Προς το περιεχόμενο

τεχνικος υπολογιστων 2017

soulis14

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δε χρειάζεται , όταν το καταλάβεις δε θα το χρειάζεσαι ούτε εσύ , αλλά θα είσαι 45+

Αστειεύεσαι, γιατί να χρειάζεται; Έχασα 4 χρόνια δεν πειράζει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 208
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Επισκέπτης

Ωραία λοιπόν , από όλα αυτά που έμαθες στη σχολή (εκτός αν είσαι Dev) πες μου τι χρησιμοποιείς στο IT pro κομμάτι της δουλειάς σου.

Πόσο δύσκολο είναι να πάρεις ένα βιβλίο 50 ευρώ και να ξεστραβωθείς; Πόσο;

Να βρεις μια κανονική δουλίτσα που θα κάνεις τον χαμάλη 4-5 χρόνια με 700-800 ευρώ μέχρι να αρχίσεις να ανεβαίνεις; Με τα ΙΚΑ σου με τις άδειες σου με την υποστήριξή σου από συναδέλφους; Πόσο;

​Και μου λέτε για εξωτερικά ; Λες και στο εξωτερικό εσάς περιμέναν με το ΤΕΙ και το ΙΕΚ (*αυτοί που έχουν ΑΕΙ, μπορεί να πετύχουν και εδώ αλλά και έξω γενικά είναι άλλη κατηγορία)

Άντε μπορεί να φτάσεις να γίνεις και HelpDesk και να παίρνεις τον βασικό. Είναι αυτό το όνειρό σου; Πάω πάσο τότε.....

Οτι να ναι όλα τα παραπάνω. Κλασσικές παπάτζες που τις ακούω από εργοδότες σε διάφορα σεμινάρια που πηγαίνω. Να μην γκρινιάζουν οι νέοι "εδώ και εδώ είναι οι τεχνολογίες και το ψωμί" να μην λένε για το εξωτερικό, η σχολή είναι το απόλυτο τίποτα γιατί δεν έχεις εμπειρία και μπλα μπλα. Μα για αυτόν τον λόγο φεύγουν αγαπητέ οι νέοι στο εξωτερικό, για να γλιτώσουν από τις ανοησίες όσων είναι 45-50+ και λοιπών δεινοσαύρων που νομίζουν οτι τα ξέρουνε όλα ή επειδή απέκτησαν εμπειρία και φάγαν τα σκατά και αυτοί όταν ήταν στα 25 τώρα έχουν και το υφάκι να μιλάνε. Το επιχείρημα με το βιβλίο των 50ευρώ και τις χαμαλοδουλειές των 700-800ευρώ το αφήνω ασχολίαστο.

• Like 2

Επισκέπτης

Suit yourself bro, οι περισσότεροι γνωστοί μου είναι από 1600+ σε ηλικίες ~28-40 στην Ελλάδα, καλό ταξίδι να έχεις και σου εύχομαι τα καλύτερα. 

Ωραία λοιπόν , από όλα αυτά που έμαθες στη σχολή (εκτός αν είσαι Dev) πες μου τι χρησιμοποιείς στο IT pro κομμάτι της δουλειάς σου.

Η δουλειά που κάνω τώρα έχει (προς το παρόν) μικρές απαιτήσεις σε γνώσεις Πληροφορικής. Στοιχηματίζω όμως οτι αν σου δείξω αυτά που έκανα στη σχολή θα σου φαίνονται κινέζικα. Συν το quote από κάτω.

Οτι να ναι όλα τα παραπάνω. Κλασσικές παπάτζες που τις ακούω από εργοδότες σε διάφορα σεμινάρια που πηγαίνω. Να μην γκρινιάζουν οι νέοι "εδώ και εδώ είναι οι τεχνολογίες και το ψωμί" να μην λένε για το εξωτερικό, η σχολή είναι το απόλυτο τίποτα γιατί δεν έχεις εμπειρία και μπλα μπλα. Μα για αυτόν τον λόγο φεύγουν αγαπητέ οι νέοι στο εξωτερικό, για να γλιτώσουν από τις ανοησίες όσων είναι 45-50+ και λοιπών δεινοσαύρων που νομίζουν οτι τα ξέρουνε όλα ή επειδή απέκτησαν εμπειρία και φάγαν τα σκατά και αυτοί όταν ήταν στα 25 τώρα έχουν και το υφάκι να μιλάνε. Το επιχείρημα με το βιβλίο των 50ευρώ και τις χαμαλοδουλειές των 700-800ευρώ το αφήνω ασχολίαστο.

Επισκέπτης

Ωραία , μου απάντησες λοιπόν : έμαθες κινέζικα. Και όπως καταλαβαίνεις τα κινέζικα μικρή σημασία έχουν στο IT σήμερα.

Όταν δοκιμάσεις κάτι σε πραγματικό IT τότε συζητάμε για το πόσο χρήσιμα ήταν. 

Don't get me wrong. Δεν είμαι εγώ ο έξυπνος και εσείς οι χαζοί. Ούτε έχω 4 μάτια και 7 χέρια. Μετά από 17 χρόνια όμως σε υπέρ απαιτητικό περιβάλλον έχω αποκτήσει μια γνώμη για το τι είδους μηχανικοί προχωρούν και ποιοι απλά είναι περαστικοί. 

Γενικά πάντως είναι καλό να ακούμε ανθρώπους με εμπειρία που είναι μέσα στη δουλειά και μιλάνε για χειροπιαστά πράγματα και όχι θεωρητικά.

• Like 3

Ωραία , μου απάντησες λοιπόν : έμαθες κινέζικα. Και όπως καταλαβαίνεις τα κινέζικα μικρή σημασία έχουν στο IT σήμερα.

Όταν δοκιμάσεις κάτι σε πραγματικό IT τότε συζητάμε για το πόσο χρήσιμα ήταν. 

Don't get me wrong. Δεν είμαι εγώ ο έξυπνος και εσείς οι χαζοί. Ούτε έχω 4 μάτια και 7 χέρια. Μετά από 17 χρόνια όμως σε υπέρ απαιτητικό περιβάλλον έχω αποκτήσει μια γνώμη για το τι είδους μηχανικοί προχωρούν και ποιοι απλά είναι περαστικοί. 

Τι κάνεις; Κουκιά σπέρνω. Δεν το συνεχίζω γιατι θα προσβάλλω και δεν θέλω. Παρακάτω...

Then don't , καλή τύχη και σε εσένα σε ότι και αν κάνεις.

εχεις κανει χρονια αμερικη?

γιατι χρησιμοποιεις συνεχεια αμερικανικες εκφρασεις,για να φανεις πιο ψαγμενος?

Εκει ενας γιατρος, η ενας λογιστης, η δικηγορος δεν θα ρισκαρει να του κανει format ο 15 χρονων ανιψιος του που παιζει DOTA.

True Story: Πριν απο λιγες μερες πηγα σε καρδιολογο για καποιες εξετασεις. Το μηχανημα που κανει αυτες τις εξετασεις, ενα πανακριβο ιατρικο μηχανημα, συνδεεται με σειριακη σε ενα παμπαλαιο laptop το οποιο και εχει XP και εχει ψιλοφαει τα ψωμια του. Λογο παλαιοτητας μηχανηματος ο γιατρος ειναι ανησυχος. Υποστηριξη σε νεοτερα ΛΣ και μηχανηματα για αυτο το μηχανημα ειναι ανυπαρκτη.

Να μην τα πολυλογω επειδη καταλαβε οτι γνωριζω απο αυτα και δεν πουλαω αερα μου εχει κανει μια καλη προσφορα να αλλαξουμε μηχανημα σε συγχρονο και να παιξουμε μεσω VM με XP στο ιατρικο.

Πραγματακια οπως αυτο δεν τα κανει καποιος που απλα ξερει ενα format.

μα παραπανω ειπανε ολοι οτι 12χρονα μπορουν να κανουν τετοια πραματα πλεον..

• Like 1

Επισκέπτης

Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μου είναι στα Αγγλικά και μου ξεφεύγει ο τρόπος σκέψης.

Δε χρειάζεται να το παίξω ψαγμένος σε κανέναν , ειδικά στο ΙΤ. 

Καταλαβαίνω πως από αυτά που λέω στους 100 οι 20-30 απλά δεν. Κάποτε έσκαγα γιατί δεν το καταλάβαιναν, τώρα το έχω δει ψύχραιμα. Σας δίνω ένα σύντομο δρόμο στην επιτυχία και εσείς χλευάζετε. Οπότε πράξτε τα δέοντα.

Να βρεις μια κανονική δουλίτσα που θα κάνεις τον χαμάλη 4-5 χρόνια με 700-800 ευρώ

ζεις αλλου ετσι? συγνωμη κιολας, αλλα τοσα παιρνουν πλεον οι "εξελιγμενοι" και σε μεγαλη ηλικια. ουτε καν οι χαμαληδες και οχι για 4-5 χρονια που λες εσυ, αλλα ισως και για παντα

• Like 2

Επισκέπτης

Κανονική δουλειά στο IT μιλάμε έτσι; Όχι γενικά. 

Και ναι , αυτά είναι τα νούμερα ακόμη και για νέους. Τα 800 ευρώ είναι πολύ λογικό νούμερο. Ένας μηχανικός με 6-8 χρόνια άνετα παίρνει τα 1200-1300 χωρίς να κάνει και πολλά. Ένας σοβαρός μηχανικός τα 1600 και κάποια έξτρα και ένας ημίθεος φτάνει άνετα τα 2κ.

(deja vu : τα έχω πει ένα εκατομμύριο φορές)

Θέλει προσπάθεια τρελή. Και να είσαι μέσα στα πράγματα, events - training -forums etc. To θέμα είναι η προσπάθεια , από τη στιγμή που δεν προσπαθείς τότε ότι και να κάνεις απλά θα αποτύχεις. Τέλος πάντων , μείνετε όπως είστε να κλαίτε τη μοίρα σας μέρα νύχτα ή μάθετε λίγο από αυτά που έγραψα και σε 1 χρόνο από τώρα θα είστε μέσα σε αυτά τα νούμερα.

ασφαλως αστειευεστε μερικοι φαινεται...

1100 παιρνει διπλωματουχος μηχανικος μηχανολογος Πολυτεχνειου

1100;; Χαχαχα. Αν έχει προυπηρεσία και εμπειρία, αν έχει μεταπτυχιακό/διδακτορικό, αν έχει συστάσεις κλπ. Ο φίλος εδώ όμως τα έχει καταφέρει αυτά χωρίς να σπουδάσει. Οπότε όπως λέει, να τον ακούτε...

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...