pontez2 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Υπάρχει και η ανθρώπινη πλευρά ορισμένες φορές. 1. 75 χρονος, οδηγάει παπί σε επαρχιακό δρόμο δίπλα απο χωράφια, έχοντας ένα λάστιχο πίσω του. Φοράει τζόκει. Τον σταματάει η αστυνομία και του λένε για το κράνος. Από την έκφρασή του και μονο αντιλαμβάνεται ο αστυνομικός οτι ο τύπος οντως νομιζε οτι φοράει το κράνος (το ειχε στη μπαγκαζιέρα). Ο 75 χρονος ήταν ένας αγρότης. Ο αστυνομικός του τη χάρισε λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός οτι τον ειχε ξαναδει πολλές φορές με το κράνος και δεν αγνόησε τη πιθανότητα ο αγρότης οντως να ειχε ξεχαστεί. 2. 35 χρονος με παιδί στο πίσω κάθισμα (ολα προβλεπόμενα), μπερδεύεται σε στενά, βγαίνει σε αδιέξοδο, ανάβει αλάρμ και μπαίνει ανάποδα σε έναν φαρδύ δρόμο στη προσπάθειά του να βρει μια έξοδο. Μπροστά του αστυνομικό της τροχαίας. Αφού δίνει της κατάλληλες εξηγήσεις, για το πως χάθηκε κοκ, η αστυνομία δεν τον γράφει, λαμβάνοντας υπ΄όψη οτι ο οδηγός όντως χάθηκε στα στενά της περιοχής. Αυτά ειναι μερικά καθημερινά περισταστικά στα οποία ένας αστυνομικός μπορεί να μην δείξει τιμωρητική διάθεση. Μπορει κάποιοι να συμφωνούν ή να διαφωνούν. Το ζήτημα ειναι πως ορισμένες φορές η τιμωρία λειτουργεί καθαρά εισπρακτικά. 2
mezger Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 1 ώρα πριν, pontez2 είπε Υπάρχει και η ανθρώπινη πλευρά ορισμένες φορές. 1. 75 χρονος, οδηγάει παπί σε επαρχιακό δρόμο δίπλα απο χωράφια, έχοντας ένα λάστιχο πίσω του. Φοράει τζόκει. Τον σταματάει η αστυνομία και του λένε για το κράνος. Από την έκφρασή του και μονο αντιλαμβάνεται ο αστυνομικός οτι ο τύπος οντως νομιζε οτι φοράει το κράνος (το ειχε στη μπαγκαζιέρα). Ο 75 χρονος ήταν ένας αγρότης. Ο αστυνομικός του τη χάρισε λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός οτι τον ειχε ξαναδει πολλές φορές με το κράνος και δεν αγνόησε τη πιθανότητα ο αγρότης οντως να ειχε ξεχαστεί. 2. 35 χρονος με παιδί στο πίσω κάθισμα (ολα προβλεπόμενα), μπερδεύεται σε στενά, βγαίνει σε αδιέξοδο, ανάβει αλάρμ και μπαίνει ανάποδα σε έναν φαρδύ δρόμο στη προσπάθειά του να βρει μια έξοδο. Μπροστά του αστυνομικό της τροχαίας. Αφού δίνει της κατάλληλες εξηγήσεις, για το πως χάθηκε κοκ, η αστυνομία δεν τον γράφει, λαμβάνοντας υπ΄όψη οτι ο οδηγός όντως χάθηκε στα στενά της περιοχής. Αυτά ειναι μερικά καθημερινά περισταστικά στα οποία ένας αστυνομικός μπορεί να μην δείξει τιμωρητική διάθεση. Μπορει κάποιοι να συμφωνούν ή να διαφωνούν. Το ζήτημα ειναι πως ορισμένες φορές η τιμωρία λειτουργεί καθαρά εισπρακτικά. Είχα χάσει το χρόνο μου μια φορά με έναν παππου που είχε μπει με αυτοκίνητο ανάποδα σε πολυσύχναστο στενό και ήθελε και να κάνω εγώ πίσω να τον αφήσω να περάσει. Η δικαιολογία του ήταν ότι είχε έρθει απο μακριά, ήταν κουρασμένος και δεν ήξερε την περιοχή. Κάθε μα κάθε ένας που κάνει κάποια παράβαση έχει στο κεφάλι του έναν πολύ καλό λόγο να την κάνει - αυτός που πάει ανάποδα βιάζεται ή χάθηκε, αυτός που θα το αφήσει στη ράμπα δε βρήκε που αλλού να το βάλει και έτσι κι αλλιώς θα κάτσει για λίγο, αυτός που πέρασε με κόκκινο κοίταξε καλα καλά ότι δεν ερχόταν κανένας, αυτός που κυκλοφορεί ανασφάλιστος έδωσε τα λεφτά στην κακομοίρα τη μάνα του και δεν έχει, κλπ κλπ. Ειναι τελείως μα τελείως αδικαιολόγητο να μπαίνεις ανάποδα σε μονόδρομο, αν χάθηκε και θελει να δει τα νούμερα ας κατέβει να παει πεζος ή να κάνει 3 δεξιές στροφές να βρεθεί ακριβώς στο σημείο που θέλει νόμιμα. Γιατί αν το παιδί του συγκεκριμένου διασχίσει καμια φορά κανένα μονόδρομο κοιτάζοντας μόνο στη μια κατεύθυνση και περάσει απο πάνω του κανένας άλλος που χάθηκε και μπήκε για λίγο ανάποδα, δε νομίζω να του πει "εντάξει φίλος αφου χάθηκες ΟΚ δεν τρέχει". 5
pontez2 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Δεν δικαιολογώ καμία παράνομη πράξη. Γράφω πως υπάρχει ορισμένες φορές και η ανθρωπινη πλευρά. Το "5 λεπτάκια μωρέ για να πάρω τσιγάρα", ειναι καταδικαστέο. Το "5 λεπτάκια για να παραλάβω τον ανάπηρο πατέρα μου με το καρότσι για να τον πάω στο νοσοκομείο", σε μια περιοχή που ο δήμος δεν έχει προβλέψει πάρκινκ για την εξυπηρέτηση αυτου του ανθρωπου, ανηκει στην ανθρώπινη πλευρά, που οποιοδήποτε οργανο της τάξεως θα αντιλαμβανόταν. Η δευτερη περίπτωση βέβαια ειναι η σπάνια. Υφίσταται ομως. 2 1
mezger Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 5 λεπτά πριν, pontez2 είπε Δεν δικαιολογώ καμία παράνομη πράξη. Γράφω πως υπάρχει ορισμένες φορές και η ανθρωπινη πλευρά. Το "5 λεπτάκια μωρέ για να πάρω τσιγάρα", ειναι καταδικαστέο. Το "5 λεπτάκια για να παραλάβω τον ανάπηρο πατέρα μου με το καρότσι για να τον πάω στο νοσοκομείο", σε μια περιοχή που ο δήμος δεν έχει προβλέψει πάρκινκ για την εξυπηρέτηση αυτου του ανθρωπου, ανηκει στην ανθρώπινη πλευρά, που οποιοδήποτε οργανο της τάξεως θα αντιλαμβανόταν. Η δευτερη περίπτωση βέβαια ειναι η σπάνια. Υφίσταται ομως. Το τι είναι ανθρώπινο όμως είναι υποκειμενικό. Στην περίπτωση που αναφέρεις ανθρώπινο είναι να κλείσεις κάποιο γκαράζ ή να σταματήσεις και στη μέση του δρόμου. Πολλές φορές τυχαίνει να είμαι πίσω από αυτοκίνητο που επιβιβάζει ή επιβιβάζει παιδιά, υπερήλικες και γενικότερα άτομα που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να μπουν/βγουν γρήγορα, ποτέ δεν δυσανασχέτησα ούτε άκουσα από άλλον κόρνα (εξαιρουμένων όσων είναι πολύ πίσω και δεν βλέπουν τι γίνεται). Θεωρώ εντελώς σχιζοφρενικό όμως να κλείσεις ολόκληρο πεζοδρόμιο ή ράμπα αναπήρων για να επιβιβάσεις ανάπηρο. Το όργανο της τάξης πάντως θα κρίνει με βάση και τον ΚΟΚ, που έχει σχετική πρόβλεψη: Αυτοί που επιθυμούν για εύλογη αιτία να καταλάβουν για λίγο μέρος του πεζοδρομίου ή του οδοστρώματος (μεταφορές, επιβίβαση, αποβίβαση κ.λπ.), οφείλουν να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την απρόσκοπτη και ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 5 Ιουνίου 2018 3 ώρες πριν, pontez2 είπε Υπάρχει και η ανθρώπινη πλευρά ορισμένες φορές. 1. 75 χρονος, οδηγάει παπί σε επαρχιακό δρόμο δίπλα απο χωράφια, έχοντας ένα λάστιχο πίσω του. Φοράει τζόκει. Τον σταματάει η αστυνομία και του λένε για το κράνος. Από την έκφρασή του και μονο αντιλαμβάνεται ο αστυνομικός οτι ο τύπος οντως νομιζε οτι φοράει το κράνος (το ειχε στη μπαγκαζιέρα). Ο 75 χρονος ήταν ένας αγρότης. Ο αστυνομικός του τη χάρισε λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός οτι τον ειχε ξαναδει πολλές φορές με το κράνος και δεν αγνόησε τη πιθανότητα ο αγρότης οντως να ειχε ξεχαστεί. 2. 35 χρονος με παιδί στο πίσω κάθισμα (ολα προβλεπόμενα), μπερδεύεται σε στενά, βγαίνει σε αδιέξοδο, ανάβει αλάρμ και μπαίνει ανάποδα σε έναν φαρδύ δρόμο στη προσπάθειά του να βρει μια έξοδο. Μπροστά του αστυνομικό της τροχαίας. Αφού δίνει της κατάλληλες εξηγήσεις, για το πως χάθηκε κοκ, η αστυνομία δεν τον γράφει, λαμβάνοντας υπ΄όψη οτι ο οδηγός όντως χάθηκε στα στενά της περιοχής. Αυτά ειναι μερικά καθημερινά περισταστικά στα οποία ένας αστυνομικός μπορεί να μην δείξει τιμωρητική διάθεση. Μπορει κάποιοι να συμφωνούν ή να διαφωνούν. Το ζήτημα ειναι πως ορισμένες φορές η τιμωρία λειτουργεί καθαρά εισπρακτικά. Σωστα όλα αυτά αλλά όλοι ξέρουμε οτι αυτά τα περιστατικά είναι περιπου 1%. Το 99% που μπαινει σε μονόδρομο,που κλείνει γκαράζ,ράμπες αναπήρων,που περνάει με κοκκινο κλπ. το κάνει εντελώς εν γνώση του,αδιαφορώντας παντελώς για τον άλλον που θα τον εμποδίσει. Η κλασσική ατάκα " έλα μωρέ για 5 λεπτα το άφησα ",φυσικά δεν είναι σχεδόν ποτε για 5 λεπτα,και ο λόγος που το κάνει είναι στο 99% των περιπτώσεων όχι κάποια αναγκη αλλά έτσι απλά επειδή δεν έβρισκε άλλου να παρκάρει χωρίς να εμοιδιζειτ κάποιον. Και η εντελώς βλακωδες ατάκα του Νεοελληνα "αφού έχω βάλει αλαρμ".
sanaeriko Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Έχει μείνει ένας τύπος με το αμάξι στην εθνική και το έχει αφησει στην λεα, ξαναλέω το έχει αφήσει στην γ@@@@νη ΛΕΑ. Μεσα αυτός (προφανώς περιμένει οδική), κανονικά τρίγωνο αλαρμ και δεν το πίστευα ρε π**στη περνούσαν κάποιοι και του κορναραν,τον έβριζαν,του εκαναν χειρονομίες ότι έχει κλείσει μια λωρίδα και εξαιτίας του καθυστερεί η κυκλοφορία.Δλδ ειλικρινά τι να πω.τι κυκλοφορεί εκεί έξω; 2
Focusinos Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2018 9 hours ago, sanaeriko said: Δλδ ειλικρινά τι να πω.τι κυκλοφορεί εκεί έξω; Η σαρα και η μαρα
Leda10 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Δεν ξέρω αν είναι το σωστό τοπικ. Μου χτύπησε κάποιος το αμάξι στο παρκιν του Πλαισιου. Προφανώς δεν μου άφησε κανένα σημείωμα. Έχω ένα Toyota Yaris Hybrid του 2017. Μου έχει γδαρει το πίσω φτερό και έχει ξεκουμπώσει κιόλας. Γνωρίζει κάποιος πόσο κοστίζει περίπου η επισκευη του; Ευχαριστώ.
pontez2 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Ανέβηκε στο επισιμο group του ΕΚΑΒ στο fb και λένε πως η ίδια η κυρία που ειναι ΑμεΑ, ζήτησε να τη φωτογραφίσουν ωστε να παραδειγματιστεί ο κόσμος. Για όσους δεν κατάλαβαν, τα αυτοκίνητα έχουν κλείσει όλες τις διόδους ωστε να περάσει το αναπηρικο αμαξίδιο, αυτή προσπάθησε να κατέβει απο ένα κενό που βρηκε, που δεν ειχε μπάρα και βέβαια έπεσε. 1 1
mpas0u Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 ^ Ντάξει, δεν βρήκε αερόσακο στα μέτρα του, αμέσως να κατηγορήσετε!
talibanakos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2018 (επεξεργασμένο) Πως στο διαολο οδηγειτε μηχανακι με σταυρωμενο ποδι ρε μαλακες; Και αντε,εσεις με τα σκουτερ δεν εισαστε τοσο ηλιθιοι καθως τα φρενα ειναι στα χερια,οι αλλοι οι εντελως ηλιθιοι με τα παπακια που μου σταυρωνετε το δεξι ποδι ( του ποδοφρενου ) πανω στο αριστερο πως επιβιωσατε τοσο καιρο; Εχω καπου φωτο ελληναρα πανω σε glx,με εσπαντριγια-βερμουδα-πουκαμισακι με σταυρωμενο το δεξι ποδι και να μιλαει και στο κινητο ! Αν τη βρω θα την ανεβασω! Επεξ/σία 8 Ιουνίου 2018 από talibanakos
Sheogorath Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 8 ώρες πριν, talibanakos είπε Πως στο διαολο οδηγειτε μηχανακι με σταυρωμενο ποδι ρε μαλακες; Και αντε,εσεις με τα σκουτερ δεν εισαστε τοσο ηλιθιοι καθως τα φρενα ειναι στα χερια,οι αλλοι οι εντελως ηλιθιοι με τα παπακια που μου σταυρωνετε το δεξι ποδι ( του ποδοφρενου ) πανω στο αριστερο πως επιβιωσατε τοσο καιρο; Εχω καπου φωτο ελληναρα πανω σε glx,με εσπαντριγια-βερμουδα-πουκαμισακι με σταυρωμενο το δεξι ποδι και να μιλαει και στο κινητο ! Αν τη βρω θα την ανεβασω! Που με βρήκες ρε; Κάτσε να την βγάλω απο το αρχείο μου Πέρα απο την πλάκα, αν είναι 15χρονο, "δικαιολογείτα"ι. Ώρες ώρες απορώ πως έφτασα την ηλικία μου... Φαντάζομαι σχεδόν όλοι τα κάναμε. 2
adi32 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2018 Η κατάσταση έχει ξεφύγει σε διαδρομές 5 λεπτών βλέπεις τουλάχιστον 10 παρανομίες. Χτες σαβούρα με smart βγήκε στη λεωφορο απο στενό χωρίς να κοιτάξει καν και μιλαγε και στο κινητό, μετά από λίγο κτήνος δεν έκοψε καν σε κόκκινο σε διασταύρωση και λίγο έλειψε να εμβολισει τον μπροστινό μου. Μετα από ένα λεπτό άλλο κτήνος ερχόταν με ταχύτητα αντίθετα σε μονόδρομο. Κάτι πρέπει να γίνει γιατί θα καταντήσουμε Ρωσία και θα παίζουμε ξύλο. Η γαιδουριά έχει φτάσει σε απίστευτο σημείο. 3
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2018 Στις 8/6/2018 στις 3:02 ΜΜ, pontez2 είπε Ανέβηκε στο επισιμο group του ΕΚΑΒ στο fb και λένε πως η ίδια η κυρία που ειναι ΑμεΑ, ζήτησε να τη φωτογραφίσουν ωστε να παραδειγματιστεί ο κόσμος. Για όσους δεν κατάλαβαν, τα αυτοκίνητα έχουν κλείσει όλες τις διόδους ωστε να περάσει το αναπηρικο αμαξίδιο, αυτή προσπάθησε να κατέβει απο ένα κενό που βρηκε, που δεν ειχε μπάρα και βέβαια έπεσε. Αυτό είναι ο ορισμός του Έλληνα οδηγού. Δεν πρόκειται να παραδείγματιστει κανεις.Μονο με παιδεία από τους γονείς, και βαρύ πρόστιμο από το κράτος. Όνειρα θερινής νυκτός για Ελλάδα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις