gmenex Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Καλησπέρα Έχω το pc της υπογραφής μου με την παραπάνω κάρτα. Στο σύστημα μου ουσιαστικά είμαι με την ΤV χωρίς κάποιο πρόβλημα μέχρι να αρχίσει το gaming.... εκεί αναγκαστικά βάζω ανάλυση 4Κ οπότε και φυσικά δεν το σηκώνει έτσι κι αλλιώς. Μία κάρτα γραφικών 580 ή η vega που θα βγει σύντομα θα είναι αρκετή για να παίζω στο pc με 4Κ TV? και αν ναι θα αξίζει? Διαφορετικά έλεγα να πάρω ένα 24" FHD μόνιτορ με Freesync που έχω δει σε πολλά Post για βασικό και να έχω την TV σαν δεύτερο (είναι πολύ συχνό φαινόμενο να παίζω windowed mode και να παίζει στην ΤV ταινία το οποίο είναι πολύ βασικό να γίνεται), θα αντέχει η κάρτα μου κάνα παιχνίδι της προκοπής με αυτό τον συνδυασμό? ή σε κάνα 6μηνο θα αναγκαστώ να πάρω και κάρτα μετά? Εδώ σκέφτηκα και τη πιθανότητα να πάρω 2η ίδια μεταχειρισμένη και αν κάνω crossfire αλλά και πάλι δε γνωρίζω το αποτέλεσμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ασχοληθεί να απαντήσει μετά από όσα διάβασε 1
cpttony Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Καλησπέρα 1. Έχω το pc της υπογραφής μου με την παραπάνω κάρτα. Στο σύστημα μου ουσιαστικά είμαι με την ΤV χωρίς κάποιο πρόβλημα μέχρι να αρχίσει το gaming.... εκεί αναγκαστικά βάζω ανάλυση 4Κ οπότε και φυσικά δεν το σηκώνει έτσι κι αλλιώς. 2. Μία κάρτα γραφικών 580 ή η vega που θα βγει σύντομα θα είναι αρκετή για να παίζω στο pc με 4Κ TV? και αν ναι θα αξίζει? 3. Διαφορετικά έλεγα να πάρω ένα 24" FHD μόνιτορ με Freesync που έχω δει σε πολλά Post για βασικό και να έχω την TV σαν δεύτερο (είναι πολύ συχνό φαινόμενο να παίζω windowed mode και να παίζει στην ΤV ταινία το οποίο είναι πολύ βασικό να γίνεται), θα αντέχει η κάρτα μου κάνα παιχνίδι της προκοπής με αυτό τον συνδυασμό? ή σε κάνα 6μηνο θα αναγκαστώ να πάρω και κάρτα μετά? 4. Εδώ σκέφτηκα και τη πιθανότητα να πάρω 2η ίδια μεταχειρισμένη και αν κάνω crossfire αλλά και πάλι δε γνωρίζω το αποτέλεσμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον ασχοληθεί να απαντήσει μετά από όσα διάβασε 1. Δοκίμασες να ρίξεις την ανάλυση, π.χ σε 1080p, από τις ρυθμίσεις (πέρα από τα υπόλοιπα settings) του εκάστοτε παιχνιδιού? Ή να πειράξεις το resolution scale αν υπάρχει? 2. Όχι, μία 580 δεν μπορεί 4Κ χωρίς τις ανάλογες παραχωρήσεις. Η VEGA που ακούγεται να είναι σε επίπεδα πάνω-κάτω 1080 ίσως θα μπορεί, μένει όμως να το δούμε στην πράξη, όταν κυκλοφορήσει. 3. Ίσως είναι η καλύτερη λύση. 4. Όχι, το CF δεν αξίζει. 1
ilos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2017 Να σε προειδοποιήσω ότι η r9 280 που είναι rebranded hd 7950 ουσιαστικά υποστηρίζει freesync όπως και όλες οι GCN 1.0 κάρτες μόνο για video playback. Δηλαδή αν ένα video είναι στα 24/30/48 καρέ ρίχνει το refresh rate σε αυτά (τα οποία επειδή είναι πολύ low σαν νούμερο μπορεί να είναι και εκτός FS range γενικώς από το ίδιο το μόνιτορ). Γενικά ψιλο-άχρηστο feature αν δεν είσαι cine-phile να θες true 24 hz. Από την επόμενη γενιά GCN 1.1 βγάλαν σωστό display controller που υποστηρίζει 100% το freesync. 3
gmenex Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2017 Ότι και να αλλάζω στην ανάλυση και τα γραφικά για κάποιο λόγο δε τη παλεύει η κάρτα στη TV. Στην άλλη οθόνη(όχι ΗD) μπορεί σε ίδιο παιχνίδι να είναι και 90fps και να παίζει και ταινία στην TV ταυτόχρονα. Για οθόνη μάλλον θα καταλήξω σε αυτή LG 23MP68VQ-P διαβάζω πολλά θετικά. Οπότε παίρνω οθόνη και παίζω εκεί μέχρι να μην αντέχει η κάρτα ε? Ελπίζω να τη παλέψει.... Διαφορετικά με βλέπω σε κάνα 2-3μήνο να ψάχνομαι και για κάρτα στα παιχνίδια που θέλω αλλά πλέον σε λογικά πλαίσια σε 24" και 1080 ανάλυση που θα είναι λίγο πιο οικονομικό. Vega RX βγαίνουν σε κάνα μήνα σωστά? Να περιμένω καλύτερα μήπως μας ξαφνιάσει και στις GPU η AMD και γλιτώσω Οθόνη ή δεν έχει νόημα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα