koumos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 καλησπέρα σε όλουςείμαι στον ΟΤΕ εδώ και 2 μήνες. πριν ήμουν στη φορθ. βρίσκομαι κέντρο Αθήνας.Κλείδωνα και με ΟΤΕ και με φορθ στα 17-18 σταθερά. Μεχρι πρόσφατα...Τωρα τελευταία παρατήρησα ότι το βράδυ σα να σέρνεται το ιντερνετ...και μπήκα στο ρουτερ να δω τι παίζει..και είδα ότι κλειδώνω στα 4!!! Μονο!Λέω δε μπορεί....αποσυνδέομαι και ξαναδοκιμάζω...τα ίδια. Το πρωί φαίνεται να φτιάχνει λίγο η κατάσταση και κλειδώνω στα 11..αλλά και πάλι..καμία σχέση με την αρχή.Τι μπορώ να κάνω?Επισυνάπτω printout από το ρουτερ (ένα άσπρο ΖΤΕ του ΟΤΕ παλιό) EDIT:Διά λόγου το αληθές...δείτε το συνημμένο τώρα...
Xristaras12 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Για 10 λεπτά σύνδεσης,τα στατιστικά που δείχνεις και ιδιαίτερα τα errors είναι πάρα πολλά. Κάτι έχει αλλάξει πιθανότατα στην περιοχή που μένεις,φώτα νύχτας,κάποιο μοτέρ η κάτι παρόμοιο και την ώρα που ενεργοποιείται σου κάνει παράσιτα στην γραμμή και έχεις αυτές τις ταχύτητες.Δυστυχώς νομίζω δύσκολα θα ξεμπερδέψεις αν ισχύει κάτι τέτοιο. Υπάρχει περίπτωση να μένεις σε πολυκατοικία και να έβαλε κάποιος νεος ένοικος ίντερνετ και να το ενεργοποιεί τη νύχτα και να το κλείνει το πρωί; Μπορεί να ειναι παρεμβολή απο γειτονική νέα γραμμή(crosstalking) μπορεί 1002 δες αν σε κάποια κατηγορία του μόντεμ μπορείς να δεις το Line attenuation.
koumos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Πωωω μη μου λες τέτοια....και τώρα τι κάνουμε? βρήκα και το line attenuation...το επισυνάπτω.
Nikolas14-MyPhone Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Πωωω μη μου λες τέτοια....και τώρα τι κάνουμε? βρήκα και το line attenuation...το επισυνάπτω. Κατι παιζει με τη γραμμη.Αν πιασεις 17-18 κανε ενα screen το line attenuation.Εμενα ειναι στο 11 και κλειδωνω στα 19.5.Αλλα πιανω 16,5. Με Forthnet ειμαι και σε ιδιοκτητο δικτυο ομως.
Xristaras12 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 με 24 line attn και 6αρι snr (που δεν έχεις τώρα με οτε αλλα είχες στην forthnet όμως) η γραμμή σου θεωρητικά κλειδώνει κοντά στα 18Mbit. όπως καταλαβαίνεις με αυτά τα νούμερα που βλέπεις φυσικά υπάρχει πρόβλημα στην γραμμή. Αν έχεις κάποιο φίλο ηλεκτρολόγο θα σου έλεγα αρχικά να έρθει να σου κάνει μια μέτρηση στην γραμμή απο τον κατανεμητή της πολυκατοικίας μέχρι το διαμέρισμά σου ώστε να βεβαιωθείς 100% οτι δεν έχει θέμα η δική σου καλωδίωση. Σε επόμενο στάδιο να συνδεθεί το μόντεμ στον κατανεμητή απ ευθείας αν είναι δυνατόν ώστε να δεις τι ταχυτητα συγχρονισμού έχεις εκεί. Παράλληλα μίλα με τον πάροχό σου και πες του να σου κάνει ενα reset της γραμμής.Αν δεις και δεν αλλάξει και έχεις φιλο/γνωστό ηλεκτρολόγο να μπορέσει να σου κάνει τη μέτρηση κάντο και μετά δήλωσε βλάβη στη γραμμή(το λέω αυτό για να μην χρεωθείς επίσκεψη τεχνικού απο τον πάροχο στην περίπτωση που το πρόβλημα ειναι εντός της κατοικίας).
koumos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Μααααλιστα...κακά μαντάτα μου φέρατε πρωί πρωί!Δηλαδή απ'οτι φαίνεται το πρόβλημα είναι πιθανότατα στην πολυκατοικία μου και όχι του ΟΤΕ? Γιατί όταν πρωτοσυνδέθηκα στον ΟΤΕ και για μέχρι να παρατηρήσω αυτό το θέμα κλείδωνα στα 18+!!Και πως το παρατήρησα? Απλά κολλούσε ακόμα και στο σερφάρισμα στα σοσιαλ.. Αν είναι δυνατόν!Απ'την άλλη βέβαια..δεν έχει αλλάξει και τίποτα στην πολυκατοικία τον τελευταίο καιρό...Ηλεκτρολόγο δεν έχω γνωστό...οπότε το πρώτο βήμα είναι λέτε να πάρω τον ΟΤΕ και να τους πω ότι κλειδώνω χαμηλά? Τι άλλο χρειάζεται να ξέρω για να μη με "ξεπετάξει" ο τεχνικός στο τηλέφωνο εύκολα και γρήγορα?(πάρτε άλλο ένα συνημμένο από το χάλι....)
Xristaras12 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 6Κ errors σε 5 λεπτα,1000% υπάρχει πρόβλημα στη γραμμή. Αν δεν απαντήσει κάποιος πιο ειδικός επι του θέματος,μίλα με τον οτε για ενα reset της γραμμής και εναν ελεγχο αλλα υπάρχουν 3 ενδεχόμενα 1)για να σε ξεπετάξουν θα σου πουν μέχρι τόσο μπορεί να πάει η γραμμή σας,είναι τερματισμένη η περιοχή κλπ κλπ 2)να έρθει τεχνικός να το δει και να σου πει το παραπάνω 3)να βρεθεί όντως το πρόβλημα. κάτι άλλο που δεν έχει αναφερθεί υπάρχουν αλλες τηλεφωνικές πρίζες στο σπίτι; αν να τις εχεις δοκιμάσει; υπάρχουν φίλτρα για το τηλέφωνο(αν υπάρχει στις αλλες γραμμές; ) αν ναι μπορεί κάποιο να χάλασε. Αποσύνδεσε τα πάντα αν εχεις αλλες τηλεφωνικές πριζες και αφησε ΜΟΝΟ το μόντεμ ΧΩΡΙΣ ΦΙΛΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΙΠΟΤΑ πάνω στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΙΖΑ του σπιτιού και δες τα στατιστικά.
koumos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Εκανα έναν online ελεγχο γραμμης από το σαιτ της Cosmote, έγραψε ότι δεν έχει αναφερθεί βλάβη και έβαλα να με καλέσουν.Το επόμενο δευτερόλεπτο με πήρε τεχνικός.Του είπα το θέμα. Σκάλωσε λίγο στην αρχή. Οχι στο ότι κλειδώνω στα 4 αλλά στο ότι το πρωί κλείδωσα και στα 11 κάποια στιγμη. Του φάνηκε περίεργο όλο αυτό και έδωσε βλάβη γραμμής μετά το reset για να το δουν τεχνικοί....Αναμένω λοιπόν.... EDIT:Xristaras12 μόλις γυρίσω σπίτι θα αποσυνδέσω το μοντεμ απο το splitter και θα το κουμπώσω πανω στην πρίζα απευθειας να δω τι θα συμβεί...εχω και άλλη μία τηλεφωνική πρίζα στο δωμάτιο...θα δοκιμάσω κι εκει. Αλλα ο τεχνικός στο τηλεφωνο με τον ελεγχο που εκανε ειδε οτι δε μπορεί να ανεβει παραπανω η γραμμη για καποιο λογο...και οτι δεν ειναι περιορισμένη (τις γραμμες που εχουν αποσυνδεσεις τις περιορίζουν για να ειναι σταθερες...αλλα η δικη μου δεν ειναι τετοια)...Πφφφ τι μπλεξιμο ξαφνικο ειναι αυτο...
Xristaras12 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Εκανα έναν online ελεγχο γραμμης από το σαιτ της Cosmote, έγραψε ότι δεν έχει αναφερθεί βλάβη και έβαλα να με καλέσουν. Το επόμενο δευτερόλεπτο με πήρε τεχνικός. Του είπα το θέμα. Σκάλωσε λίγο στην αρχή. Οχι στο ότι κλειδώνω στα 4 αλλά στο ότι το πρωί κλείδωσα και στα 11 κάποια στιγμη. Του φάνηκε περίεργο όλο αυτό και έδωσε βλάβη γραμμής μετά το reset για να το δουν τεχνικοί.... Αναμένω λοιπόν.... πάρε κουράγιο και υπομονή,δεν φαντάζομαι ο οτε να κάνει τις ιδιες παπατζες που κάνουν οι άλλοι πάροχοι. Δεν έχω εμπειρίες με οτε μιας και είμαι φορθνετ απο τότε που βάλαμε ίντερνετ.
koumos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 πάρε κουράγιο και υπομονή,δεν φαντάζομαι ο οτε να κάνει τις ιδιες παπατζες που κάνουν οι άλλοι πάροχοι. Δεν έχω εμπειρίες με οτε μιας και είμαι φορθνετ απο τότε που βάλαμε ίντερνετ. Xristaras12 μόλις γυρίσω σπίτι θα αποσυνδέσω το μοντεμ απο το splitter και θα το κουμπώσω πανω στην πρίζα απευθειας να δω τι θα συμβεί...εχω και άλλη μία τηλεφωνική πρίζα στο δωμάτιο...θα δοκιμάσω κι εκει. Αλλα ο τεχνικός στο τηλεφωνο με τον ελεγχο που εκανε ειδε οτι δε μπορεί να ανεβει παραπανω η γραμμη για καποιο λογο...και οτι δεν ειναι περιορισμένη (τις γραμμες που εχουν αποσυνδεσεις τις περιορίζουν για να ειναι σταθερες...αλλα η δικη μου δεν ειναι τετοια)... Πφφφ τι μπλεξιμο ξαφνικο ειναι αυτο...
Xristaras12 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 πιθανότατα θα σου γράψουν και άλλα πράγματα οι γνώστες όταν το δουν(poulinos,jkoukos κλπ) φαντάζομαι όμως για αρχή κάνε αυτά που είπαμε,είναι τα "τυπικά" troubleshooting πράγματα που χρειάζεται να δούμε. Το επόμενο βήμα αν δεν βρουν το πρόβλημα και το φτιάξουν είναι ο έλεγχος της καλωδίωσής σου,γι αυτό ρώτησα αν έχεις κάποιον ηλεκτρολόγο ώστε να γίνει άμεσα ο έλεγχος.
koumos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Μωρε εγώ θα τα κάνω...αλλά αυτό με προβλημάτισαν σημαντικά 2 πράγματα.1) Από έλεγχο της γραμμής που έκανε και ο αλλος στο τηλ είδε ότι δεν μπορώ να πάω πάνω απο 4 για κάποιο λόγο...με upload ΜΟΝΟ 150kb πραγμα που σημαινει πως ακόμα και σερφαρισμα θα γίνεται με δυσκολια.2) Δεν βρήκε κανένα στοιχείο της περιοχής μου αυτός στο τηλ ώστε να έχει εικόνα συγκρισης...θυμίζω είμαι κέντρο αθηνας - κυψελη... και όχι σε κανενα χωριό στα σύνορα.
jkoukos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Μια χαρά στα λέει ο Χρήστος. Αν υπάρχει καλωδιακό πρόβλημα (εσωτερικό ή εξωτερικό), από μακρυά είναι αδύνατον να το διαπιστώσει κάποιος και χρειάζεται επί τόπου έλεγχος από τον τεχνικό. Δυστυχώς οι βλάβες δεν μας ειδοποιούν και εμφανίζονται ξαφνικά. Το θέμα είναι να βρεθεί και να είναι εύκολη η αποκατάσταση, ειδικά στην περίπτωση που είναι στο εξωτερικό τμήμα της γραμμής.
koumos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Σας ευχαριστώ πολύ και τους 2 λοιπόν και θα σας κρατάω ενήμερους για τις εξελίξεις....
koumos Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δείτε τώρα εικόνα...χωρίς να αλλάξω τίποτα...Είναι φυσιολογικό αυτό??Τα σφάλματα σχεδόν εξαλείφθηκαν και η γραμμή ανέβηκε στα 8.9?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα