Προς το περιεχόμενο

τι παιζει με την hol?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ το κούμπωσα το 8970 και δούλεψε με την μια χωρίς θέματα, όπως το είχα στην forthnet. Εδώ δεν έβγαλα καν τον κωδικό της forthnet, όπως ήταν το άφησα και παίζει στην Vodafone. Βολικό αυτό ώστε αν θέλω να το πάω στο άλλο σπίτι κάποια στιγμή, απλά plug n play.

Βέβαια συγχρονίζει κοντά 1 mbps κάτω από το zte. Αλλά μικρό το κακό. Τώρα μένει μόνο να ρίξω το snr.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Kαλησπέρα, ήρθε τεχνικός της vodafone σήμερα, ξαναμέτρησε τη γραμμή με αναλυτή, έβγαλε μέγιστα γύρω στα 8.5 Μbps και αφού έβαλε το δικό του router πάνω , μου λέει όλα καλά και συγχρόνισε αυτό με internet (είχε ένα από της vodafone) και "αιωνία η μνήμη του αξιομακάριστου zyxel"

Όταν έφυγε ο τεχνικός μετά , ήμουν 100% σίγουρος πως κάτι τρέχει πια με το zyxel που δεν συγχρόνιζε ποτέ και ότι ήμουν αποφασισμένος να το ψάξω λίγο παραπάνω πριν πω και γώ το "αιώνια η μνήμη".... εκεί ακριβώς μου ρθε φλασιά να κάνω downgrade το firmware του σε ένα παλιότερο και μαντέψτε...το λαμπάκι DSL ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΛΛΑ δεν έχω Internet. Και ναι, έβαλα όλα  τα προηγούμενα settings στο WAN interface σωστά, όπως ΑΤΜ/PPPoE , 8/35 , UBR without PCR, LLC, DefaultMode (χωρίς VlanVmux δλδ), ΜΤU 1492, username: guest @ hol (ενωμένα), password: guest, NAT enabled και DNS servers 62.38.1.81 & 62.38.0.81 (της vodafone) αλλά το λαμπάκι του Internet δεν λέει να ανάψει , καθώς δεν έχω πάρει ακόμα WAN IP address.

Ακόμη , ο συγχρονισμός δείχνει να απέχει πολύ από τα 8.5 Μbps που μου έδειξε ο τεχνικός (με attainable 9 Μbps) και αυτό φαίνεται από το παρακάτω screenshot που παραθέτω (δεν έχω καταλάβει γιατί).

Αυτά και ελπίζω να βρεθεί λύση , αλλιώς θα μείνω με το usb modem του 2005 μέχρι να έρθει το VDSL :(

post-227349-0-12663900-1500396910_thumb.png

Εγώ το κούμπωσα το 8970 και δούλεψε με την μια χωρίς θέματα, όπως το είχα στην forthnet. Εδώ δεν έβγαλα καν τον κωδικό της forthnet, όπως ήταν το άφησα και παίζει στην Vodafone. Βολικό αυτό ώστε αν θέλω να το πάω στο άλλο σπίτι κάποια στιγμή, απλά plug n play.

Βέβαια συγχρονίζει κοντά 1 mbps κάτω από το zte. Αλλά μικρό το κακό. Τώρα μένει μόνο να ρίξω το snr.

Εγώ πάντως να πω την αλήθεια, γυρνάω χτες σπίτι από δουλειά κι από περιέργεια λέω κάτσε να μπω να δω αν είχε τίποτα αποσυνδέσεις το tp link. Είχε κάνει ένα reboot κάποια στιγμή (μάλλον πτώση τάσης?) αλλά το θέμα είναι ότι είχε snr margin στα 8.3-8.5 και έτσι κλειδώνω πλέον στα 18000 κοντά (από 16200 που ήταν στην αρχή το tp link και 16800 που ήταν το σαπάκι της vodafone με το snr στα 11-12 που ήταν στην αρχή). Αυτά χωρίς τηλέφωνο να τους πω να μου ρίξουν το snr margin. Μην έχει κάποια ρύθμιση το tp link να ρίχνει το snr margin μέχρι κάποιο όριο αυτόματα (σε forthnet που το είχα παλιότερα έπαιζε στα 6 βέβαια σταθερά αλλά έτσι είναι και η forthnet); Γιατί για να το πειράξω δεν μπορώ από το web interface, ίσως να γίνεται αν μπω με γραμμή εντολών αλλά βαριέμαι να ασχοληθώ,

Εγώ πάντως να πω την αλήθεια, γυρνάω χτες σπίτι από δουλειά κι από περιέργεια λέω κάτσε να μπω να δω αν είχε τίποτα αποσυνδέσεις το tp link. Είχε κάνει ένα reboot κάποια στιγμή (μάλλον πτώση τάσης?) αλλά το θέμα είναι ότι είχε snr margin στα 8.3-8.5 και έτσι κλειδώνω πλέον στα 18000 κοντά (από 16200 που ήταν στην αρχή το tp link και 16800 που ήταν το σαπάκι της vodafone με το snr στα 11-12 που ήταν στην αρχή). Αυτά χωρίς τηλέφωνο να τους πω να μου ρίξουν το snr margin. Μην έχει κάποια ρύθμιση το tp link να ρίχνει το snr margin μέχρι κάποιο όριο αυτόματα (σε forthnet που το είχα παλιότερα έπαιζε στα 6 βέβαια σταθερά αλλά έτσι είναι και η forthnet); Γιατί για να το πειράξω δεν μπορώ από το web interface, ίσως να γίνεται αν μπω με γραμμή εντολών αλλά βαριέμαι να ασχοληθώ,

αυτο μου το κανει και εμενα με το tplink.

ενω ειμουν στα 14500 σε fast path τωρα βαραει 16.000 σχεδον.

Λοιπόν , για να τελειώνω με το subtopic που άνοιξα εδώ, τελικά υποβίβασα το zyxel στο ρόλο access point/switch (δεν το πέταξα!)

Επίσης, πήγα και αγόρασα χθες το routeraki της vodafone των 20 ευρώ, το ZTE ZXHN H108N V 2.5 αλλά δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος μαζί του (αν κάποιος ξέρει να μου πει πως μπαίνω telnet, έχει καλώς, διότι σκεφτόμουν επίσης να του φλασάρω OpenWRT αλλά δεν βρίσκω το original firmware σε περίπτωση που γίνει μαλακία), καθώς δεν διαθέτει τα βασικά όπως QoS , DDNS με No-IP κλπ, καθώς επίσης από κει που συγχρόνιζα  586/7246 kbps , μπορέι να πέσει ο συγχρονισμός στα 384/4096, πράγμα απαράδεκτο όταν έχω περάσει καινούριο καλώδιο UTP στη γραμμή αλλά οκ δεν είχα και άλλη επιλογή για τώρα για να μπω στο Internet, καθώς το usb modem sagem δεν ήταν κατάλληλο για χρήση όπως την ξέρουμε σήμερα (δεν έχει ΝΑΤ, δίκτυο wifi κτλπ , που ένα basic modem/router τα κάνει).

Υπομονή , μέχρι να φτάσει στο σπίτι μου αυτό και βλέπουμε, που υποστηρίζει και g.993.5 vectoring που έρχεται στους επόμενους μήνες από τις νέες καμπίνες...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...