jimisvog Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Σκέφτομαι να προχωρήσω σε αναβάθμιση του CPU και ως φυσικό επακόλουθο και την MoBo. Σε μια τιμή 150-200€ τι θα θεωρούνταν αξιόλογη αναβάθμιση; Να σημειώσω πως δεν έχω πρόβλημα για καινούργιο η μεταχειρισμένο. Θέλω να δω όσον το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά. Επιπλέον να σημειώσω ότι το βασικό μου σύστημα είναι Linux όποτε θέλω και όσον το δυνατόν καλύτερη συμβατότητα.
tanasen01 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Στην θέση σου θα περίμενα τους ryzen R3, τέλη Αυγούστου περίπου. Διαφορετικά σε αυτό το μπάτζετ πας μόνο σε pentium G4560 που είναι μεν αναβάθμιση, σε σχέση με τον Α10, αλλά με ημερομηνία λήξης. Σε μτχ. θα μπορούσες να κοιτάξεις κάτι σε i5-4460/4590 και Η81/Β85/Η97 μητρική με 4dimm ram για επέκταση στα 16gb 1
TheELF Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Και ο r3 σαν κάπως ποιο γρήγορος fx-4100 την ίδια ημερομηνία λήξης θα έχει... Ή σου φτάνει σήμερα ή δεν σου φτάνει το τι θα γίνει στο μέλλον,πόσο μάλλον και υπό Linux ο θεός και η ψυχή του,δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Εξ άλλου δεν μας λέει πάνω σε τι θέλει να δει διαφορά να του προτείνουμε ποιο σωστά. 1
jimisvog Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Και ο r3 σαν κάπως ποιο γρήγορος fx-4100 την ίδια ημερομηνία λήξης θα έχει... Ή σου φτάνει σήμερα ή δεν σου φτάνει το τι θα γίνει στο μέλλον,πόσο μάλλον και υπό Linux ο θεός και η ψυχή του,δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Εξ άλλου δεν μας λέει πάνω σε τι θέλει να δει διαφορά να του προτείνουμε ποιο σωστά. Σκεφτόμουν να δω διαφορά σε απόδοση σε ορισμένα παιχνίδια που ασχολούμαι καθώς και επειδή ασχολούμε με αρκετό mutlitasking θέλω να δώσω λίγο αέρα.
aneurysm Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Και ο r3 σαν κάπως ποιο γρήγορος fx-4100 την ίδια ημερομηνία λήξης θα έχει... Ή σου φτάνει σήμερα ή δεν σου φτάνει το τι θα γίνει στο μέλλον,πόσο μάλλον και υπό Linux ο θεός και η ψυχή του,δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Εξ άλλου δεν μας λέει πάνω σε τι θέλει να δει διαφορά να του προτείνουμε ποιο σωστά. Το σχεδόν 60% πάνω εσένα σου φαίνεται κάπως... Αυταπάτες απαράδεκτων κατόχων Σέλερον... Συν η πενταετής υποστηριξη στο σοκετ που ουτε στα ονειρα σου δεν θα δεις ποτε.... 1
adtakhs Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Σκέφτομαι να προχωρήσω σε αναβάθμιση του CPU και ως φυσικό επακόλουθο και την MoBo. Σε μια τιμή 150-200€ τι θα θεωρούνταν αξιόλογη αναβάθμιση; Να σημειώσω πως δεν έχω πρόβλημα για καινούργιο η μεταχειρισμένο. Θέλω να δω όσον το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά. Επιπλέον να σημειώσω ότι το βασικό μου σύστημα είναι Linux όποτε θέλω και όσον το δυνατόν καλύτερη συμβατότητα. Πάρε έναν AMD R5 1400 μια ASROCK AB350 Λίγο πάνω από 200€ θα σου πάει.
tanasen01 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Πάρε έναν AMD R5 1400 μια ASROCK AB350 Λίγο πάνω από 200€ θα σου πάει. Και ram;;; 1
adtakhs Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Και ram;;; Από την πώληση του υπόλοιπου σετ. Διαφορετικά δεν αξίζει να αλλάξει το σύστημα. Να πάει τουλάχιστον σε έναν VALUE 4Core/ 8Threads επεξεργαστή, που και multitasking και multithreading θα του δώσει και φτηνή M2 NVME μητρική θα του δώσει και γενικά θα δεις το φως το αληθινό .
TheELF Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Το σχεδόν 60% πάνω εσένα σου φαίνεται κάπως... Αυταπάτες απαράδεκτων κατόχων Σέλερον... Συν η πενταετής υποστηριξη στο σοκετ που ουτε στα ονειρα σου δεν θα δεις ποτε.... Ο R3 θα τον φτάνει τον Σέλερον στον πυρήνα; Συν η πενταετής υποστήριξη στο σόκετ που είδαμε και στους FX το τι τρελές καινοτομίες είχαν οι 3 νέες "σειρές" που βγάλαν για αυτήν. Μόνο η δεύτερη σειρά άξιζε,η πρώτη 81χχ ήταν αρκετά χάλια στην 83χχ φτιάξανε τα λάθη και μετά η 9χχχ και οι 8χχχe ήταν απλά κοροϊδίες για να λένε ότι βγάζουν κάτι. 2
aneurysm Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Οτι να ναι λες, παραπληροφορεις για ακομα μια φορα... Που κολλαν οι fx, που παρεμπιπτοντως για τα λεφτα τους γαμανε αυτη τη στιγμη για καποιον που δεν εχει πολλα ευρα, με τις πλαστες πληροφοριες που παραθετεις ακομα πιο πανω; 1
mad-proffessor Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Οι ryzen εχουν και θα έχουν υποστήριξη σε linux γενικώς είναι μια vfm λύση αφού κατάφερε η amd ύστερα απο χρόνια να ανταγωνιστεί με τους αντίστοιχους intel με αρκετα χαμηλότερες τιμές. Δε λες όμως τι δουλειές κάνεις αλλά λογικά για ένα all around pc που θα σου κρατήσει κάποια χρόνια με έναν R5 θα είσαι καλλυμένος. Εγω έχω λίνουξ σε socket 775 με intel xeon server cpu αλλά λογικά θα βάλω κάποιον ryzen σε κανα χρόνο (συμπληρώνω 10ετία χωρίς καινουριο pc). Για τις δουλειες που κάνω μου φτάνει και μου περισσεύει.
adtakhs Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Ο R3 θα τον φτάνει τον Σέλερον στον πυρήνα; Συν η πενταετής υποστήριξη στο σόκετ που είδαμε και στους FX το τι τρελές καινοτομίες είχαν οι 3 νέες "σειρές" που βγάλαν για αυτήν. Μόνο η δεύτερη σειρά άξιζε,η πρώτη 81χχ ήταν αρκετά χάλια στην 83χχ φτιάξανε τα λάθη και μετά η 9χχχ και οι 8χχχe ήταν απλά κοροϊδίες για να λένε ότι βγάζουν κάτι. Η AMD παράτησε τους FX και την Bulldozer αρχιτεκτονική, γιατί δεν της βγήκε όπως ήθελε και ανέπτυξε από το μηδέν τους ZEN . Αυτός ήταν και ο λόγος της μη κυκλοφορίας νέων Bulldozer στην AM3+ Από εκεί και πέρα αν δει κανείς την ιστορία της AMD σε σχέση με την υποστήριξη στις πλατφόρμες της, θα δει πως ακόμα και σε AM2 μητρική του 2006 ASUS M2N SLI DELUXE http://www.game-debate.com/motherboard/index.php?mot_id=638&motherboard=Asus%20M2N-SLI%20Deluxe μπορούσες να βάλεις AMD PHENOM II X4 945 C3 REV. επεξεργαστή του 2010 !! Τέτοια είναι η υποστήριξη που προσφέρει . Αντε τώρα βρες κάτι ανάλογο στην Intel και έλα να ξαναμιλήσουμε !!! 3
aneurysm Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Τάκη, αστον να νομιζει οτι υποστηριξη σημαίνει να βάζει τσελερον σήμερα και μετα απο 4 χρόνια να ψάχνει μεταχειρσμένο i5 απο τις αγγελίες γιατι το σόκετ δεν υπάρχει πια...
life is music Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Οτι να ναι λες, παραπληροφορεις για ακομα μια φορα... Που κολλαν οι fx, που παρεμπιπτοντως για τα λεφτα τους γαμανε αυτη τη στιγμη για καποιον που δεν εχει πολλα ευρα, με τις πλαστες πληροφοριες που παραθετεις ακομα πιο πανω; g γ μενα κρατα της μνημες σου και παρε μια μητρικη b85 και εναν i5 4460 μεσα απο το site και θα κανεις την δουλεια σ μια χαρα αν δν εχεις λεφτα πολλα !
aneurysm Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 g γ μενα κρατα της μνημες σου και παρε μια μητρικη b85 και εναν i5 4460 μεσα απο το site και θα κανεις την δουλεια σ μια χαρα αν δν εχεις λεφτα πολλα ! Για την δουλειά που κάνω, ρίχνω στα αυτιά σε ι7 3770 με αυτο το σύστημα.. Πόσο μάλλον σε έναν ι5 και μάλιστα ανάπηρο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα