Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας! Θα ήθελα την γνώμη σας για τα ΤΕΙ Μηχανικών Πληροφορικής (Αθήνα), ΗΜΜΥ (Αθήνα), Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων (Πειραιάς), Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΕΚΠΑ), Πληροφορικής (ΠαΠει), Μηχανικών Αυτοματισμού (Πειραιάς) και τέλος Πληροφορικής (ΟΠΑ). Κυρίως θέλω να ασχοληθώ με προγραμματισμό σε εφαρμογές ή σε παιχνίδια αλλά το ξέρω ότι πρέπει να ασχοληθώ από μόνος μου και δεν θα μάθω από κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ απλά θα μου δώσουν κάποιες βάσεις, Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Δημοσ.

Μιλας για πολλές σχολές. Οι περισσότερες με διαφορετική οπτική στο αντικείμενο. Αν θες καθαρά πληροφορική χωρίς πολλά πολλά, έλα ΤΕΙ Αθήνας. Κυρίως δες που παίζεις σε μόρια, δες και τα προγράμματα σπουδών και πάρε μία απόφαση. Το ΗΜΜΥ ξέρω πως είναι παλούκι, και έχει πολύ "πήξιμο" μέχρι να πάρεις επιτέλους μία κατεύθυνση. 

Δες και τα άλλα θέματα που έχουν ανοίξει.

• Like 1
Δημοσ.

Μιλας για πολλές σχολές. Οι περισσότερες με διαφορετική οπτική στο αντικείμενο. Αν θες καθαρά πληροφορική χωρίς πολλά πολλά, έλα ΤΕΙ Αθήνας. Κυρίως δες που παίζεις σε μόρια, δες και τα προγράμματα σπουδών και πάρε μία απόφαση. Το ΗΜΜΥ ξέρω πως είναι παλούκι, και έχει πολύ "πήξιμο" μέχρι να πάρεις επιτέλους μία κατεύθυνση. 

Δες και τα άλλα θέματα που έχουν ανοίξει.

Γενικολογα και λαθος διαπιστωσεις...

Δημοσ.

Γενικολογα και λαθος διαπιστωσεις...

Φαντάζομαι μιλάς για το κομμάτι των ΗΜΜΥ. Τότε, λάθος διαπιστώσεις έχουν και 20-30 άτομα που ξέρω που το τελειώνουν ή το έχουν τελειώσει.

• Like 1
Δημοσ.

Έχει άπειρο πήξιμο το ΗΜΜΥ, αλλά αν το καταφέρεις μέχρι τέλος και γουστάρεις το αντικείμενο, είναι απο τις δυνατότερες σχολές, αν όχι η δυνατότερη (εκτός ιατρικής που είναι εκτός κουβέντας), στην Ελλάδα.

Αν θες ένα πτυχίο, απλά για να πάρεις χαρτί, δεν αξίζει το τρέξιμο που θα φας.

Δημοσ.

Πτυχιούχος ΗΜΜΥ εδώ που δεν έχει δουλέψει ποτέ σα μηχανικός γιατί από μικρός το είχε δεδομένο πως θα γίνει προγραμματιστής.

ΗΜΜΥ έχει περίπου μηδέν σχέση με προγραμματισμό όπως το φαντάζεσαι -- θα έχεις σίγουρα τουλάχιστον επαφή, αλλά αν θέλεις hardcore computer science θα πρέπει να μάθεις μόνος σου. Επίσης, ΗΜΜΥ και ειδικά Αθήνα θα τον πιεις αρκετά στη σχολή, ανάλογα βέβαια και τις ικανότητές σου.

Αυτό δε σημαίνει πως αν βγεις ΗΜΜΥ ξεχνάς τον προγραμματισμό -- εκτός από τον εαυτό μου που είναι μάλλον ειδική περίπτωση, έχω και αρκετούς πρώην συμφοιτητές πολυτεχνίτες που ασχολούνται αρκετά με software στη δουλειά τους. Απλά αν θέλεις οπωσδήποτε να περνάς την ώρα σου παρέα με compilers δεν είναι η καταλληλότερη επιλογή.

Και τώρα μπαίνουμε στο υποκειμενικό κομμάτι της απάντησης: παρόλα αυτά η σχολή γαμάει, είναι σούπερ ενδιαφέρουσα, όρεξη να έχεις να μπλεχτείς σε διάφορα όσο φοιτείς και μετά να ξεκινήσεις καριέρα με σούζα, μέχρι και ότι την ευχαριστήθηκα θα έλεγα. Αν αισθάνεσαι τόσο παίχτης που θες να μάθεις όλα όσα είναι δυνατόν τότε να πας, πιστεύω θα σου αρέσει και σίγουρα δεν πρόκειται να χαθείς στο μέλλον. Αν πάλι θέλεις μια πιο πρακτική προσέγγιση για να μπεις στο χώρο της πληροφορικής, πήγαινε σε σχολή πληροφορικής και θα τα βρεις πολύ ευκολότερα συγκριτικά.

• Like 1
Δημοσ.

Γεια σας! Θα ήθελα την γνώμη σας για τα ΤΕΙ Μηχανικών Πληροφορικής (Αθήνα), ΗΜΜΥ (Αθήνα), Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων (Πειραιάς), Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΕΚΠΑ), Πληροφορικής (ΠαΠει), Μηχανικών Αυτοματισμού (Πειραιάς) και τέλος Πληροφορικής (ΟΠΑ). Κυρίως θέλω να ασχοληθώ με προγραμματισμό σε εφαρμογές ή σε παιχνίδια αλλά το ξέρω ότι πρέπει να ασχοληθώ από μόνος μου και δεν θα μάθω από κάποιο ΑΕΙ ή ΤΕΙ απλά θα μου δώσουν κάποιες βάσεις, Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Όλες οι σχολές που αναφέρεις είναι καλές. Απλώς η Μηχανικών Αυτοματισμού  δεν έχει σχέση με την Πληροφορική και η ΗΜΜΥ ασχολείται κυρίως με Hardware όπως και η Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων. Προγραμματισμό για παιχνίδια καμία δεν προσφέρει (γενικά τα ελληνικά ΑΕΙ δεν έχουν τέτοια μαθήματα) οπότε ίσως θα πρέπει μόλις τελειώσεις το πανεπιστήμιο να πας σε κάποιο ΙΕΚ.

• Moderators
Δημοσ.

Όλες οι σχολές που αναφέρεις είναι καλές. Απλώς η Μηχανικών Αυτοματισμού  δεν έχει σχέση με την Πληροφορική και η ΗΜΜΥ ασχολείται κυρίως με Hardware όπως και η Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων. Προγραμματισμό για παιχνίδια καμία δεν προσφέρει (γενικά τα ελληνικά ΑΕΙ δεν έχουν τέτοια μαθήματα) οπότε ίσως θα πρέπει μόλις τελειώσεις το πανεπιστήμιο να πας σε κάποιο ΙΕΚ.

Προς θεού όχι ΙΕΚ για παιχνίδια. Είναι κοροϊδία και πεταμένα λεφτά.

• Like 2
Δημοσ.

Προς θεού όχι ΙΕΚ για παιχνίδια. Είναι κοροϊδία και πεταμένα λεφτά.

Δεν έχει άλλη επιλογή. Αλλιώς πρέπει να πάει εξωτερικό.

• Moderators
Δημοσ.

Δεν έχει άλλη επιλογή. Αλλιώς πρέπει να πάει εξωτερικό.

Αν ασχοληθεί σοβαρά μόνος του θα μάθει πολύ περισσότερα και πιο σωστά πράγματα απ' ό,τι αν πάει σ' ένα ΙΕΚ.

• Like 2
Δημοσ.

Αν ασχοληθεί σοβαρά μόνος του θα μάθει πολύ περισσότερα και πιο σωστά πράγματα απ' ό,τι αν πάει σ' ένα ΙΕΚ.

Καλά ναι άμα τελειώσει το πανεπιστήμιο θα του είναι και πιο εύκολα μετά.

Η υπογραφή σου είναι έπος!! :-D

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την βοήθεια που μου δίνετε. Τώρα, ανάμεσα σε Πληροφορικής(ΟΠΑ), Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών(ΕΚΠΑ), Πληροφορικής(ΠαΠει) και Μηχανικών Πληροφορικής(ΤΕΙ Αθηνών) ποιά σχολή είναι πιο πολύ σε αυτό που θέλω εγώ. Τέλος, να αναφέρω οτι τελίωσα ΕΠΑΛ Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ και με ενδιαφέρει στη σχολή να έχει πιο πολύ πρακτικό κομμάτι και να μην έχει μαθήματα φυσικής.

Δημοσ.

το ΗΜΜΥ έχει αρκετά μαθήματα φυσικής. Όπως έμαθα πριν από λίγες μέρες από ένα παιδί (από το φόρουμ) που έχει τελειώσει το τμήμα πληροφορικής του ΕΚΠΑ εκεί υπάρχει ένα μάθημα φυσικής και αναλόγως την κατεύθυνση που θα πάρεις στο μέλλον, τα μαθήματα της φυσικής θα μειωθούν, θα αυξηθούν ή θα "αφανιστούν".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φυσική δεν ξέρω αν έχουν οι παραπάνω σχολές αλλά θα κάνεις μπόλικα Μαθηματικά, ειδικά στο Οικονομικό και στο ΕΚΠΑ.

Μπορείς να δεις τα μαθήματα εδώ:

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιων (ΕΚΠΑ)

Τμήμα Πληροφορικής (Πανεπιστήμιο Πειραιώς)

Μηχανικών Πληροφορικής (ΤΕΙ Αθήνας)

ΥΓ) Πως θα μπεις σε ΑΕΙ αφού τελείωσες το ΕΠΑΛ;

Επεξ/σία από xaerialtwistx

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...