Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα την βοήθεια σας. Θέλω να επεκτείνω την κάλυψη διαδικτύου στον κάτω όροφο-πυλωτή. Η τέλεια κάλυψη θα έχει δύο υπολογιστές μόνιμα συνδεδεμένους, μια τηλεόραση και φυσικά Wi-Fi για φορητές συσκευές (το σήμα κινητής είναι κακό εκεί). Η πρώτη δυσκολία είναι ότι το σήμα από το router στον κάτω όροφο είναι ασθενές, αν όχι ανύπαρκτο, για να ακολουθήσω την λύση του Wi-FI Repeater, που δεν επιθυμώ. Άλλη λύση είναι ένα powerline passthrough με Wi-Fi, που μου λύνει τα χέρια μεν, αλλά δεν ξέρω αν θα λειτουργήσει ικανοποιητικά στην πράξη, μέχρι να το αγοράσω και να το δοκιμάσω. Και επειδή ένα καλό σετ κοστίζει αρκετά, λέω να το παίξω safe και να τραβήξω καλώδιο, παρότι το ρούτερ είναι στην μία άκρη στο κύριο όροφο και ο χώρος που θέλω να φτάσει στον κάτω στην αντίθετη άκρη.

Μερικές απορίες:

α) Τραβάω το καλώδιο μέχρι εκεί που θέλω να φτάσει. Ακριβώς το μήκος δεν το έχω μετρήσει ακόμα, αλλά δεν θα έχω πρόβλημα με Cat6 καλώδιο. Για να το χωρίσω ώστε να καταλήγει σε δύο υπολογιστές πρέπει να χρησιμοποιήσω ένα switch, αν δεν κάνω λάθος. Το ίδιο φαντάζομαι αν θέλω να χωριστεί στα τρία. Το switch πως χωρίζει την ταχύτητα; Κάθε τερματικό (υπολογιστής) πέρνει την μισή που δίνει το ρούτερ, ακόμα και να το άλλο δεν ζητά δεδομένα;

β) Μου έχει μείνει το παλιό ρούτερ του ΟΤΕ. Μπορώ να το χρησιμοποιήσω και ως switch, αλλά και να παρέχει Wi-Fi; Είναι εύκολο να το κάνω αυτό; Είναι η καλύτερη επιλογή, για την περίπτωση μου;

Το απαιτούμενο είναι οι δύο υπολογιστές και το Wi-Fi. Η σύνδεση της τηλεόρασης είναι προαιρετική, καθώς θα έχει μόνιμα τον ένα υπολογιστή συνδεδεμένο πάνω.

Η λύση του passthrough ήταν η αρχική επιλογή, αλλά επειδή δεν μπορώ να προβλέψω το αποτέλεσμα, δεν θέλω να προβώ σε αγορά που μπορεί να είναι προβληματική.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για όλες τις απαντήσεις σας.

Επισκέπτης
Δημοσ.

1)Ένα απλό switch θα εξυπηρετεί οποίον υπολογιστή είναι ενεργοποιημένος δε θα κάνει διαχείριση στη ταχύτητα για το καθένα.

2)Δες το στη πράξη εάν μπορεί να σου δώσει και ασύρματο{δύσκολο.. δες το} ,αλλά σαν switch πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο στον όροφο που τα έχεις όλα τα αλλά λογικά θα παίξει.

3)Εναλλακτικά κάνε επέκταση με εάν Access Point που θα το συνδέσεις ενσύρματα στη πηγή και μετά να δίνει ασύρματα και ενσύρματα στα υπόλοιπα , οικονομικό μπορείς να βρεις και switch ενσύρματο μπορείς να αξιοποιήσεις το router/modem που σου έχει μείνει.. εάν το χρειαστείς και αυτό. 

Ενδεικτικά Link.png Site: αυτό  είναι και οικονομικό και αφού θα κατεβάσεις καλώδιο θα σε καλύψει απλά θέλει να το ρυθμίσεις σωστά

Δημοσ.

α) Nαι, χρειάζεσαι ένα switch εκεί.

Θα δίνει την μέγιστη ταχύτητα του ενσύρματου δικτύου (δεν μιλάω για ίντερνετ) σε όσες συσκευές του βάλεις επάνω.

Όχι, το switch δεν παρεμβαίνει στην ταχύτητα με την οποία τραβάνε τα δεδομένα από το ίντερνετ οι συσκευές σου (μην την μπερδεύεις με την ταχύτητα του ενσύρματου δικτόυ), για αυτό χρειάζεσαι εφαρμογή που θα μοιράζει το bandwidth ή δες αν το router έχει υπηρεσία QoS.

β)Σαν switch πανεύκολα, τα συνδέεις και αυτό ήταν.

Σαν wifi θέλει λίγο πείραγμα στις ρυθμίσεις του για να «δεί» την gateway ip του άλλου router.

γ)Η λύση του Ethernet καλωδίου είναι η απολύτως καλύτερη, γρηγορότερη και ασφαλέστερη επιλογή για να μεταφέρεις το σήμα από τον έναν χώρο στον άλλον.

Η μέγιστη απόσταση που μπορεί να ταξιδέψει το σήμα Ethernet με ασφάλεια είναι τα 100-120m οπότε δεν θα έχει πρόβλημα στην περίπτωση σου.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Συνοψίζω:

α) Μπορώ να χρησιμοποιήσω το ρούτερ που ήδη έχω ως switch με ευκολία (φαντάζομαι ότι ένα switch θα είναι μικρότερο βέβαια).

β) Το ασύματο ρούτερ όμως, δεν είναι καθόλου εύκολο, να αναμεταδίδει το δίκτυο ασύρματα.

γ) Ένα access point είναι η λύση που θέλω αν κατάλαβα καλά. Στο καλώδιο που έχω τραβήξει το συνδέω και αυτό μοιράζει την σύνδεση στις υπόλοιπες συσκευές. Τι δυσκολίες έχει για να δουλέψει σωστά όμως;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ρυθμίσεις χρειάζεται να κάνεις όχι δυσκολίες ανάλογα ποιο θα πάρεις έχει και τις αντίστοιχες ρυθμίσεις,

όσο αφορά για το ρουτερακι που θες να το χρησιμοποήσεις σαν switch δοκίμασε το πρώτα να δεις εάν παίζει.

Δημοσ.

Ένα access point δεν κάνει και την δουλειά του switch;

Το ρούτερ είναι λειτουργικό. Δεν νομίζω να μην δουλέψει. Περισσότερο με ενδιέφερε επειδή έχει κεραία για το ασύρματο και θα γλίτωνα και την αγορά ενός switch. Από την στιγμή που δεν κάνει την δουλειά, δεν θα χρησιμοποιηθεί.

Δημοσ.

Ένα access point δεν κάνει και την δουλειά του switch;

Το access point πέρνει ένα ενσύρματο σήμα και το μετατρέπει σε ασύρματο όπου μπορούν να συνδεθούν πολλές συσκευές αλλά μόνο ασύρματα.

Το switch πέρνει ένα ενσύρματο σήμα και το μοιράζει σε περισσότερα ενσύρματα, τόσα όσες κ οι πόρτες που έχει.

Υπάρχουν τέλος κάποια access points που κάνουν κ τις 2 δουλειές.

Δημοσ.

Ωραία τώρα τα καταλαβαίνω καλύτερα.

Αυτό που προτείνει ο elfineon παραπάνω, δεν κάνει και τα 2; Έχει 3 lan πόρτες βλέπω πίσω. Ακόμα και αν δεν κάνει και τα δύο, έχετε να προτείνετε κάποιο 2-σε-1; Με ενδιαφέρει περισσότερο η ποιότητα και δευτερεύων η τιμή. Ή μήπως η λύση ethernet -> switch -> access point είναι βέλτιστη;

Ευχαριστώ και πάλι!

Δημοσ.

Για αρχή βάλε ένα ρουτερ παλιό που έχεις να δεις πως πάει, συνήθως δουλεύουν μια χαρά μην πετάς τζάμπα λεφτά.

Δημοσ.

Όταν τραβήξω το καλώδιο θα το δοκιμάσω να δω πως θα λειτουργήσει, αν και δεν ξέρω καθόλου να το ρυθμίσω. Επιπρόσθετα το wifi είναι δυστυχώς απαραίτητο. Γενικά καλύτερο είναι να ξέρω από τώρα που πρέπει να κινηθώ, σε τι hardware και σε τι χρήματα, παρά να το ψάνω εκέινη την στιγμή.

Δεν ξέρω αν βοηθά, αλλά το υπάρχων router είναι το γνωστό και μη εξαιρεταίο Speedport Entry 2i και το ρουτεράκι που έχει περισσέψει είναι το  ZTE ZXV10 W300.

Δημοσ.

Μπορείς από τώρα να σεταρεις το ZTE και να τσεκάρεις πως παίζει μην περιμένεις να τραβήξεις καλώδιο, λογικά θα δουλέψει μια χαρά και σαν switch και wifi,

Αυτό που θέλει είναι να του βάλεις μια ip 192.168.1.254 και να κλείσεις το dhcp. Μετά βάζεις ένα καλώδιο ethernet από το speedport στο zte και δουλεύει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...