Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δίδαγμα: πάντα διαβάζουμε προσεκτικά τους όρους του συμβολαίου  που υπογράφουμε (αν υπογράψουμε...) με τον εκάστοτε εργοδότη.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Για πες, ποιο είναι το πρόβλημα;

Το πρόβλημα είναι πως πολλές φορές η νομοθεσία (όχι η ερμηνεία της από τα δικαστήρια) και ο τρόπος (μη) εφαρμογής της απέχουν πολύ από αυτό που περιμένουμε και που θέλουμε κοινωνικά.

Π.χ., επειδή χθες είχα αυτήν ακριβώς την κουβέντα λόγω ακριβώς της ίδιας αφορμής με ένα φίλο -- δεδομένου ότι η γυναίκα ήταν Ν μήνες απλήρωτη: θα άλλαζε οτιδήποτε στην κατάστασή της με το να αποχωρήσει από τη δουλειά, ακόμα και αν δικαιούταν αποζημίωση, δεδομένου ότι φανερά δεν πρόκειται να έβλεπε δεκάρα από αυτά τα χρήματα στην παρούσα δεκαετία if ever;

Επίσης, παρόλο που θεωρώ (και εδώ σίγουρα κάποιοι θα με πουν δεν ξέρω τι) πως είναι καλό να υπάρχει γενικά και αόριστα το ρίσκο "έκλεισε η ΑΕ, οι πιστωτές τον πούλο" γιατί επιτρέπει σε 10 άτομα να κάνουν ένα άνοιγμα και εν τέλει αν από τα 10 το 1 πάει στραβά δεν πειράζει because overall social gain -- μια σώφρων κυβέρνηση σίγουρα δε θα έπρεπε να μείνει εκεί αλλά να βελτιώσει την κατάσταση δημιουργώντας δομές υποστήριξης για όσους το έχουν ανάγκη. Αλλά βέβαια Ελλάδα 2017 ψιλά γράμματα, καταλαβαίνουμε όλοι πως αυτό δε μπορεί να συμβεί.

Καταλαβαινω απλα εχω αλλη οπτικη μπορει για σενα να ειναι λαθος και ειναι σεβαστο 

Εμμέσως αυτο ειπε οτι αφου δεν ειμαι ειδικος να μην εκφερω γνωμη, μπορει να λεω καποιες φορες βλακείες αλλα αυτος ισως ειναι ο τροπος που σκεφτομαι μπορει καποιος να τον χαρακτηρισει αλλα μετραει ο τροπος που θα το κανει.

Η οπτική είναι σίγουρα προσωπική του καθενός. Το θέμα είναι πως εδώ δε μιλάμε για το τι θα φορέσεις, που αν θες και βολεύει την οπτική σου βγες έξω και σαν ανάποδο γαμώτο και με γειά σου με χαρά σου. Μιλάμε για δημόσιες αντιδράσεις προς τον γαμημένο Άρειο Πάγο, που είναι ένα από τα σημαντικότερα ιδρύματα της χώρας. Αν βγαίνει ο οποιοσδήποτε και λέει (για δικούς του λόγους) δικαστές διεφθαρμένοι βάλτε την απόφαση στον πάτο σας κλπ, αυτός ο τύπος υποβαθμίζει αδικαιολόγητα δομές οι οποίες είναι απαραίτητο να είναι σεβαστές για να παίξουν σωστά το ρόλο τους. Σαμποτάρει, λόγω δόλου ή βλακείας ή δε με νοιάζει τι, τα πράγματα που είναι απαραίτητα για να υπάρξει μια κοινωνία που ανταποκρίνεται στα δικά μου ιδανικά δικαιοσύνης κλπ κλπ κλπ.

Καταλαβαίνω βέβαια πως δεν υπάρχει κάποιος αντικειμενικός και αδιάβλητος λόγος για τον οποίο τα δικά μου ιδανικά είναι καλύτερα από του γείτονα, αλλά καταλαβαίνεις και συ πως αυτά τα πράγματα είναι πολύ σημαντικά για να τα αφήνει κανείς να περάσουν έτσι. Ειδικά όταν εν τέλει τυχαίνει να τα συμμεριζόμαστε "όλοι".

Με την ευκαιρία, η απάντηση στην ερώτηση που έχει προκύψει σε άλλα θρεντ "τι κάνεις εσύ για τη χώρα σου": ακριβώς αυτό που κάνω αυτή τη στιγμή. Και το οποίο στο μυαλό μου είναι πολύ πιο ουσιώδες από τραγελαφικές βλακείες του στυλ "κάτσε εδώ να στηρίξεις την Ελλάδα (υποβαθμίζοντας τον εαυτό σου)".

Είναι τελείως ηλίθιο να νομίζει κανείς ότι θα κάνω περισσότερο καλό στην Ελλάδα κατεβάζοντας το δικό μου επίπεδο σ' αυτά που γίνονται δεξιά κι αριστερά, παρά ανεβάζοντάς το όσο μπορώ να καταφέρω και μετά προσπαθώντας να το μεταλαμπαδεύσω.

Και τέλος, εγώ δεν αντιλαμβάνομαι ότι σου είπε να μην εκφέρεις γνώμη. Σου είπε πως η γνώμη που εκφέρεις με τον τρόπο που την εκφέρεις είναι απογοητευτική αντίδραση δεδομένου του υπόβαθρου που δεν έχεις για να την υποστηρίξεις. Αντί να επαναλαμβάνεις πολιτικά φορτισμένες καραμέλες που προάγουν το διχασμό us vs them ανάμεσα σε κακά αφεντικά και άμοιρους εργάτες, πες το ίδιο πράγμα κρατώντας τ' αυτιά σου ανοιχτά: "κάτσε ρε παιδιά, δηλαδή αυτό σημαίνει πως ο άλλος σταματάει να σε πληρώνει και συ παίρνεις τα τρία μου";

Δημοσ.

Και σε αυτό το θέμα και σε ένα άλλο πρόσφατο βλέπω μια (για μένα ανεξήγητη) επιθετικότητα από mods προς χρήστες με χρόνια συστηματικής και σοβαρής παρουσίας που δεν τρολάρουν και στην ουσία είναι από αυτούς που στηρίζουν το forum. Δεν ξέρω αν το μήνυμά μου αυτό είναι σύμφωνο με τους κανόνες, αν όχι ας σβηστεί. Απλά το είδα και φαίνεται κάπως άσχημο. 

Πολύ φιλικά και με μεγάλη εκτίμηση :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...