Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα, έχω το εξής πρόβλημα. Πρόσφατα αγόρασα την Gigabyte Geforce gt 1030 από το Σκρούτζ έπειτα από πρόταση που μου κάνανε στο φόρουμ. Την σύνδεσα κανονικά στο PC και 2 μέρες λειτούργησε χωρίς πρόβλημα.Ωστόσο σήμερα (3η μέρα) άνοιξα το PC και παρατήρησα ότι κολλάει στο BIOS Screen (όπου κανονικά μου ζητάει να πατήσω F2 για setup κλπ) αλλά δεν μπορώ να μπώ στο BIOS και επιπλέον δεν ακούγεται το χαρακτηριστικό beep και τελικά το PC να μένει κολλημένο εκεί. Επίσης δεν ακούω τον ήχο από τον σκληρό δίσκο όταν η κάρτα είναι συνδεδεμένη. Όταν όμως βγάζω την κάρτα από την μητρική και περνάω έξοδο στην οθόνη από την μητρική μέσω vga το σύστημα δουλεύει κανονικά. Δοκίμασα να κάνω κάποιες λύσεις που βρήκα στο ίντερνετ όπως να κάνω reset BIOS από το BIOS όταν η κάρτα δεν ήταν συνδεδεμένη. Έβγαλα και ξαναέβαλα την CMOS μπαταρία αλλά τίποτα δεν λειτούργησε και έχω μείνει κολλημένος στα ίδια. Τι ακριβώς μπορεί να φταίει?

CPU : Intel Core 2 Quad Q8200

Τροφοδοτικό : INNOVATOR 450W

Μητρική : ASRock G31M-S

RAM : 4GB (DDR2)

HDD : 250GB

Δημοσ.

Έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικό;

Η αλήθεια είναι πώς όχι, ούτε άλλον σταθερό για να δοκιμάσω την κάρτα. Ωστόσο απότι είχα δεί και μου προτείναν. 300W ήταν αρκετά για την κάρτα.

Δημοσ.

Μη κοιτάς τα watt που λένε αυτά τα μη επώνυμα τροφοδοτικά. Το γεγονός ότι δεν γυρίζει ο δίσκος όταν έχεις την κάρτα πάνω εκεί με παραπέμπει εμένα. Υπό νορμάλ συνθήκες δεν επηρεάζεται η περιστροφή του δίσκου από το αν έχεις κάρτα πάνω ή αν είσαι στο bios, αν είσαι στα windows κλπ. Ο δίσκος από τη στιγμή που πατάς το κουμπί του PC θα ξεκινήσει να γυρίζει. Αν σταματάει όταν βάζεις την κάρτα, τότε κάτι δε πάει καλά με τα ρεύματα.

Και το τροφοδοτικό σου όπως και να το κάνεις είναι ο πρώτος υποψήφιος να ρίξουμε το φταίξιμο λόγο του ονόματος του. To σημαντικό είναι εν τέλη, μηπως φταίει το τροφοδοτικό και στο τέλος προκαλέσεις πρόβλημα και σε άλλο κομμάτι του PC.

• Like 1
Δημοσ.

Μη κοιτάς τα watt που λένε αυτά τα μη επώνυμα τροφοδοτικά. Το γεγονός ότι δεν γυρίζει ο δίσκος όταν έχεις την κάρτα πάνω εκεί με παραπέμπει εμένα. Υπό νορμάλ συνθήκες δεν επηρεάζεται η περιστροφή του δίσκου από το αν έχεις κάρτα πάνω ή αν είσαι στο bios, αν είσαι στα windows κλπ. Ο δίσκος από τη στιγμή που πατάς το κουμπί του PC θα ξεκινήσει να γυρίζει. Αν σταματάει όταν βάζεις την κάρτα, τότε κάτι δε πάει καλά με τα ρεύματα.

Και το τροφοδοτικό σου όπως και να το κάνεις είναι ο πρώτος υποψήφιος να ρίξουμε το φταίξιμο λόγο του ονόματος του. To σημαντικό είναι εν τέλη, μηπως φταίει το τροφοδοτικό και στο τέλος προκαλέσεις πρόβλημα και σε άλλο κομμάτι του PC.

Ωραία κατάλαβα, επομένως θα κάτσω να δώ αν με κάποιο τρόπο μπορώ να βρώ κάποιο άλλο τροφοδοτικό να τεστάρω το PC. Απλά με παραξένεψε γιατί την πρώτη φορά που μου το έκανε απλά αποσύνδεσα και ξανασύνδεσα τα καλώδια του σκληρού και bootare κανονικά. Ενώ από την στιγμή που το ξαναέκλεισα όταν τον ξανάνοιξα, αν και ξαναδοκίμασα αποσύνδεση και επανασύνδεση καλωδίων στον σκληρό , μένει κολλημένο στο bios screen όπως γράφω παραπάνω.

Δημοσ.

Κάτσε να δούμε και καμιά άλλη άποψη αν απαντήσει κάποιος άλλος βέβαια, ίσως μου διαφεύγει κάτι. 

Αυτό που λες τώρα ότι αποσύνδεσες και ξανασύνδεσες τον δίσκο δεν το γράφεις στο πρώτο ποστ. Δηλαδη και με την κάρτα πάνω απλά έβαλες και έβγαλες τα καλώδια του δίσκου και δούλεψε; 

Δοκίμασες να ξεσυνδέσεις τον δίσκο εντελώς και να αφήσεις την κάρτα πάνω να δεις αν μπορείς να μπεις στο bios ή ακόμα και να το περάσει το bios και να κάνει μπιπ?

Δημοσ.

Όχι αυτό που λές δεν το δοκίμασα. Θα το επιχειρήσω. Συγνώμη που δεν το έγραψα στο αρχικό μου post αυτό με την επανασύνδεση και σύνδεση καλωδίων μου διέφυγε. Απλά έγινε μόνο μία φορά και τώρα ό,τι και να κάνω με επανασύνδεση-σύνδεση δεν επιφέρει κανένα αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Απλά στο λέω γιατί αν είναι ελαττωματικός ο δίσκος μπορεί να σου κολλάει στο bios. Δοκίμασε να τον βγάλεις εντελώς να δεις αν ολοκληρώνει το POST το μηχάνημα (να κάνει μπιπ δηλαδή με την κάρτα πάνω). Απλά θα σου πει οτι δε βρέθηκε κάτι να εκκινήσει αφου δε θα έχεις δίσκο πάνω.

Επίσης δοκίμασε κάτι άλλο αν και δε ξέρω κατα πόσο θα δουλέψει έτσι όπως το έχω στο μυαλό μου στην μητρική σου. Μόλις ανοίξεις τον υπολογιστή πάτα το Tab. Κάποιες μητρικές έτσι δείχνουν πιο αναλυτικά τα τεστ που κάνει το bios την ώρα της εκκίνησης οπότε ίσως έτσι δεις ακριβώς που "κολλάει". 

Δημοσ.

Καλησπέρα, έχω το εξής πρόβλημα. Πρόσφατα αγόρασα την Gigabyte Geforce gt 1030 από το Σκρούτζ έπειτα από πρόταση που μου κάνανε στο φόρουμ. Την σύνδεσα κανονικά στο PC και 2 μέρες λειτούργησε χωρίς πρόβλημα.Ωστόσο σήμερα (3η μέρα) άνοιξα το PC και παρατήρησα ότι κολλάει στο BIOS Screen (όπου κανονικά μου ζητάει να πατήσω F2 για setup κλπ) αλλά δεν μπορώ να μπώ στο BIOS και επιπλέον δεν ακούγεται το χαρακτηριστικό beep και τελικά το PC να μένει κολλημένο εκεί. Επίσης δεν ακούω τον ήχο από τον σκληρό δίσκο όταν η κάρτα είναι συνδεδεμένη. Όταν όμως βγάζω την κάρτα από την μητρική και περνάω έξοδο στην οθόνη από την μητρική μέσω vga το σύστημα δουλεύει κανονικά. Δοκίμασα να κάνω κάποιες λύσεις που βρήκα στο ίντερνετ όπως να κάνω reset BIOS από το BIOS όταν η κάρτα δεν ήταν συνδεδεμένη. Έβγαλα και ξαναέβαλα την CMOS μπαταρία αλλά τίποτα δεν λειτούργησε και έχω μείνει κολλημένος στα ίδια. Τι ακριβώς μπορεί να φταίει?

Βλεπω να σου καιγεται ο σκληρος (λογω τροφοδοτικου)

πηγαινε και αγορασε αυτο  seasonic eco-430.

Δημοσ.

Βλεπω να σου καιγεται ο σκληρος (λογω τροφοδοτικου)

πηγαινε και αγορασε αυτο  seasonic eco-430.

Κάποια φθηνότερη επιλογή αξιόλογη για να γίνει η δουλειά υπάρχει?

Δημοσ.

Κάποια φθηνότερη επιλογή αξιόλογη για να γίνει η δουλειά υπάρχει?

προτείνω αυτό στα 42 ευρώ : http://www.skroutz.gr/s/4306951/EVGA-430W-Power-Supply-80-PLUS.html

τα επώνυμα (ποιοτικά και αξιόπιστα) από αυτή τη τιμή ξεκινάνε... και αξίζει να δώσεις τόσα για τροφοδοτικό γιατί είναι σημαντικό part του συστήματος

• Like 3
Δημοσ.

Πάντως αν είσαι απελπισμένος, και το deepcool de380 είναι καλο και αρκετό. Αλλά μόνο αν δεν μπορεις να δώσεις 40 για το evga.

Δημοσ.

Τι εκανες τελικα, που κατεληξες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...