Προς το περιεχόμενο

Tamron 70-200mm f2.8 Di VC USD


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θελω να αγορασω τον συγκεκριμενο για Nikon D7100 και θα τον χρησιμοποιώ σε γαμους βαπτισεις και ρεπορταζ. Είχα τον Νικον 70-210 4-5.6 αλλα 30 χρονια φακος και δεν εχει καθολου οξυτητα. Ο tamron αξιζει τα 750 ευρω? Διαβασα για αργη εστιαση, vignette και δυστηχως μενω επαρχια και δεν μπορω να τον δοκιμασω.Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) η μηχανή που έχεις είναι κροπ dx και ο φακός είναι full frame Δηλαδή fx. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αλλάξει εντελώς η εστίαση απόσταση Δηλαδή το 70-200.

2) πρόταση είναι να πάρεις 1 γάμο δυνατό έχει 1000 ευρώ αλλά τούμπανο. Sigma 50-100 f 1.8 εάν θυμάμαι καλά έτσι ώστε να μπορείς να κινηθείς καλά και εύκολα. Αλλιώς θα πρέπει η να αλλάζεις συνέχεια γάμους και να γονατίσει την νοντουρα και του δάκου αλλά και της μηχανής η να έχεις 2 μηχανές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το οτι ειχε τον 70-210 δεν σημαινει οτι ηταν και σωστη επιλογη βεβαια σε αυτο που θελει να κανει. Κι εγω θεωρω too much τον 80-200 για εκκλησια σε crop οπου στην πραξη εχεις 120-300 ενω στην πραξη σου ειναι χρησιμο σε πορτρετα το 80-150 (αντε και εως 200 απο καποιες γωνιες). Χανεις εντελως το πολυ χρησιμο 80-120.

 

Απο την αλλη με δεδομενο οτι θελεις και ρεπορταζ και ξερεις τι περιμενεις απο το ευρος του φακού σου, κανενας τετοιος τηλεφακος δεν θα διακριθει ποτε για την οξυτητα του εαν τον συγκρινεις με αντιστοιχης τιμης prime. Τα λεφτα τα πληρωνεις για το f/2.8 εως τα 200mm και οχι για την οξύτητα.

 

Ο Tamron φυσικα δεν ειναι τοσο καλος οσο ο αντιστοιχος Nikon (ή Canon) στα οπτικά του αλλα λενε οτι ειναι ενα τι καλυτερος απο τον αντιστοιχο Sigma ο οποιος ομως εχει γρηγοροτερο AF.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Τον tamron τον ειχα δουλεψει σε 1-2 γαμους για λιγες ληψεις δανεικο και μου φανηκε μια χαρα για τα λεφτα του, ηταν αρκετα τιμιος στο ευρος του. Το βινιεταρισμα ειναι ενα click στην επεξεργασια μετα και η εστιαση του δεν μου φανηκε ιδιαιτερα αργη, φυσιολογικη θα την ελεγα + οτι γαμο τραβας οχι sport.

 

Καλυτερα αν και crop να μεινεις στο ευρος του 70-200 γιατι την στιγμη που θα πας σε ff θα εισαι ηδη ετοιμος στο θεμα του τηλεφακου. Τελος εχε στα υποψιν σου οτι η tamron εβγαλε και τον ιδιο φακο σε g2 που λενε οτι ειναι στα ιδια επιπεδα με τον 70-200 της nikon που κοστιζει σχεδον τα διπλασια χρηματα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...