Deathmace Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Χτες απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, αφού έχουν ανοίξει οι ουρανοί για ακόμα μία φορά, σε κλασική διασταύρωση που δεν έχει φανάρια, αλλά πινακίδες στοπ (Κλαυδιανού με Αυρηλιανής), ταρίφας πετάγεται μεγαλοπρεπώς από το STOP χωρίς την παραμικρή υπόνοια να κόψει ταχύτητα αναγκάζοντάς με ενώ πήγαινα κανονικά να πλακώσω τα φρένα. Στην αντίδρασή μου, "που πάς ρε?", απάντησε "Άντε γ@μήσου ρε!" Κούρσα να μην ξανασταυρώσεις κ@ργιόλη. 2
Ntinaras Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 16 ώρες πριν, _filippos_ είπε Πέρα απο τον χαβαλέ είναι επικίνδυνο να προτείνεις κάτι τέτοιο απο τη στιγμή που κάποιος θα εχει ενδεχόμενο μπλέξιμο με τον νομο εαν σε ακουσει. Δεν νομιζω να αποτελεί παραθυράκι εαν σβήσεις τις πινακίδες απο την φωτο. Πάλι παράνομο θα ειναι. Σε τρακαρισμα που ειχε φιλος μου, η τροχαια κατεσχεσε βιντεο απο παρακειμενη καμερα μαγαζιου για να δουν ποιος περασε με κοκκινο.
l337 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, Ntinaras είπε Σε τρακαρισμα που ειχε φιλος μου, η τροχαια κατεσχεσε βιντεο απο παρακειμενη καμερα μαγαζιου για να δουν ποιος περασε με κοκκινο. Στο δικαστήριο όμως μπορεί να μη γίνει δεκτό (το πιθανότερο, εκτός αν υπάρχουν σοβαρά τραυματίες, που κι εκεί πάλι δεν είναι 100% σίγουρο).
Ntinaras Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 54 λεπτά πριν, l337 είπε Στο δικαστήριο όμως μπορεί να μη γίνει δεκτό (το πιθανότερο, εκτός αν υπάρχουν σοβαρά τραυματίες, που κι εκεί πάλι δεν είναι 100% σίγουρο). Ειχε σοβαρα τραυματιες, και θα καταληξουν δικαστηρια.
Tenshi Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Ταξίδι αστραπή Κεφαλονιά - Αθήνα - Κεφαλονιά,ήτοι 600χλμ στην Ολυμπία οδό. Εκπλήσσομαι ευχάριστα που πλέον ο Έλλην οδηγός, όχι μόνο αποφεύγει το left line hogging, αλλα τηρεί και τα όρια ταχύτητας!Όχι πως δεν θα συναντήσεις τουλάχιστον εναν υπρμαλάκα στο ταξίδι σου, αλλα λες και το μόνο πράγμα που χρειάστηκε ο Ελληνούτσος για να εξελιχθεί σε άνθρωπο, ήταν λίγος "αέρας" στο οπτικό του πεδίο. Δεν είναι θέμα φόβου στο ενδεχόμενο μπλόκο /κάμερα, γιατί αυτά υπήρχαν όταν ακόμα παίζαμε την ζωή μας στα ζάρια, με μια λωρίδα ανά κατεύθυνση. Απο την άλλη, εντός αστικού κύκλου και όχι απαραίτητα μιλώντας για Αθήνα, βλέπω αμετάκλητο degrade, αποκτήνωση και ολική απαξίωση προσωπικής ασφαλείας.Λες και ο Έλληνας έχει μπουχτίσει με τον εαυτό του και η έλλειψη προσωπικού χώρου εντείνει ακόμα περισσότερο το φαινόμενο... Σουρεάλ καταστάσεις, αφού κάνουμε αναφορές για το πόσο ασεβής και επικίνδυνος είναι ο Έλληνας οδηγός για τους γύρω του, χωρίς να εστιάζουμε στο πρόβλημα, ότι ο μέσος πολίτης (όχι απαραίτητα οδηγός) δεν σέβεται την δική του ασφάλεια. Πραγματικά, εαν ο όχλος είναι το θέμα μας, όσοι δεν αντέχουμε ας "σπάσουμε" απο το τσιμέντο να πιάσουμε τα βουνά. Μια χαρά είναι η επαρχία. 2
akpe Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) 5 hours ago, l337 said: Στο δικαστήριο όμως μπορεί να μη γίνει δεκτό (το πιθανότερο, εκτός αν υπάρχουν σοβαρά τραυματίες, που κι εκεί πάλι δεν είναι 100% σίγουρο). Θυμάμαι παλιότερα είχα διαβάσει (μπορεί και εδώ, σε άλλο θέμα) πως τέτοιο βίντεο από ιδιώτη μπορεί υπό προϋποθέσεις να γίνει δεκτό από δικαστήριο ως στοιχείο για την αθωότητα κάποιου, αλλά όχι ως στοιχείο για την ενοχή του. Στο reddit κάποιος έγραψε πως «μπορεις να χρησιμοποιησεις για να αθωοθεις όχι για να καταδικάσεις άλλον. Το έννομο συμφέρον του να μην πας φυλακή είναι ανώτερο της διαφύλαξης προσωπικών δεδομένων» χωρίς όμως πηγή. Δεν το έχω ψάξει προσωπικά να δω αν ισχύει, αλλά θα ρωτήσω. Επεξ/σία 19 Ιουνίου 2018 από akpe
zio10 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 2 ώρες πριν, Tenshi είπε Ταξίδι αστραπή Κεφαλονιά - Αθήνα - Κεφαλονιά,ήτοι 600χλμ στην Ολυμπία οδό. Εκπλήσσομαι ευχάριστα που πλέον ο Έλλην οδηγός, όχι μόνο αποφεύγει το left line hogging, αλλα τηρεί και τα όρια ταχύτητας!Όχι πως δεν θα συναντήσεις τουλάχιστον εναν υπρμαλάκα στο ταξίδι σου, αλλα λες και το μόνο πράγμα που χρειάστηκε ο Ελληνούτσος για να εξελιχθεί σε άνθρωπο, ήταν λίγος "αέρας" στο οπτικό του πεδίο. Δεν είναι θέμα φόβου στο ενδεχόμενο μπλόκο /κάμερα, γιατί αυτά υπήρχαν όταν ακόμα παίζαμε την ζωή μας στα ζάρια, με μια λωρίδα ανά κατεύθυνση. Απο την άλλη, εντός αστικού κύκλου και όχι απαραίτητα μιλώντας για Αθήνα, βλέπω αμετάκλητο degrade, αποκτήνωση και ολική απαξίωση προσωπικής ασφαλείας.Λες και ο Έλληνας έχει μπουχτίσει με τον εαυτό του και η έλλειψη προσωπικού χώρου εντείνει ακόμα περισσότερο το φαινόμενο... Σουρεάλ καταστάσεις, αφού κάνουμε αναφορές για το πόσο ασεβής και επικίνδυνος είναι ο Έλληνας οδηγός για τους γύρω του, χωρίς να εστιάζουμε στο πρόβλημα, ότι ο μέσος πολίτης (όχι απαραίτητα οδηγός) δεν σέβεται την δική του ασφάλεια. Πραγματικά, εαν ο όχλος είναι το θέμα μας, όσοι δεν αντέχουμε ας "σπάσουμε" απο το τσιμέντο να πιάσουμε τα βουνά. Μια χαρά είναι η επαρχία. Τα όρια ταχύτητας πολλοί τα τηρούν και για οικονομία πλέον. 2
Zaknafein Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 2 ώρες πριν, Tenshi είπε Εκπλήσσομαι ευχάριστα που πλέον ο Έλλην οδηγός, όχι μόνο αποφεύγει το left line hogging, Ναι το παρατηρώ κι εγώ αυτό τελευταία, βράδυ στο Ποτάμι πχ έχει βελτιωθεί αρκετά η κατάσταση από τους left lane hoggers... το fixation με την μεσαία καλά κρατεί πάντως, πολλοί πάνε με 80 στην μεσαία, με άδεια δεξιά. Και ναι η επαρχία έχει τα καλά της, άνετα την κοπάναγα από Αθήνα για επαρχιακή μικρή πόλη (<50Κ) και όχι μόνο για το τσιμέντο, για τον τρόπο ζωής γενικότερα. Οι μοντέρνες μητροπόλεις είναι ωραίες σαν ιδέα, σε επίπεδο καθημερινότητας είναι άστα να παν'.
talibanakos Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Μετα εκπληξεως και χαρας σημερα ειδα το παρακατω παραδοξο: Ειχα αφησει το παπι με το κρανος στο κεντρο Καλαματα και ειχα παει πιο κατω για καφε. Ξαφνικα ριχνει ενα κατακλυσμο και κραταει κανα 20λεπτο το νερο,συνεχιζοντας μετα απλη βροχη για ωρα. Το κρανος το ειχα ξεγραμμενο,αλλα οταν εφτασα στο παπι καποιος το ειχε βγαλει απο το τιμονι και το ειχε βαλει αναμεσα σε ποδια και τιμονι για να μη βρεχεται. 99% το εκανε καποιος συναδελφος διανομεας που γνωρισε το παπι και το χαρακτηριστικο κρανος μου, ασπρο κοκκινο με αυτοκολλητο "Ευθραυστον" επανω . Οπως και να εχει,χαρηκα με αυτη τη χειρονομια και ειδα οτι καποιοι παλευουν να κρατησουν τον κοσμο ωστε να μην τουμπαρει.. 6
lary7 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 7 ώρες πριν, l337 είπε Στο δικαστήριο όμως μπορεί να μη γίνει δεκτό (το πιθανότερο, εκτός αν υπάρχουν σοβαρά τραυματίες, που κι εκεί πάλι δεν είναι 100% σίγουρο). Πολλές φορές οι δικαστές τα βλέπουν αυτά τα βίντεο "παρασκηνιακά" αλλά δεν μπορούν επίσημα να παραδεχτούν, αν με τους μάρτυρες ειναι στο 50-50 η υπόθεση και το βίντεο που θα τους δείξει ο αστυνομικός είναι ξεκάθαρο το λαμβάνουν υπόψιν. Εξαρτάται από τον δικαστή βέβαια.
vocals_ Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, talibanakos είπε Μετα εκπληξεως και χαρας σημερα ειδα το παρακατω παραδοξο: Ειχα αφησει το παπι με το κρανος στο κεντρο Καλαματα και ειχα παει πιο κατω για καφε. Ξαφνικα ριχνει ενα κατακλυσμο και κραταει κανα 20λεπτο το νερο,συνεχιζοντας μετα απλη βροχη για ωρα. Το κρανος το ειχα ξεγραμμενο,αλλα οταν εφτασα στο παπι καποιος το ειχε βγαλει απο το τιμονι και το ειχε βαλει αναμεσα σε ποδια και τιμονι για να μη βρεχεται. 99% το εκανε καποιος συναδελφος διανομεας που γνωρισε το παπι και το χαρακτηριστικο κρανος μου, ασπρο κοκκινο με αυτοκολλητο "Ευθραυστον" επανω . Οπως και να εχει,χαρηκα με αυτη τη χειρονομια και ειδα οτι καποιοι παλευουν να κρατησουν τον κοσμο ωστε να μην τουμπαρει.. Πριν κανά 10ήμερο σε μια δύσκολη μέρα ξέχασα το κράνος πάνω στο μηχανάκι για μιάμιση ώρα στους Αμπελόκηπους, πρώτη φορά στα τόσα χρόνια, και εκεί το βρήκα. Μου έκανε τρελή εντύπωση και το χάρηκα, είναι και από τα ακριβά.
Moderators Spect~ Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Moderators Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 18 λεπτά πριν, lary7 είπε Πολλές φορές οι δικαστές τα βλέπουν αυτά τα βίντεο "παρασκηνιακά" αλλά δεν μπορούν επίσημα να παραδεχτούν, αν με τους μάρτυρες ειναι στο 50-50 η υπόθεση και το βίντεο που θα τους δείξει ο αστυνομικός είναι ξεκάθαρο το λαμβάνουν υπόψιν. Εξαρτάται από τον δικαστή βέβαια. Και πρέπει να αλλάξει αυτό σιγά σιγά μπας και βάλουν μυαλό μερικοί. Χτες σε κόμβο ειμαι στν εξωτερική λωρίδα και έρχεται ταρίφας απο πίσω μου στην εσωτερική και πήγε να πέσει πάνω μου γιατί ήθελε να βγει στην έξοδο 1 ενώ εγω θα έβγαινα στην έξοδο 2( δηλαδη ο ταρίφας δεν έκανε την στροφούλα αλλα εκανε τον κυκλικό ευθεία όπως πολλοι). Σήμερα, σταματάω σε διασταύρωση να αφήσω ένα αστικό να περάσει και με περνάνε 3 αμάξια και ενα λεωφορείο και ο κακομοίρης του αστικού κοιτούσε απορημένος .
lary7 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Με την τριτοκοσμικη οδήγηση που έχουμε και την έλλειψη αστυνόμευσης θα βοηθήσουμε να γίνουμε Ρωσία και να μπουνε dashcams. Εκεί θα πέσει πολύ κλάμα και θα ησυχάσουν και οι ασφαλιστικές 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Moderators Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 10 λεπτά πριν, lary7 είπε Με την τριτοκοσμικη οδήγηση που έχουμε και την έλλειψη αστυνόμευσης θα βοηθήσουμε να γίνουμε Ρωσία και να μπουνε dashcams. Εκεί θα πέσει πολύ κλάμα και θα ησυχάσουν και οι ασφαλιστικές Μα η dash cam βολευει τους πάντες. Γιατί να τρέχεις χρόνια στα δικαστήρια για ενα τρακάρισμα ενώ με ένα βίντεο δεν χρειάζεται να πας καν και το λύνουν απευθείας οι ασφαλιστικές?
margaritagr Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2018 Σημερα στη γωνια του δρομου μου, παραβιασε αμαξι stop κι επεσε πανω σε μηχανη με 2 αναβατες. Για καλη τους τυχη φορουσαν κρανος κι ετσι ενω εφεραν τουμπα, γλιτωσαν τα κεφαλια τους. Η κοπελα χτυπησε πολυ στο ποδι και μεχρι να κατεβω κατω οι γειτονες ειχαν κανει τα εξης: της εβγαλαν το κρανος και τη σηκωσαν να κατσει σε καρεκλα. Ποτε μα ποτε δε βγαζουμε κρανος απο τραυματια!!! Και ποτε δε τον μετακινουμε!!! Κι ας μας φαινεται καλα! Ειχα συμμαθητη που χτυπησε με τη μηχανη κι ενω ελεγε ειμαι μια χαρα κι αισθανοταν καλα, ειχε τελικα εσωτερικη αιμορραγια κι εσβησε πριν καν φτασει στο νοσοκομειο.... Μιλησα εγω εν τω μεταξυ με το 166 κι απο την ωρα που καλεσα, εμφανιστηκε το ασθενοφορο 45' περιπου, μετα. Οποτε αν η κοπελα ειχε σοβαροτερο χτυπημα θα ειχε σβησει εκει.... Καλα παμε. Οση ωρα δε περιμεναμε κι η κοπελα μου σφιγγε το χερι συνεχεια απο τους πονους πηγαν να της δωσουν παυσιπονα! Ρε φιλε ποση σκεψη θελει οτι αφενος δε δινεις χαπια σε ανθρωπο που δε ξερεις την κατασταση του κι αφετερου... θυμα τροχαιου ειναι θα τη βοηθησει ενα χαπι στον πονο;! Δε παραβιαζουμε τα γ@μημενα τα στοπ! Δε τρεχουμε σα μαλακες μεσα στα στενα! Φοραμε ΠΑΝΤΑ κρανος ακομα και για 1χλμ πχ. Δεν μετακινουνε τραυματιες, δεν τους βγαζουμε τα κρανη!!! 11 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις