σε ένα άδειο αρχείο notepad και το εσωζες με επέκταση xml.

Το θέμα είναι ότι στα κελιά έχω ελληνικές λέξεις, και το αρχείο .xml όταν το ανοίγω μετά στον browser είναι κενό και δεν δουλεύει το import στο Illustrator. Μου πήρε ώρα να πάρω χαμπάρι ότι έφταιγαν οι ελληνικοί χαρακτήρες.

Μπορω μήπως να κάνω κάτι με το encoding των χαρακτήρων για να το βλέπει κανονικά;

Όταν σώζω το αρχείο στο notepad η default επιλογή είναι ANSI, δοκίμασα και σε unicode και σε UTF-8 αλλά δεν αλλάζει κάτι.

Δημοσ.

Μήπως έχεις αλλάξει την γλώσσα για μη Unicode εφαρμογές; Διότι από αυτή τη ρύθμιση παίζει το πώς θα διαβάζονται τα ANSI αρχεία.

To xml έχει ένα ζήτημα. Ενώ μπορεί να είναι UTF-8 δεν έχει BOM δηλαδή  https://en.wikipedia.org/wiki/Byte_order_mark

Μπορείς να το βάλεις όμως πρέπει να είναι αυτά τα Bytes 0xEF,0xBB,0xBF. Οπότε πρώτα τσέκαρε αν το xml διαβάζεται με BOM, μετά αν ναι δες αν αυτό που έχεις ως εξαγωγή είναι σε UTF-8 και αν είναι, αν έχει το ΒΟΜ. Αν είναι και δεν έχει τότε βάλτο (φτιάξε ένα πρόγραμμα που να βάζει τα τρία bytes και μετά το αρχείο χωρίς το BOM).

Δημοσ.

Εχμμμ.. Πώς το κάνω αυτό που λες; Και τον έλεγχο που λες και το πρόγραμμα που να βάζει τα πρώτα 3 bytes στην αρχή του αρχείου..

Δημοσ.

Τελικά βρήκα τι έφταιγε. Και δεν ήταν τα ελληνικά, αλλά ότι σε κάποια πεδία είχα τον χαρακτήρα &.

'Ανοιξα το .xml με Chrome αντί για Edge που άνοιγε με διπλό κλικ και μου έβγαλε ένα επιπλέον μήνυμα

xmlParseEntityRef: no name

οπότε γκουκλάροντας βρήκα ότι αυτό ήταν που δημιουργούσε το πρόβλημα.

EDIT: Συγκεκριμένα, αυτό που δούλεψε ήταν να σώσω μέσα από το notepad με encoding UTF-8 αφού μέσα από το excel αντικατέστησα όλα τα & με &

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...