Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με το laptop μου.

Προκειται για ενα Turbo-X (ξερω-ξερω αθλια laptops κλπ κλπ), το αγορασα το 2011 1000 κατι € i7. ΔΕν μου ειχε δημιουργήσει ΠΟΤΕ πρόβλημα και το χρησιμοποιουσα στο φουλ. ΜΕ προγραμματα παραγωγης μουσικης και αλλα (ήμουν τυχερη φαίνεται) μεχρι τωρα

Το ανοιγα και το καθαριζα συχνα με μεγαλη προσοχη και γενικοτετα το προσεχα-προσεχω σαν τα ματια μου.

Εκει λοιπον που περιμενα στο champion select του LoL xD ξαφνικα εκλεισε και δεν ξανα ανοιξε!!! Ελεγξα τα παντα, πριζες, ρευματα, βησματα.Τα λαμπακια του ΟΛΑ σβηστα κι αυτο που φαινεται οτι παιρνει ρευμα. Εβγαλα την μπαταρια, το αφησα να κρυωσει (δεν ειχε υπερθερμανθει γιατι του εχω cooleraki) και παλι τιποτα.Τι μπορει να φταιει μπορει καποιος να με βοηθησει? Καμια μητρικη??? ????

Επισης οταν εβγαλα το τροφοδοτικο αναψαν τα λαμπακια του για κλασματα δευτερολεπτων.

Επισης αν ειναι η μητρική την πατησα?? Δεν θελω να το παω στο Plaisio δεν τους εμπιστευομαι!!!

Ευχαριστω εκ των προτέρων! :)

Υ.Γ. Μετά από ώρα, άναψε το led του ρεύματος αντί για πράσινο πορτοκαλί αλλα οταν πήγα να το ανοίξω έσβησαν πάλι... :(

Επεξ/σία από Neferupitõ
  • Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κατι παρομοιο ειχε κανει κ το δικο μου turbo-x,στην περιπτωση μου ηταν η μια ram..Δοκιμασε βγαλε-βαλε κλπ..Το τροφοδοτικο το τσεκαρες καλα?

• Like 1
Δημοσ.

Βγαλε μπαταρια/ρευμα και πατα συνεχομενα το power button για 30sec.

Συνδεσε ρευμα και δες αν αλλαξε κατι.

Το εχεις καθαρισει εσωτερικα/αλλαξεις παστα ποτε?

Εαν ειναι μπουκωμενοι οι αεραγωγοι η βαση με ανεμιστηρακι δεν κανει τιποτα.

• Like 1
Δημοσ.

μπορει να ειναι πολλα.θα βγαζα ολα τα περιττα απο πανω πχ σκληρο δισκο dvd μπαταρια για να δω αν αναβει.μνημη θα αφηνα μονο μια.αν λαλι το ιδιο ισψς ειναι το mobo.αν εχεις αλλο τροφοδοτικο δοκιμασε το μηπως κανει τα δικα του και απλα και η μπαταρια ειναι αδεια.για turbo x πολυ αντεξε και ναι να το πας για επισκευη δεν ειναι η καλυτερη ιδεα μαλλον εκτος αν βρεις πουθενα εσυ ανταλλακτικα μετα

• Like 2
Δημοσ.

το προβλημα δειχνει να ειναι τροφοδοτικο 

δοκιμασε ενα αλλο αν εχεις η πηγαινε πλαισιο και δοκιμασε εκει ενα αλλο επι τοπου

• Like 1
Δημοσ.

Και μενα για τροφοδοτικο μου μυριζεται η δουλεια. Δοκιμασε καποιο αλλο. Αλλιως μπορει να ειναι και το dc jack

• Like 1
Δημοσ.

Καλημέρα !

Κατ' αρχήν σε καλωσορίζω θερμά στο Insomnia! Δεν είμαι σε καμία περίπτωση διαχειριστής συστήματος, ένας απλός χρήστης είμαι σαν και σένα, χωρίς κανένα παραπάνω "αξίωμα", απλά είμαι λίγο πιο παλιός στην παρέα.
Αντίστοιχο πρόβλημα με παλιό φορητό υπολογιστή μου 'χε συμβει και μένα και πράγματι ήταν η RAM. Όμως και πάλι καθόλου δεν μπορώ ν' αποκλείσω την περίπτωση να πρόκειται για τροφοδοτικό.  Μητρική εύχομαι να μην είναι και μάλλον δεν είναι, γιατί λες ότι κάποια στιγμή άναψε έστω για λίγα δευτερόλεπτα.
Ένας υπολογιστής για ν' ανάψει και ας πούμε να μπει στο BIOS θέλει τέσσερα πράγματα :

Α) Σωστή τροφοδοσία
Β) Λειτουργική μητρική πλακέττα
Γ) Μνήμη RAM χωρίς ελαττώματα
Δ) Λειτουργική κάρτα γραφικών

Τίποτ' άλλο !

Απ' όσα λες μάλλον για τροφοδοσία φαίνεται (έχουν απόλυτο δίκιο οι προηγούμενοι), οπότε ας ξεκινήσουμε αλλάζοντας τροφοδοτικό και μνήμη και όταν κάνεις αυτές τις αλλαγές, άμα δεν δουλέψει, μας ξαναγράφεις.

Επίσης οφείλω να πω ότι μου αρέσει πολύ και το nick name σου. Neferupito εσύ, άσπρος γάτος εγώ, έχουμε πολλά κοινά !

Σε χαιρετώ με το πιο φιλικό μου νιαούρισμα,
Νιάααααααου !
Ο Άσπρος Γάτος

• Like 1
Δημοσ.

Αν υπάρχει πολύμετρο,μέτρησε το τροφοδοτικό(στο καρφάκι του) ΑΝ είναι λειτουργικό/βγάζει σωστή τάση

• Like 2
Δημοσ.

μηπως προσεξες σε τι επιπεδα ηταν η μπαταρια οταν ψοφησε?

δεν ξερω τι καλωσορισμα πρεπει να κανω εγω μιας και ειμαι αντικα πλεον εδω μεσα,δεχομαι προτασεις :P

• Like 2
Δημοσ.

Βγαλε μπαταρια/ρευμα και πατα συνεχομενα το power button για 30sec.

Συνδεσε ρευμα και δες αν αλλαξε κατι.

Κάνε τα παραπάνω που είπε ο φίλος, μετά κοιτάς τροφοδοτικό... Δεν νομίζω να έκαψε την μητρική στα ξαφνικά...

• Like 1
Δημοσ.

Κάνε τα παραπάνω που είπε ο φίλος, μετά κοιτάς τροφοδοτικό... Δεν νομίζω να έκαψε την μητρική στα ξαφνικά...

συνηθως στα ξαφνικα καιγονται.

• Like 1
Δημοσ.

συνηθως στα ξαφνικα καιγονται.

Στο Champion Select του League βρήκε κι αυτό...?? Ελπίζω να μην ήταν Ranked Game...!!

Πίσω στο θέμα μας, η μητρική καίγεται συνήθως και το τονίζω έπειτα από αλλαγές απότομες και -μη τάσης του ρεύματος. Δεν νομίζω να κάηκε στα καλά καθούμενα, χωρίς να υπήρχε κάτι που να το προκαλέσει, αν ήταν σταθερός Η/Υ θα μπορούσε να συμβεί, αν έκανε τίποτα διακοπές ή αλλαγές τάσης η ΔΕΗ, αλλά στο laptop ιδικά αν φορούσε και την μπαταρία του, δεν νομίζω. Τίποτα δεν αποκλείω πάντως. Δοκίμασε άλλο τροφοδοτικό και πες μας πάλι...

• Like 1
Δημοσ.

Μου εχει τυχει πολλες φορες και σε δικα μου λαπτοπ,αλλα να μου το λενε και πελατες μου.

Μπορει απλα να ηρθε η ωρα της :P

ακομα δεν εχουμε ακουσει βεβαια τι ακριβως εγινε,αν ηταν στη μπριζα,αν επαιζε με τη μπαταρια και αν ναι ποσο φορτισμενη ηταν.

αν εγινε με τη μπαταρια να ειναι σχετικα φορτισμενη τοτε μαλλον την πατησαμε.

αναμενουμε το φιλο να γραψει το 2ο post του.

• Like 1
Δημοσ.

1ον Ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας!!! Το εκτιμω αφανταστα!

2ον Καλως σας βρηκα!! White_Cat thanks για το κοπλιμα xD προφερεται Νεφερπίτου.

3ον Το πηγα σε εναν γνωστο ηλεκτρονικο υπολογιστων και η διαγνωση που εκανε ηταν "Βραχυκύκλωμα μητρικης" με ρωτησε αν ειχα προσφατα καμια διακοπη ρευματος (οντως ειχα) και θα μου πει περισσοτερα (για το αν φτιαχνεται και ποσο θα κοστίσει) αυριο...

Bringme2life ευτυχως δεν ηταν Ranked xD τρολλια σε ARAM ηταν!

Επισης η μπαταρια ηταν κουμπωμενη και φορτισμενη στο φουλ...

Δε νομιζω να αξιζει να το φτιαξω ηδη κοιταζω για αλλον!!

Υ.Γ. Οπως ειπα και παραπανω το καθαριζα κι ολα τα συναφη μαλλον ηταν η ωρα του? μετα απο 6 χρονια και τοσα καψονια λογικο μαλλον ηταν!

και παλι ευχαριστω παιδια, see you arround! :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...