sils Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Λοιπον, επειδή εσύ μαλλον είσαι 14-16 μάθε και λίγο τι συνέβαινε πριν πολλά χρόνια στο Ελλάντα αλλά και σε άλλες χώρες, για να καταλάβεις γιατι έγινε ΤΟΣΟ ποθητό... Οταν ξεκίνησαν τα Mac, επαιρνες 5 υπολογιστές με το κόστος ενός mac και οντως λόγω του οτι ήταν περισσότερο αποτελεσματικά για multimedia, εγινε εργαλείο δουλειάς για πολλούς και πόθου για πολυ περισσότερους! Τότε λοιπόν οποιος είχε Mac ηταν απλά ενας "ξεχωριστός", ενας "επαγγελματίας", αυτός που είχε τα "καλά" μηχανήματα, άρα ξεχώριζε απο τους άλλους... είχε ενα στάτους, να λένε οτι εχουν Mac! Οταν λοιπον ξεκίνησαν να βγάζουν άλλες συσκευές (φυσικά δεν βγήκε ποτέ MacPhone αλλά iPhone) τα οποία είχαν το ιδιο όνομα και με πολύ χαμηλότερο κόστος, ο κόσμος ετρεχε να αγοράσει αυτό που επιθυμούσε τόσα χρόνια και δεν έπαιρνε γιατι δεν μπρορούσε! Ετσι λοιπον στο DNA (του Ελληνα τουλάχιστον) γράφτηκε μια νεα αλληλουχία η οποια έλεγε, εχω συσκευή i, ξεχωρίζω απο τους άλλους! Βεβαια ποιο πριν υπήρχαν και δυο άλλες "γραμμες κώδικα" στο DNA που ελεγαν "οσο πιο ακριβό τοσο περισσότερο κύρος" και "δεν μπορώ εγώ να εχω κάτι που είναι χειρότερο απο του άλλου", και μπήκαμε στο τρυπάκι να αλλάζουμε συσκευές μόλις βγούν νεές, ενω δεν εχουμε προβλημα να τρώμε 4 φορές την εβδομάδα, αρκεί να μαζέψουμε για να πάρουμε ακριβό τηλέφωνο! Κάπως έτσι λοιπον, μετά απο 18 χρονια που μετράω στην πληροφορική και 14 στην κινητή τηλεφωνία (μιας και δούλευα 14 μήνες σε κατάστημα κινητής και στην συνέχεια άνοιξα δικο μου επισκευαστικό κέντρο) είδα παρα πολλούς να καυχιώνται οτι εχουν συσκευή i (pad ή phone) αλλά δεν ήξεραν να κάνουν κάτι παραπάνω απο τις κλήσεις, internet, IM, email που ως επι το πλείστον το εχει ρυθμίσει κανενα κατάστημα voda ή OTE γιατι ο κάτοχος δεν ξέρει φυσικά ΟΥΤΕ ΝΑ GOOGLΙΣΕΙ για να βρεί τις ρυθμίσεις, ουτε να διαλέξει κάποιο υπάρχοντα provider, να καυχιόνται για τις γαμάτες φωτο που ομως έβγαλαν σε στύλ "εχω καταπιεί σεισμό το χέρι μου παίζει @#$@#$ όλη την ώρα" και είναι πιο κουνημένες απο φραπέ, αλλά φταίει το γεγονός οτι "ε εκεινη δεν την εβγαλα καλή, με κούνησαν κλπ κλπ κλπ", αντε να παίζουν και κανενα παιχνίδι. Ακόμα και τώρα εχω πελάτη ο οποίος δεν πληρώνει ούτε προσωπικό ούτε προμηθευτές, ομως παίρνει οτι νεότερο υπάρχει σε iPhone, αλλα οταν αποφάσισε να πάρει ενα εκτυπωτή που να τυπώνει απευθείας απο την συσκευή, πήρε ενα HP το οποιο εφτυσε αιμα για να το κάνει να παίξει. Παρόλα αυτά, Οποτε πάει να τυπώσει, πατάει ότι κουμπί βρισκει στο μηχάνημα, το αποσυνδέει απο το WiFi, του αλλάζει ρυθμίσεις, του πετάει τα μάτια γενικά και εαν δεν τα καταφέρει με καλεί, κατα τα άλλα χαίρεται γιατι μπορεί να τυπώνει απευθείας επειδή εχει iPhone. Άλλη περίπτωση, φίλος αρχιψεύταρος, μου λεει οτι εχει ipad ή MacBook για μουσική (DJ γαρ) και εχει αγοράσει οτι συσκευή εχει βγάλει η Apple, ipad-iphone-macbook, μαλιστα χαιρόταν γιατι πριν 6 χρονια επαιζε μουσική ανετος με ενα πανάκριβο macbook ή κάτι τετοιο το οποιο είχε μέσα όλη την μουσική γιατι είχε μέσα 2ΤΒ SSD. ΟΚ, καπου εκει του λές μονο "ελα ρε, πωωωω κορυφαίο" και αλλάζεις θέμα για να μην κάψιες φλάτζα! Στον ιδιο βεβαια, ενώ είμαστε στ τραπέζι και μας τα εχει κάνει τσουρέκια για τα φανταστικά προιόντα της εταιρίας, και ενώ μιλάει σαν πολυβόλο, πιάνει ενας της παρέας μια κανάτα νερό, την βάζει μπροστά του, ανάβει την οθόνη σε Galaxy S4, το πετάει μέσα στην κανάτα και του λέει κάνε το (εχουμε μείνει όλοι κάγκελο γιατι οχι μονο δεν βγάζει καπνούς αλλά και η οθόνη εξακολουθεί να μένει αναμένη!) Γενικά, δεν εχω βρεί καποιον ακόμα να με πείσει γιατι είναι καλύτερο ενα iPhone απο οσα χρησιμοποιώ (ημουν σε WinMob,γύρισα σε Android) και πίστεψέ με, το λιώνω το τηλέφωνό μου χωρίς να εχω πρόβλημα, μάλιστα εαν υπάρχει κάποιος που πιστεύει οτι μπορεί να το κάνει τον προκαλώ! Ενδεχομένος να κάνω πράγματα που πολλοί δεν ξέρουν κάν οτι γίνονται, οχι να τα κάνουν κι όλας (RDC-VPN-Site Survey-Remote Controllers-GoPro Remote-DJI Go κλπ κλπ κλπ). Οσο για το to internet που ολοι χρειάζονταν και το εφερε κοντά μας η apple, το είχε φέρει πιο πρίν κοντά μας και η HTC με ενα P3300 που είχα (WinMob) το οποιο έκανε παπαδες για την εποχή του (μια εποχη που δεν υπήρχε καν το iPhone... ) τι λεμε λοιπόν, το οτι ο κόσμος το λάτρεψε γιατι...το λάτρεψε, δεν σημαίνει οτι είναι η απόλυτη συσκευή ή για τους λεφτάδες... Ρε παιδιά τώρα κακά τα ψέματα τα iPhone είναι για αυτούς μόνο που θέλουν να παίρνουν τηλέφωνο να μπαίνουνε fb και να ψιλοσερφαρουνε Δυστυχώς δεν κάνουνε τίποτα άλλο Άντε και gaming Έβαλα δίπλα-δίπλα το S7 Edge με ένα iPhone 7 Μην τρελαθούμε η μέρα με τη νύχτα το ένα φαίνεται για κινητό το οποίο έχει ποιότητα κατασκευής οθοναρα και κάνει χίλια δυο πράγματα το άλλο........ δεν βρίσκω το λόγο γιατί είναι πιο ακριβό από ένα xiaomi.Δεν θέλω όμως να το αδικήσω ούτε θέλω να κατηγορήσω αυτούς που δίνουν τόσα λεφτά για να πάρουν ένα iPhone όπως πολυ γνωστη μου......Ίσως πέσει στα χέρια μου ένα iPhone 6s πραγματικά Θα το δουλέψω για δυο-τρεις εβδομάδες Έτσι για να μου φύγει η απορία Αλλά εάν είναι να ισχύει ακόμα όπως τότε με το 3gs δηλαδή για να περάσω ένα τραγούδι mp3 να μου βγαίνει η πίστη για να βάλω ένα αρχείο srt υποτίτλων να θελω 50 προγράμματα τότε Το σίγουρο είναι ότι θα το δώσω σε αλλον που απλά μιλάει στο τηλέφωνο και μπαίνει λίγο στο ίντερνετ και δεν θέλει πολύπλοκα πράγματα. Δεν ξέρω εμπειρία μου με το 3gs δεν ήταν και η καλύτερη Αν και στην αρχή ενθουσιάστηκα αλλά μετά με ταλαιπώρησε τόσο πολύ το iTunes και απογοητεύτηκα τόσο πολύ που δεν μπορούσα να βάλω μία ταινία μέσα με εξωτερικούς υπότιτλους και αναγκαστικά το έδωσα. 1
aristosism Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Τώρα έχω πίστει πλέον από όλα τα σχόλια θα το πουλήσω το iPhone 7 Plus τελικά μήπως το θέλει κανένας με 50 € δεν νομίζω να πιάνει παραπάνω αφού εκεί στην apple είναι οι χειρότεροι !!!
hyperspaced Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 10 χρόνια iPhone, 10 χρόνια ελληνική κρίση. Ή αλλιώς, σε 10 χρόνια μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ έχει βγάλει όσα έχει χάσει ΜΙΑ ΧΩΡΑ. 1
chrispi775 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Εδώ και ποσά χρόνια όταν ανεβαίνει ένα άρθρο είτε για την Samsung (περίπτωση Note 7) είτε για την apple γινεται ο κακός χαμός στα σχόλια. Οι διαχρονικά Βαλκάνιοι Έλληνες μέχρι και στον τομέα της τεχνολογίας αντιμάχονται ποιος την έχει καλύτερη και μεγαλύτερη (την συσκευή !!!). Η apple όσο και να την αγαπάει ή να την αντιπαθεί κάποιος κατόρθωσε και έφερε νέα δεδομένα στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας και τεχνολογίας. Τώρα στο σήμερα το πιο τηλέφωνο είναι καλύτερο είναι καθαρά υποκειμενικό. Για κάποιον μπορεί να είναι καλύτερη η apple και το iOS για κάποιον άλλον κάποια android συσκευή. Όπως και σε κάθε άλλο τομέα της ζωής μας αν δεν είχαμε ποικιλία δεν θα είχαμε και εξέλιξη. Από την μια μεριά είναι η apple που έχει πολύ ποιοτικά κατασκευαστικά τηλέφωνα, που όντως λόγω λειτουργικού έχουν καλύτερη διαχείρηση της ram και ανοίγουν και τρέχουν γρηγορότερα πολλές εφαρμογές αλλά είναι και κλειστά ως λειτουργικό και μη παραμετροποιησιμα εκτός και αν έχεις jailbreak που δεν το έχουν όλοι. Από την άλλη τα διαφορά android μοντέλα πληθώρα συσκευών-υλοποιήσεων αλλά λόγω φιλοσοφίας του λειτουργικού τους έχουν διαφορετική διαχείρηση της ram και είναι λιγο πιο laggy, αλλά μπορείς να αλλάξεις σχεδόν τα πάντα. Επισης ένα άλλο κακο με την apple είναι ότι πίστευε πως μόνο αυτή έχει τις πρωτοπόρες ιδέες και αργούσε να δει και να ακολουθήσει την αγορά. Τρανό παράδειγμα το μέγεθος της οθόνης των κινητών της. Έλεγε ότι οι 3.5 άντε 4 ίντσες είναι το ιδανικό μέχρι που το αγοραστικό κοινό στράφηκε στα μεγάλα κινητά 5-5.5" και η apple ακολούθησε με τα 6 και 6+. Έτσι και τώρα βλέπουμε πως η αγορά πάει πλέον στις 6.2" (S8 plus) και η apple ετοιμάζει το νέο της Iphone 8 με αλλά πάλι επιφυλακτικά με 5.7 ιντσών οθόνη που όμως χωρίς το notification bar στο κάτω μέρος θα είναι 5.1". Το κακό ως εταιρία είναι ότι έχει επαναπαυθεί στις δάφνες της και στην αίγλη του ονόματος της και δεν τολμά καινοτομίες αλλά πλέον ας το πούμε "αντιγραφει" τον ανταγωνισμό. Πάντως ως προς την διαμάχη ποιο είναι το καλύτερο mobile phone προσωπική μου γνώμη είναι ότι είναι οποίο βολεύει τον καθέναν για την δουλειά που το θέλει. Ας καταλάβουμε οι Έλληνες ότι δεν μπορούμε να επιβάλουμε ο ένας στον άλλο να έχει το ίδιο τηλέφωνο, να έχει τα ίδια γούστα, να βλέπει τα ίδια προγράμματα, να ψηφίζει το ίδιο κόμμα, να έχει την ίδια άποψη, να του αρέσουν τα ίδια φαγητά, δεν μπορούμε να κάνουμε τον άλλον ίδιο με εμάς όπως και αυτός δεν μπορεί να κάνει εμάς ίδιο με εκείνον. 1
iPhoTe64 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 10 χρόνια iPhone, 10 χρόνια ελληνική κρίση. Ή αλλιώς, σε 10 χρόνια μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ έχει βγάλει όσα έχει χάσει ΜΙΑ ΧΩΡΑ. Τώρα εξηγούνται ΌΛΑ.
Neg Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Τώρα εξηγούνται ΌΛΑ. Αστούς προκειμένου να βγάλουν την χωλή τους για να δικαιολογήσουν τις επιλογές τους ή τα κόμπλεξ τους, σε λίγο θα μας πούνε ότι για τα χάλια της Ελλάδας φταίει η Apple. 1
D.Luffy Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 10 χρόνια iPhone, 10 χρόνια ελληνική κρίση. Ή αλλιώς, σε 10 χρόνια μια ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ έχει βγάλει όσα έχει χάσει ΜΙΑ ΧΩΡΑ. Αυτό τώρα με την Ελληνική κρίση και την Apple που κολλάει? Ένα σωρό και κάθε λογής εταιρίες έχουν βγάλει όσα έχασε η Ελλάδα σε 10 χρόνια... και λοιπόν? 2
OLDjunior Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Εγώ μετά από αρκετές αλλαγές ios > android , android > ios κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το android ΔΕΝ είναι , για τα γούστα μου , και θα το χαρακτήριζα ελαφρός γελοίο os . Το τελευταίο android που πήρα ήταν το s7 ένα καταπληκτικό τηλέφωνο με οθόνη από άλλο πλανήτη κυριολεκτικά και φοβέρες φωτώ. Δυστυχώς μετά από 4 μήνες χρήσης άρχισε να κολλάει αρκετά κάτι που μου ήταν φοβέρα εκνευριστικό. Δεν ξέρω αν φταίει ότι το είχα σε υψηλή ανάλυση η ότι δεν είχα κάνει format μετά το update στο nougouat αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι δεν έχω χρόνο για να πειραματηστω με το τηλέφωνο να περάσω άλλη rom και κολοκύθια τούμπανα ( για εμένα ) ...θα περάσω λοιπών πάλι σε ios στο 7s plus και θα προσπαθήσω να το αλλάξω όταν η apple σταματήσει να μου δίνει updates ( 5 - 6 χρόνια). Στην δουλεια και στο σπίτι λοιπών σε desktop laptop , Windows και στο τηλέφωνο ios και είμαι καλυμμένος 100% σχεδόν σε όλα 2
sils Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Πάντως κακά τα ψέματα έφερε το εύκολο ui για να μπορείς να χρησιμοποιείς με το ένα χέρι το τηλέφωνο αφής είχα τότε το HTC d3300 Αν θυμάμαι καλά το πιο απλά ήθελε τουλάχιστον 4 χέρια για να το χειριστείς όταν έπιασα το 3gs όπα τι έγινε εδώ πέρα τι έκαναν οι τύποι αλλά ως εκεί για μένα είναι ένα πολύ κλειστό τηλέφωνο το οποίο είναι πάρα πολύ ακριβό και δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να το συγκρίνω με το αδιάβροχο S7 πάντα κατά τη δικια μου γνωμη αλλά ότι αυτή η εταιρεία έκανε το μπαμ πρώτη και έφερε το ίντερνετ στην παλάμη μας εύκολα Αυτό πρέπει όλοι να τους το αναγνωρίσουμε.
Chemical Engineer Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Εγώ μετά από αρκετές αλλαγές ios > android , android > ios κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το android ΔΕΝ είναι , για τα γούστα μου , και θα το χαρακτήριζα ελαφρός γελοίο os . Το τελευταίο android που πήρα ήταν το s7 ένα καταπληκτικό τηλέφωνο με οθόνη από άλλο πλανήτη κυριολεκτικά και φοβέρες φωτώ. Δυστυχώς μετά από 4 μήνες χρήσης άρχισε να κολλάει αρκετά κάτι που μου ήταν φοβέρα εκνευριστικό. Δεν ξέρω αν φταίει ότι το είχα σε υψηλή ανάλυση η ότι δεν είχα κάνει format μετά το update στο nougouat αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι δεν έχω χρόνο για να πειραματηστω με το τηλέφωνο να περάσω άλλη rom και κολοκύθια τούμπανα ( για εμένα ) ...θα περάσω λοιπών πάλι σε ios στο 7s plus και θα προσπαθήσω να το αλλάξω όταν η apple σταματήσει να μου δίνει updates ( 5 - 6 χρόνια). Στην δουλεια και στο σπίτι λοιπών σε desktop laptop , Windows και στο τηλέφωνο ios και είμαι καλυμμένος 100% σχεδόν σε όλα γελοίο το android λοιπόν.μάιστα.
mdr21 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 10 χρονια το πρωτο και καλυτερο smartphone , που μοιραζει πονο στους πανταχου "εξυπνους" buyers αλλων μαρκων. 1
Jophiel Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 νομιζω ειναι το ιδιο πραγμα με τα ρολεξ.ειναι πολυ καλα ρολόγια αλλα οι 9/10 τα αγοραζουν απλά επειδή λέγονται ρόλεξ.δεν ξέρουν καν τη διαφορά ενός αυτόματου ρολογιού και ενός ρολογιού μπαταρίας. Αυτό ισχύει και για τα Android. Το ποσοστό σου είναι αυθαίρετο και δεν το δέχομαι φυσικά. Ο λόγος που αγοράζει ο καθένας ένα προϊόν δεν έχει να κάνει με το προϊόν, αλλά με αυτόν που το αγοράζει. Αν κάποιος θέλει να "παίζει" με το κινητό του (πράγμα θεμιτό και προσωπική επιλογή), τότε δε θα πάρει iphone. Αυτό είναι σίγουρο. Κάποτε status symbol ήταν κάθε είδους smartphone. Ο απλός χρήστης δεν αγόραζε πχ windows mobile το 2004. Ο "ψαγμένος γκατζετάκιας" το έκανε. Παρόλα αυτά, κάποιοι άσχετοι αγόραζαν για να το παίξουν "ψαγμένοι". Το μεγαλύτερο μέρος του πελατειακού αυτού κοινού το πήρε το Android δείχνοντας "ψαγμένο" και "ελεύθερο". Το πρώτο είναι θέμα οπτικής και το δεύτερο δεν ισχύει φυσικά. Είναι ιδιοκτησία της Google και δεν είναι "ελεύθερο". Η Apple εισήγαγε την απλότητα στη χρήση του "smartphone", αν και στην πρώτη έκδοση δεν υπήρχε καν η δυνατότητα εγκατάσταης εφαρομογών (για store ούτε λόγος). Όμως το interface ήταν πολύ smooth και ο χειρισμός απλός. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα και στον απλό χρήστη να αγοράσει "smartphone". Τώρα, αν κάποιοι "περίεργοι" το θεώρησαν "status symbol", τόσο αυτό, όσο και το Android, αυτό δεν είναι πρόβλημα ούτε της μιας, ούτε της άλλης εταιρείας. Είναι θέμα ανθρώπων και δεν έχει αλλάξει ποτέ στην ιστορία του ανθρώπινου γένους. Σε κάθε εποχή υπήρχαν τέτοιοι άνθρωποι. Το θέμα είναι ότι αυτό δεν ισχύει στη πλειοψηφία. Στο εξωτερικό δίνουν τα iphones δωρεάν με σύνδεση: σιγά το "status symbol"... Επίσης υπάρχουν και μοντέλα τους που κοστίζουν κάτω από 300€ μετρητοίς. Με την ίδια φιλοσοφία θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τους χρήστες που δεν έχουν να φάνε και πάνε και αγοράζουν S8 σαν "ψευτογκατζετάκηδες". Κάποιο μπορεί να είναι, αλλά δεν ισχύει για τους περισσότερους. Άρα μπλέκω σε συζήτηση καφενείου τύπου "γάβροι-βαζέλες" λη "αναρχοκουμούνια-φασιστοδεξιοί". Το ότι κάποιοι το αγοράζουν για "λάθος" λόγους δεν πρέπει να χαρακτηρίζει όλους τους αγοραστές ενός προϊόντος, ούτε και το ίδιο το προϊόν. Το "λάθος" το έβαλα σε εισαγωγικά γιατί προσωπικά δεν υπάρχει "σωστό" και "λάθος" στις προσωπικές επιλογές, ο κάθένας ζει με τις συνέπειες των επιλογών του, οπότε δε μου πέφτει λόγος. Μπορεί να πω τη γνώμη μου, αλλά δε θα έχω συνέπειες για επιλογές του άλλου. Η χρήση των προϊόντων της Apple έχει πολλά πλεονεκτήματα και το πιο μικρό είναι αυτό του "status symbol". Σε κάποιους μπορεί να μην καλύπτει τις ανάγκες τους. Δεκτό και σεβαστό. Για άλλους είναι ένα αξιοπιστο και σταθερό εργαλείο. Κι αυτό σεβαστό. Άλλοι θέλουν να πειραμτίζονται με το κινητό τους ή να αλλάζουν ROMS, να κατεβάζουν torrents κτλ και αγοράζουν Android. Και αυτό σεβαστό. γελοίο το android λοιπόν.μάιστα. ... Κατά τη γνώμη του και σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες. Άρα δεκτό και σεβαστο. Το "one to rule them all" υπάρχει μόνο στο Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, όχι στα περισσοτερα αγαθά και σίγουρα οχι στα λειτουργικά των κινητών. 4
Heybro Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 γελοίο το android λοιπόν.μάιστα. Η πλύση εγκεφάλου της Apple που λέγαμε. 2
Chemical Engineer Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Αυτό ισχύει και για τα Android. Το ποσοστό σου είναι αυθαίρετο και δεν το δέχομαι φυσικά. Ο λόγος που αγοράζει ο καθένας ένα προϊόν δεν έχει να κάνει με το προϊόν, αλλά με αυτόν που το αγοράζει. Αν κάποιος θέλει να "παίζει" με το κινητό του (πράγμα θεμιτό και προσωπική επιλογή), τότε δε θα πάρει iphone. Αυτό είναι σίγουρο. Κάποτε status symbol ήταν κάθε είδους smartphone. Ο απλός χρήστης δεν αγόραζε πχ windows mobile το 2004. Ο "ψαγμένος γκατζετάκιας" το έκανε. Παρόλα αυτά, κάποιοι άσχετοι αγόραζαν για να το παίξουν "ψαγμένοι". Το μεγαλύτερο μέρος του πελατειακού αυτού κοινού το πήρε το Android δείχνοντας "ψαγμένο" και "ελεύθερο". Το πρώτο είναι θέμα οπτικής και το δεύτερο δεν ισχύει φυσικά. Είναι ιδιοκτησία της Google και δεν είναι "ελεύθερο". Η Apple εισήγαγε την απλότητα στη χρήση του "smartphone", αν και στην πρώτη έκδοση δεν υπήρχε καν η δυνατότητα εγκατάσταης εφαρομογών (για store ούτε λόγος). Όμως το interface ήταν πολύ smooth και ο χειρισμός απλός. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα και στον απλό χρήστη να αγοράσει "smartphone". Τώρα, αν κάποιοι "περίεργοι" το θεώρησαν "status symbol", τόσο αυτό, όσο και το Android, αυτό δεν είναι πρόβλημα ούτε της μιας, ούτε της άλλης εταιρείας. Είναι θέμα ανθρώπων και δεν έχει αλλάξει ποτέ στην ιστορία του ανθρώπινου γένους. Σε κάθε εποχή υπήρχαν τέτοιοι άνθρωποι. Το θέμα είναι ότι αυτό δεν ισχύει στη πλειοψηφία. Στο εξωτερικό δίνουν τα iphones δωρεάν με σύνδεση: σιγά το "status symbol"... Επίσης υπάρχουν και μοντέλα τους που κοστίζουν κάτω από 300€ μετρητοίς. Με την ίδια φιλοσοφία θα μπορούσα να χαρακτηρίσω τους χρήστες που δεν έχουν να φάνε και πάνε και αγοράζουν S8 σαν "ψευτογκατζετάκηδες". Κάποιο μπορεί να είναι, αλλά δεν ισχύει για τους περισσότερους. Άρα μπλέκω σε συζήτηση καφενείου τύπου "γάβροι-βαζέλες" λη "αναρχοκουμούνια-φασιστοδεξιοί". Το ότι κάποιοι το αγοράζουν για "λάθος" λόγους δεν πρέπει να χαρακτηρίζει όλους τους αγοραστές ενός προϊόντος, ούτε και το ίδιο το προϊόν. Το "λάθος" το έβαλα σε εισαγωγικά γιατί προσωπικά δεν υπάρχει "σωστό" και "λάθος" στις προσωπικές επιλογές, ο κάθένας ζει με τις συνέπειες των επιλογών του, οπότε δε μου πέφτει λόγος. Μπορεί να πω τη γνώμη μου, αλλά δε θα έχω συνέπειες για επιλογές του άλλου. Η χρήση των προϊόντων της Apple έχει πολλά πλεονεκτήματα και το πιο μικρό είναι αυτό του "status symbol". Σε κάποιους μπορεί να μην καλύπτει τις ανάγκες τους. Δεκτό και σεβαστό. Για άλλους είναι ένα αξιοπιστο και σταθερό εργαλείο. Κι αυτό σεβαστό. Άλλοι θέλουν να πειραμτίζονται με το κινητό τους ή να αλλάζουν ROMS, να κατεβάζουν torrents κτλ και αγοράζουν Android. Και αυτό σεβαστό. ... Κατά τη γνώμη του και σύμφωνα με τις δικές του ανάγκες. Άρα δεκτό και σεβαστο. Το "one to rule them all" υπάρχει μόνο στο Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, όχι στα περισσοτερα αγαθά και σίγουρα οχι στα λειτουργικά των κινητών. το 9/10 ειναι εντελως αυθαιρετο πραγματι.Για να εξηγησω τι εννοω ειπα ενα νουμερο.μπορει να ειναι λιγοτερο μπορει να ειναι κε περισσοτερο.αλλα παραδεχεσαι φανταζομαι και συ οτι τα 10.000 που κανει το ρολεξ για τη μηχανη του κυριως πολλοι εκ των αγοραστων τα δινουν για το σημα του(για αυτο και υπαρχουν και ρεπλικες).Οσο για το δευτερο που ειπες οτι ειναι αποψη του οτι το android ειναι γελοιο συμφωνα με τις αναγκες του.Το αν κατι ειναι γελοιο δεν εχει να κανει με τις αναγκες μας.αντικειμενικα το android ειναι πια ενα πολυ καλο λειτουργικο.με πολλες εφαρμογες συχνες αναβαθμισεις και υψηλη παραμετροποιηση.δεν ειναι ζητημα προσωπικης αποψης αν ειναι γελοιο.
D.Luffy Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2017 Η πλύση εγκεφάλου της Apple που λέγαμε. Εάν η Apple είχε τη δυνατότητα να κάνει πλύση εγκεφάλου σε τόσο μεγάλη μερίδα κόσμου εδώ και 10 χρόνια, τώρα θα ήταν κυβέρνηση και όχι εταιρία. Γιατί δεν αποδέχεστε την απλή πραγματικότητα? Έχει πολύ καλά προιόντα που αρέσουν στον κόσμο που τα αγοράζει. Δεν είναι ανάγκη να αρέσουν σε όλους φυσικά. ΥΓ: Σε κάποιο θέμα ανέφερες ότι έχεις Audi. Το πήρες άραγε επειδή σου αρέσει? Γιατί με τη λογική σου μπορεί να σου έχει κάνει πλύση εγκεφάλου η Audi αφού μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου και με VW... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα