Gongor Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Καλησπέρα guys ! Αυτή την στιγμή στο desktop έχω 16 gb ddr3 1866 mhz( 2x8 gb) της corsair ( corsair vengeance ) , και θα ήθελα να προσθέσω ακόμα 16gb ( 2 χ 8 gb ) hyperx fury στα 1600 mhz. Είναι εφικτό ? Έβαλα για δοκιμή το ένα dimm των 8 gb και το pc δεν ξεκινούσε , καθώς και Μόλις το έβγαλα μου έβγαλε την εντολή overclocking failed χωρίς να έχω προσπαθήσει να κάνω overclock!
BlueBlood7 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Ανέβασε μια φωτό με την καρτέλα memory του cpu-z Γράψε ποια μητρική έχεις και σε ποιες θέσεις βάζεις τις 2 μνήμες corsair.
Gongor Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Η μητρική είναι η asus z87-pro. Τις corsair τις έχω στις θέσεις 1 και 3 και θέλω να βάλω τις kingston στις 2 και 4
BlueBlood7 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Πρώτα απ όλα δοκίμασε τις kingsrton μόνες τους αν ανοίγει το pc. oc έχεις κάνει και είναι για τις μνήμες και αυτό γιατί λειτουργούν στα 1866mhz. Προφανώς έχεις ενεργοποιήσει το xmp. Το κάνεις disable ώστε ώστε να λειτουργήσουν στην default συχνότητα την 1600. Δοκόμασε τότε να τις λειτουργήσεις και τις 4 μαζί. Επίσης βλέπω στην σελίδα της μητρικής η έκδοση του BIOS που υπάρχει αναφέρει optimize overclocking function. Μάλλον θα πρέπει να κάνεις αναβάθμιση του BIOS αν δεν το έχεις κάνει ήδη.
Gongor Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Πρώτα απ όλα δοκίμασε τις kingsrton μόνες τους αν ανοίγει το pc. oc έχεις κάνει και είναι για τις μνήμες και αυτό γιατί λειτουργούν στα 1866mhz. Προφανώς έχεις ενεργοποιήσει το xmp. Το κάνεις disable ώστε ώστε να λειτουργήσουν στην default συχνότητα την 1600. Δοκόμασε τότε να τις λειτουργήσεις και τις 4 μαζί. Επίσης βλέπω στην σελίδα της μητρικής η έκδοση του BIOS που υπάρχει αναφέρει optimize overclocking function. Μάλλον θα πρέπει να κάνεις αναβάθμιση του BIOS αν δεν το έχεις κάνει ήδη. Θα το δοκιμάσω ναι ! μήπως να αλλάξω και τα slots των μνημών ?
BlueBlood7 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Το 1ο ζεύγος θα είναι στις θέσεις 1-3 και το 2ο στις 2-4. Αν βάλεις μόνο 1 ζεύγος θα το βάλεις στις θέσεις 2-4
Gongor Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δεν αναγνωρίζει το 2ο ζεύγος ραμ τελικά ! Τι μπορεί να φταίει ? Η μητρική υποστηρίζει μέχρι 32gb κανονικά !
Gongor Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Έχω βάλει και τα 2 ζεύγη κανονικά . Corsair στο 1 και στο 3 , και kingston στο 2 και στο 4
BlueBlood7 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Όχι βάλε μόνο τις kingston. Μόνες τους και πες μου αν ανοίγει μόνο με αυτές.
Gongor Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Ανοίγει κανονικά μόνο με τις kingston! Βάζοντας όμως και τα 4 dimms δεν αναγνωρίζει τις kingston
BlueBlood7 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Άρα δεν έχουν κανένα πρόβλημα οι μνήμες. Πάει αυτό. Πάμε παρακάτω. Το xmp στο BIOS το απενερεγοποίησηες έτσι ώστε η συχνότητα των corsair να πέσουν από τα 1866 στα 1600?
Gongor Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Άρα δεν έχουν κανένα πρόβλημα οι μνήμες. Πάει αυτό. Πάμε παρακάτω. Το xmp στο BIOS το απενερεγοποίησηες έτσι ώστε η συχνότητα των corsair να πέσουν από τα 1866 στα 1600? Το xmp δεν ήταν ενεργοποιημένο στο overclock tuner ! Το έχω στο manual ! Έριξα και το memory frequency στο 1600 αλλά και πάλι τπτ
BlueBlood7 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Το oc tunner είναι το software που έχεις εγκαταστήσει στα windows? Ανέβασε ξανά την καρτέλα memory του cpu
Gongor Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Τ stickaki στο 4ο Σλοτ το αναγνώρισε! Μάλλον δεν το είχα κουμπώσει σωστά ! Αυτό στο 2ο βέβαια με τίποτα !
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα