Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά ,φέτος έδωσα πανελλήνιες και αναμενόμενα ψιλόπατωσα.Τοσα χρόνια έλεγα ντε και Καλα θέλω Ηλεκτρολόγων τώρα όμως μπήκα σε σκέψη και έψαξα και κατώτερες (σε μόρια) σχολές .Με συγκίνησε να πω την αλήθεια η επιστήμης υπολογιστών στο Ηράκλειο (αν και μακριά από το σπίτι μου ).Τωρα είμαι σε δίλλημα να παω ή να ξαναφάω τον γκασμά και να ξαναδωσω μπας και παω Ηλεκτρολόγων ;

Δημοσ.

να πας

Εγώ θέλω να ασχοληθώ και με τον προγραμματισμό αλλα όχι κατα κόρων μόνο αυτό ,δηλαδή και hardware με ενδιαφέρει και η ρομποτική .Πιστευεις Ηλεκτρολόγων μπορεί να ικανοποιήσει καλύτερα τις ανάγκες μου;;
Δημοσ.

Να πας σε οτι θες περισσοτερο. Αν αυτο που θες περισσοτερο απαιτει να ξαναδωσεις πανελλήνιες, ξαναδωσε τώρα που μόλις τελειωσες το σχολειο και είναι ευκολοτερο να ξαναπιασεις βιβλίο. Ένας χρόνος λιωσίματος δεν είναι κυριολεκτικά τίποτα από το να πας 4 χρόνια σε κάτι που θες λιγότερο και να το εξασκεις για ολη την υπολοιπη ζωη σου.

Το ποια σχολη θες περισσότερο βεβαια εσυ πρέπει να το αποφασίσεις, δεν έχω άποψη για τις παραπανω σχολές.

Δημοσ.

Να πας σε οτι θες περισσοτερο. Αν αυτο που θες περισσοτερο απαιτει να ξαναδωσεις πανελλήνιες, ξαναδωσε τώρα που μόλις τελειωσες το σχολειο και είναι ευκολοτερο να ξαναπιασεις βιβλίο. Ένας χρόνος λιωσίματος δεν είναι κυριολεκτικά τίποτα από το να πας 4 χρόνια σε κάτι που θες λιγότερο και να το εξασκεις για ολη την υπολοιπη ζωη σου.

Το ποια σχολη θες περισσότερο βεβαια εσυ πρέπει να το αποφασίσεις, δεν έχω άποψη για τις παραπανω σχολές.

συμφωνω με οσα λεσ φιλε μου αλλα αυτη η "αποτυχια " μου φετος με εκανα να αμφισβητήσω τι πραγματικα θελω και τωρα ψαχνομαι γιατι η διορία του μηχανογραφικου  τελειώνει 

Δημοσ.

Οσον αφιρα το Hardware...

Το τμημα του Ηρακλειου προσφερει 2 μαθηματα κορμου για hardware.

Επισης μπορεις να παρεις 1 μαθημα για κυκλωματα απο το Φυσικο.

Επιπλεον υπαρχουν 4 μαθηματα επιλογης εκ' των οποιων τα 3 διδασκονται καθε χρονια.

Φυσικα υπαρχουν και αρκετα μεταπτυχιακα μαθηματα τα οποια προσφερονται σε προπτυχιακους φοιτητες.

Τελος, υπαρχουν αρκετα μαθηματα τα οποια αφορουν system programming οπου ειναι αρκετα κοντα στο hardware κι ενδεχομενως καποια να σε ενδιαφερουν. Hardware δεν ειναι μονο τσιπακια, πλακετες και καλωδια.

Εχει κι αυτο τον προγραμματισμο του.

Οσον αφορα την ρομποτικη...

Και για την ρομποτικη υπαρχουν αρκετα μαθηματα αλλα ισως ο τιτλος τους να μην σε προιδεαζει. Π.χ "Αναγνωριση Προτυπων".

Αλλα ειναι ενας κλαδος που διδασκεται μεσω μαθηματων επιλογης ή μεταπτυχιακα μαθηματα.

Το αντιστοιχο με το system programming για το hardware εδω θα μπορουσαμε να πουμε οτι ειναι τα Σηματα και Συστηματα, π.χ "Επεξεργασια εικονας/φωνης".

Κατι τελευταιο, ειναι το οτι και για τα δυο υπαρχουν εργαστηρια στο ΙΤΕ οπου αν εισαι καλος μπορεις να ερθεις σε επικοινωνια με καταλληλους καθηγητες και να συμβαλεις σε καποια projects τους. Εναλλακτικα -αν εισαι καλος- θα σε βρουνε αυτοι :)

Συνολικα για το hardware ειναι πιο ευκολα τα πραγματα αλλα σιγουρα η εκμαθηση του ειναι αρκετα επιπονη.

Δημοσ.
Οσον αφιρα το Hardware...

Το τμημα του Ηρακλειου προσφερει 2 μαθηματα κορμου για hardware.

Επισης μπορεις να παρεις 1 μαθημα για κυκλωματα απο το Φυσικο.

Επιπλεον υπαρχουν 4 μαθηματα επιλογης εκ' των οποιων τα 3 διδασκονται καθε χρονια.

Φυσικα υπαρχουν και αρκετα μεταπτυχιακα μαθηματα τα οποια προσφερονται σε προπτυχιακους φοιτητες.

Τελος, υπαρχουν αρκετα μαθηματα τα οποια αφορουν system programming οπου ειναι αρκετα κοντα στο hardware κι ενδεχομενως καποια να σε ενδιαφερουν. Hardware δεν ειναι μονο τσιπακια, πλακετες και καλωδια. 

Εχει κι αυτο τον προγραμματισμο του.

Οσον αφορα την ρομποτικη...

Και για την ρομποτικη υπαρχουν αρκετα μαθηματα αλλα ισως ο τιτλος τους να μην σε προιδεαζει. Π.χ "Αναγνωριση Προτυπων".

Αλλα ειναι ενας κλαδος που διδασκεται μεσω μαθηματων επιλογης ή μεταπτυχιακα μαθηματα.

Το αντιστοιχο με το system programming για το hardware εδω θα μπορουσαμε να πουμε οτι ειναι τα Σηματα και Συστηματα, π.χ "Επεξεργασια εικονας/φωνης".

Κατι τελευταιο, ειναι το οτι και για τα δυο υπαρχουν εργαστηρια στο ΙΤΕ οπου αν εισαι καλος μπορεις να ερθεις σε επικοινωνια με καταλληλους καθηγητες και να συμβαλεις σε καποια projects τους. Εναλλακτικα -αν εισαι καλος- θα σε βρουνε αυτοι 

Συνολικα για το hardware ειναι πιο ευκολα τα πραγματα αλλα σιγουρα η εκμαθηση του ειναι αρκετα επιπονη.

Σε ευχαριστώ παρα πολύ ,να πω την αλήθεια από το προγραμμα σπουδών κατλαβα πως έχει να κάνει κυρίως με προγραμματισμό ,αλλα τώρα με αυτά που είπες μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον !!

Δημοσ.

Το ποσοστό των ανθρώπων που έδωσαν ξανά πανελλήνιες, και έγραψαν καλύτερα είναι μικρό νομίζω... Οπότε θα πρέπει να το σκεφτείς αυτό πριν πάρεις απόφαση. 

Δημοσ.

Το ποσοστό των ανθρώπων που έδωσαν ξανά πανελλήνιες, και έγραψαν καλύτερα είναι μικρό νομίζω... Οπότε θα πρέπει να το σκεφτείς αυτό πριν πάρεις απόφαση. 

σε αυτο διαφωνω αλλα ισως και να μην γραψω καλύτερα  οποτε πρεπει το σκεφτω και αυτο

Δημοσ.

Εννοείται να πας. Είναι πολύ καλή σχολή, είναι πανεπιστήμιο άρα 1 χρόνο λιγότερο από το πολυτεχνείο (συν άλλο ένα χρόνο αν κάτσεις να ξαναδώσεις), οπότε ακόμα και αν ο οδηγός σπουδών δε σε καλύψει πλήρως μπορείς με ένα master να αποκτήσεις πιο ειδικευμένες γνώσεις στον τομέα που θα βρεις πιο ενδιαφέρον. Επίσης μεγάλο + το ΙΤΕ και το ότι έχουν μεταφερθεί σχετικά πρόσφατα (4 - 5 χρόνια; ) σε καινούρια κτήρια μαζί με όλες τις υπόλοιπες σχολές θετικών επιστημών του UoC.

• Like 1
Δημοσ.

Η σχολή των ΗΓ ασχολείται 2 χρόνια μόνο με το αντικείμενο των Η/Υ και σχετικά επιφανειακά...(απ'τι έχω διαπιστώσει με συναδέλφους που έχουν τελειώσει την συγκεκριμένη σχολή...αν δεν έμπαινε το "Πολυτεχνείο" αμφιβάλλω αν θα είχε την θεική αποδοχή που τυγχάνει)

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά ,φέτος έδωσα πανελλήνιες και αναμενόμενα ψιλόπατωσα.Τοσα χρόνια έλεγα ντε και Καλα θέλω Ηλεκτρολόγων τώρα όμως μπήκα σε σκέψη και έψαξα και κατώτερες (σε μόρια) σχολές .Με συγκίνησε να πω την αλήθεια η επιστήμης υπολογιστών στο Ηράκλειο (αν και μακριά από το σπίτι μου ).Τωρα είμαι σε δίλλημα να παω ή να ξαναφάω τον γκασμά και να ξαναδωσω μπας και παω Ηλεκτρολόγων ;

προσπάθησε  να ξαναδώσεις για ηλεκτρολόγος ... και άσε επιστήμες υπολογιστών και μπαρμπούτσαλα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...