ccd Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Καλησπέρα σε όλη την παρέα, ξέρουμε κάποια ολοκληρωμένη λύση αυτοματισμού σπιτιού (smart home) στην ελληνική αγορά; Θέλω να αναβω/σβήνω φώτα, να τα ντιμάρω, να ελέγχω την κατανάλωση ενέργειας, σένσορες κίνησης κλπ άλλες ευκολίες και αυτοματισμοί άλλα αλλά να παίζουν κάτω από μία μόνο εφαρμογή και εκτός σπιτιού. Ευχαριστώ
mad-proffessor Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δε νομίζω οτι υπάρχει ολοκληρωμένη λύση αυτοματισμού, που να πωλείται σαν ένα πακέτο και δη στην ελληνική αγορά (και πίστεψε με αν υπάρχει θα είναι πανάκριβη - και μάλλον δικαιολογημένα). Αν το έχεις με το προγραμματισμό πάντως δεν είναι δύσκολο να γίνει με arduino ή raspberry pi και python για web development.
stelios18120 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) Καποια απ ολα αυτα κανει το xiaomi home smart kit (βεβαια αυτα που θελεις ειναι ακριβα συστηματα ) Τσεκαρε το σε banggood η gearbest Εγω σου προτεινω μια φθηνη λυση χωρις βεβαια ολα αυτα που ψαχνεις. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2017 από stelios18120
slk200gr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Καλησπέρα σε όλη την παρέα, ξέρουμε κάποια ολοκληρωμένη λύση αυτοματισμού σπιτιού (smart home) στην ελληνική αγορά; Θέλω να αναβω/σβήνω φώτα, να τα ντιμάρω, να ελέγχω την κατανάλωση ενέργειας, σένσορες κίνησης κλπ άλλες ευκολίες και αυτοματισμοί άλλα αλλά να παίζουν κάτω από μία μόνο εφαρμογή και εκτός σπιτιού. Ευχαριστώ ενα συστημα δυσκολα και ισως δεν ειναι το καλυτερο,καλυτερα να πεις τι ακρβως θελεις να κανεις ,ενα ενα, εγω αναβω αυτοματα η απο το κινητο προβολεις εξωτερικου χωρου και πιεστικο νερου με πριζες belkin 1 εφαρμογη ποτιζω κηπο αυτοματα και μεσου κινητου με το rachio -2η εφαρμογη,καμερες συναγερμος με gdmss 3 εφαρμογη,δυκτιακες εσωτερικες καμερες με το canary 4 εφαρμογη,ολα τα κληματιστικα με το smart air contidioner 5 εφαρμογη και καποια αλλα χαζα τελος παντων ,εχω ψωρα με αυτα οποτε δεν μπορω να φανταστω μια εταιρεια να ειναι σε ολα καλη,δηλαδη για συναγερμους,καμερες,φωτιστικα σωματα κτλ κτλ οποτε μαλλον σαν και μενα φακελακι που να ονομαζεται home kit και μεσα τα app
ccd Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Ευχαριστώ για τις έως τώρα απαντήσεις σας! Προτιμώ τις plug n play λύσεις να μην μπαίνω στην διαδικασία προγραμματισμού γιατί και χρόνος δεν υπάρχει και πότε αυτά δεν δουλεύουν όπως πρέπει. Περισσότερο χρόνο σπαταλάς για να τα σετάρεις ξανα σετάρεις κλπ οπότε χάνεται και η έννοια του αυτοματισμού. Φυσικά αν κάποιος το κάνει για χόμπι και γουστάρει το άθλημα γιατί όχι. Για μένα πάντως δεν είναι. Αυτό που λέει ο φίλος slk200gr μου κάνει πιο κοντά σε αυτό που θέλω λύση αλλά και πάλι θα ήθελα κάτι σε μια άντε το πολύ δύο εφαρμογές. Είμαι στο ψάξιμο....
slk200gr Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 plug n play ειναι ολα τωρα,εφυγε η εποχη με ρελε και ουδετερα kai προγραμματισμους,η apple κανει μια καλη προσπαθεια σε αυτον τον τομεα ομως θα πρεπει να εισαι μια ζωη με apple συσκευες και τα αξεσουαρ να τα χρυσοπληρωνεις εχει λαμπα κοντα στα 100 ε και αλλα τετοια ωραια ,παντως αν βρεις κατι ενημερωσε και μας Δε νομίζω οτι υπάρχει ολοκληρωμένη λύση αυτοματισμού, που να πωλείται σαν ένα πακέτο και δη στην ελληνική αγορά (και πίστεψε με αν υπάρχει θα είναι πανάκριβη - και μάλλον δικαιολογημένα). Αν το έχεις με το προγραμματισμό πάντως δεν είναι δύσκολο να γίνει με arduino ή raspberry pi και python για web development. ειναι ευκολο το εκανε και η γιαγια μου προχτες
Neg Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δεν μας είπες όμως πόσα λεφτά θες να επενδύσεις... υπάρχουν λύσεις HomeKit σε περίπτωση που έχεις Apple συσκευές, τις οποίες ελέγχεις και εκτός σπιτιού αλλά κοστίζουν μία περιουσία, υπάρχουν και άλλες φτηνότερες λύσεις που δεν ελέγχεις δυστυχώς όλες εκτός σπιτιού αλλά κοστίζουν πολύ λιγότερα και είναι εξίσου αξιόπιστες. Πχ για λάμπες σου προτείνω τις Yeelight RGB της Xiaomi, έχω ήδη 4 σπίτι και τις ελέγχω είτε με το κινητό, είτε με την Alexa. Άμα θες τώρα τα πάντα σε μία App θα χρειαστείς συσκευές συμβατές με HomeKit και κάποιο Smartphone της Apple διαφορετικά θα αρκεστείς με διαφορετικά προϊόντα που είτε θα τα συνδέσεις με κάποιο Smart Assistant όπως το Amazon Echo (Alexa) ή με διαφορετικές εφαρμογές στο κινητό, ή με κάποια εφαρμογή όπως την Yonomi, στο site της Yonomi θα δεις τις συμβατές Smart συσκευές που μπορείς να συνδέσεις εντός της εφαρμογής για να τις ελέγχεις δίχως να χρειάζεσαι 4 διαφορετικές App. Επειδή είσαι στην Ελλάδα να σε πληροφορήσω ότι Smart Assistants δεν πρόκειται να δουλέψουν γιατί δεν υπάρχουν επίσημα στην Ελλάδα, οπότε θα αρκεστείς σε εφαρμογές στο κινητό. Τσέκαρε βέβαια και το Harmony Hub της Logitech το οποίο είναι εξίσου συμβατό με πολλές συσκευές. Αλλά η φτηνότερη λύση που μπορείς να έχεις είναι αυτή της Xiaomi με τους σένσορες και τις λάμπες.
mad-proffessor Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) plug n play ειναι ολα τωρα,εφυγε η εποχη με ρελε και ουδετερα kai προγραμματισμους,η apple κανει μια καλη προσπαθεια σε αυτον τον τομεα ομως θα πρεπει να εισαι μια ζωη με apple συσκευες και τα αξεσουαρ να τα χρυσοπληρωνεις εχει λαμπα κοντα στα 100 ε και αλλα τετοια ωραια ,παντως αν βρεις κατι ενημερωσε και μας ειναι ευκολο το εκανε και η γιαγια μου προχτες Μάθε να καταλαβαίνεις τι γράφει ο αλλος στο thread και μη βιάζεσαι να πληκτρολογήσεις (είναι ένα μάθημα που πήρα σε ένα άλλο forum με το χειρότερο τρόπο). Είπα ότι αν ξέρεις προγραμματισμό δεν είναι δύσκολο να φτιάξεις κάτι σε web λύση - δεν είπα ότι είναι εύκολο για τον οποιοδήποτε. Επεξ/σία 6 Ιουλίου 2017 από mad-proffessor
ccd Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Δεν μας είπες όμως πόσα λεφτά θες να επενδύσεις... υπάρχουν λύσεις HomeKit σε περίπτωση που έχεις Apple συσκευές, τις οποίες ελέγχεις και εκτός σπιτιού αλλά κοστίζουν μία περιουσία, υπάρχουν και άλλες φτηνότερες λύσεις που δεν ελέγχεις δυστυχώς όλες εκτός σπιτιού αλλά κοστίζουν πολύ λιγότερα και είναι εξίσου αξιόπιστες. Πχ για λάμπες σου προτείνω τις Yeelight RGB της Xiaomi, έχω ήδη 4 σπίτι και τις ελέγχω είτε με το κινητό, είτε με την Alexa. Άμα θες τώρα τα πάντα σε μία App θα χρειαστείς συσκευές συμβατές με HomeKit και κάποιο Smartphone της Apple διαφορετικά θα αρκεστείς με διαφορετικά προϊόντα που είτε θα τα συνδέσεις με κάποιο Smart Assistant όπως το Amazon Echo (Alexa) ή με διαφορετικές εφαρμογές στο κινητό, ή με κάποια εφαρμογή όπως την Yonomi, στο site της Yonomi θα δεις τις συμβατές Smart συσκευές που μπορείς να συνδέσεις εντός της εφαρμογής για να τις ελέγχεις δίχως να χρειάζεσαι 4 διαφορετικές App. Επειδή είσαι στην Ελλάδα να σε πληροφορήσω ότι Smart Assistants δεν πρόκειται να δουλέψουν γιατί δεν υπάρχουν επίσημα στην Ελλάδα, οπότε θα αρκεστείς σε εφαρμογές στο κινητό. Τσέκαρε βέβαια και το Harmony Hub της Logitech το οποίο είναι εξίσου συμβατό με πολλές συσκευές. Αλλά η φτηνότερη λύση που μπορείς να έχεις είναι αυτή της Xiaomi με τους σένσορες και τις λάμπες. Φιλέ μου δεν ξέρω καθόλου τι παίζει από κόστη για να έχω ένα ποσό στο μυαλό μου. Αν με 400-500 ευρώ +- μπορούσα να χτίσω ένα καλό συστηματάκι το οποίο να είναι και επεκτάσιμο και να παίζει από μία εφαρμογή τότε θα το έβλεπα πολύ δελεαστικό. Και όντως το amazone echo κλπ assistant δεν τα κοιτάω καν γιατί ξέρω ότι εμείς εδώ Ελλάδα θα αργήσουμε να είμαστε συμβατοί και να παρέχονται επίσημα προϊόντα. Φυσικά και υπάρχουν αυτοματισμοί που τους βάζεις από το χτίσιμο του σπιτιού η με πολλά μερεμέτια όπως της control4 αλλά εκεί τα κόστη είναι 4ψηφια και πάνω. Δεν έχω καμιά βίλα. Η apple αυτά που πάει να βγάλει είναι συγκεκριμένα προϊόντα και δεν έχουν την ποικιλία που θέλω. Επίσης αυτό που ανέφερε ο φίλος slk για τους ρελέδες θα διαφωνήσω. Πως να ελέγξεις θερμοσίφωνα χωρίς "εξυπνο" ρελε 25Α που να σηκώνει τέτοια φορτία;;; Το ψάχνω και θα ήθελα να αποφύγω λύσεις κινέζικων μαγαζιών γιατί από υποστήριξη μετά...κλάμα και βαριέμαι την διαδικασία των επιστροφών, επικοινωνίας με email με τους κινέζους να βγάλεις άκρη κλπ... βλέπουμε...
slk200gr Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Επίσης αυτό που ανέφερε ο φίλος slk για τους ρελέδες θα διαφωνήσω. Πως να ελέγξεις θερμοσίφωνα χωρίς "εξυπνο" ρελε 25Α που να σηκώνει τέτοια φορτία;;; Το ψάχνω και θα ήθελα να αποφύγω λύσεις κινέζικων μαγαζιών γιατί από υποστήριξη μετά...κλάμα και βαριέμαι την διαδικασία των επιστροφών, επικοινωνίας με email με τους κινέζους να βγάλεις άκρη κλπ... βλέπουμε... Nai στον θερμοσιφονα ειναι μονοδρομος αλλα νομιζω μονο εκει
Neg Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) Φιλέ μου δεν ξέρω καθόλου τι παίζει από κόστη για να έχω ένα ποσό στο μυαλό μου. Αν με 400-500 ευρώ +- μπορούσα να χτίσω ένα καλό συστηματάκι το οποίο να είναι και επεκτάσιμο και να παίζει από μία εφαρμογή τότε θα το έβλεπα πολύ δελεαστικό. Και όντως το amazone echo κλπ assistant δεν τα κοιτάω καν γιατί ξέρω ότι εμείς εδώ Ελλάδα θα αργήσουμε να είμαστε συμβατοί και να παρέχονται επίσημα προϊόντα. Φυσικά και υπάρχουν αυτοματισμοί που τους βάζεις από το χτίσιμο του σπιτιού η με πολλά μερεμέτια όπως της control4 αλλά εκεί τα κόστη είναι 4ψηφια και πάνω. Δεν έχω καμιά βίλα. Η apple αυτά που πάει να βγάλει είναι συγκεκριμένα προϊόντα και δεν έχουν την ποικιλία που θέλω. Επίσης αυτό που ανέφερε ο φίλος slk για τους ρελέδες θα διαφωνήσω. Πως να ελέγξεις θερμοσίφωνα χωρίς "εξυπνο" ρελε 25Α που να σηκώνει τέτοια φορτία;;; Το ψάχνω και θα ήθελα να αποφύγω λύσεις κινέζικων μαγαζιών γιατί από υποστήριξη μετά...κλάμα και βαριέμαι την διαδικασία των επιστροφών, επικοινωνίας με email με τους κινέζους να βγάλεις άκρη κλπ... βλέπουμε... Τότε για βάση κοίταξε το Harmony Hub της Logitech 90€ περίπου κοστίζει που έχει εφαρμογή και στην συνέχεια αγόρασε συμβατά προϊόντα τα οποία θα ενοποιήσεις μέσω του Harmony Hub και θα χειρίζεσαι μέσω της εφαρμογής της Logitech. Επεξ/σία 7 Ιουλίου 2017 από Neg
ccd Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2017 Καταρχήν ευχαριστώ όλους όσους απάντησαν! Εχθές ψάχνοντας για A/C βρήκα αυτήν την εταιρεία http://cvmore.com/el/ η οποία έχει και ένα σύστημα smart home το οποίο καλύπτει με δικές της συσκευές τις περισσότερες εφαρμογές που σκεφτόμουν... Zigbee hub και διάφορους αισθητήρες... Τι λέτε;;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα