Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί ενώ υπάρχουν πια τόσα εργοστασια με αυτοματοποιημένες παραγωγές καρτών γραφικών ,οπου μπορούν να παράγουν χιλιάδες κάρτες την μέρα ,δεν υπάρχει διαθέσιμο stock και οι τιμές εκτοξεύονται ,δεν το καταλαβαίνω πραγματικά.

• Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.

Μιας και είμαι στην αγορά για μτχ κάρτα για gaming, έχω να προσθέσω κάτι που δεν ειπώθηκε κατά λέξη. Έχω πάθει την πλάκα μου βλέποντας τις εμφανίσεις κάθε αγγελίας κάρτας (πχ http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/soundvideocards/766200-asus-radeon-r7-370-4gb-strix/

1700 εμφανίσεις σε μισή ώρα;

Υποτίθεται πως ο χώρος των αγγελιών προσφέρει μια υπηρεσία αλλά έχει καταντήσει μια αποκρουστική αηδία με άτομα να κάθονται και να σπαμάρουν refresh μέχρι να βρουν αγγελία από "ανίδεο" που θα πουλήσει την κάρτα του σε λογική τιμή και αμέσως να την βάλουν για πούλημα 50%+ παραπάνω. Άντε μετά εγώ να βρω να πάρω κάρτα σε λογική τιμή όταν κάποιοι έχουν δει δουλειά το card flipping για 50 και 100 ευρώ το κομμάτι στις αγγελίες του Insomnia και κάθε κάρτα σε λογική τιμή εξαφανίζεται σε λεπτά. Έλεος.

Έχω δει τουλάχιστον 2 παραδείγματα χωρίς καν να τα ψάχνω, έτσι κατά τύχη μπήκα στο profile δυο "πωλητών" και είδα πως αγοράσανε την ίδια κάρτα που τώρα "προσφέρουν" σε τιμή που αγγίζει την αισχροκέρδεια πριν λίγες μέρες σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Φυσικά αυτοί είναι μια μειοψηφία καθώς οι περισσότεροι που κάνουν αυτή τη δουλεία προφανώς χρησιμοποιούν διαφορετικούς λογαριασμούς. 

Αν ξαναβάλεις την αγγελία δεν μηδενίζονται τα παλιά views...

Με το ίδιο σκεπτικό, ένας που πουλούσε Pentium III επί 3 μήνες είχε μαζέψει 4000views, αλλά εσύ έβλεπες ότι σε 4 μέρες είχε τα 4000 views...

EDIT: Προλάβετε! http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/soundvideocards/939730-asus-strix-rx-480-oc-8gb/

• Like 2
Δημοσ.

Αν ξαναβάλεις την αγγελία δεν μηδενίζονται τα παλιά views...

Με το ίδιο σκεπτικό, ένας που πουλούσε Pentium III επί 3 μήνες είχε μαζέψει 4000views, αλλά εσύ έβλεπες ότι σε 4 μέρες είχε τα 4000 views...

EDIT: Προλάβετε! http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/soundvideocards/939730-asus-strix-rx-480-oc-8gb/

Μερακλης ο γειτονας! Τωρα εχω δίλημμα.. Αυτη η την 1080; Βοηθατε παιδια!

Δημοσ.

Υπαρχουν στις αγγελιες καμια 20-30αρια 480/580 στα 300-350€ με ποια λογικη βαζει 700€?

Εχει παραγινει αυτο με τις καρτες αλλα τελειωνει το παραμυθι συντομα

Δημοσ.

Υπαρχουν στις αγγελιες καμια 20-30αρια 480/580 στα 300-350€ με ποια λογικη βαζει 700€?

Εχει παραγινει αυτο με τις καρτες αλλα τελειωνει το παραμυθι συντομα

πιο πολύ για τρολοαγγελία μου κάνει εμένα.

Δε νομίζω να πιστεύει πως υπάρχει έστω και 1% πιθανότητα να πουλήσει σε αυτή τη τιμή.

Δημοσ.

Καλα ναι ετσι δειχνει

Οσον αφορα τη διαθεσιμοτητα το θεμα ειναι πραγματι το mining ή τα φορτωνουν εκει?

Μηπως την καλοκαιρινη περιοδο για καποιο λογο κοβει λιγο η παραγωγη και σε συνδυασμο με την οποια υπερβολικη χρηση mining υπαρχει ελλειψη? Δεν μπορω να δεχτω οτι οσοι ασχολουνται με το mining εξαφανιζουν ολες τις καρτες...Οι απλοι καταναλωτες δηλαδη οσες εμεναν αν δεν εξαφανιζονταν λογω mining δεν θα τις αγοραζαν? Ολοκληρο amazon και δεν εχει αρα κατι παιζει λογικα....Ακομα και να ερθει καποια παρτιδα σε 10 μερες αν εξαφανιστουν αμεσως παλι θα υπαρχει ελλειψη

Μου θυμιζει περσι με rx470/480 που κυκλοφορησαν Ιουλιο και φτασαμε Σεπτεμβρη για να υπαρχουν λογικα αποθεματα

Δημοσ.

πιο πολύ για τρολοαγγελία μου κάνει εμένα.

Δε νομίζω να πιστεύει πως υπάρχει έστω και 1% πιθανότητα να πουλήσει σε αυτή τη τιμή.

Ολες οι αγγελίες αυτην την στιγμή τρολοαγγελίες ειναι.Το μεγεθος του τρολλινγκ δεν εχει σημασια

πχ 

http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/soundvideocards/939993-asus-rx-480-8gb-strix-gaming/

για να απαντησω στον απο πάνω η amd έχει τεράστια προβλήματα για αυτό υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Μηπως την καλοκαιρινη περιοδο για καποιο λογο κοβει λιγο η παραγωγη και σε συνδυασμο με την οποια υπερβολικη χρηση mining υπαρχει ελλειψη?

Όχι βέβαια, δεν ζουν όλοι στην Ελλάδα :D

Δημοσ.

Καλά δεν είναι και σοκολάτες για να κόβουν τα εργοστάσια την παραγωγή το καλοκαίρι :P

ίσως να μην είναι μόνο το mining υπεύθυνο,αλλά το στοκ έχει μειωθεί εδώ και καιρό.

Τώρα δε,έχει πιάσει και την nvidia το πράγμα.

Δημοσ.

Καταλαβες πως το λεω για την παραγωγη....Καθε καλοκαιρι-τετοια χρονικη περιοδο φαινεται να υπαρχει μια καθυστερηση δυσκολια στην παραδοση καρτων...Αν υπηρχαν διαθεσιμες γιατι το Amazon δεν εχει για αμεση αγορα?

Βασικα το προβλημα καθε φορα το εχει η AMD το οποιο μεγεθυνεται αν συνυπολογισουμε και παραμετρους οπως mining κλπ

Δημοσ.

Ναι ρε συ κατάλαβα.

Απλά φέτος,τουλάχιστον στα δικά μας χωράφια,εχουν έλλειψη και οι nvidia πλέον.

Αν δεν είναι απλά τεχνητό,πάει να πει πως ο υπόλοιπος κόσμος,ξεσκίστηκε στις κάρτες.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...