Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται χαίρεται, 

θέλουμε με την αδερφή μου να κάνουμε δώρο στην μητέρα μας ένα καινούριο laptop. 

Η χρήση είναι απλή, internet (ιστοσελίδες ενημέρωσης - σειρές) και word.

Οθόνη 15.6΄΄ και ποσό κοντά στα 200 ευρώ, max 250, μιας και δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω. 

πχ δεν μας πειράζει να έχει fhd , οι απαιτήσεις είναι χαμηλές. ψάχνουμε για ένα "τίμιο" 15αρι, με το οποίο να μπορεί να έχει 6-7 tabs ανοιχτά και να σηκώνει word

συμπληρώνω και την φόρμα για να είναι λίγο πιο εμφανή αυτά που θέλω: 

Ποσό που διαθέτουμε : ~200 ευρώ, max 250 για κάτι πιο καλό

Χρήση υπολογιστή : απλές καθημερινές λειτουργίες. browsing, σειρές, word

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: όχι κάτι ιδιαίτερο 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? όχι μιας και πρόκειται για laptop

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? όχι 

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα. αγορά από Ελλάδα ή και από εξωτερικό, αλλά όχι Κίνα για να μην μπλέκουμε με τελωνεία και καθυστερήσεις (5-10 μέρες να κάνει να έρθει είναι οκ). Αν πχ υπάρχει κάτι αξιόπιστο στο amazon και συμφέρει παραγγελία από εκεί δεν υπάρχει θέμα

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο: δεν υπάρχει προτίμηση

από μικρή έρευνα βλέπω ότι σε αυτά τα λεφτά παίζουν με IntelCeleron Dual Core N3060 ή N3350 και 4 GB ( https://www.skroutz.gr/c/25/laptop/f/350461/15-6.html ) από 230 μέχρι 250. αξίζουν; 

ευχαριστώ :) 

Δημοσ.

Χαίρεται χαίρεται, 

θέλουμε με την αδερφή μου να κάνουμε δώρο στην μητέρα μας ένα καινούριο laptop. 

Η χρήση είναι απλή, internet (ιστοσελίδες ενημέρωσης - σειρές) και word.

Οθόνη 15.6΄΄ και ποσό κοντά στα 200 ευρώ, max 250, μιας και δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω. 

πχ δεν μας πειράζει να έχει fhd , οι απαιτήσεις είναι χαμηλές. ψάχνουμε για ένα "τίμιο" 15αρι, με το οποίο να μπορεί να έχει 6-7 tabs ανοιχτά και να σηκώνει word

συμπληρώνω και την φόρμα για να είναι λίγο πιο εμφανή αυτά που θέλω: 

Ποσό που διαθέτουμε : ~200 ευρώ, max 250 για κάτι πιο καλό

Χρήση υπολογιστή : απλές καθημερινές λειτουργίες. browsing, σειρές, word

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: όχι κάτι ιδιαίτερο 

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? όχι μιας και πρόκειται για laptop

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? όχι 

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα. αγορά από Ελλάδα ή και από εξωτερικό, αλλά όχι Κίνα για να μην μπλέκουμε με τελωνεία και καθυστερήσεις (5-10 μέρες να κάνει να έρθει είναι οκ). Αν πχ υπάρχει κάτι αξιόπιστο στο amazon και συμφέρει παραγγελία από εκεί δεν υπάρχει θέμα

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο: δεν υπάρχει προτίμηση

από μικρή έρευνα βλέπω ότι σε αυτά τα λεφτά παίζουν με IntelCeleron Dual Core N3060 ή N3350 και 4 GB ( https://www.skroutz.gr/c/25/laptop/f/350461/15-6.html ) από 230 μέχρι 250. αξίζουν; 

ευχαριστώ :)

Σε αυτες τις τιμες θα κοιταζα και τιποτα τετοιο, επαγγελματικα λαπτοπ με εγγυηση και επεκταση αν χρειαζεσαι, με καλες δυνατοτητες που δεν βρισκεις σε αυτα τα λεφτα.

https://nexus-service.gr/product/dell-latitude-e-6220/

Δημοσ.

Αντι να αγορασεις φορητο με celeron, βαλε φωτια και καψε τα ευρω ή πετα τα απο το μπαλκονι.

Ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα.

Δημοσ.

Αντι να αγορασεις φορητο με celeron, βαλε φωτια και καψε τα ευρω ή πετα τα απο το μπαλκονι.

Ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα.

Παίζει κάτι καλύτερο / που να αξίζει σε αυτά τα λεφτά; ή πρέπει να ανέβουμε πολύ;

Θυμίζω ότι οι απαιτήσεις δεν είναι υψηλές

Δημοσ.

Δεν ειμαι ο καταλληλος για να σου προτεινω κατι συγκεκριμενο, αλλα ειμαι ΠΑΘΩΝ απο celeron σε φορητο.

Απλα ΟΧΙ!

Πετας τα λεφτα σου (εστω αυτα τα λιγα) για κατι τελειως σαπιο και αχρηστο ακομα και σε βασικες εργασιες, γι'αυτο και το εγραψα και τοσο γλαφυρα.

Εχω δουλεψει φορητους και με i3 και με i7.

Δεν εχω αποψη για τους Pentium.

Αν δεν μπορεις να πας σε i3, ζητα αποψεις για τους pentium, καλυτερα απο καποιον που να εχει πειρα ο ιδιος και οχι απλα να εχει διαβασει benchmarks. Απο κει και περα, βλεπεις και κανεις. Αν και οι pentium δεν αξιζουν τα λεφτα τους, καλυτερα να αναβαλεις την αγορα μεχρι να βρεθει το απαραιτητο budget για κατι καλυτερο.

Δημοσ.

Παίζει κάτι καλύτερο / που να αξίζει σε αυτά τα λεφτά; ή πρέπει να ανέβουμε πολύ;

Θυμίζω ότι οι απαιτήσεις δεν είναι υψηλές

Δεν αξίζουν όντως αυτα τα λαπτοπ με N3xxx επεξεργαστές ακόμα και για απλή χρήση γι αυτό και σου πρότεινα κατάστημα με second hand ΕΠΑΓΓΕΛΤΙΚΑ αλλά που αξίζουν κιόλας. Έχει και φθηνότερα, και άμα τα παντρέψεις με έναν ssd πετάνε.
Δημοσ.

Πρωτα κοιτά στο passmark την βαθμολογία των επεξεργαστών πχ

https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Pentium+N3700+%40+1.60GHz

Οτιδήποτε πολυ κάτω απο 2000 αστο ήσυχο

Παιζει ρολο οτι ειναι κ τετραπυρηνα, ενα διπηρηνο που βγαζει ~2000 στο passmark ειναι σαφεστατα λειτουργικο για απλες δουλιες γραφειου.

Οσο για τους pentium, ειναι απλα κομμενοι i3(λιγοτερη cache/δεν εχουν hyperthreading και λοιπα κοκοψωνια) .

Και αυτοι μια χαρα για δουλιες γραφειου..

Αλλα laptop με 200 ευρω ειναι πεταμενα χρηματα, ανεβαστε το budget 100-150ευρω.

Δημοσ.

Πάντως τα celeron είναι πολύ αργά και σε συνδυασμό με την λίγη ραμ θα μαρτυράς την ώρα και την στιγμή να φορτώσει σελίδες με 10 ταμπς ανοικτά.

Δημοσ.

Κατάλαβα.. Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές! Αν κάποιος έχει την φτηνότερη αξιοπρεπή λύση για απλή χρήση, ας κάνει ένα ποστ. Θα συνεχίσω και εγώ το ψάξιμο

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...