Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπερα σας θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις για ενα μηχανημα της cisco. Το μηχανημα ειναι το SPA122 ATA with Router. Το μηχανιμα ειναι voip και θελω να παρω το τηλεφωνο του οτε μεσω λινκ να το στειλω 1-2 χλμ μακρια και εκει να βαλω το μηχανακι της σισκο και να δωσω τηλεφωνο και να βαλω κ ενα ρουτερακι εκει περα. Αυτο ειναι το αρχικο πλανο τωρα στο διαταφτα πως το προγραμματιζουμε αυτο;πηρα στα κεντρικα της σισκο ,με ειπαν να μιλησω με εναν εκπρωσοπο τους αλλα απο την στιγμη που δεν ειμαι πελατης τους δεν προκειται να με βοηθησουν. Οποτε θελω να μου πειτε εσεις πως μπορω να το προγραμματισω αυτο. Εψαξα καποια σιτε ,εκανα 2-3 τηλεφωνα αλλα πουθενα βοηθεια. 

Τι δοκιμασα εγω: Το συνδεσα εκανα της ρυθμισεις δικτυου μου δινει κανονικα ιντερνετ σε εναν υπολογιστη που το συνδεσα. 
Τωρα στο Voice εβαλα καποια στοιχεια πηρα τηλεφωνο και στον παροχο (Cyta ) σε αυτη τη περιπτωση.
To proxy που ζηταει το μηχανιμα δεν μου το δινει η σιτα μονο καποια username Και password. Στην αρχικη του voice μου λεει Failed ουτε registered ουτε unregistered. 

Δημοσ.

Καλησπέρα, ο χρήστης life is music διαβάζει Cisco, όπως μας έχει πει, συνεπώς πιθανόν θα ξέρει. Καλός για τα δικτυακά είναι και ο moderator poulinos.

Τα παραπάνω αν δεν υπάρξει απάντηση σήμερα πχ, στείλτε ένα προσωπικό μήνυμα.

Δημοσ.

Καλησπερα σας θα ηθελα να κανω καποιες ερωτησεις για ενα μηχανημα της cisco. Το μηχανημα ειναι το SPA122 ATA with Router. Το μηχανιμα ειναι voip και θελω να παρω το τηλεφωνο του οτε μεσω λινκ να το στειλω 1-2 χλμ μακρια και εκει να βαλω το μηχανακι της σισκο και να δωσω τηλεφωνο και να βαλω κ ενα ρουτερακι εκει περα. Αυτο ειναι το αρχικο πλανο τωρα στο διαταφτα πως το προγραμματιζουμε αυτο;πηρα στα κεντρικα της σισκο ,με ειπαν να μιλησω με εναν εκπρωσοπο τους αλλα απο την στιγμη που δεν ειμαι πελατης τους δεν προκειται να με βοηθησουν. Οποτε θελω να μου πειτε εσεις πως μπορω να το προγραμματισω αυτο. Εψαξα καποια σιτε ,εκανα 2-3 τηλεφωνα αλλα πουθενα βοηθεια. 

Τι δοκιμασα εγω: Το συνδεσα εκανα της ρυθμισεις δικτυου μου δινει κανονικα ιντερνετ σε εναν υπολογιστη που το συνδεσα. 

Τωρα στο Voice εβαλα καποια στοιχεια πηρα τηλεφωνο και στον παροχο (Cyta ) σε αυτη τη περιπτωση.

To proxy που ζηταει το μηχανιμα δεν μου το δινει η σιτα μονο καποια username Και password. Στην αρχικη του voice μου λεει Failed ουτε registered ουτε unregistered. 

Ποιό μηχάνημα είναι VoIP; Τι εννοείς μέσω link; Οταν λές "εκει να βαλω το μηχανακι της σισκο και να δωσω τηλεφωνο" έχεις και 2ο ΑΤΑ;

Η Cyta που κολλάει εφ' όσον η τηλεφωνία απ΄όσο κατάλαβα είναι του ΟΤΕ;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το μαχανημα τις cisco λειτουργει σε voip γραμμες.
link εννοω τους αναμεταδοτες για να μεταφερω το σημα "ασυρματα" Το μηχανιμα που θα χρεισημοποιωσω θα ειναι το Nanostation M2 Loco.

Εννοω οτι απο την μια θα δινω το τηλεφωνο και απο την αλλη θα το βγαζω.

οχι ενα. 

Cyta εχω στο μαγαζι που κανω τα πειραματα μου :P

Δημοσ.

α.δεν νομιζω οτι η cyta θα σου δωσει τα στοιχεια του voip.μαλλον σου εδωσε απλα username kai password tou internet.τα οποια θα ειναι με παπακιcyta.gr κατι τετοιο.οποτε αν δεν παρεις τα στοιχεια δεν κανεις τιποτα.οσο ξερω μονο ο οτε τα δινει με συγκεκριμενη διαδικασια

Επισκέπτης
Δημοσ.

Πηρα τηλεφωνο στη Cyta ρωτησα για το proxy δεν το δινουν. Μονο Username και Password οπως ειπες. Μου ειπαν επεισης οτι μπορουν να μου το κανουν αυτοι ,να μου "ανοιξουν" μια θυρα δικτυου και να βαλω εκει το μηχανημα μου. Θα ηθελα να μαθω: 
α) Μεχρι εκει παει ο προγραμματισμος ο δικος μου δηλαδη αφου συμπληρωσω τα στοιχεια  Μετα περνω τηλεφωνο τον παροχο τηλεφωνιας και του λεω να μου το ενεργοποιησει;
β) Ησχυει για ολους τους παροχους αυτη η διαδικασια; η μονο η cyta λειτουργει ετσι;
γ) τα στοιχεια που πρεπει να βαλω στο μηχανημα ειναι proxy, username και password και τον αριθμο; 

δ) μηπως υπαρχει καποιος που θα μπορουσε να με βοηθησει με εναν οδηγο απο την αρχη μεχρι το τελος; 

Δημοσ.

Η Cyta παρέχει τους κωδικούς μόνο σε περίπτωση επαγγελματικής σύνδεσης. Διαφορετικά η άλλη επιλογή είναι αυτή που σου είπαν.

Ο ΟΤΕ παρέχει τους κωδικούς της τηλεφωνίας για να παίξουν σε συμβατή SIP συσκευή, όπως το ΑΤΑ που έχεις.

Δεν έχει σημασία που θα το συνδέσεις και θα δουλέψει κανονικά στην απομακρυσμένη θέση που θέλεις.

Από την αρχή του έτους ο ΟΤΕ δίνει πλέον τον κωδικό της VoIP τηλεφωνίας, σε όποιον χρήστη το ζητήσει, οπότε παίζει σε όλες τις συμβατές SIP συσκευές και σε Asterisk PBX.
Θα σου έρθει ο νέος κωδικός σε SMS και από εκείνη την στιγμή έχεις περιθώριο 1 ώρας να τον περάσεις αρχικά στο Speedport για να συγχρονίσει με αυτόν (ο παλιός πλέον καταργείται). Αν περάσει αυτό το χρονικό διάστημα. τότε αυτόματα ακυρώνεται ο νέος κωδικός και πρέπει να κάνεις την διαδικασία από την αρχή.
Αφού ενεργοποιηθεί ο νέος κωδικός στο Speedport, μετά μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις σε όποια συσκευή θέλεις και καλό είναι πρώτα να απενεργοποιήσεις την τηλεφωνία από το Speedport ή να το βγάλεις από το δίκτυο.

Οι σχετικές ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στο ΑΤΑ, αναφέρονται εδώ (2-5).

Δημοσ.

Εγώ κάνω το it essentials oxi το ccna
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η Cyta παρέχει τους κωδικούς μόνο σε περίπτωση επαγγελματικής σύνδεσης. Διαφορετικά η άλλη επιλογή είναι αυτή που σου είπαν.

Ο ΟΤΕ παρέχει τους κωδικούς της τηλεφωνίας για να παίξουν σε συμβατή SIP συσκευή, όπως το ΑΤΑ που έχεις.

Δεν έχει σημασία που θα το συνδέσεις και θα δουλέψει κανονικά στην απομακρυσμένη θέση που θέλεις.

Από την αρχή του έτους ο ΟΤΕ δίνει πλέον τον κωδικό της VoIP τηλεφωνίας, σε όποιον χρήστη το ζητήσει, οπότε παίζει σε όλες τις συμβατές SIP συσκευές και σε Asterisk PBX.

Θα σου έρθει ο νέος κωδικός σε SMS και από εκείνη την στιγμή έχεις περιθώριο 1 ώρας να τον περάσεις αρχικά στο Speedport για να συγχρονίσει με αυτόν (ο παλιός πλέον καταργείται). Αν περάσει αυτό το χρονικό διάστημα. τότε αυτόματα ακυρώνεται ο νέος κωδικός και πρέπει να κάνεις την διαδικασία από την αρχή.

Αφού ενεργοποιηθεί ο νέος κωδικός στο Speedport, μετά μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις σε όποια συσκευή θέλεις και καλό είναι πρώτα να απενεργοποιήσεις την τηλεφωνία από το Speedport ή να το βγάλεις από το δίκτυο.

Οι σχετικές ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στο ΑΤΑ, αναφέρονται εδώ (2-5).

Αυτα ειναι για ΟΤΕ που οτε για μενα κανει την καλυτερη δουλεια. Οι αλλες εταιριες σταθερης τηλεφωνιας (Vodafone, Forthnet ;; με το συστημα του ΟΤΕ λειτουργουν η της Cyta ας πουμε;; Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια!!

Επισης θα ηθελα να προσθεσω κατι αλλο, στη θεση του proxy τι βαζω; εχει και εισαρχομενο proxy και εξεραρχομενο proxy. Πως το βρισκω αυτο σε καθε εταιρια;;

Επεξ/σία από KougioumJr
Δημοσ.

Στα οικιακά προγράμματα, παρέχεται τηλεφωνία:

PSTN: Από Forthnet, Wind, Vodafone και ΟΤΕ.

VoIP: Από OTE και Cyta.

Μόνο σε VoIP χρειάζονται ρυθμίσεις για να παίξει η τηλεφωνία σε άλλη συσκευή, με τους περιορισμούς που θέτει ο κάθε πάροχος.

Άρα δεν έχει νόημα να δοκιμάζεις τις ρυθμίσεις κάποιου παρόχου, στη θέση άλλου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...