Προς το περιεχόμενο

Από nx300 σε compact..


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συνειδητοποίησα μετά από λίγο καιρό με τη Samsung nx300 οτι θέλω κάτι μικρότερο, με φιξ φακό και ότι περισσότερο (γενικά) με βόλευε η tz7 που χρησιμοποιούσα πριν. Κουράζομαι μόνο που σκέφτομαι να πάρω τη μηχανή μαζί μου στην τσάντα της με τους 2 φακούς.. φαντάσου στις διακοπές σε λίγο καιρό..

 

Έπαιξα με τον κιτ φακό, έπαιξα και με έναν fd 50mm 1.8 και manual focus κλπ, αλλά μάλλον δεν είμαι για τέτοια. Δεν θέλω να βγάλω το ''απόλυτο'' (αν και δε με χάλασε καθόλου η πολύ καλή ποιότητα στις φωτό που έβγαλα με την nx300) θέλω μια καλή ποιότητα στις φωτογραφίες, ένα ελαφρύ editing και να την έχω μαζί μου ακούραστα (είτε από μέγεθος είτε και από τη μη εναλλαγή φακών κλπ).

 

Σκέφτομαι λοιπόν να δώσω την nx300 και να πάω σε κάποια compact με αισθητήρα 1''. Το θέμα είναι ότι θέλω να είναι καινούρια και με τιμή εως 400 και δυστυχώς στις επιλογές που έχω (rx100, g9x κλπ) ξεχνάω τη σπαστή οθόνη που έχω στην nx300 αλλά και την οθόνη αφής και το focus αφής που τόσο με έχει βολέψει (αν και η g9x έχει τη δυνατότητα αυτή). Ακόμα, η γρήγορη εστίαση της nx300 μου αρέσει και δεν ξέρω αν έχουν το ίδιο γρήγορη και οι 2 μηανές που λέω παραπάνω.

 

Υπάρχει κάποια άλλη στο budget μου;

 

Χρήση: Τοπία, νυχτερινά τοπία σε τρίποδο και αργή ταχύτητα κλείστρου, μαρκάς έκθεσης σε μέρα με μικρό f. πορτραίτα με θόλωμα, κανα μάκρο σπάνια κλπ. Γενικά, λίγο από όλα. 

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Κοιτά και την Olympus ep-l7 όσον αφορά το μέγεθος. Πάντως για να είναι ειλικρινής θα άφηνα έναν πραιμ πάνω στην nx300 και μια χαρά. Δεν είναι καθόλου μεγάλη κάμερα. Τι να πουν και αυτοί που κυκλοφορούν σαν τουρίστες με τα τουβλάκια της canikon. Αν θες πάντως πολύ μικρή χωρίς να χάσεις σε ποιότητα Olympus ep-l7 που έχει και touchscreen και πολύ γρήγορο af και ο φακός κιτ είναι πολύ μικροοοος (να πάρεις pancake σταματήστε την τρέλα με τους κιτ είναι για πέταμα ακόμα και αν είσαι αρχάριος να πάρεις έστω έναν καλό φακό ).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω λεω να κανεις την υπερβαση και να παρεις την Lumix LX100 με τον m4/3 αισθητηρα και τον f/1.7-2.8 φακό

 

Στην ιδια τιμη αλλα πολυ πιο μαζεμενη (οπως η RX100) αλλα με ακομη πιο φωτεινο φακο (f/1.4-2.8) με 1" αισθητηρα ομως η Lumix LX10.

 

Στο budget σου τις ξερεις. Δεν εχει αλλη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις σας.

 

@ταμτάκος

 

Mου αρέσει η ιδέα μιας rx100 αλλά η m1 και m2 που και οι 2 τους είναι χωρίς σπαστή αλλά και χωρίς touch οθόνη, με απομαρκύνουν..

 

@senninha

 

Θα ήθελα (τουλάχιστον αυτό λέω τώρα) να μην ξεπεράσω τα μαξ 450 ευρώ αν και οι προτάσεις σου μου άρεσαν.

 

@Aggelos Tz

 

Kρατάω και την πρόταση σου για την olympus αν και με μια premium compact πιστέυω θα κάνω πιο εύκολα μια all around χρήση σε σχέση με το να έχω πάνω μόνο έναν μικρό - φωτεινό φακό.

 

 

@all

 

Πήγα σήμερα μια βόλτα σε 2-3 μαγαζία αλλά τη μόνη που άξιζε να δω από κοντά από τις compact που είχαν ήταν η rx100 m1 την οποία μάλλον την απορρίπτω λόγω των παραπάνω που έγραψα στον ταμτάκο. Την g9x για να της ρίξω μια ματιά δεν τη βρήκα. Δεν βγήκα επι τούτου για αναζήτηση κάποιας μηχανής, βρέθηκα απλά απόγευμα στη Βουλιαγμένης και σταμάτησα σε Πλαίσιο και Public.

 

ΥΓ: Γέλασα πολύ που στο Πλαίσιο είχαν την a5100 κοντά στα 100 ευρώ πιο πάνω από την a6000.   :lol:  :lol:

Επεξ/σία από stratigos24
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προσφατα και κυρίως για λόγους φορητότητας πήρα την Sony rx100ii μεταχειρισμενη για τις περπτώσεις που η DSLR είναι απαγορευτικη

 

Not bad για κάμερα 5ετιας!! δες εδώ https://www.flickr.com/photos/145836933@N08/35683031866/in/dateposted-public/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, δεν αντιλέγω. Είδα και μια ακόμα που είχες στο 500px (''under the bridge'').

 

Μια χαρά αποδίδει απλά μέχρι ώρας με προβληματίζει το να πάω σε κάποια χωρίς έστω touch screen μιας και καλόμαθα.

 

Από την άλλη, έχω ακούσει διάφορα για προβλήματα στις rx100 που πήραν κάποιοι μεταχειρισμένες και ειδικά για rx αν πάω θα είναι καινούρια.

Επεξ/σία από stratigos24
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν ξέρω προσωπικα πλεονεκτήματα τύπου "touch" πάντα με αφηναν αδιάφορο :) ... αλλα είναι περί ορ΄ξεως και βολής του καθένα μας

 

Για το μεταχειρισμένο θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου......είναι μεγάλο ρίσκο ειδικά σε τέτοια αντικείμενα.... εγω απλά είχα στο μυαλό μου ότι χρειάζομαι μια μικρή, σκεφτόμουνα για mirorless, άλλα έτυχε να την πουλάει ένα πολυ΄αξιόπιστο άτομο με πολύ λίγα κλικ, οπότε και την πηρα..... γενικά όμως είναι ρίσκο από πολλές απόψεις οπό τε καλύτερα είτε ένα δυο μοντέλα πιο κάτω και καινούργια παρά μεταχειρισμένο από άγνωστο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίτα, η αλήθεια είναι ότι μπορείς και χωρίς touch.. :P Απλά έχει πλάκα όταν μπορείς εύκολα με ένα αγγιγμα στην οθόνη να επιλέξεις να έστιάσει σε ένα πρόσωπο δεξιά πχ μόνο ή σε ένα λουλούδι.

 

Τώρα όσον αφορά τα μεταχειρισμένα γενικά και εγώ δεν έχω θέμα, έχω πάρει και δώσει διάφορα πράγματα από τις εδώ αγγελίες και δεν είχα πρόβλημα ποτέ (εννοείται με σωστό έλεγχο και σωστή επικοινωνία).

 

Όμως πχ με την nx300 με τον 18-55 που την πήρα από xe.gr έτυχε να ξεκινάει ο φακός μόνο στα 19mm άσχετα που τον έχεις στα 18 (οι φωτό δηλαδή λένε 19mm και ας τραβήχτηκαν 18mm). Αυτό δεν ξέρω γιατί συμβαίνει και ούτε μπήκα στον κόπο να μιλήσω πάλι με τον πωλητή κλπ γιατί φαντάζομαι ούτε και εκείνος θα ήξερε και γενικά το είδα ως ''μικρό το κακό''. Οικογενειάρχης, ευγενικός, επικοινωνιακός χωρίς να φαίνεται να κρύβει κάτι και ότι μου είπε στο τηλ αυτό ήταν και στην πραγματικότητα. Μηχανή δηλαδή με λίγα κλικς (κάτω από 5000 είχε όταν την πήρα πριν 1 - 1.5 μήνα), χωρίς κανένα σημάδι -φθορά - γρατζουνιά, καθαρός φακός και αισθητήρας.

 

Όμως σκέφτομαι τώρα για μηχανή να πάρω καινούρια για μεγαλύτερη σιγουριά αν και είδα μερικές αγγελίες από αξιόπιστα άτομα (αρκετες 5/5 αξιολογήσεις δηλαδή) που δίνουν compact που ίσως με ενδιαφέρουν σε καλή τιμή οπότε θα δω..

 

Από την άλλη όμως είναι και αυτό που πάλι λες παραπάνω.. ίσως καλύτερα μια g9x new στα 400 ή g9x mark ii στα 450 παρά μια rx100 m3 στα 400 μεταχειρισμένη για παράδειγμα..

Επεξ/σία από stratigos24
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Διάβασα αυτό το θέμα πριν λίγο καθώς έψαχνα γενικά για την g9x mark 2 και βλέπω να λένε αρκετά καλά σχόλια. Έχει και φωτό που έχουν βγάλει διάφοροι κάτοχοι της και σε κάθε φωτό φαίνονται και οι ρυθμίσεις που τραβήχτηκε.

 

 

Προσωπικά δεν τρελάθηκα αλλά ούτε είναι χάλια. Είναι οκ απλά σε αρκετές (ακόμα και σε αυτές που έχουν άπλετο φως ημέρας με δυνατό ήλιο, βουνά κλπ), σε full size μέγεθος πιστεύω πως ''χάνουν'' περισσότερο από όσο θα περίμενα (για full size πατάτε το full size αφού έχετε πατήσει μια φορά τη φωτό για να ανοίξει στον ''viewer'').

 

Εσείς πώς τις βλέπετε; 

 

 

Edit:

 

Βλέπω και αυτο τώρα:

 

https://www.dpreview.com/forums/thread/4140818#forum-post-59389726

 

Βλέπω όμως και hot pixels https://2.img-dpreview.com/files/p/E~forums/59393293/e12b34b9802e4d6a9d0ea491cb5b22e3  (δεξιά στο μαύρο θα τα δείτε πιο καλά).

 

Γενικά είδα και άλλου κάτοχο να λέει για hot pixels και αρκετό θόρυβο στην g9x πάνω από τα 10 δευτερόλεπτα και ας βάζει το iso στη χαμηλότερη τιμή (125). Κάτι τέτοιο δεν είχε με την rx100 που είχε πριν που έβγαιναν καλύτερες ποιοτικά. 

 

Ακόμα λένε ότι η g9x ζεσταίνεται εύκολα μετά τα 10 δευτερόλεπτα λήψης (ίσως και για αυτό τα hot pixels..)

 

 

Edit2:

 

Εδώ ένα αναλυτικό review της g7x και μερικές συγκρίσεις ανάμεσα σε αυτή και την rx100 iii και g7xQ https://www.cameralabs.com/canon_powershot_g7x/ (σκέφτομαι πως αν μου κάνει η g7x μπορέσω να ανεβάσω λίγο το budget..) Λάθος, δεν ανεβαίνω τόσο, νόμιζα είχε 550..

 

Εδώ της g9x: https://www.cameralabs.com/canon-g9x-review/

Επεξ/σία από stratigos24
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήγα τελικά σήμερα και την είδα από κοντά (g7x mark ii) και ας ξεφεύγει σε τιμή. Μου άρεσε πολύ, το touch της οθόνης μια χαρά και σπαστή, όμορφη κατασκευή κλπ. Το μέγεθος αρκετά καλό (λίγο μεγαλύτερη από την g9x που είχε δίπλα) απλά λίγο μικρή μου φάνηκε για τα χέρια μου αλλά πιστεύω αυτό με τον καιρό χρήσης συνηθίζεται.

 

Γενικά μου φάνηκε μια χαρά και το μόνο που με χαλάει (εκτός και αν δεν το είδα) είναι ότι τα iso, shutter speed κλπ αλλάζονται μόνο μέσα στο μενού, αλλά το καλό είναι ότι είναι όλα μπροστά σου στην οθόνη και με ένα πάτημα είτε στο iso, είτε στο shutter αμέσως με άγγιγμα πάλι μπορέις να επιλέξεις την τιμή που θες. Δελεαστικό και το 24-100mm 1.8-2.8.

 

Γενικά μου άφησε καλή εντύπωση και το μικρόβιο μαζί για την αποκτησή της αν και τα 650 το λιγότερο από Ελλάδα μου είναι κάπως. Από την άλλη στο ebay από Ευρώπη (Γαλλία, Ιταλία από όσο ειδα) καινούρια τη βρίσκω στα 515-540 που είναι κάπως καλύτερα, με εγγύηση εννοείται, αλλά και πάλι δυσκολεύομαι στη σκέψη να δώσω τόσα χρήματα και να μην είναι αγορασμένη από Ελλάδα.

Επεξ/σία από stratigos24
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πάνω που είχα επιλέξει να πάρω μέχρι αρχές Αυγούστου μια rx100m3 (για τα 100 ευρώ που είναι φθηνότερη από την g7x mark 2) και να κάνω πίσω στο ότι δεν έχει touch οθόνη, διάβασα για ένα πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί σε κάποιους κατόχους της (overexposure φωτογραφίες) το οποίο φτιάχνεται μόνο με αλλαγή φακού και ακόμα ένα πρόβλημα που είναι ότι σε αρκετούς εξαφανιστηκε το γυροσκόπιο κάποια στιγμή.... Με συνοπτικές διαδικασίες λοιπόν την απέρριψα και ψάχνω που να κατασταλάξω πάλι.

 

{Η g9x (mark 1/ mark 2) δεν μου γεμίζει το μάτι και έτσι είμαι ανάμεσα στις ανω των 600 ευρώ δυστυχώς g7x mark 2 και lx10/15.}

 

Ξεκινάμε από τα βασικά. Και στις δυο (αν και είχα μια ελπίδα για τη lumix..) η εγγύηση είναι 1 έτους (τί κακό πράμα... και η Sony τα ίδια εννοείται..). Αν κάποια είχε 2 χρόνια θα επέλεγα εκείνη χωρίς δεύτερη σκέψη. Θα ψάξω μέσα στις επόμενες μέρες για το αν και τί προβληματα βγάζουν η g7xm2 και η lx15 (σε φορουμς δηλαδή τί έχει γραφτεί για την κάθε μια και σε πόση ποσότητα, το είχε ένας μονο πχ το τάδε πρόβλημα ή είναι πρόβλημα σαν των rx100 m3 που το έχουν αναφέρει διάφοροι..) μπας και με διευκολύνει στην απόφαση.

 

Βλέπω ένα θεματάκι στο autofocus έχει η lx15 στα πρόσωπα, αλλά αν έχω καταλάβει καλά, αυτό αφορά περισσότερο στα βίντεο τα οποία δεν με ενδιαφέρουν καθόλου.. Σε αυτόν τον τομέα από όσο είδα, ούτε η g7x τα πάει καλύτερα ή έστω πολύ καλύτερα με τη sony να είναι 100% in focus.

 

Από την άλλη, βλέποντας τα προβλήματα που βγάζουν γενικά οι μηχανές, θα ήταν σωστό (μιας και η tz7 μου από το 2008 μέχρι σήμερα δουλέυει απροβλημάτιστα και με πολύ χρήση) να πιστέψω σαν πιο αξιόπιστη εταιρεία την Panasonic;; (γενικά τί έχει δείξει μέσα στα χρόνια από συχνότητα βλαβών κλπ;; ) Ακόμα, φαντάζομαι, ο φακός της πέραν του f1.4 που είναι δελεαστικό, ποιοτικά είναι και ένα κλικ πιο πάνω από το φακό της canon, σωστά;

 

Αυτά έχω σκεφτεί μέχρι ώρας, κάθε απάντηση ευπρόσδεκτη.

Επεξ/σία από stratigos24
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν τη σκέφτομαι την 1 λόγω του ότι δεν έχει ούτε καν σπαστή οθόνη πέραν από το ότι δεν έχει ούτε αφης.

 

Από όσο έψαξα λίγο σήμερα, οι πιο αξιόπιστες compact φαίνεται να είναι τις panasonic. Για dslr nikon και canon.

 

Ψάχνω τώρα λίγο πιο βαθιά για την απόδοση της lx15.

Επεξ/σία από stratigos24
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...