Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Υποθέτουμε πως έχω 4 tabs στο excel

κάθε tab εχει 5 σειρές και 3 στήλες από πίνακες

κάθε πίνακας έχει 6 σειρές και 10 στήλες

σε άλλη σελίδα έχω καταχωρήσεις με στοιχεία.

Θέλω να ξέρω πως να βγάλω μια συνάρτηση η οποία θα μπορεί να κάνει με κάποιο τρόπο το ακόλουθο:

Ανάλογα με το value στη στήλη 1 επέλεξε το κατάλληλο tab

ανάλογα με το value στη στήλη 2 επέλεξε από την κατάλληλη σειρά πινάκων

ανάλογα με το value στη στήλη 3 επέλεξε από την κατάλληλη στήλη πινάκων

άρα βρίσκουμε τον πίνακα που μας ενδιαφέρει

ανάλογα με το value στη στήλη 4 επέλεξε από την κατάλληλη σειρά του πίνακα

ανάλογα με το value στη στήλη 5 επέλεξε από την κατάλληλη στήλη του πίνακα

άρα βρίσκουμε το κελί που μας ενδιαφέρει

επειδή τα δεδομένα κελιά (από όπου θα πάρουμε το output) είναι 4*6*10*3*5=2.700 είναι λιγουλάαααααακι δύσκολο να δουλέψει με if το πράγμα, 

μπορείτε να δώσετε καμιά ιδέα πως μπορώ να το κάνω;;;;

Δημοσ.
Θα πρότεινα να ονομάσεις τους πίνακες σε κάτι εύκολο. Ας πούμε Table_a1,... Table_c5. Με την ίδια ονομασία σε κάθε φύλλο, δηλαδή Table_a5 να ονομάζονται όλοι οι πίνακες της πρώτης στήλης και τελευταίας σειράς.

Πως βάζεις ονόματα:

Αφού επιλέξεις την περιοχή κάποιου πίνακα, στο πλαίσιο πάνω από τις στήλες και στα αριστερά, θα εμφανίζει το πάνω αριστερά επιλεγμένο κελί. Εκεί μπορείς να βάλεις ό,τι όνομα θέλεις (νομίζω πως δεν μπορείς να βάλεις κενά, διευθύνσεις κελιών, μόνο αριθμούς/γράμματα). Σε περίπτωση λάθους, μπορείς να επέμβεις στα ονόματα που έχεις βάλει από την καρτέλα "Τύποι" και "Διαχείριση ονομάτων".

Αφού έχεις βάλει ονόματα στους πίνακες, τότε με την χρήση των index, indirect και choose, θα μπορείς να φτιάξεις την συνάρτηση που θέλεις.

Δημοσ.

Θα πρότεινα να ονομάσεις τους πίνακες σε κάτι εύκολο. Ας πούμε Table_a1,... Table_c5. Με την ίδια ονομασία σε κάθε φύλλο, δηλαδή Table_a5 να ονομάζονται όλοι οι πίνακες της πρώτης στήλης και τελευταίας σειράς.
Πως βάζεις ονόματα:

Αφού επιλέξεις την περιοχή κάποιου πίνακα, στο πλαίσιο πάνω από τις στήλες και στα αριστερά, θα εμφανίζει το πάνω αριστερά επιλεγμένο κελί. Εκεί μπορείς να βάλεις ό,τι όνομα θέλεις (νομίζω πως δεν μπορείς να βάλεις κενά, διευθύνσεις κελιών, μόνο αριθμούς/γράμματα). Σε περίπτωση λάθους, μπορείς να επέμβεις στα ονόματα που έχεις βάλει από την καρτέλα "Τύποι" και "Διαχείριση ονομάτων".

Αφού έχεις βάλει ονόματα στους πίνακες, τότε με την χρήση των index, indirect και choose, θα μπορείς να φτιάξεις την συνάρτηση που θέλεις.

πολύπλοκο... μπορείς να δώσεις ένα παράδειγμα ταυτόχρονης χρήσης των εντολών που μου είπες;

Δημοσ.

Βάζοντας τα ζητούμενα, όπως αυτά αναφέρονται στο πρώτο post, στα C1:C5 του φύλλου με τις καταχωρήσεις και τα στοιχεία, θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις την συνάρτηση αυτή:

=INDEX(INDIRECT(CHOOSE(C1;"Φύλλο1";"Φύλλο2";"Φύλλο3";"Φύλλο4")&"!"&"Table_"&CHOOSE(C3;"a";"b";"c")&C2);C4;C5)

Όπου Φύλλο1-4, οι ακριβείς ονομασίες των φύλλων με την σειρά που εμφανίζονται κάτω.

Δημοσ.

ok ευχαριστώ πάρα πολύ για το χρόνο σου.

Το θέμα το είχε ένας φίλος, και του το έλυσε (μάλλον ακριβώς έτσι) ένας συνάδελφός του πριν μερικές ώρες...

Σε κάθε περίπτωση, να'σαι καλά, να μαθαίνουμε νέα πράγματα...

Δημοσ.

Παρακαλώ και ευχαρίστησή μου. Αλλά, επειδή όλοι μας θέλουμε να μαθαίνουμε και να βελτιωνόμαστε, μήπως θα ήταν εύκολο να σου δώσει την συνάρτηση και να την γράψεις εδώ; Μπορεί εγώ ή κάποιος άλλος, που ενδιαφέρθηκε για το θέμα, να βγει κερδισμένος και σε παρόμοιο μελλοντικό πρόβλημα να χρησιμοποιήσει την λύση του συναδέλφου του φίλου σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...