Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση υγρο υδροψυξης

soklhtos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά..

Ετοιμάζομαι να βάλω υδρόψυξη ξανα.

Επείδή όμως η υδρόψυξη στην ελλάδα ειναι λίγο δυσκολη πλέον ψάχνω να βρώ υγρό.

Βρήκα και ελλάδα.. αλλά θέλω να ρωτήσω...

Γιατί έψαξα αλλά χωρίς κατατοπηση και μου έμεινε η απορία! :P

Το απεσταγμένο νερό (wfi) με την κοκκινη ετικέτα κάνει? Εαν ναι τι άλλο χρειάζομαι για να μην πιασει τίποτα? Επίσης αν έχετε link για να ξέρω που μπορώ να βρώ ;).. και τελευτέο τι χρώμα θα μπορούσα να χρησιμοποιησω και που θα μπορούσα να βρώ!

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Moderators

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά..

Ετοιμάζομαι να βάλω υδρόψυξη ξανα.

Επείδή όμως η υδρόψυξη στην ελλάδα ειναι λίγο δυσκολη πλέον ψάχνω να βρώ υγρό.

Βρήκα και ελλάδα.. αλλά θέλω να ρωτήσω...

Γιατί έψαξα αλλά χωρίς κατατοπηση και μου έμεινε η απορία! :P

Το απεσταγμένο νερό (wfi) με την κοκκινη ετικέτα κάνει? Εαν ναι τι άλλο χρειάζομαι για να μην πιασει τίποτα? Επίσης αν έχετε link για να ξέρω που μπορώ να βρώ ;).. και τελευτέο τι χρώμα θα μπορούσα να χρησιμοποιησω και που θα μπορούσα να βρώ!

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων!

Τα χρώματα έχει στο eshop (mayhems)

Αν τι κύκλωμα σου φτάνει ένα λίτρο πάρε ένα έτοιμο υγρό και καθάρισες

Γιατί πχ θα δώσεις 1,5 για wfi και 6 για χρώμα πας 7,5 ευρώ, με 10 ευρώ περνεις έτοιμο λίτρο και καθαρίζεις

• Like 1

Ναι 1λιτρο πειστεύω φτάνει θα βάλω ενα 2πλο και ενα μονο ψυγειο και 2 block 1 cpu και 1 gpu.

Δεν έχεις και άδικο είδα έφερε το eshop. Απλά να έχουμε και μια ιδέα ότι μπορούμε και μόνοι μας να φτιάξουμε ένα υγρό..

Κάπου έλεγαν 2 σταγονες οινοπνευμα και δεν πιανει τιποτα... για το χρωμα δεν ξέρω τι φάση.. που θα βρώ :/αλλά μάλλον θα πάω σε έτοιμο..

• Moderators

Ναι 1λιτρο πειστεύω φτάνει θα βάλω ενα 2πλο και ενα μονο ψυγειο και 2 block 1 cpu και 1 gpu.

Δεν έχεις και άδικο είδα έφερε το eshop. Απλά να έχουμε και μια ιδέα ότι μπορούμε και μόνοι μας να φτιάξουμε ένα υγρό..

Κάπου έλεγαν 2 σταγονες οινοπνευμα και δεν πιανει τιποτα... για το χρωμα δεν ξέρω τι φάση.. που θα βρώ :/αλλά μάλλον θα πάω σε έτοιμο..

Το οινόπνευμα δεν κάνει

Θέλει σίγουρα κάτι για την αλγη, αλλά πάλι δεν συμφέρει να μπλέξεις

Για χρώμα όπως είπα κοίτα, στο eshop στην κατηγορία με τα χρώματα εκεί έχει και τα dye

• Moderators

Οκ... σε ευχαριστώ πολύ.. να σε ρωτήσω γνωρίζεις καμία καλή μάρκα ψυχτικού??

Εγώ προτιμώ τα mayhems, η σειρά x1 είναι σε καλή τιμή και έχει τη μεγαλύτερη συμβατότητα με σωλήνες

Μετά είναι τα παστέλ επίσης μεγάλη συμβατότητα αλλά αρκετά ακριβά γιατί λένε ότι εχιυν μεγαλύτερη διαρκεία ζωής

Μετά είναι τα xt1 που λένε ότι προσφέρουν καλύτερες θερμοκρασίες αλλά έχουν πολλές ασυμβατότητες με σωλήνες

Μετά έχει και τα auora αλλά δεν είναι υγρό για χρήση μεγάλης διαρκείας και έχει πολλούς περιορισμούς στα Block και tank που μπορείς να το βάλεις για να βλέπεις τα εφέ του (προτείνεται και από την εταιρία για showcase pc)

Για εμένα προτίμησε ότι χρώμα σου αρέσει στην απλή σειρά και θα είσαι εντάξει

Εγώ προτιμώ τα mayhems, η σειρά x1 είναι σε καλή τιμή και έχει τη μεγαλύτερη συμβατότητα με σωλήνες

Μετά είναι τα παστέλ επίσης μεγάλη συμβατότητα αλλά αρκετά ακριβά γιατί λένε ότι εχιυν μεγαλύτερη διαρκεία ζωής

Μετά είναι τα xt1 που λένε ότι προσφέρουν καλύτερες θερμοκρασίες αλλά έχουν πολλές ασυμβατότητες με σωλήνες

Μετά έχει και τα auora αλλά δεν είναι υγρό για χρήση μεγάλης διαρκείας και έχει πολλούς περιορισμούς στα Block και tank που μπορείς να το βάλεις για να βλέπεις τα εφέ του (προτείνεται και από την εταιρία για showcase pc)

Για εμένα προτίμησε ότι χρώμα σου αρέσει στην απλή σειρά και θα είσαι εντάξει

παρήγγειλα απο eshop to MAYHEMS X1 UV. 

αυτό λογικά εννοούσες... σε ευχαριστώ πολύ... 

• Moderators

Για την αλγη κανει το listerine ?

Δεν το ξέρω αυτό προσωπικά θεωρώ χαζό να στήσεις μια υδροψυξη με 300 ευρώ και να σε πιάνουν οι τσιγγουνιες για 10 ευρώ

Από όσο ξέρω φάρμακο για άλγη περνεις από Pet Shop που έχουν και ενυδρεία

• Like 1

Δεν το ξέρω αυτό προσωπικά θεωρώ χαζό να στήσεις μια υδροψυξη με 300 ευρώ και να σε πιάνουν οι τσιγγουνιες για 10 ευρώ 

Aκριβώς ΑΥΤΟ ολόσωστη άποψη και ας την κάνουν pinned σε όποιον θέλει να ασχοληθεί με custom υδρόψυξη

Δεν πάει να πεί ότι πρεπει να δώσεις 300 ευρώ για να φτιάξεις μια υδρόψυξη. Μερικοι βρισκουν απο αλλού... άλλοι τα φτιάχνουν και όλας αντλιες,μπλοκ,ψυγεια υπάρχουν βιντεάκια...

Και άμα υπάρχει περίπτωση να μην κάνει κακό γιατί να μην το κάνουμε? Δεν λέω δν τσιγκουνεύτικα τα 10 ευρώ. Αλλα αμα μπορείς και τσάμπα ακόμα καλύτερα..

Φιλικά πάντα.. καλό είναι να ξέρουμε ;)

ΥΣ: πολλές φορές βγάίνουν μούφα και τα έτοιμα τα υγρά. Αφήνουν υπολοίματα χρώματος και άλλα. Οπότε γιατί όχι?

• Moderators

Δεν πάει να πεί ότι πρεπει να δώσεις 300 ευρώ για να φτιάξεις μια υδρόψυξη. Μερικοι βρισκουν απο αλλού... άλλοι τα φτιάχνουν και όλας αντλιες,μπλοκ,ψυγεια υπάρχουν βιντεάκια...

Και άμα υπάρχει περίπτωση να μην κάνει κακό γιατί να μην το κάνουμε? Δεν λέω δν τσιγκουνεύτικα τα 10 ευρώ. Αλλα αμα μπορείς και τσάμπα ακόμα καλύτερα..

Φιλικά πάντα.. καλό είναι να ξέρουμε ;)

ΥΣ: πολλές φορές βγάίνουν μούφα και τα έτοιμα τα υγρά. Αφήνουν υπολοίματα χρώματος και άλλα. Οπότε γιατί όχι?

Και wfi αν πάρεις και βάλεις χρώμα πάλι μπορεί να βαψεις τους σωλήνες

Συνήθως τα uv χρώματα χρωματιζουν περισσότερο σωλήνες κομμάτια από πλεξι κτλ

Όσο για τα DIY

Για να φτιάξεις κάτι αξιοπρεπές πρέπει να έχεις πρόσβαση σε cnc

Το να πάρω 2 Κομμάτι χαλκό να σκάψω το ένα, να χαραξω 5 αυλάκια στην τύχη με το dremel, δεν το λέω έφτιαξα Block τι λέω πέταξα τα λεφτά μου γιατί με το κόστος του χαλκού επερνα μια αξιοπρεπή ψυκτρα,

Άντε να φτιάξει reservoir

Όταν λες να φτιάξει αντλία δεν ξέρω πως θα την φτιάξει εκτός αν εννοείς να κάνει πατέντα με καμιά αντλία ενυδρείου όπως κάναμε πριν 15+χρονια

ναί αλλά αναλόγως τι χρώμα θα χρησιμοποιήσεις και τι σωλήνες για να χρωματιστούν.

δεν είναι τόσο αναγκαίο το cnc.. και σε φρέζα μπορείς να φτιάξεις και με dremel οπως λες και να κάνει όχι ίδια αλλά πολύ κοντά την ίδια δουλειά με ένα κανονικό...

όσο για την αντλία εννοώ με ένα μοτεράκι 12volt φτιάχνεις αντλία.. υπάρχουν και σχετικά βίντεο.. όσο για το ρεζεβουαρ είναι το ποιο εύκολο πειστεύω..

• Moderators

Όλα τα χρώματα λίγο η πολύ βάφουν οι μαλακοι σωλήνες είναι τι πρώτο που αρχίζει και βάφεται, συνήθως τα κόκκινα χρώματα αλλά και τα uv είναι αυτά που χρωματιζουν πιο πολύ

Αν μιλάμε ρουτερ χειρός δεν θα πάρεις το αποτέλεσμα του cnc router γιατί απλά δεν θα καταφέρεις να κάνεις σωστή χάραξη για Micro channel αν θέλεις να αυξήσεις την επιφάνεια επαφής του νερού με το χαλκό, άμα είναι να πάρεις αποτέλεσμα παραπλήσιο με μέτρια ψυκτρα τότε πάω πάσο, αλλά συνήθως σε υδροψυξη πάμε για το κάτι καλύτερο από την αεροψυξη

συμφωνώ. με το χρωμάτισμα... για αυτό πρέπει να το καθαρίζουμε και όλας ;)

σίγουρα δεν θα πάρεις το αποτέλεσμα του cnc αλλά μπορείς να φτιάξεις αυλάκια και να έχει μεγάλη επιφάνεια το νερό με το χαλκό.

παντως μετρήσεις που έχουν κάνει με απλά block που έχουν φτιάξει και κανονικά block είναι διαφορά 3 βαθμούς..

σε ευχαριστώ πολύ πάντως για τις πληροφορίες :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...