merkon Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Καλημερα στο forum, τον τελευταιο καιρο ψαχνομαι να αγορασω ενα drone dji phantom και να ασχοληθω λιγο με πτησεις και aerial video - photography. Χρειαζεται να δωσω εξετασεις για διπλωμα και πιστοποιηση δε ξερω και εγω πως λεγεται για χειριστη drone κλπ; Ή απλα αγοραζω το drone και πεταω κανονικα χωρις προβλημα; Τι ισχυει δηλαδη; Αν γνωριζει καποιος χρηστης drone θα με βοηθουσε πολυ να μου πει την γνωμη του Ευχαριστω
rotu Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Δεν ξέρω και εγώ πολλά γι' αυτό θα σου παρεθέσω ένα λινκ που με βοήθησε http://www.airphoto.gr/drone-kanones-adia-ptichio/
ribasg3 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2017 Καλημερα. Ως ιδιοκτητης drone θα ζησεις κωμικοτραγικες καταστασεις. Για να μν χαλαμε την φημη της "χειροτερης" χωρας του κοσμου ειμαι Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ χωρα η οποια: Ζηταει: -διπλωμα χειριστη -φραγκα σε ετησια βαση αναλογα με την χρηση και το καλυτερο??ετοιμασου.... Εχουν δημιουργησει σελιδα οπου μπορεις να δεις ΠΟΥ επιτρεπεται το πεταγμα (πουθενα βασικα) και αυτο ΜΟΝΟ αφου πρωτα τους στειλεις email το αργοτερο 3 μερες πριν για το ΠΟΤΕ κ για ποση ωρα θελεις να πεταξεις. Και την διαδρομη που θες να κανεις...με τα στοιχεια σου κλπ κλπ. Κ φυσικα θα περιμενεις ΑΝ θα σου δωσουν αδεια να το πραξεις. Η κατασταση ειναι ΤΡΑΓΙΚΗ. Την ιδια ωρα στις ΗΠΑ πλεον δεν χρειαζεται καν να το δηλωσεις πλεον το drone. Βλεπεις εξω ειναι πολυ χαζοι και νομιζουν οτι θα βγαλουν λεφτα απο τους τουριστες με τα drone ...τους οποιους θεωρουν φραγκατους κ ελιτ. Ποσα λιγα ξερουν, καθως εμεις εδω στο Ελλαδισταν ΗΔΗ γνωριζουμε οτι δαυτοι οι droneades ειναι αλητες τεντιμπουδες. Για να σοβαρευτουμε ομως...εννοειται οτι αυτα που ζηταει το Ελληνικο κρατος ΔΕΝ θα τα πραξει κανεις. ΦΥΣΙΚΑ οφειλουμε οι χειριστες drone να σεβομαστε τους συνανθρωπους μας, να μην το πεταμε στην Τσιμισκη πχ, ή στο μπαλκονι της 20χρονης φοιτητριας ενω αλλαζει πριν κοιμηθει (οταν ξυπναει επιτρεπεται αραγε?) και γενικα να σεβομαστε κοσμο κ αερα...γιατι στα 500 μετρα υψος που φτανουν μαμά άστα να πανε.
exitpc Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Καμια 100ρια πτησεις εχω κανει εγω.Μια φορα αντιμετωπισα προβλημα μονο σε μια παραλια με εναν τυπο που ειχε τοπογραφικα οφελη απο την περιοχη(επεσα στην περιπτωση) Γενικα οταν πας να πεταξεις να μην εχεις κανενα διπλα σου και να προτιμας μερη χωρις κοσμο.Ενας στους 100 θα βρεθει να σε πρηξει(ειτε θετικα ειτε αρνητικα)
stelios18120 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2017 Καλο θα ειναι καπου απομακρυσμενα και χωρις πολυ κοσμο γτ παντα θα υπαρει καποιος να σου βαλει χερι κτλπ
dimitrakis1991 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2017 Εγώ θα ξεκινήσω λέγοντας κάτι άσχετο...ότι αγόρασα το dji spark πριν 3 μέρες και το έχω μετανιώσει.οχι ότι δεν είναι καλό,ο λόγος που θέλω να το πουλήσω είναι ότι θέλω να πάω σε dji mavic pro.το αγόρασα λίγο επιπόλαια το spark είναι η αλήθεια.παντως η νομοθεσία περί drones είναι απλά για γέλια...όπως παρα πολλοί νόμοι της Ελλάδας
kostasbm Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2017 αφηστε να διαμορφωθει πρωτα ο νομος η διαδικασια και βλεπουμε διαχωριζει τους επαγγελματιες απο τους ερασιτεχνες και απαιτει ασφαλεια απο τους επαγγλεματιες ...πολυ λογικο απο τους ερασιτεχνες μαλλον θα απαιτει να πετανε πχ μεχρι 500 μετρα ακτινα και υψος και οχι κοντα σε ευαισθητες περιοχες και οχι πανω απο κοσμο.....για τη φωτογραφηση και βιντεο ετσι και αλλιως δεν μπορεις να τραβας οποιον θελεις τουλαχιστον για δημοσια προβολη... ειναι λιγο μπερδεμα αλλα ακομα δεν εχουν αποφασισει ποιος , τι και πως....επισημα
solton57010 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2017 αφηστε να διαμορφωθει πρωτα ο νομος η διαδικασια και βλεπουμε διαχωριζει τους επαγγελματιες απο τους ερασιτεχνες και απαιτει ασφαλεια απο τους επαγγλεματιες ...πολυ λογικο απο τους ερασιτεχνες μαλλον θα απαιτει να πετανε πχ μεχρι 500 μετρα ακτινα και υψος και οχι κοντα σε ευαισθητες περιοχες και οχι πανω απο κοσμο.....για τη φωτογραφηση και βιντεο ετσι και αλλιως δεν μπορεις να τραβας οποιον θελεις τουλαχιστον για δημοσια προβολη... ειναι λιγο μπερδεμα αλλα ακομα δεν εχουν αποφασισει ποιος , τι και πως....επισημα O κανονισμος υπαρχει επισημα σε δύο φεκ http://www.ypa.gr/press-releases/kanonismos-ekpaideytikwn-kentrwn-kai-adeiodothshs-xeiristwn-systhmatwn και υπαρχει και η πλατφορμα για να υποβαλεις σχεδιο πτησης https://dagr.hcaa.gr .Οποτε προσεχετε που πετατε και πως πετατε
kostasbm Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 επειδη εχω παει κατ ιδιαν ...πιστεψε με υπαρχει στα χαρτια αλλα πρακτικα εχει πολλα κολληματα και οι περισσοτεροι δεν εχουν δει μηχανακια απο κοντα εγω προσωπικα ειμαι πολυ ορεινα και σχεδον ερημιες παντου σε παραλια εχω πεταξει χειμωνα ....καλοκαιρι ποτε..... πιστευω οτι πρεπει να βαλουν σε μια σειρα τους επαγγελματιες που αυτη τη στιγμη πετανε μεσα σε γαμους και τραπεζια και εχουν γινει πολλα ατυχηματα ...και μετα να βαλουν και μας τους υπολοιπους......
solton57010 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Πρακτικά ας έχει όσα προβλήματα θέλει αν συμβεί κάποιο ατύχημα ή αν πέσεις στον περίεργο και καλέσει την αστυνομία καλά ξεμπερδεματα. Τώρα στις ερημιές δεν θα ασχοληθεί κανείς αλλά σε μέρος που έχει κόσμο όλο και κάποιος καλοθελητης θα βρεθει
paylidis Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 εγω ξερω οτι με αυτα και με αυτα εχουμε μηχανάκια των 500, 1000 και 1500 € φτιαγμένα με μεράκι, που μπορούν να πετάνε με απόλυτη ασφάλεια και μας έχουν κάνει να τα κοιτάμε να σκονίζονται... Όσο και να θέλω να τα πετάξω είναι μπελάς η διαδικασία για να εισαι "νομιμος", μπελας αν μπλεξεις με κανέναν περίεργο μπελαδες παντου... και δε μιλάμε για επαγγελματική χρήση, για να παω να το πετάξω στα χωράφια... ε οχι, θα τα βάλω ωραια και ομορφα που ειναι στο ebay, με κατω απο 10 ώρες πτήσης το 550 και με 1 ωρα πτησης το 450 να φύγουν να μην τα βλέπω και εκνευρίζομαι που εδωσα μηνιάτικα ολοκλήρα! ενώ θα μπορούσαν να τα ρυθμισουν και να τα ξεκαθαρίσουν όλα ωραία και ρόδινα τα εκαναν πάλι μύλο απλα για να μην ασχοληθεί κανείς...μου εκανα και αυτη την γελοια σελιδα που κανεις γνωστός μου χομπιστας δε καταλαβαινει πως δουλευει και all good
harris78 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2017 Δανεισμένο από φιλικό φόρουμ: Προτάσεις EASA για την ανοικτή κατηγορία UAS https://www.youtube.com/watch?v=rLmbrIKs4bEΥπάρχει πρόβλεψη για τους χομπίστες αλλά και για τις ιδιοκατασκευές! Και από συζητήσεις μάλλον οι προτάσεις θα υιοθετηθούν και το νομικό πλαίσιο θα αλλάξει αφού μπάζει από παντού και στην ουσία δεν εφαρμόζεται πουθενά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα