Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

η ολοκληρη σεκανς με τους πετρινους γιγαντες, στους οποιους γινεται μονο μια αναφορα στο βιβλιο..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά έχετε διαβάσει το Silmarilion; Του έχετε ρίξει έστω μια ματιά σχετικά πρόσφατα; Γιατί αισθάνομαι λίγο ότι μιλάμε για διαφορετικά πράγματα κάποιες φορές.

Όλη η ιστορία του Lotr και λίγο πριν από αυτή μαζί με κάποια γεγονότα από την περίοδο του Hobbit εξιστορείται σε 10 το πολύ σελίδες. Έτσι θέλετε να μεταφερθεί; Όχι για να καταλαβαινόμαστε δηλαδή.

Είναι διαφορετικό όταν το διαβάζεις που σου εξάπτει την φαντασία και συμπληρώνεις μόνος σου τα κενά και διαφορετικό όταν σου παρουσιάζεται έτσι στην οθόνη. Αν ήταν να γίνει έτσι θα έβγαινε ένα 3-4ωρο ολόκληρο και θα έμοιαζε πολύ περισσότερο με ντοκιμαντέρ παρά με ταινία ή σειρά.

Υλικό άλλωστε από το ίδιο τον Tolkien υπάρχει να προστεθεί, τόσο από τις Ατελείωτες Ιστορίες, όσο και από βιβλία που βγαίνουν τελευταία που προσθέτουν λεπτομέρειες και επεκτείνουν ήδη υπάρχουσες ιστορίες με βάσεις τις σημειώσεις του (βλέπε Children of Hurin και Beren και Luthien).

Και στην τελική ο λόγος που πιθανότατα σας πείραξαν σκηνές σαν αυτές που περιγράφετε στο Hobbit ήταν πολύ απλά επειδή ήταν μετριότατες στην καλύτερη σεναριακά προσθήκες, εκτός του κλίματος των βιβλίων. Δεν μιλάω για κάτι τέτοιο. Μιλάω για παράδειγμα να παίρνεις χαρακτήρες αυτούσιους από το βιβλίο , όπως έχουν περιγραφεί, και να προσθέτεις ένα δύο διαλόγους, στο πνεύμα πάντα των χαρακτήρων. Άλλωστε, όπως είπα, και τίποτα να μην προσθέσεις από μόνο σου, μπορείς να προσθέσεις υλικό από άλλα έργα του Tolkien.

Επεξ/σία από Gilmaru
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

θα έμοιαζε πολύ περισσότερο με ντοκιμαντέρ παρά με ταινία ή σειρά.

Πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση. Το Σιλμαρίλιον ήταν η πρώτη μου επαφή με τον Τόλκιν (κάποιος μου έκανε δώρο το βιβλίο τη δεκαετία του '90, τότε που στην Ελλάδα δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή, οπότε δεν ήξερα περί τίνος πρόκειται) και το βρήκα λίγο σαν βιβλίο ιστορίας ή σαν τις βιογραφίες ζωγράφων, ποιητών και συνθετών που διαβάζουμε στο σχολείο, για ανθρώπους με τους οποίους συχνά δεν έχουμε κάποια επαφή με το έργο τους. Με πολύ ωραία ποιητικά στοιχεία, ιδιαίτερα τα πρώτα κεφάλαια θυμάμαι ότι μου άρεσαν πολύ, αφού σου εξάπτουν τη φαντασία. Και γενικότερα θα πω ότι μου άρεσε, αλλά ταυτόχρονα με είχε κουράσει. Ένιωθα ότι διαβάζω πράγματα για χαρακτήρες με τους οποίους δεν έχω κάποιο δέσιμο. Το έφτασα κάπου μέχρι τη μέση και μετά δεν με τράβηξε.

Φαντάζομαι ότι κάτι παρόμοιο θα μπορούσε να συμβεί με μια ταινία βασισμένη σε αυτό το βιβλίο. Όπως είπες, να μοιάζει με ντοκιμαντέρ.

• Super Moderators
Δημοσ.

Παιδιά έχετε διαβάσει το Silmarilion; Του έχετε ρίξει έστω μια ματιά σχετικά πρόσφατα; Γιατί αισθάνομαι λίγο ότι μιλάμε για διαφορετικά πράγματα κάποιες φορές.

Ναι αρκετές φορές και για αυτό δεν θέλω να γίνει ούτε ταινία ούτε σειρά... :P

• Like 1
Δημοσ.

Αυτό το chapter θα ήθελα να δω σε ταινία - αν και θα πρέπει να είναι τεράστια σε διάρκεια και σίγουρα θα πρέπει να έχει προηγηθεί μια τουλάχιστον ταινία για να εισάγει τον κόσμο και τους χαρακτήρες:

Link.png Site: NírnaethArnoediad - Battle of Unnumbered Tears

Αλλά το πιο πιθανό είναι να το βιάσουν το σύμπαν οπότε καλύτερα να μην ασχοληθεί κάποιος για μεταφορά στο πανί..

Δημοσ.

Το συμπαν θα βιαστεί οπως και να έχει. 

Αν μεταφερθεί ποτε σε σειρά ή ταινία για μενα οι επιλογες ειναι εξης:

- Ταινιες απο το συμπαν της Middle Earth (και όχι μονο) με λιγη σαλτσα, 2 πολιτικαλι κορεκτ χαρακτήρες, μια λεσβια γκομενα κλπ :P οποτε θα δουμε Μπερεν και Λουθιεν, Χουριν κλπ

- Σειρα ανιμε, δυσκολο βεβαια, που η 1η σεζόν μπορει να δειχνει τη δημιουργία, η 2η το ταξιδι στη Middle earth Κλπ

Δηλαδη αν γινει κατι δεν θα εχει στόχο τη μεταφορά του βιβλίου αλλα τη μεταφορά ιστοριών με εμπνευση το βιβλίο. 

Δημοσ.

Θα μπορουσε μεσα σε μια 3ωρη ταινία να χωρέσει άνετα η δημιουργία του κόσμου (Ιλούβατορ), η κατασκευή κάποιον σημαντικων θεοτήτων ώστε να φτάσουμε στη φάση που επαναστάτησε ο Μέλκορ απ΄τους Βάλαρ, οι καλοί και κακοί Μαιαρ και τέλος οι δημιουργία των δικών μας, Σάουρον και Μάγοι κτλ κτλ.

Δε χρειαζεται να μπουμε σε ιστορίες και τρομερες λεπτομέριες αλλά θα ειχε ενδιαφέρον να δουμε το λογο που ο Μέλκρο επαναστάτησε, γιατι δε σεβάστηκε τον ένα και μοναδικο δημιουργό κοκ.

Θα γινόταν μια πολύ ωραία συνδεση με τον άρχοντα.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πάντως τα πρώτα κεφάλαια θα θελα να τα δω σε ταινία. Με καλη μουσική κ σκηνοθεσία.

Ειδικά το πρώτο κεφάλαιο δεν νομίζω ότι γίνεται να γυριστεί.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...