Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στα μέλη! Πριν περίπου 30 μέρες παρήγγειλα από gearbest με postnl μία action camera H9 αξίας περίπου 40€. Σήμερα λοιπόν βγάζει αυτό

29/6/2017, 00:14:28 Κ.Α.Τ. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ

Εφόσον έρχεται από ολλανδια γιατί να πάει για εκτελονισμο; Τώρα τι πρέπει να κάνω; Μπορω κάπως να τη γλιτωσω;

Ευχαριστώ!

• Moderators
Δημοσ.

Πριν κάποια χρόνια είχα παραγγείλει κάτι κάρτες από Ολλανδία και ο πωλητής μου είχε πει ότι συμπληρώνει φόρμα για τα τελωνεία παρόλο που και οι δύο χώρες είναι στην ΕΕ. Δεν είχα πληρώσει κάτι στο τελωνείο, οπότε υποθέτω ότι είναι κάποια τυπική διαδικασία χωρίς να αλλάζει κάτι ουσιαστικά.

• Like 2
Δημοσ.

Υποψιάζομαι ότι οι απατεώνες οι ολλανδοι δεν το είχαν σε απόθεμα, το παρήγγειλαν από Κίνα και το έστειλαν κατευθείαν στην διεύθυνση σου. Επικοινώνησε μαζί τους και ρώτα τι συνέβη, κανονικά πρέπει να σου πληρώσουν αυτοί τον εκτελωνισμο.

• Like 2
Δημοσ.

Μακάρι να είναι έτσι. Εγώ έχω κάνει πολλές παραγγελίες με postnl αλλά ποτέ δε μου έγραψε "εισαγωγή στο τελωνείο". Οπότε κάτι στραβό θα έχει γίνει

Υποψιάζομαι ότι οι απατεώνες οι ολλανδοι δεν το είχαν σε απόθεμα, το παρήγγειλαν από Κίνα και το έστειλαν κατευθείαν στην διεύθυνση σου. Επικοινώνησε μαζί τους και ρώτα τι συνέβη, κανονικά πρέπει να σου πληρώσουν αυτοί τον εκτελωνισμο.

Βασικά δεν έρχεται απευθείας από ολλανδια. Από τις αποθήκες της κινας πάει ολλανδια και μετά εδώ

• Like 1
Δημοσ.

Από ελτα

27/6/2017, 07:46:11 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

7/6/2017, 16:18:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

Από ελτα + post nl

01/06/2017 18:08 - Track added

02/06/2017 07:30 - The item is pre-advised, GREECE

02/06/2017 07:30 - The item is pre-advised

07/06/2017 16:18 - The item is at the PostNL sorting center, GREECE

07/06/2017 16:18 - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ

07/06/2017 16:18 - SEND ITEM ABROAD, NETHERLANDS

07/06/2017 16:18 - The item is at the PostNL sorting center

08/06/2017 08:38 - The item is on transport to the country of destination, GREECE

08/06/2017 08:38 - The item is on transport to the country of destination

13/06/2017 14:35 - The item has arrived in the country of destination, GREECE

13/06/2017 14:35 - The item has arrived in the country of destination

27/06/2017 07:46 - ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ, ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ)

27/06/2017 07:46 - RECEIVE ITEM AT OFFICE OF EXCHANGE

27/06/2017 10:46 - The item has been processed in the country of destination, GREECE

29/06/2017 14:28 - ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ, Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

29/06/2017 14:28 - ITEM HANDED OVER TO CUSTOMS AUTHORITY FOR FINAL DELIVERY, K.D.AERODROMIOU (SISTIMENA)

Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι δεν εκτελωνίζονται στην Ολλανδία και θα χρειαστεί να πληρώσεις εδώ σαν να έρχεται από Κίνα. Ενδιάμεσος σταθμός είναι η Ολλανδία. Μπορεί να κάνω λάθος, μακάρι δηλαδή :)

Δημοσ.

Από επαγγελματικά δέματα που έχω εμπειρία, ο εκτελωνισμός γίνεται στον πρώτο σταθμό εντός ΕΕ ανεξαρτήτως του τελικού προορισμού. Δεν γνωρίζω αν σε ιδιώτες συμβαίνει κάτι άλλο ή έκαναν κάποια κουτσουκέλα οι Ολλανδοί.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα στα μέλη! Πριν περίπου 30 μέρες παρήγγειλα από gearbest με postnl μία action camera H9 αξίας περίπου 40€. Σήμερα λοιπόν βγάζει αυτό

Εφόσον έρχεται από ολλανδια γιατί να πάει για εκτελονισμο; Τώρα τι πρέπει να κάνω; Μπορω κάπως να τη γλιτωσω;

Ευχαριστώ!

κάπου μπερδευτηκες. Το ότι επέλεξες ταχυδρομείο Ολλανδίας δε σημαίνει ότι το προϊόν έρχεται από αποθήκη της Ολλανδίας. Από Κίνα ή Χονγκ Κονγκ έρχεται με ενδιάμεσο σταθμό Ολλανδία οπότε είναι λογικό να περάσει τελωνείο. Ειδικά τους τελευταίους μήνες οι έλεγχοι είναι ποιο αυστηροί και όχι όπως παλιά που όλα περνούσαν αέρα.
  • Like 1
Δημοσ.

Στο FAQ του gearbest γράφει ότι δεν αναλαμβάνουν ευθύνη για δασμους από τελωνείο...

Αν έρχεται απο Κίνα πως έχει tracking ολλανδικής εταιρίας; τι μου διαφεύγει;

Το ταχυδρομείο στην Ολλανδία που συνεργάζεται με το κινέζικο έβαλε tracking και το έστειλε στην Ελλάδα.
  • Like 2
Δημοσ.

Αν έχει εκτελωνιστει κανονικά στην Ολλανδία δεν έχεις υποχρέωση να ξαναπληρωσεις στην Ελλάδα

Ο φίλος αν καταλαβαίνω καλά από τα συμφραζόμενα δεν έχει ξαναπληρώσει, άρα δεν έχει εκτελωνιστεί στην Ολλανδία. 

Λογικά για να μην λέει τίποτα για customs ολλανδιας θα έχει εκτελωνιστει κανονικά

Αν έλεγε δηλαδή, θα σήμαινε ότι ΔΕΝ έχει εκτελωνιστεί???

Αν έρχεται απο Κίνα πως έχει tracking ολλανδικής εταιρίας; τι μου διαφεύγει;

Έχουν συνεργαζόμενα γραφεία στην Κίνα που αναλαμβάνουν την προώθηση στην Ευρώπη. Το tracking number υποδηλώνει την εταιρεία που αναλαμβάνει την αποστολή, καθώς και το είδος της αποστολής, και όχι τη χώρα αποστολής.

Και Ολλανδία να εκτελωνιζόταν, που δεν εκτελωνίζεται, πάλι εσύ δε θα τα πλήρωνες? so...

• Like 1
Δημοσ.

Πληρώνεις κανονικά, το δέμα έρχεται από Κίνα, ασχέτως αν χρησιμοποιείται το ολλανδικό ταχυδρομείο για να στο φέρει σπίτι.

Η χώρα αποστολής φαίνεται κανονικά στους υπαλλήλους των ΕΛΤΑ.

Η συγκεκριμένη ερώτηση γίνεται πολύ συχνά, υπάρχουν και αντίστοιχα topics για τελωνεία και εκτελωνισμούς και σε άλλα φόρουμ.

Θα πληρώσεις τελωνείο κανονικά. Τώρα το πόσο, είναι στο χέρι του εκτελωνιστή.

Κανονικά, είναι 12 ευρώ ταρίφα + 24% επί της τιμής του προιόντος. Όχι απαραίτητα επί της τιμής που το αγόρασες εσύ (αν π.χ. το βρήκες σε προσφορά κτλ., αλλά ό,τι βρει αυτός και θεωρήσει σωστό).

Κάποια μικρά δεματάκια, ΑΝ είσαι τυχερός, περνάνε από τελωνείο και σου χρεώνουν μόνο ένα 3ευρω, αλλά συνήθως είναι ψιλοχαζομαρούλες και όχι κάμερες.

Κυρίως κινητά κυνηγάνε πλέον.

Πάντως το PostNL δεν σου εξασφαλίζει τίποτα, ούτε μπορείς να έχεις κάποια απαίτηση. Μόνο αν είχες αγοράσει από την Ευρωπαική αποθήκη Κινεζοκαταστήματος, αλλά εκεί δεν θα περνούσε καν τελωνείο (η τιμή βέβαια δεν θα ήταν αυτή της Κινέζικης αποθήκης, άρα δεν κερδίζεις κάτι).

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...