DrNick Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Θέλω να έχω μια βάση δεδομένων σε έναν υπολογιστή και να μπορώ να τη διαχειρίζομαι από άλλον υπολογιστή (άλλο δίκτυο). Τι χρειάζεται για να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο; Ιδανικά με open source εργαλεία, άντε free. Ο δεύτερος υπολογιστής χρειάζεται να έχει το ίδιο λειτουργικό με τον 1ο; Μπορεί η πρόσβαση να γίνεται και με browser? Φαντάζομαι ότι από τις ερωτήσεις μου καταλαβαίνετε τη σχετικότητα μου, οπότε απλά ζητάω επιοικεια..
rafinos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Μπορείς πολύ απλά να έχεις τη βάση δεδομένων σε κάποιο server τύπου webhosting απλά δεν ξέρω αν σε συμφέρει οικονομικά. 1
Predatorkill Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 (επεξεργασμένο) Χρειαζεσαι mysql με phpmyadmin για πιο ευκολη διαχειριση οποτε πας σε xaamp ή wamp αν τρεχεις windows, αν εχεις linux ειναι αλλο πραγμα. Ανοιχτη η πορτα (3306) της βασης στο ρουτερ (κλασσικο port forward). Η mysql μπορει να ειναι σε οποιοδηποτε λειτουργικο συστημα δεν εχεις προβλημα και εχεις προσβαση απο οποιοδηποτε λειτουργικο. Οταν λες προσβαση με browser φανταζομαι εννοεις τη διαχειριση της και οχι κατι αλλο, οποτε μιλαμε για phpmyadmin, εκει πρεπει να ανοιξεις τη πορτα 80 οποτε θα ηταν καλυτερο να την αλλαξεις αφου το εγκαταστησεις. Η mysql πρεπει να ρυθμιστει να δεχεται συνδεσεις «απ'εξω» και οχι μονο απο localhost αλλα αυτο θα το δεις στη πορεια και μονος σου. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2017 από Predatorkill 1
DrNick Δημοσ. 1 Ιουλίου 2017 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2017 Σας ευχαριστώ και τους 2. Μου φαίνονται ακόμα βουνό, αλλά πιστεύω ότι θα μπορέσω σιγά σιγά να τα καταφέρω. Θα επιστρέψω για βοήθεια όπου κολλήσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα