Προς το περιεχόμενο

Δεύτερος fan σε desktop pc

SoraKH

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα & πάλι,

Η καλύτερη λύση είναι η παραδοσιακή να ξέρεις.

-Θα πάρεις ένα πινέλο και θα ξεσκονίσεις το εσωτερικό του Case, μετά για να φύγουν τα πολλά πολλά μπορείς να βάλεις και το πιστολάκι μαλλιών, σε κρύο αέρα. Δεν μου πολυαρέσει αυτή η μέθοδος με το πιστολάκι αλλά αν δεν είναι και άσχημη, το pc δεν πρόκειται να πάθει κάτι. 

-Στα επίμαχα σημεία που κουμπώνουν τα πράγματα αν θέλεις, σε απόσταση 10-15cm θα ψεκάσεις με σπρέι πεπιεσμένου αέρα (προαιρετικό) και όχι συνεχόμενα αλλά επαναλαμβανόμενα με διακοπές (δεν το συνιστώ αν δεν ξέρεις).

-Δεν θα αγγίξεις την υποδοχή του επεξεργαστή στην Motherbooard και τα pins του επεξεργαστή.

-Την παλιά πάστα του επεξεργαστή θα την βγάλεις με μια στεγνή χαρτοπετσέτα και τίποτα άλλο.

Τέλος αν δεν μπορείς να καθαρίσεις τελείως την ψύκτρα του επεξεργαστή, δοκίμασε να βάλεις πατονέτες, για να καθαρίσεις τα φτερά στο ανεμιστηράκι. Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να καθαρίσεις και τα υπόλοιπα fans.

πιστολάκι μαλλιών ---> δεν θα το συνιστούσα για την Στατική Συσσώρευση

σπρέι πεπιεσμένου αέρα ---> αυτό απλά δεν πρέπει να το κουνάμε 

στεγνή χαρτοπετσέτα ---> φίλτρο καφέ και  ισοπροπυλική αλκοόλη

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

πιστολάκι μαλλιών ---> δεν θα το συνιστούσα για την Στατική Συσσώρευση

σπρέι πεπιεσμένου αέρα ---> αυτό απλά δεν πρέπει να το κουνάμε 

στεγνή χαρτοπετσέτα ---> φίλτρο καφέ και  ισοπροπυλική αλκοόλη

Συμφωνώ απόλυτα, είναι πολύ καλύτερα με τα συγκεκριμένα.. Τώρα αν δεν έχεις τα απαραίτητα, μεγάλη προσοχή..

Είναι δύο εβδομάδες περίπου που εγκατέστησα την νέα ψύκτρα, κυριολεκτικά είναι σαν να έχω άλλο pc. Παρα πολύ αθόρυβο, θερμοκρασία όταν το ανοίγω είναι στους 38-40 βαθμούς μεσ'τον κάυσωνα και όταν δουλεύει φουλ με game ο cpu δεν ξεπερνάει τους 60 βαθμούς.

Τον επεξεργαστή τον καθάρισα με στεγνή χαρτοπετσέτα με απαλό τρίψιμο έφυγε όλη η πάστα (η οποία είχε ξεραθεί εντελώς) και μετά έβαλα την νέα πάστα πάνω στην καινούργια ψύκτρα όπως έγραφε στις οδηγίες.

Τους ανεμιστήρες τους αποσύνδεσα και τους καθάρισα με πεπιεσμένο αέρα και πανάκι και μπατονέτες με ελάχιστο οινόπνευμα άσπρο.

Το υπόλοιπο εσωτερικό, με πινέλο και ύστερα με μπιστολάκι για τα μαλλιά όπου και έλαμψε μέσα (κάτι που δεν περίμενα ομολογώ).

Τέλος, από την κάρτα γραφικών καθάρισα μόνο τον ανεμηστήρα της ο οποίος ήταν χάλια, άλλα ούτε την αποσύνδεσα ούτε και καθάρισα το τσιπ της από πάνω που έχει σκόνη γτ δεν ήξερα μήπως κάνω κάποια ζημιά. Δεν είναι οτι μου ανεβάζει θερμοκρασίες κι όλας...

Αυτά σε γενικές γραμμές, σας ευχαριστώ όσους με βοηθήσατε. ^^

• Like 1

Γενικά θέλει καθάρισμα το pc. Εγώ το παλιό μου το καθάριζα 5 φορές τον χρόνο κ ας μην μάζευε τρελή σκόνη. Και σιγά την διαδικασία :P 

• Like 2

Παραθέτω μια φώτο με το optimal fan placement. 

Η φωτογραφία που παραθέτεις, αφορά το συγκεκριμένο κουτί. Περισσότερες πληροφορίες για το AirFlow των κουτιών μπορείς να βρεις στην επίσημη σελίδα των κατασκευαστών τους. Σίγουρα όλα τα κουτιά δεν έχουν το ίδιο AirFlow, παρόλα αυτά όμως είναι ένα καλό παράδειγμα.

Γενικά θέλει καθάρισμα το pc. Εγώ το παλιό μου το καθάριζα 5 φορές τον χρόνο κ ας μην μάζευε τρελή σκόνη. Και σιγά την διαδικασία :P

Χθες 28/07/2017 άνοιξα το PC να το καθαρίσω, με όλα όσα προαναφέρθηκαν. 11 λεπτά & μπορούσα & πιο γρήγορα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...