Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους ονομάζομαι Αλέξανδρος και γράφω (μεταξύ άλλων) την καινούργια, μηνιαία (στο περίπου) στήλη της Athens Voice, Κάτι Τρέχει με τα Indie Games. Σκοπός της προσπάθειάς μου είναι να προβληθούν αξιόλογοι τίτλοι από τις παρυφές της βιομηχανίας όπου συχνά η δημιουργικότητα και το μεράκι συνδυάζονται για να δημιουργήσουν αποτελέσματα πολύ ανώτερα απ'τα στρατοσφαιρικά budgets των μεγάλων εταιρειών.

Τέτοιο αποτέλεσμα είναι και το εξαιρετικό Dead Cells που φιλοξενώ στην τελευταία (τέταρτη στη σειρά, κι ας λέει vol. 3) μηνιαία καταγραφή των πιο αξιοσημείωτων indie τίτλων του προηγούμενου μήνα.

Πρόκειται για ένα pixel art κομψοτέχνημα και ίσως την καλύτερη μεταφορά του συστήματος μάχης του Dark Souls (και, ακόμα ακριβέστερα, του Bloodborne, καθώς είναι τόσο γρήγορο και brutal που η ασπίδα παίρνει αναγκαστικά δεύτερο ρόλο σε σχέση με το dodge) στις δύο διαστάσεις που έχω παίξει (και σαφώς ανώτερο απ'το καλό αλλά προβληματικό Salt & Sanctuary).

Εκτός λοιπόν από την παρουσίαση της στήλης μου σε ένα κοινό που ξέρω ότι ψάχνεται και με πιο "περίεργους" τίτλους, όπως είναι το κοινό του Insomnia, ήθελα να αναφέρω και τον διαγωνισμό που κάνουμε μετά την ευγενική προσφορά της Motion Twin 5 Steam κωδικών για το Dead Cells (κυρίως επειδή ξέρω ότι υπάρχει κόσμος εδώ που πραγμάτικα θα εκτιμούσε το παιχνίδι και θα τον ενδιέφερε μια κόπια για λόγους σοβαρότερους απ'το "ε, τζάμπα είναι").

Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους και συμμετέχετε απλά με το να γραφτείτε στο Steam group μας και να ποστάρετε το Steam profile name σας είτε στη σχετική συζήτηση εκεί, είτε στα σχόλια κάτω από το άρθρο, όπου βρίσκονται και περισσότερες λεπτομέρειες για το διαγωνισμό (και κριτικές, όχι μόνο για το Dead Cells αλλά και για άλλες τρεις ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες του προηγούμενου μήνα, το Tokyo 42, το StarCrawlers και το τελευταίο DLC για το εξαιρετικό turn-based strategy Renowned Explorers). Παραθέτω το link από κάτω και παραμένω στη δίαθεση σας για όποιες απορίες και σχόλια. Ευχαριστώ!

http://www.athensvoice.gr/life/tech/kerdiste-5-kopies-ap-exairetiko-video-game-dead

• Like 3
Δημοσ.

Μικρό, διακριτικό, bump για να αναφέρω ότι ο διαγωνισμός συνεχίζει να τρέχει μέχρι αύριο το βραδάκι και είμαστε λίγοι - όποιος συμμετάσχει έχει ακόμα αρκετές πιθανότητες να κερδίσει κάποιο key (και το παιχνίδι είναι εξαιρετικό, το βγάλαμε Indie Επιλογή του Μήνα στην Athens Voice και έχει Overwhelmingly Positive rating μετά από 8.500 reviews στο Steam.

http://www.athensvoice.gr/life/tech/kerdiste-5-kopies-ap-exairetiko-video-game-dead

http://store.steampowered.com/curator/29165517/

• Like 2
Δημοσ.

Αν και, ομολογουμένως, δεν είμαι μεγάλος fan των MMO πάντα με ενδιαφέρει τι κάνουν Έλληνες developers και ίσως κάποια στιγμή να φιλοξενήσουμε και ένα άρθρο/συζήτηση με εκπροσώπους της εγχώριας indie σκηνής. Αν θες ακολούθησε με στο Twitter (@Alexander_Had1) για να με ενημερώνεις ή στείλε μου κάποιο μήνυμα εδώ όταν βρίσκεστε σε πιο προχωρημένο στάδιο. Καλή τύχη!

Δημοσ.

Αν και, ομολογουμένως, δεν είμαι μεγάλος fan των MMO πάντα με ενδιαφέρει τι κάνουν Έλληνες developers και ίσως κάποια στιγμή να φιλοξενήσουμε και ένα άρθρο/συζήτηση με εκπροσώπους της εγχώριας indie σκηνής. Αν θες ακολούθησε με στο Twitter (@Alexander_Had1) για να με ενημερώνεις ή στείλε μου κάποιο μήνυμα εδώ όταν βρίσκεστε σε πιο προχωρημένο στάδιο. Καλή τύχη!

οκ :)

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λόγω δουλειάς αναγκαστική απουσία τον Ιούνιο, αλλά με λίγο στρίμωγμα την έβγαλα τη στήλη για τον Ιούλιο - και πάλι καλά γιατί ήταν εκπληκτικός μήνας, αφού και τα τρία παιχνιδια που τελικά συμπεριλήφθηκαν ήταν πολύ καλά, αλλά αναγκάστηκα να αφήσω και άλλα αξιόλογα απ'έξω  (Kingsway, το Galaxy of Pen & Paper και το Black: The Fall).

Αυτά που προλάβαμε να καλύψουμε είναι το ιδιαίτερα ευχάριστο strategy/digital boardgame Antihero, το μεταφυσικών αποχρώσεων point 'n' click The Darkside Detective και, η επιλογή του μήνα, το πανέμορφο 2D action brawler (έχω μία εμμονή με το είδος) Sundered.

Ως προς το διαγωνισμό, αυτή τη φορά θα οργανωθεί λίγο διαφορετικά. Οι εταιρείες ανάπτυξης και των τριών τίτλων είχαν την καλοσύνη να μας προσφέρουν από μία κόπια έξτρα κόπια για τον καθένα, οπότε με τη συμμετοχή σας θα επιλέγετε αυτόν που σας γυάλισε περισσότερο. Αφού γίνετε μέλος στο Link.png Site: Steam group μας (είναι ανοιχτό, απλά κάνετε join), πηγαίνετε στο σχετικό discussion και ποστάρετε ως σχόλιο τον τίτλο που θέλετε να διεκδικήσετε.

Λεπτομερείς οδηγίες για συμμετοχή και πληρέστερα reviews για κάθε έναν από τους τρεις τίτλους (ώστε να ξέρετε ποιον θα διαλέξετε!) στο link από κάτω, αλλιώς, για όσους είναι ήδη μέλη στο γκρουπάκι μας οι ίδιες λεπτομέρειες θα δωθούν και με τη μορφή ανακοίνωσης. Για οποιαδήποτε άλλη σχετική απορία, κάπου εδώ θα τριγυρνάω, ποστάρετε ελεύθερα!

http://www.athensvoice.gr/life/tech/3-indie-games-gia-na-kaeis-ton-aygoysto-stin

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...