vadou Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2017 Έρχεται ένας πελάτης που έχει ένα μκκρο μαγαζάκι και αποφάσισε πως θέλει προβολή στο ίντερνετ. Σε ρωτάει πόσο κάνει και έχεις δύο επιλογές. Η θα του πεις ένα 500αρικο, και θα τον κάνεις πελάτη σου, χρησιμοποιώντας έτοιμες λύσεις theme και plug in, η που θα του πεις 2 χιλιάρικα, και θα τον χάσεις γιατί πολύ απλά όλοι οι προηγούμενοι που έψαξε, του το έφτιαχναν με 500. Εργαλεία είναι τα premium themes, να κάνουμε τη δουλειά μας ευκολότερη, και να έχεις πολύ σύντομα ένα όμορφο και λειτουργικό αποτέλεσμα σε χαμηλό κόστος. Τώρα αν κάποιος έχει το αντίστοιχο πελατολόγιο, και αναλαμβάνει πλατφόρμες και σύνθετα πρότζεκτ, σαφέστατα και θα επιλέξει custom λύσεις. Αλλά το συγκεκριμένο πελατολόγιο είναι η μειοψηφία. Δε συμφωνώ στα εξής: - Έρχεται ένας πελάτης με μικρό budget Έχεις μόνο μια επιλογή. Να του βρεις τι χρειάζεται για να κάνει σωστά τη δουλειά του, να του δώσεις μια κανονική τιμή και να του εξηγήσεις και την εναλλακτική, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα όλους τους πιθανούς περιορισμούς. - Τα έτοιμα themes δεν είναι εργαλεία, υποκατάστατα είναι που ανά περίπτωση μπορεί να καλύψουν τις περισσότερες ανάγκες ενός project ενώ σε αντίθετη περίπτωση οδηγούν σε συμβιβασμούς.
panagiotispalamas Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Κοινως, ή θα εχεις 100 πελατες απο 500€ / site ή θα εχεις 10 πελάτες από 5000€. Και στα 2 τα εσοδα ειναι τα ιδια, απλα η καθε επιχειριση διαλέγει αυτό που θέλει για τους δικους της λογους. Έρχεται ένας πελάτης που έχει ένα μκκρο μαγαζάκι και αποφάσισε πως θέλει προβολή στο ίντερνετ. Σε ρωτάει πόσο κάνει και έχεις δύο επιλογές. Η θα του πεις ένα 500αρικο, και θα τον κάνεις πελάτη σου, χρησιμοποιώντας έτοιμες λύσεις theme και plug in, η που θα του πεις 2 χιλιάρικα, και θα τον χάσεις γιατί πολύ απλά όλοι οι προηγούμενοι που έψαξε, του το έφτιαχναν με 500. Εργαλεία είναι τα premium themes, να κάνουμε τη δουλειά μας ευκολότερη, και να έχεις πολύ σύντομα ένα όμορφο και λειτουργικό αποτέλεσμα σε χαμηλό κόστος. Τώρα αν κάποιος έχει το αντίστοιχο πελατολόγιο, και αναλαμβάνει πλατφόρμες και σύνθετα πρότζεκτ, σαφέστατα και θα επιλέξει custom λύσεις. Αλλά το συγκεκριμένο πελατολόγιο είναι η μειοψηφία. Υπαρχουνε τα λεγομενα "κοπτηρια". Δηθεν agencies που εχουν 10-15 πελατες το μηνα με κοστος ανα site 500-700€ που ειναι ακριβως οπως το περιεγραψες. Δεν εξυπηρετουν after sales και το μονο που υπαρχει σαν Νο#1 priority ειναι να παραδοθει το project και να πιασουνε το επομενο. Δε συμφωνώ στα εξής: - Έρχεται ένας πελάτης με μικρό budget Έχεις μόνο μια επιλογή. Να του βρεις τι χρειάζεται για να κάνει σωστά τη δουλειά του, να του δώσεις μια κανονική τιμή και να του εξηγήσεις και την εναλλακτική, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα όλους τους πιθανούς περιορισμούς. - Τα έτοιμα themes δεν είναι εργαλεία, υποκατάστατα είναι που ανά περίπτωση μπορεί να καλύψουν τις περισσότερες ανάγκες ενός project ενώ σε αντίθετη περίπτωση οδηγούν σε συμβιβασμούς. Συμφωνω σε ολα αυτα που λέτε.............οτι πληρώσεις θα πάρεις.Ακουστε λοιπόν και το δικό μου πρόβλημα και γιατί με ωθησε να το φτιάξω μόνος μου και εγω οπωσ ο φιλος.....εχω λοιπόν μια επιχείρηση.....με πολλα προβληματα και περιορισμένες οικονομικες δυνατότητες.Πριν 3 χρόνια κανοντας μια ερευνα αγοράς να φτιάξω ενα site me e shopείχα να επιλεξω αναμεσα σε εταιρείες που χρέωναν 1000+ ευρω κατι περισσότερο κάτι λιγοτερο σε καθε προσφορά και ειχα και τους freelancer.Εκεινο τον καιρο γνωρίζω εναν ανθρωπο στην περιοχη που μενω και μου λεει θα στα φτιαξω ολα με 350 ευρω πανω κατω και αλλα 100 για σχεδιασμοπ λογοτυπου κτλ.Λεω λοιπον μικρή περιοχη που μενω εν δυναμει πελατης μου του λεω οκ οπως και εγινε....ετοιμη η σελιδα.....την ανοιγω ....ηταν στο 40% των προσδοκιων μου να μην τα πολυλογω η διαχειριση πηγε περιπατο με δυσκολια ανεβαιναν πραγματα δεν ενημερωνονοταν γενικοτερα αλλα ειχαμε συμφωνησει ενα ποσο καθε χρονο για ανανεωσει κτλ.......την παρατησα στην τυχη της για καποιο καιρο.....δεν ρωταμε για seo κτλ......ολα στην τυχη τουσ.........καποια στιγμη ειπα να το πιασουμε απο την αρχη και να την μαζεψουμε.......η απαντηση απο αυτον ηταν η εξης.........Ξέρεισ εγω δεν μπορω να ασχοληθώ πλεον γιατι αλλαζω επαγγελμα αλλα θα σε παραπεμψω σε εναν συνεργατη μου που θα τα βτρειτε το ιδιο καλα.........σημειοωτεον η σελιδα ειναι στην τυχη της......βρισκομαστε καποια στιγμη ο παλιος κατασκευαστης και οπροτεινομενος νεοσ.......ο νεος επι 20 λεπτα παραληρουσε........μου πεταγε ορους και καλα (front page,back end,seo ,woocommerce plugins κτλ) και εγω απο μεσα μου γελαγα και μου λεει αφου τα ειπαμε τι θελεις να κανει η σελιδα θα βγαλω ενα κοστολογιο και θα σε ενημερωσω........και ερχεται μετα απο μια εβδομδαμε την προταση του οπου πανω κατω εφτανε τα 700 ευροω και τα ειχε ολα μεσα......(site seo social media ktl)σημειωτεον οτι τους ρωτησα αν θα κανουμε κατι την ηδη υπαρχουσα σελιδα και μου ειπαν οτι η παλια θα γινε μεταφορα στο καινουριο cms.Ο νεος λοιπον στην ροη του λογου στην καινουρια συναντηση που ειχαμε ( τουθ ξεφευγει γιατι δε θυμοταν τι μου ειχαν πει) και μου λεει οτι η παλια σελιδα ειναι αχρηστη και δεν θα γινει μεταφορα κτλ.Με λιγα λογια μου παρουσιασε την λυση του και το παιχνιδι τους ωσ κατι το οποιο θα επρεπε να αποδεχτω.......και τωρα σας ρωτω....τι θα κανατε εσεις!!Δεν εχω οικονομικη δυνατοτητα για αυτα τα λεφτα αλλα μπορω να ζοριστω κ να τα βρω να κοψω απον καπου αλλου που λενε......,αλλα πιστευω οτι το ιδιο εργακι θα επαναληφθει!!Εσεις τι λετε?Συγγνωμη αν κουρασα!!!
CyberCr33p Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Ζήτα προηγούμενες δουλειές του για να δεις πάνω κάτω το επίπεδο της εργασίας του. 1
dominotrix Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Αν θελεις μια σοβαρη επαγγελματικη δουλεια, θα πρεπει να συνεργαστεις αναλογως και με επαγγελματιες. Οσα χρονια εμπειριας και να εχει καποιος freelancer, δεν μπορει να παραδωσει project για το οποιο κανονικα χρειαζεται ενα ολοκληρο team απο ανθρωπους που ο καθενας ειναι ειδικος στον τομεα του. Ετσι, σταματα τα "βρηκα ενα παιδι / εναν ξαδερφο / μια θεια" που "ξερει λιγακι απο σαιτς" και οπως εσυ απαιτεις να εχεις ενα επαγγελματικο αποτελεσμα, ετσι θα πρεπει να καταλαβεις πως αυτο κοστιζει. Και δεν κοστιζει γιατι ειναι ακριβο. Κοστιζει γιατι ΤΟΣΟ πρεπει να κοστιζει. Δεν ειναι ακριβο ενα site με κοστος 1000€. Ισα ισα ειναι παρα πολυ φθηνο. Επισης πρεπει να κανεις ενα βημα πισω και να σκεφτεις τι ζητας. Οταν μιλαμε για ενα eshop δεν ειναι μια παρουσιαση power point. Ειναι ηλεκτρονικο ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ. Αυτο και μονο πρεπει να εξηγει το γεγονος οτι οπως υπαρχει μεγαλο κοστος κατασκευης φυσικου καταστηματος ετσι αναλογως υπαρχει και μεγαλο κοστος για το ηλεκτρονικο. Το οτι ειναι site δε σημαινει πως ειναι ουτε easy money ουτε "ευκολακι" ουτε φτηνο. Το ιδιο ρισκο θα εχεις απο ενα eshop, το ιδιο τρεξιμο και ΚΥΡΙΩΣ την ιδια επενδυση. Δε μπορεις να εχεις ενα eshop και να σου φερνει μηνιαιως εισοδημα ενω εσυ καθεσαι. Οπως το ιδιο δε θα συμβει αν εχεις και ενα φυσικο καταστημα. Αφου καταλαβεις αυτο, θα δεις πως πρεπει να επενδυσεις αρκετα χρηματα (ειδικα το πρωτο ετος λειτουργιας σχεδον το 100% των εσοδων θα πρεπει να διατιθονται στην διαφημιση της σελιδας). Τελος, το κυριοτερο θεμα που θα πρεπει να σε απασχολει δεν ειναι ΠΟΣΟ κανει η σελιδα που θελεις, αλλα ΜΕ ΠΟΙΑ ΟΜΑΔΑ θα συνεργαστεις για να σου παραδοσει και να ειναι διπλα σου σε οτι χρειαστεις. Κανε τεραστια ερευνα αγορας, δες δουλειες τους, μιλησε μαζι τους απο κοντα, δες τον χωρο εργασιας, τον τροπο που σου συμπεριφερονται, το προσωπικο τους κλπ. Να ξερεις που θα επενδυσεις τα χρηματα σου. 1
StigmaX Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Από το λόγο σου, καταλαβαίνω πως γνωρίζεις δύο τρία πράγματα από wordpress, woocommerce κτλ. Μια πολύ καλή λύση θα ήταν να κάνεις μια προσπάθεια να το κατασκευάσεις μόνος σου. Τα μεγάλα premium themes έχουν εξαιρετικό support, ακόμα και αν κολλήσεις κάπου θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν, όσο δεν έχει να κάνει με αλλαγή βασικών λειτουργιών του theme.
katarasg Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Α Από το λόγο σου, καταλαβαίνω πως γνωρίζεις δύο τρία πράγματα από wordpress, woocommerce κτλ. Μια πολύ καλή λύση θα ήταν να κάνεις μια προσπάθεια να το κατασκευάσεις μόνος σου. Τα μεγάλα premium themes έχουν εξαιρετικό support, ακόμα και αν κολλήσεις κάπου θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν, όσο δεν έχει να κάνει με αλλαγή βασικών λειτουργιών του theme. Απο premium theme εχω καταληξει στα avada και στο the 7 αλλα προσπαθω να δω τι αλλο θα χρειαστω απο plugin που πρεπει να αγοραστουν ουτωσ ωστε να μην πεταω λεφτα.Τα εχει κανεις χρησιμοποιησει αυτα τα theme?
dominotrix Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Από το λόγο σου, καταλαβαίνω πως γνωρίζεις δύο τρία πράγματα από wordpress, woocommerce κτλ. Μια πολύ καλή λύση θα ήταν να κάνεις μια προσπάθεια να το κατασκευάσεις μόνος σου. Τα μεγάλα premium themes έχουν εξαιρετικό support, ακόμα και αν κολλήσεις κάπου θα μπορέσουν να σε βοηθήσουν, όσο δεν έχει να κάνει με αλλαγή βασικών λειτουργιών του theme. Αναφερεσαι στον OP ή στον panagiotispalamas
vadou Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 5 Ιουλίου 2017 (επεξεργασμένο) Τι να το κάνεις το θεματάκι βρε παπί; Αφού 5 λεπτά είναι το wordpress για εσένα. Δώσε άλλα 10 και φτιάξε ένα theme xD @panagiotispalamas: Όπως λέει και ο CyberCr33p ζήτα να δεις προηγούμενες δουλειές. Επεξ/σία 5 Ιουλίου 2017 από vadou
παπι Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Καλα ουτε 5 δεν ειναι τωρα που παιζω με δαυτο. Απλα εχει παρα πολλα θεματα και βαριεμαι να τα δω. Εχεις κανα πικ να τσεκαρω;
vadou Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2017 Μπα, δεν έχω ιδέα τι παίζει και αν υπάρχει τπτ αξιόλογο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα